Derin Endometriozis (Çikolata Kisti) sebepli Rahimin bağırsaklara yapışması - Bağırsak Ameliyatı-Yapışıklıklar

Yaklaşık 2ay olmuş ameliyatiniza şimdi nasılsınız
ameliyat olalı 10 gün sonra 4 ay olacak ,
2 defa adet oldum 3. geliyor
2 adetimde anlamadım bile adet olduğumu şükürler olsun
ama bağırsakla ilgili sıkıntılarım irili ufaklı devam ediyor hala tam iyileşmiş sayılmaz süreç uzun

Bende aynı konudan muzdaribim aslında sekiz Şubat'ta laparoskopi histereskobi yapıldı ama ben çikolata kisti hastası olduğumu bile bilmiyordum adetlerim müthiş duzenliydi doktorlar bir sıkıntı yok dediler beş yıl boyunca.ankara üniversitesinde yaptırdım sonuç iki tupumde alindi ve ben anne olmak istiyorum rahim bağırsak arasında boşluk olurmuş ama birbirine yapışmış tüplerim içi kan toplamis kist rahme yayılmış ama çok şükür ki yumurtalarım sağlam kalmış.bir ay sonra tüp bebeğe baslicam çok zorlu bir süreç bu hastalık tekrar eden bir hastalık dedi doktorum menopoza girene kadar senle gelecek bir hastalık olduğunu soyledi Allah herkesin yardımcısı olsun

Çok geçmiş olsun çikolata kisti berbat bir hastalık
Derin endometriozis durumu sizde de var sanırım laparoskopik ameliyat o nedenke oldunuz, rahim bağırsak yapışması nedeniyle benim bağırsağımdan 15 cm alındı Allah hepimizin yardımcısı olsun

Çok geçmiş olsun Allah yardımcımız olsun.derin endometriozis mi bilmiyorum bana herşey temizlendi ama bu hastalık tekrar eden bir hastalık dedi doktorum.dogrusu ben laparaskobi olana kadar hastaligimi bilmiyordum

Çok gecmis olsun allah yardimcjniz olsun. Benim gittgim doktor bu amelyattan sonra tekrar edebilirde etmeyebilirde lakin tekrrlamasi oyle 3 5 ayda olabilicek birsey defil dedi. Yine ortaya cikmasi yillar alir. Amelyata yanasmayanlardandim ama artik cikar yol bulamayinca oldum iyiki de olmusum agrilarim acilarim hersey son buldu çok sukur minnagimda geldi yerlesti benimle. Umudunuzu sakin kaybetmeyin inancinizi asla yitirmeyin

Allah sağ salim kucaginiza almayı nasip etsin sağ salim büyütmeyi nasip etsin rabbim bana ve isteyen herkese nasip etsin inşallah çok saolun

Merhabalar benimde solda 9 sağda 7 cm çikolata kistlerim var. Yorumlarda yazanın aksine benim hiç bir ağrım şikayetim yok planlı gebelik düşündüğüm için 9 ay önce tesadüfen öğrendim tabi ilk öğrendiğimde 6cmdi. Değerlerim bu şekilde; ilk değerlerim Eylül'de ikinci değerlerim daha yeni yapıldı

Ca125=73
Fsh=11.47-------------7.58
Lh=8.62-----------------12.12
Progesteron=0.56
Estradiol=35.03-----28.30
Prolaktin=39.34-----26.26
Tsh=2.99---------------1.53
Serbest T4=1.12
Lh Fsh Oranı=0.75

5. Doktoruma dün gittim ve denildiği gibi her doktor bu rahatsızlığı anlamıyor ve ben sizlere şanslı diyorum çünkü eşimle normal yolla deneme şansım hiç olmadı. Kendisi askeri personel ve biz 10 aydır ayrıyız ben o yanımda yokken öğrendim rahatsızlığımı. Şu an Amh değerimin sonucunu bekliyorum ve Ankara'da ismini çok duyduğum Hulusi Bülent Zeyneloglu'na gitmeyi düşünüyorum. Hemen tüp bebek mi der ameliyat mı der hiç bilmiyorum yine eşim yanımda değil yine yalnızım ve psikoloji diye bir şey kalmadı artık

MERHABALAR ,
öncelikle geçmiş olsun
konu bana ait , ilk sayfayı okuduysanız beni bu dertten kurtaran doktorun kim olduğunu biliyorsunuzdur
bunca kiste ağrınız olmaması büyük şans 3 cm lik kist ile hayatım kararmıştı ve dağıldığı için karın içip yapışıklarla doluydu
9 ve 7 cm lik kistler yumurtalıklarınızı baskılayarak yumurtlamanızı engelleyebilir ,
bu nedenle doğal yolla şansınız az olabilir
aynı zamanda bu kistler tüplerinizi tıkamış yada daraltmış olabilir (çikolata kisti maalesef bunu yapıyor ) o nedenlede doğal hamilelik zorlaşabilir

yumurtlama durumunuz doktor tarafından adetin 2. günü antral folikül sayma ve devam eden muayene ile yumurta takibi yapılarak netleşir

tüplerinizin durumu da hsg yani rahim filmi çekilerek anlaşılır

bir de tavsiyem aynı benim gibi endometriozis üzerine çalışmaları olan bir doktor bulmanız
adenomiyosiz (yani çikolata kisti rahim kaslarına yerleşmişmi ) bunu anlayacak bir doktor lazım

bu hastalığın gerçekten teşhisi 10 yıl sürüyor literatürde bile bu şekilde yazar

bunlara bakılmadan hemen tüp bebek gibi bir maliyete katlanmayın derim

bunları yaptırmak için eşinize zaten ihtiyacınız yok .

