- 8 Mart 2017
- 568
- 803
- 53
- 41
- Konu Sahibi birgaripask35
Bebeginizin kalbi durmadan önce siz de araştırıp öğrenebilirdiniz ama yapmamışsınız. Esiniz de öyle.
Bebek vefat ettikten sonra da olan oldu diyip belki de bakmadi. Ama anne babasında bir problem gözüküyorsa bunun icin endiselenmesi normal. Çünkü ortada sonut degerler var.
Bence canınızı bosuna sıkıyorsunuz. Hala çocuklarınıza daha az önem veriyorsa baska tabi.
Bir de annelik ve babalık aynı his olmuyor. Anne olmak bambaska bir mertebe. :) Bosuna cennet annelerin ayakları altında denmemis. :) sıkmayın canınızı lütfen
Ben sürekli araştırıyor, boyunu-kilosunu takip ediyordum zaten. İnternette de hareketlerinin azalacağı yazıyordu. Dr. boyunu ve kilosunu da yanlış ölçmüş zaten. Bebeğim en son gittiğimizde dr.un ölçtüğünden tam 500 gr farklı doğdu. Ve o muayeneden önceki muayeneye göre de 450 gr almıştı 15 günde. Ben de kilo alımı normal diye demek ki bir sorun yok diye düşündüm. Ayrıca eşimle aramda şöyle bir fark var, ben rahat bir insanımdır, ne olursa olsun hep Allah büyük olur kafasındayımdır, ama eşim böyle bir yapıya sahip değil. Eşim pimpirikli, en ufak bir terslikte hemen gardını alan bir yapıya sahiptir. Ama bebeğimiz için aynı önemi vermedi, aynı pimpirikliliği göstermedi. Anne-babasını hiç bir şey yokken 4-5 Dr.a götürdü içinde prof.ların da olduğu ama evladı için aynı düşünceliliği sergileyemedi. Benim incindiğim nokta bu.
Hadi diyelim bebeğime hamileyken bu pimpirikliliği göstermedi, neden kaybettikten sonra benimle birlikte çabalamadı? Anne-babasına gösterdiği ilgi-değerin 1/10 ini neden o dönemde bana göstermedi? Şuanda da durum değişmedi. Bebeğimle çok ilgili alakalı gibi görünür ama her şeyi ile ben ilgilenirim. En iyi mama hangisi, kullanılacak vitaminler ve en iyisi hangisi, zihinsel gelişimi için oynaması gereken oyunlar ve bu gelişimi destekleyecekler oyuncaklar neler. Hangi aylarda nasıl beslenmesi gerekiyor ve ne yemeli. Gideceği Dr.dan tutun da kullanacağı ilaca kadar, oynayacağı oyuncağa kadar her şeyi ile ben ilgileniyorum... Bir kere bile şu da bebeğimize çok yakışır deyip bir şey almışlığı yok. Ya da oğlum bunu çok sever deyip bir oyuncak almışlığı yok. Ayakkabı alacağız misal, hangisi en iyisi diye araştırmak yok. Hadi onu geçtim o ayakkabıyı alacak parası yok ama annesine pahalı hediyeler almaya parası var...
Böyle işte...