• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Derdime Başlık Bile Bulamadım :(

Çalışıyorum canım. Çok şükür iyi de kazanıyorum ama nedense bizde para yok hiç :)
yani harcama kriterlerinizi bilmediğimden bir şey diyemiyorum ama birikim yapmaya çalışsanız kendi kazancınızdan belki biraz daha eşinizden bağımsız olursunuz harcama konusunda.diğer üyeleri de dinlerseniz evlat anne karnındayken erkeklerin pek bir şey hissetmediğini söylemişler ki içlerinde çoğunluğu annedir büyük ihtimal,onlara kulak verin derim.dediğim gibi kendi içinizde de büyütüyor olabilirsiniz bazı şeyleri.Ama şu da var Allah için konu bebek ayakkabısı yerine başka bir şey de olabilirdi,önemli bir ihtiyaca bekleyelim diyip anneye direk telefon almak garip kaçmış hak da vermedim değil size.Ama şunu da söylemeden edemeyeceğim,onlar anne baba.Siz de kendi anne babanız için aynı duyguları besleyebilirsiniz hastalıkları olduğunda.Belki eşinizin ikisi arasındaki dengeyi kuramadığını düşünseniz de şuan garip bir ikilemdesiniz bunu da söylemek isterim yani.

Şuan 14 aylık, en tatlı zamanları... Ne zaman vazgeçilmez olacak ki...
Ama bunu bana iyi ki söylediniz. Dediğiniz gibi hasta olabilir. Bu kadarı hastalık bence... İçimdeki bu suçlama hissini yok ettiniz hasta olma ihtimalini bana söyleyerek. Teşekkür ederim... :)
Seni en iyi ben anlarım!Bebiş için yakındır :)
Bunu hastalık olarak bende aklımın ucundan geçirmezdim,ta ki atakları başlayınca psikologa gidene dek.
Neyse rahatlamanıza çok sevindim o his yerini kendinizi suçlamaya çevirmeden,ilişkinizi daha çok yıpratmadan çözümüne bakarsınız İnşallah......

Şu konuda yanlış düşünüyorsun,evlat tamam ama onu daha görmedi kucağına almadı.
Erkekler malesef çocukları kucağına alana kadar birşey hissetmiyorlar.
Onlar başka şekilde düşünüyorlar bizim gibi hassas bakmıyorlar.
Anne banası ise gözünü açtığı günden beri yanındakar. Endişe etmesi araştırması çok normal birşey. Kaldı ki kıyaslama yapmamak da gerekiyor.

Kucağına alıp, öpüp kokladığı evladı da anne-babasından sonra geliyor maalesef :(

yani harcama kriterlerinizi bilmediğimden bir şey diyemiyorum ama birikim yapmaya çalışsanız kendi kazancınızdan belki biraz daha eşinizden bağımsız olursunuz harcama konusunda.diğer üyeleri de dinlerseniz evlat anne karnındayken erkeklerin pek bir şey hissetmediğini söylemişler ki içlerinde çoğunluğu annedir büyük ihtimal,onlara kulak verin derim.dediğim gibi kendi içinizde de büyütüyor olabilirsiniz bazı şeyleri.Ama şu da var Allah için konu bebek ayakkabısı yerine başka bir şey de olabilirdi,önemli bir ihtiyaca bekleyelim diyip anneye direk telefon almak garip kaçmış hak da vermedim değil size.Ama şunu da söylemeden edemeyeceğim,onlar anne baba.Siz de kendi anne babanız için aynı duyguları besleyebilirsiniz hastalıkları olduğunda.Belki eşinizin ikisi arasındaki dengeyi kuramadığını düşünseniz de şuan garip bir ikilemdesiniz bunu da söylemek isterim yani.

Ya ben şöyle bir hata yaptım eşimin işsiz olduğu dönemde kendini kötü hissetmesin diye maaş kartımı ona verdim :(

Bu konu hakkında konuşmadım. Daha olaylar çok yeni... Konuşmalı mıyım, yoksa ben mi çok abartıyorum durumu diye konu açtım canım... Çünkü farklı bakan gözlere ihtiyacım var. Ben çocuk konusunda yaşadığım olaydan dolayı çok hassas olduğum için sizin fikirlerinize danışmak istedim...

