Dershanelerin kapanması !!!

alwaysnforever

Guru
Kayıtlı Üye
7 Ekim 2013
948
1.555
313
Ankara
Napmaya calısıyolar anlayabilmis değilim o kadar tepkiliyimki bu konuya. 3 yıl dersaneye gitmis biri olarak rahatlıkla söyleyebilirim ki universiteyi kazanmamın en buyuk sebebi dersanedir. Öğretmenlerden cok ozur dileyerek soyluyorum ama okuldaki ogretmenlerle bu is yurumez ha hic mi iyi ogretmen yok tabiki var ama cok az. Durumu iyi olanlar belki özel ders aldıracaklar ama cogu ailenin durumu buna el vermez. Dersaneler ozel okul olsun deniyor ama kac ailenin durumu buna musait? Cocukların gelecegiyle bizim geleceğimizle oynuyolar. Amac egitimsiz bilincsiz nesiller yetistirmek mi? Siz bu konuda neler düşünüyorsunuz

Böyle pat diye değil ama kademeli olarak kaldırılması bence de mantıklı.
Dershaneler bana hep çok anlamsız gelmiştir.
Çalışan insan zaten çalışıyor, onlarca dershaneye durumu olmayan öğrenci tıpı kazanıyor, nasıl oluyor? Demek ki bir zorunluluk değil. Dershaneler yaygınlaşalı 15 sene falan oldu şurada. Ben 5. sınıftayken sınıfımızda dershaneye giden sadece 1 kız vardı, büyük zenginlikti o zaman. Ben bir tane kırmızı kolejlere hazırlık tüm dersler kitabına çalışarak okulda anadolu lisesi kazanan 10 öğrenciden biriydim. O zaman üniversiteye gidenler nasıl yapıyordu? Dershanelerin bu derece yaygın olup okulları geçmesi de beni rahatsız ediyor mesela. Aileler neredeyse okulları boş görüyorlar, mecburiyet olmasa okula yollamayıp sadece dershaneye gönderecekler.

Ayrıca bu olay belki meb camiasının aklını başına getirir. Boş boş bilgi yükü yerine sınavda çıkacaklar verilir müfredatta. Öğretmenler de çalışmak zorunda kalır ve kendilerini geliştirirler. Sizler de dershaneler milyarlar vermek yerine zaten almanız gereken eğitimi alıp ondan sorumlu tutulursunuz.

hepsinin değil ama cemaat dershanelerinin kapatılmasından yanayım.. sonuna kadar destekliyorum işin başının sebebi de bu zaten.. bazı dershanelerin tek amacı bu olmuş eğitim evet ama din eğitimi? üstelik yanlış bir biçimde dinimizde olamayan şeyler öğretilerek.. din eğitimi aileden alınır kimsenin beyninin daha fazla yıkanmasını istemiyorum.
yaşla kuruda yanacak ama yapacak bişey yok.

Dersanelerin kapatılmasının altındaki sebep belli bence.
Neyse burada siyaset yapmak doğru değil.
Artık gözlük derecesi 9a dayanmış öğretmenleri emekli etseler belki gerçekten de dersanelere gerek kalmaz.
Ben de dersaneye gitmeden üniversiteyi kazandım.
Ama herkes de benim gibi olacak değil.

Öğretmenlere ders anlatmaktan çok etkinlik görevleri veriyorlar,
Okula gitmek istemeyen öğrenciler var,
Çocuklar onlardan da etkileniyor. Öğretmen ne kadar ders anlatmak istese de sınıfta çıkkınlık yapan öğrencilerden dolayı veremiyor. Bazı öğretmenler de saldım çayıra modunda derse girip çıkıyor...
Yani sorun bir şeyleri kapatmak değil, iyileştirmek olmalı. Bunu dersanelerden çok devlet okullarına uygulasalar şuan böyle olmazdı.

Dershaneleri kapatacaksan eğer önce eğitim durumunu düzelt hele bir..
Türkiye'deki eğitim sistemi o kadar kötü ki ,ayrıca kapanmaz o dershaneler,merdiven altı yaparlar olur biter ..
Amaç da gayet açık bence ,eğitim sistemini düzeltmek yerine daha da batırıyorlar..
Genç nesil düşünen ,sorgulayan ,bilgili,sanatkar kişiler aman olmasın olursa çünkü bir şeylerin farkına varırlar ...

