Derdim ramazan davulcusu

Kulak tıkacı alın isterseniz
Gerçekten çok erken geçiyormuş o ne ya

Aynen öyle ben de sizin gibi düşünüyorum. Bir de 5 dakika arayla iki kere geldi, ilk geldiğinde bir sürü laf söyledim, utanmadan 5 dk sonra gelmiş diyor ki abla 5 10 kuruş versen... Rahatsız olduğum bir şeye günahımı bile veremem dedim kapattım.

Yasim ilerledikçe ramazan geliyor diye geriliyorum.Ben de bıkkınim.Bence haklısınız ama düşüncelerinizi söylemeyin.Kotu muamele görürsünüz

Benide rahatsız eden bir konu. Gelenek diyorlar ama madem gelenek hadi bedaya yapsınlar. Birileri için ihale ve rant kapısı olmuş. Gelenekse fazla dangırdatmadan sembolik bir şekilde bir iki vurup geç. Gece gece tutan var tutmayan var, hastası var bebeği var. Üstüne bir de araba alarmları eşlik ediyor...

Ya bunun için ihale aciliyormus kazanan o mahallenin davulcusu oluyormuş mahalle kavşak birleşim yerlerinde oturanların işi daha da zor çünkü tek davulcu geçmiyor. Hastası yaşlısı bebeği ayrı konu.Fakat artık alarm diye bir icat var .Eski Ramazan ruhu değil güncellemek şart .Bende uygun bulmuyorum artık tarihe karışması gereken bir gelenek olması gerektiğini düşünüyorum ve malesef ışık açık görülünce ücret alma baklentisi ile bazı yerlerde fazla fazla duruluyor davul sesi evde kişinin sesini bastıracak yüksekliğe ulaşıyor bende kaldırılması yönünde oy veririm.

Hangi ilecymis o ? Biz de gelelim

Belki geldiğinde ışığı açmadan yumurta atabilirsiniz.Denk getirmeyin de.Belki deli var burda diyip basar gider

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…