Eşinle herşeyi konuşan bi çiftseniz
Yani "sen annem hakkında nasıl böyle düşünürsün" gibi bi çıkış yapmayacaksa
Neden olmasın?

Ama "anneme aldığım gözüne mi battı?" diyecekse
Hiç canını sıkma.

Kıyaslaman çok yanlış bence. Evlat yeri ayrıdır anne baba yeri ayrıdır. Sen aileni evladınla aynı duruma mı koyuyorsun? İkisi farklı değil mı?

İşte evlat her şeyden, herkesten önde gelir. Mesela evladımın bir ihtiyacı varken onu almayıp para yok diyerek, kalkıp anne-babama pahalı hediyeler almam. Ya da anne-babama evladımdan daha çok ilgi göstermem. Onların her şeyi ile ilgilenip evladına bir çift çorap beğenip almaz mı adam? Ya da aaaa şu da oğluma çok yakışır deyip bir şeyler almaz mı???

Eşinle herşeyi konuşan bi çiftseniz
Yani "sen annem hakkında nasıl böyle düşünürsün" gibi bi çıkış yapmayacaksa
Neden olmasın?

Ama "anneme aldığım gözüne mi battı?" diyecekse
Hiç canını sıkma.

Biz sorunlarımızı konuşamıyoruz maalesef :( O yüzden konuşmanın anlamı yok sanıyorum...

İlk gebeliğin için çok üzüldüm canım.
Anne-baba onlar şuan teknolojiyi bizim kadar iyi kullanamiyorlar malesef bu yüzden doktor hastane araştırmasıni da yapamadıkları için oğulları yapmış. Eşiniz sizin için neden yapmadı diye sorguluyorsunuz ama siz bu konuda daha bilinçli olduğunuz için olabilir. Mesela orta yaş ve yaşlı grubu için kalp kolestrol tansiyon vs hastalıklar kendinin de araştırma yapabileceği ama kadın doğum çok ayrı ve dalları olan bir bölüm ve gerçekten işin içinden çıkılması zor. Bu süreçleri biz yaşadığımız için hastalığı daha iyi anlayıp yorum yapabiliyoruz. Yani bu konuda size guvenmistir. Ayrıca o rahatsız lik bende de var anne babam a birşey olacak diye ödüm kopar ve sürekli onun endişesini yaşıyorum . Bu elden gelen birşey değil aslında ne kadar şanslı olduğunuzun farkına varmalisiniz çünkü emin olun şuan anne baba için bunu yapan vakti zamanı gelince sizin ve evlatlariniz için neler yapar.

Merhaba arkadaşlar,

Benim derdim şu, eşim için evlatlarımın bile anne babasından sonra gelmesi. Şöyle ki ben ilk bebeğimi 36 haftalık hamileyken kaybettim. Kalbi durdu miniğimin :KK43: Kaybetmeden 4 gün önce hareketlerini hissetmiyorum diye dr.a gitmiştim kontrol zamanım olmamasına rağmen. Dr. NST'ye bağladı, usg ile baktı bir şey yok dedi. Dedim Dr hanım ellerim ayaklarım çok şiş bu normal mi? Normal yaz gebesisin dedi. Peki artık eskisi gibi hareketli değil bebeğim önceden çok hareket ederdi, "Normal büyüdü artık, yeri daraldı." Eşim de yanımdaydı bu olaylarda. Sonra Dr 4 gün sonrasına randevu verdi. Gittik, NST'ye girdik. Kalp atışı alınamadı, USG ile de bakıldı yok kalbi atmıyor miniğimin. Ben tabii hiç beklemiyorum böyle bir şey, beynim durdu, ağlamaktan kendimden geçtim... Normal doğum yapmaya çalıştılar, olmadı. Sezaryen ile aldılar meleğimi....

Bebeğimi kaybettikten sonra ben deli gibi sebep araştırıyorum, nedir neden olmuştur diye... Kendi araştırmalarım ile sebepler buldum ve gerekli testleri yaptırdım. Kan pıhtılaşması çıktı bende. Sonra yine ben kendim iyi bir dr araştırmasına girdim... 3-4 tane dr gezdim en sonunda içime sinen bir Dr buldum. Meğer daha 20.haftada belli imiş bu sorunun bende olduğu ama Dr göz ardı etmiş. Tam 15 gündür bebeğim sıkıntıdaymış, NST sonuçlarına göre. Dr.un beni eve göndermek yerine bebeği alması gerekiyormuş kaybetmeden gittiğim son kontrolde... Ama işte herkes Dr. olamıyor...

