Derdim ramazan davulcusu

Namutenahii

"Direnenler yaşar"
Kayıtlı Üye
13 Ekim 2016
3.472
6.202
158
Yaşadığım şehirde 2 senedir oturuyorum. 2 senedir ramazan işkenceye dönüştü. İmsak 5.18'te. en erken 4 gibi kalkıyorum, davulcu 2.30'da sanki evin içinde çalarcasına vuruyor, duvarlar zangırdırıyor ve en az 10 dk gitmiyor
Çocukluğundan beri oruç tutan biriyim, ama çaldığı saat sahur saati bile değil. Kaldı ki sabah işe gittiğim için özelikle eğer uykusuz kalmamam gereken yoğun bir gün olacaksa gecesinde yiyip yatıyorum sahura kalkmıyorum, bazen de modumda oluyorum kalkıyorum, bazen regl olduğum için kalkmıyorum. Ama bu düzenimi 2 senedir bu şehirde tutturamadım, kafayı yiyeceğim ramazan boyu uykusuz geziyorum, fobi oluştu bende.
Şikayet etmenin faydası olacağına dair inancım yok. Bir de sanki din düşmanı muamelesi yapacaklar, davul ile islamın çok alakası varmış gibi. Bugün reglim mesela kalkmayacaktım, 02.30da uyandım saat 4.16. Tavana bakıyorum.

Benim de her gece kızım korkup uyanıyor, ağlıyor, ya hu zaten davulla uyanmıyor kimse herkes alarm kuruyor , bence şu dönemde gereksiz ...

Sahur saati gelmemiş daha, işkence değil de ne hele müslüman olmayanları düşünemiyorum gerçekten müslümanlar olarak, oruç tutmayanın da kul hakkına giriyoruz inanın
bizim davulcu saolsun arabayla hoparlörden davul sesi dinletiyor jet gibi gecıyor sesi bize gelemeden adam sokağı dönüyor gidiyor

bizim davulcu saolsun arabayla hoparlörden davul sesi dinletiyor jet gibi gecıyor sesi bize gelemeden adam sokağı dönüyor gidiyor

Ay maşallah diyelim bizimki de afedersiniz düşmana vurur gibi vuruyor gitmek de bilmiyor her gece bir düğün havası

Hep erken çalınıyor davukl
Çocukluğumdsn beri böyle, gece bazen duyunca korkuyorum ne olduğunu anlayamiyorum ilk etapta. Cok fazla durup çalışıyorlar .

Ay iki buçuk nedir ya bizim davulcular öyle değil bak saat 4.30 da geldi bir iki çaldı gitti normali o zaten uzun uzun çalmaz hiçbir zaman millet zaten alarma uyanıyor bir nevi geleneği sürdürüyor bizim buradaki davulcular

Mahalle mahalle geziyorlar o sebeple erken başlıyolarmış belki siz son bölgesinizdir bilemiyorum ama çok ah ediyorum bakın saat 5 oldu uykum açıldı bir de yoğun bir iş günüm olacak bugün

Mahalle mahalle geziyorlar o sebeple erken başlıyolarmış belki siz son bölgesinizdir bilemiyorum ama çok ah ediyorum bakın saat 5 oldu uykum açıldı bir de yoğun bir iş günüm olacak bugün
Bizde her mahallenin davulcusu farklı olur ve belli saatte çalarlar maksat gelenek devam etsin sizin orada bunu kul hakkına çevirmişler ne deyim el insaf

Bizim burda da davulcu çok erken geliyor

İstanbul da azeri kökenli bir arkadaşım, burda da yazan olmuş, küçük kızını korkutup ağlayarak uyandığı için şikayet etmişti. Dediğiniz gibi yaftalandı da kadın, tek şikayetle kalmadığı gibi zerre çözüm bulamadı (kim hangi sorununa çözüm bulmuş ki, insanın moralini bozuyor bu durum cidden)
Yani sizle aynı düzendeyiz, dediğiniz gibi uykusuz kalmamal adına erkenden uyumaya çalışıyorum, sahurdan sonra uyumuyorum ben de. Uyku konusu en az yemek kadar önemli çünkü. Kulak kapatıcı aparatlar çözüm olur mu bilmem..

Kulak kapatıcı aparatı geçen sene denemiştim davul onu da bastırdı gerçekten işe yaramadığı gibi 1 2 gün sonra aparat aşırı huzursuz etmeye başlıyor uykuya dalarken kulağımda bişeyle uyuyamıyorum. Evde muhabbet kuşlarım var karanlıkta onlar bile kanat çırpıyor korkudan. Erken uyusam sahurda kalksam ona da razıyım ama 02.30da uyandırıyor cimere yazdım oradan da valiliğe iletildi ama dediğim gibi hiçbir şey çıkacağını sanmıyorum

Davul gerçektende işkence artık. Hadi eski zamanlarda alarm yoktu tamam ama davula kalkan kaldı mı zaten ya. Bence bitirilmeli. Hadi ilk günü çalınsın o hava oluşsun diye ama 30 gün bu eziyet haline geliyor.

Çocuklar uyanacak korkusu olanlara benide ekleyin. Artı kendimde korkuyorum çoğunlukla kalbim davuldan beter vuruyor

Bende bu durumdan şikayetçiyim. Uçuşa gideceğim uyumam gerek zar zor dalmışım güm güm. Herkes alarm kuruyor zaten. Ayrıca ezan sesi de camii hemen dibimizde hep aynı eziyet. Desibelini kaydettim ve şikayetçi oldum, malesef diyanette bu tarz şikayetler çok fazla ve ilgilenildiğini düşünmüyorum. Bu zamanda bukadar yüksek zarar veren ses olmamalı sanki taş devrindeyiz lütfen şikayet edin. Muhtara vs söyleyin. Cimer belediye.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…