Son düzenleme:
Cok iyi bi liseye gitmeme rağmen ogretmenlerimizin yarısından cogu ise yaramazdı. Dersaneleri kapatmak istiyolarsa once bu sistemi iyilestirmeliler ki okullar ogrencilere yetebilecek hale gelsin

böyle dershane kapatıyorum diyip pat diye kapatılmaz

okulları artırırsın sınıf mevcutlarını 20ye düşürürsün

okul öğretmenlerini belli aralıklarla branş sınavlarına sokarsın

öğrencilerin memnuniyeti için anket yaptırırsın

yurt dışında olduğu gibi öğretmenlere sık sık hizmet içi eğitim verirsin

eğitim fakültelerinin puanını yükseltip kaliteli öğretmen seçersin

sınavlarda okul müfredatı dışında sormazsın

dershane kendi kendine kapanır zaten.

böyle pat diye kapatırlarsa öğrenciler çok mağdur olur.imkanı olan özel ders alır

olan yine garibana olur

Dershaneler hem veliler hem de öğrenciler üzerinde büyük bir yük. Okullardaki müfredatı düzeltip, eğitim sistemine çeki düzen verip kademeli olarak kaldırılmaları en mantıklısı. Her çocuk için eğitimde fırsat eşitliği olmalı, herkesin dershane yükünün altından kalkması mümkün değil.

1.500 lira maaşla çalışan, iki çocuk sahibi ve eşi de çalışmayan bir baba düşünün, nasıl gidecek o çocuklar dershaneye. Zamanında dershaneleri adam etmek için, okul müfredatlarının içini boşalttılar resmen. Çocuklar okuldan alamadıklarını tamamlamak için dershanelere mecbur kaldılar. Yıllardır sömürülüyor aileler, çocukların yükü de cabası, hafta içi hafta sonu yok, sürekli bir maraton. Eğitim sisteminin değiştirilmesi için dershaneleri kapatmak çok sağlıklı bir adım, tabi ki bunu her tarafı dengeleyerek yapmalılar, çocukların bilgi ve ilgi açığı kalmamalı.

Cemaat dershanelerine hiç değinmiyorum, siyaset karıştırmadan tartışılacak bir konu değil. Mevcut iktidarın icraatlarından pek hoşlanmasam da bu dershane konusunda doğru bir adım attıklarını düşünüyorum

eğitim sistemi önceden yapılandırılmadan, böyle pat diye dershanelerin kapanma olayı garip geliyor bana. şimdi ne olur, dershane olmaz, denetimsiz başka yerler çıkar, oralara gider öğrenciler. faturada dans dersi yazar, matematik öğrenir aslında boş bir ofiste.

ihtiyaç ortadan kalkmadan, ne kanun konulsa boş..

Hiç dershaneye gitmedim boğaziçinde öğrenciyim
Evde de oturup test çözüp deneme yapabiliriz .
kaldırsınlar bencede ya okulu ya dershaneyi hem ekonomik zarar hem vakit israfı.

Bende aynen böyle düşünüyorum. Once egitim sistemini iyilestirsinler sonra kapatsnlar dersaneleri. Dediklerinizin hepsine katılıyorum

bence de kademeli olarak kapatılması daha mantıklı
çünkü okul varken dershanelere hiç ihtiyaç duyulmaması gerekiyo normal şartlarda
ancak şu anki eğitim sistemi gerçekten kötü önce bunu düzeltmek için çalışmaları gerekiyo
pat diye kapatılması da acımasız geliyo sonuçta dershanelerde çalışan o kadar insan var umarım mağdur etmezler kimseyi

çoğumuz dershaneler sayesinde kazandık üniversiteyi belki ama bu aileler için gerçekten bi yük bu da görmezden gelinemez
mesela ben kpss dershanesine gidiyorum alan dersleri de alırsan 3500 rahat ödüyosun
ailem de verirken söyleniyo tabi maaşı düşük olan bi aile bu parayı çıkarıp veremeyebilir
dershaneler yüzünden okuldaki öğretmenler hiç takmıyo öğrencileri genel anlamda
nasılsa dershaneye gidecekler mantığında büyük çoğunluğu
dershaneye gidemeyen öğrenciler asla kazanamam gözüyle bakıp o psikolojiye giriyolar

bence öğretmelerin daha üniversiteye girerken özel yetenek sınavlarıyla alınması gerekiyo
öğretme kabiliyeti olmayan kişilerin öğretmenlik yapması en büyük yanlışlardan biri bence
kaliteli öğretmenler yetiştirmek için bir an önce adım atılmalı
öğretmenler sürekli denetlenmeli

Cemaat dershanelerinin kapatılmasını mantıklı buluyorum diğerleri içinde fikrim aynı gerçi. Ki dershaneye hiç gitmeden başardım hedeflediğim yeri, keza köyünde tarladan vakit buldukça çalışmasıyla tıp kazananlar da var bunun yanında 2 sene dershaneye gidip başaramayan da... Demek ki dershane çok da gerekli bi'şey değil kişi istese emek verse zaten olacak. Dershaneye gideceğim nasılsa diye okulu boşlayan çok kişi var.

