- Konu Sahibi alwaysnforever
-
böyle dershane kapatıyorum diyip pat diye kapatılmaz
okulları artırırsın sınıf mevcutlarını 20ye düşürürsün
okul öğretmenlerini belli aralıklarla branş sınavlarına sokarsın
öğrencilerin memnuniyeti için anket yaptırırsın
yurt dışında olduğu gibi öğretmenlere sık sık hizmet içi eğitim verirsin
eğitim fakültelerinin puanını yükseltip kaliteli öğretmen seçersin
sınavlarda okul müfredatı dışında sormazsın
dershane kendi kendine kapanır zaten.
böyle pat diye kapatırlarsa öğrenciler çok mağdur olur.imkanı olan özel ders alır
olan yine garibana olur
Cemaat dershanelerinin kapatılmasını mantıklı buluyorum diğerleri içinde fikrim aynı gerçi. Ki dershaneye hiç gitmeden başardım hedeflediğim yeri, keza köyünde tarladan vakit buldukça çalışmasıyla tıp kazananlar da var bunun yanında 2 sene dershaneye gidip başaramayan da... Demek ki dershane çok da gerekli bi'şey değil kişi istese emek verse zaten olacak. Dershaneye gideceğim nasılsa diye okulu boşlayan çok kişi var.
Dershaneler kapansın diyoruz ama öğretmenler de işsiz kalacaklar atanamıyolar çünkü. İşin malesef bu yönü de var.
Yaşı artık nine, dede kıvamındaki öğretmenleri de artık ciddi ciddi emekli etsek genç nesil öğretmenlerimiz de okullarında mesleklerini yerine getirebileceklerdir bence.
bir çok avrupa ülkesinde var dersanecilik :)Avrupada dersane mi var onlar nasıl üniversite okuyor
emekli maaşı az olduğu için kimse emekli olamıyo ki
düşün tek maaşlı bi öğretmen nası emekli olsun 1500 liraya düşecek maaşı eğer ev filan da alamadıysa hiç geçinemeyecek
insanlar da mecburiyetten çalışıyo maalesef
keşke emekli olunca maaşlar düşmese o zaman sıkıntı olmazdı hem gençler de işsiz kalmazdı
O konuda çok haklısın ama emekli yaşı geldiği halde senelerce çalışmaya devam eden insanlar yüzünden biz yeni mezunlar sürünüyoruz. Haklı bulmakla beraber yine de böyle düşünüyorum malesef, çünkü bi'yerden yaşı geçenleri emekli edip yenileri işe almazlarsa biz ne yapacağız? Onca sene çalışan insanlar birikim vs yapmıştır ama onlar yüzünden bizlere fırsat kalmıyo. Çoğu yerde kontenjan yok.
Öğretmenler, memurlar çoğu yaşlı insanlar bana haksızlık gibi geliyo. Sistem kötü işte dediğin gibi yaşam zor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?