Anladım kafam karmakarışık ne yapacağımı şaşırmış bir vaziyetteyim ağrının olmaması iyi ki kötü mü ona bile anlam veremiyorum artık ve çok korkuyorum artık İstanbul'a gelme şansım hiç yok hiç bir yeri bilmiyorum tanıdık kimse yok bir bayan olarak tek başıma gitmeye çok çekiniyorum böyle büyük şehirlere zaten

OZAMAN dediğim gibi arkadaşım
ankarada endometriosiz üzerine çalışma yapan bir doktor bulmalısın
ben çok net bunu söyleyebilirim
birde yukarıda yazdıklarımı hsg, yumurta takibi vs doktorundan istemelisin

Çok teşekkür ederim Amh sonucumda çıktıktan sonra Ankara'nın yollarını tutucam. Sürekli gidip gelmek gereken bir durum mu oluyor peki

Bende de benzer sorunlar var. Daha baska sorunlarda var. Mesela idrarda yanma agrı sızı şişkinlik batma kısacasi ne ararsan diyelim. Daha once miyom ameliyati oldum sonrasinda rahimle bagirsaklar yapismis actilar ama özellikle idrar yollarinda yanma gecmedi. Tahlillerde böbreklerde bir sorun yok. En son gittigim doktor edenomiyoziste var dedi. Rahim ici ful yapisik. Bu hafta rahim icini acacak doktor. Cocuk istiyoruz.
Insallah bu sorunlar gecer. 1 senedir ugrasiyorum vucudumla. Psikolojik olarak çöktüm. Hersey ust uste geldi. Yine buna şükür ama inanin cok yoruldum. Rabbim dermansiz dert vermesin.
Şimdi bunlari okuyunca endometriozisten şüphelendim. Çünkü bu yasadiklarimin bir aciklamasi olmali.
Miyom ameliyatindan once bu sorunlarin hicbiri yoktu hersey ameliyattan sonra basladi.

Tüp bebek tedavisi sonucunuz ne oldu? Çocuğunuz var mı?

Benim de Mart ayında erken doğumum oldu. Bebeğim 5,5 aylık doğdu ve vefat etti. Sezaryende doktor idrar kesesinin göbek deliğine kadar uzadığını, bağırsakların rahme yapıştığını görmüş ve iki saatlik ameliyatla açmışlar.

Miyom ameliyatı oldum, sezaryen oldum. Nasıl çikolata kisti hiç fark edilmedi aklım almıyor Şimdiye kadar dünyanın ağrısını çektim. Ameliyattan sonra adet ağrım bile olmuyor

Benim de miyom ameliyatından sonra bitmek bilmez ağırlarım başladı. Tam 6,5 yıl çektim. Rüzgar esse ameliyat yerim ağrıyordu. Meğer her yer yapışıkmış. Ameliyatta açmış doktor. Miyom ameliyatından sonra rahim iç dokusu yayılmış olabilir dedi çünkü çikolata kistinin sebeplerinden biri de ameliyatmış. Çok geçmiş olsun

Merhaba. Bende hersey ameliyattan sonra degisti. Doktorlara sorunlarimi anlatiyorum ama bir taneside demiyor ki şu olabilir diye.
Sizde idrar yolunda idrar ciktikca acima yanma baski var miydi

Merhaba. Bende hersey ameliyattan sonra degisti. Doktorlara sorunlarimi anlatiyorum ama bir taneside demiyor ki şu olabilir diye.
Sizde idrar yolunda idrar ciktikca acima yanma baski var miydi
Benim idrarla ilgili bir sıkıntım yoktu ama ameliyatta idrar torbasının göbek deliğine kadar uzayıp yapıştığı görülmüş.

Yapışıklık yüzünden olabilir sıkıntınız. İdrara çıkamadığınız bir durum oluyor mu ?

Idrara çıkamadığım bir durum olmuyor. Ama sanki sistit olmus gibi sorunlarim var. Birde idrara ciktigimda mesanem acıyor. Kramp gibi sanci giriyor. Sonrasinda biraz rahatlıyorum ama her defasinda boyle oluyor. Kasımlarımda sanci var. Elimi bastirdikca aciyor. Ozellikle adet dönemlerimde bu durum artiyor.
Iyi bir doktora gorunmek istiyorum. Herhangi bir kadin dogumcu yada urolog anlamiyor. Gecistiriyorlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…