Dershaneler kapansın diyoruz ama öğretmenler de işsiz kalacaklar atanamıyolar çünkü. İşin malesef bu yönü de var.
Yaşı artık nine, dede kıvamındaki öğretmenleri de artık ciddi ciddi emekli etsek genç nesil öğretmenlerimiz de okullarında mesleklerini yerine getirebileceklerdir bence.

Son düzenleme:

emekli maaşı az olduğu için kimse emekli olamıyo ki
düşün tek maaşlı bi öğretmen nası emekli olsun 1500 liraya düşecek maaşı eğer ev filan da alamadıysa hiç geçinemeyecek
insanlar da mecburiyetten çalışıyo maalesef
keşke emekli olunca maaşlar düşmese o zaman sıkıntı olmazdı hem gençler de işsiz kalmazdı

Eğer pat diye kaldırılırsa, öğretmenler özel ders vermeye başlar ve dersanelerden pekte farkı kalmaz... Bence önce eğitim sisteminde düzenlemeler yapılmalı...

Dershaneler her ilde 100 u aşkın olmasına rağmen tekel gibi olmuştu. Ve artık dershane yaşı ilkokul 3. Sınıfa kadar düştü. Kapatılmasını çok haklı buluyorum.

Öncelikle dershanenin öğrencilere katkısı en fazla %20 olarak görüyorum. Dershaneye sadece gidip gelen başka kitap yüzü açmayan öğrencinin sizce üniversite yada kpss sınavı kazanma yüzdesi kaç olur? Bence çok düşük.

Dershanelerin kapatılması 2008 den beri gündemde ve artık sonuna geldiği için tepkiler başladı, hükümet bir sabah kalkıp dershaneler kapansin demedi tabiki. Bunun alt yapısı oluşuyor ki, zaten kapanmasına daha 3 sene var.

Dershaneler özel okul olacak denildiginde sadece ilkokul lise olunacak anlaşılıyor sanırım, hayır böyle olmayacak devlet denetiminde özel hazırlık kurslari olacak. Suan isim de vereyim hatta yediiklim dershanelere gidiyorum ve dershane öğretmenlerin yarısı devlette de görev yapıyorlar. Hata matematik hocamin eşi önlisans meZunu ve matematiği iyi olduğu icinMIS başka bir dershanede ilkokul ogrencilerine matematik dersine gidiyormuş. Sizce de bu dershanelerin devlet bünyesine girmesi gerekmiyor mu?

Medya insanları yanlış yönlendiriyor, yalan yanlış bilgiler veriyor. Bence her okusugunuza inanmayın ve akıl suzgecinden de geçirin.

O konuda çok haklısın ama emekli yaşı geldiği halde senelerce çalışmaya devam eden insanlar yüzünden biz yeni mezunlar sürünüyoruz. Haklı bulmakla beraber yine de böyle düşünüyorum malesef, çünkü bi'yerden yaşı geçenleri emekli edip yenileri işe almazlarsa biz ne yapacağız? Onca sene çalışan insanlar birikim vs yapmıştır ama onlar yüzünden bizlere fırsat kalmıyo. Çoğu yerde kontenjan yok.

Öğretmenler, memurlar çoğu yaşlı insanlar bana haksızlık gibi geliyo. Sistem kötü işte dediğin gibi yaşam zor.

sen de çok haklısın tabi de ben de çevremde örnekler görüyorum tek maaş olduğu için birikim yapamayan çok ya da yaptıkları birikim çocukları evlendirirken bitiyo direk
(çift maaşlı olsa sorun olmaz ben sadece tek maaşlı çalışanları kastediyorum)

bence emekli maaşlarını artırsalar kimse çalışmakta diretmez zaten
ben de kpssye hazırlanıyorum şimdi uzmanlık için ama alımlar azmış bu sene insan sinir oluyo cidden
ben de çok isterdim insanlar erken yaşta emekli olsun kadrolar boşalsın ama türkiye şartlarında pek mümkün değil bu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…