Neyse... Burayı şundan anlattım bebeğimi kaybettikten sonra neden oldu savaşını, iyi bir Dr bulma savaşını tek başıma verdim... Çok şükür 5ay sonra tekrar hamile kalıp bir bebeğim daha oldu...

Problem şu ki eşimin ailesine her yıl check up yaptırırız. Bu sene bir kaç problem çıktı onlarda. Eşim işte günlerce Dr aradı, devletteki en iyi Dr.lardan (Prof. falan) randevu aldı gecelerce 12 ye kadar uyumadı randevu alabilmek için ki uykuya da çok düşkündür. Gittiler Dr.un dediği sorun yok, bu yaşta bu değerler çok normal. İnanmadı, özel Dr.lara randevu aldı, hepsi bir şey yok dedi... Ve bu dönemde de eşim aklına geldikçe ağlayıp durdu ya bir şey varsa anne-babamda diye...

Ben bu süreçte kendimi o kadar kötü hissettim ki... Neden diyeceksiniz, şundan... Keşke bu pimpirikliliğini evladına yapsaydı, belki evladım şuan da sağ olurdu... Hadi o zaman yapmadın, kaybettikten sonra sebep bulma savaşında bana destek verseydi. O da araştırsaydı anne-babasının sonuçlarını araştırdığı gibi...

O kadar kırgınım ki... Yüzüne bile bakmak istemiyorum... Hayır sen evladını kaybettin sadece bir kere, kaybettiğin gün göz yaşı döktün. Sonra? Sonra hiç ağladığını bile görmedim. Ama hasta olma ihtimali olan anne-babası için günlerce göz yaşı döktü... Bilmiyorum ben mi çok abartıyorum bu durumu?

Evlat yaa evlat... Evlat her şeyden öte değil midir? Evlat candan bile öte değil midir?? Çok kırgınım ve en kötüsü de şu evladımı kaybetmemde onu suçluyorum :KK43: Bu duygudan da nasıl kurtulurum hiç bilmiyorum... :KK43:

canım aynı seyler banada oldu.. preeklampsı ıle erken dogum yaptım 30. haftada.. bebegım sadece 5 gun dayanabıldı.. ama kendı sorunumu ben buldum ustune gıttım yoksa benım bebegımde karnımda olecektı.. doktorum hıcbırsey anlamadı.. yuzum gozum her tarafım sıstıgı halde normal yaz hamılesısın dedı..

eş kısmına gelınce benım esım evladımdan cok bana uzuldu.. cok canı yandı ve ben ona ragmen onu sucladım.. bana cektırdıklerı hamılelık donemındekı stres vs hersey onun yuzunden olmustu.. hala da oyle hıssedıyorum.. kan pıhtılasması testı yaptırdım. cok hafıf pıhtılasma cıkmıs anladıgım kadarıyla hıc onemlı degılmıs bırcok kısı sadece aspırın vermıs doktor..

ama oylekı olacak olan oluyor. ben bebegımı cennete yolladım.. sebep aradım esımı buldum sadece.. bana yasattıkları yuzunden.. su an bende hamıleyım ama gel gorkı evladımı unutamıyorum herseyı bende tek basıma yaptım.. arastırdım doktor buldum randevularım herseyım kendım ayarladım..

İlk gebeliğin için çok üzüldüm canım.
Anne-baba onlar şuan teknolojiyi bizim kadar iyi kullanamiyorlar malesef bu yüzden doktor hastane araştırmasıni da yapamadıkları için oğulları yapmış. Eşiniz sizin için neden yapmadı diye sorguluyorsunuz ama siz bu konuda daha bilinçli olduğunuz için olabilir. Mesela orta yaş ve yaşlı grubu için kalp kolestrol tansiyon vs hastalıklar kendinin de araştırma yapabileceği ama kadın doğum çok ayrı ve dalları olan bir bölüm ve gerçekten işin içinden çıkılması zor. Bu süreçleri biz yaşadığımız için hastalığı daha iyi anlayıp yorum yapabiliyoruz. Yani bu konuda size guvenmistir. Ayrıca o rahatsız lik bende de var anne babam a birşey olacak diye ödüm kopar ve sürekli onun endişesini yaşıyorum . Bu elden gelen birşey değil aslında ne kadar şanslı olduğunuzun farkına varmalisiniz çünkü emin olun şuan anne baba için bunu yapan vakti zamanı gelince sizin ve evlatlariniz için neler yapar.

Sorun yapmadığı için zaten canım... Mesela şuan ki bebeğimin her şeyi, istisnasız her şeyi ile ben ilgileniyorum. Bebeğime daha bir şey alıp gelmişliği yoktur bunu da bebeğimize aldım diye... Ya da bebeğimizi götüreceğimiz çocuk Dr.una bile ben araştırırım. Geçenlerde ateşlendi bebeğim, daha doğrusu 38 falan oldu. İkimiz de çalışıyoruz saatte 1 kontrol edelim kalkıp dedim. Bir sen kalk bir ben ikimiz de yorulmamış oluruz. Tamam dedi. Kendi nöbetlerine kalkmadı, ben kalktım hepsine...

canım aynı seyler banada oldu.. preeklampsı ıle erken dogum yaptım 30. haftada.. bebegım sadece 5 gun dayanabıldı.. ama kendı sorunumu ben buldum ustune gıttım yoksa benım bebegımde karnımda olecektı.. doktorum hıcbırsey anlamadı.. yuzum gozum her tarafım sıstıgı halde normal yaz hamılesısın dedı..

eş kısmına gelınce benım esım evladımdan cok bana uzuldu.. cok canı yandı ve ben ona ragmen onu sucladım.. bana cektırdıklerı hamılelık donemındekı stres vs hersey onun yuzunden olmustu.. hala da oyle hıssedıyorum.. kan pıhtılasması testı yaptırdım. cok hafıf pıhtılasma cıkmıs anladıgım kadarıyla hıc onemlı degılmıs bırcok kısı sadece aspırın vermıs doktor..

ama oylekı olacak olan oluyor. ben bebegımı cennete yolladım.. sebep aradım esımı buldum sadece.. bana yasattıkları yuzunden.. su an bende hamıleyım ama gel gorkı evladımı unutamıyorum herseyı bende tek basıma yaptım.. arastırdım doktor buldum randevularım herseyım kendım ayarladım..

Senin de başın sağ olsun canım... İşte bu pıhtılaşma öyle bir illet ki stresle daha çok artıyormuş. Benim de o gebeliğim hiç kolay geçmedi. Eşim de bana çok çektirdi senin eşinin sana çektirdiği gibi. Ben de onu suçluyordum hep bu olaylardan sonra daha da suçlamaya başladım...

İşte evlat her şeyden, herkesten önde gelir. Mesela evladımın bir ihtiyacı varken onu almayıp para yok diyerek, kalkıp anne-babama pahalı hediyeler almam. Ya da anne-babama evladımdan daha çok ilgi göstermem. Onların her şeyi ile ilgilenip evladına bir çift çorap beğenip almaz mı adam? Ya da aaaa şu da oğluma çok yakışır deyip bir şeyler almaz mı???

Hmm ona birşey diyemem örnek vermemiştiniz.
Haklısınız tabi ki..

Hmm ona birşey diyemem örnek vermemiştiniz.
Haklısınız tabi ki..
Evet bu konular da çok önemli benim için ama eşimi diğer bebeğimi kaybetme konusunda suçlarsam ve bu duyguyu içimden atamazsam bununla baş edemem :( bundan çok korkuyorum o yüzden onun üzerinden konuştum daha çok...

Haklısın
Bende olsam çok üzülürdüm
Anasına check up için dr araştıran bir zahmet evladına da aynı özeni göstersin
Ya ailesine karşı hal ve hareketleri samimi değil ya da gerçekten sizinle aile olduğunun farkına varamamış

Haklısın
Bende olsam çok üzülürdüm
Anasına check up için dr araştıran bir zahmet evladına da aynı özeni göstersin
Ya ailesine karşı hal ve hareketleri samimi değil ya da gerçekten sizinle aile olduğunun farkına varamamış

En problemlerimizden biri bu canım. Bir yuva kurduğumuzun farkında değil maalesef :(

Cocuk dogduktan sonra erkekler baba oluyorlar, annelik bambaska hic bi zaman senin gibi hissedemez. Basin sagolsun...

Back
X