- 13 Ekim 2016
- 3.472
- 6.202
- 158
- Konu Sahibi Namutenahii
-
Benim de her gece kızım korkup uyanıyor, ağlıyor, ya hu zaten davulla uyanmıyor kimse herkes alarm kuruyor , bence şu dönemde gereksiz ...Yaşadığım şehirde 2 senedir oturuyorum. 2 senedir ramazan işkenceye dönüştü. İmsak 5.18'te. en erken 4 gibi kalkıyorum, davulcu 2.30'da sanki evin içinde çalarcasına vuruyor, duvarlar zangırdırıyor ve en az 10 dk gitmiyor
Çocukluğundan beri oruç tutan biriyim, ama çaldığı saat sahur saati bile değil. Kaldı ki sabah işe gittiğim için özelikle eğer uykusuz kalmamam gereken yoğun bir gün olacaksa gecesinde yiyip yatıyorum sahura kalkmıyorum, bazen de modumda oluyorum kalkıyorum, bazen regl olduğum için kalkmıyorum. Ama bu düzenimi 2 senedir bu şehirde tutturamadım, kafayı yiyeceğim ramazan boyu uykusuz geziyorum, fobi oluştu bende.
Şikayet etmenin faydası olacağına dair inancım yok. Bir de sanki din düşmanı muamelesi yapacaklar, davul ile islamın çok alakası varmış gibi. Bugün reglim mesela kalkmayacaktım, 02.30da uyandım saat 4.16. Tavana bakıyorum.
Davulu calacaklar gidip sahur yapacaklar
bizim davulcu saolsun arabayla hoparlörden davul sesi dinletiyorSahur saati gelmemiş daha, işkence değil de nehele müslüman olmayanları düşünemiyorum gerçekten müslümanlar olarak, oruç tutmayanın da kul hakkına giriyoruz inanın
bizim davulcu saolsun arabayla hoparlörden davul sesi dinletiyorjet gibi gecıyor sesi bize gelemeden adam sokağı dönüyor gidiyor
Ay iki buçuk nedir yaYaşadığım şehirde 2 senedir oturuyorum. 2 senedir ramazan işkenceye dönüştü. İmsak 5.18'te. en erken 4 gibi kalkıyorum, davulcu 2.30'da sanki evin içinde çalarcasına vuruyor, duvarlar zangırdırıyor ve en az 10 dk gitmiyor
Çocukluğundan beri oruç tutan biriyim, ama çaldığı saat sahur saati bile değil. Kaldı ki sabah işe gittiğim için özelikle eğer uykusuz kalmamam gereken yoğun bir gün olacaksa gecesinde yiyip yatıyorum sahura kalkmıyorum, bazen de modumda oluyorum kalkıyorum, bazen regl olduğum için kalkmıyorum. Ama bu düzenimi 2 senedir bu şehirde tutturamadım, kafayı yiyeceğim ramazan boyu uykusuz geziyorum, fobi oluştu bende.
Şikayet etmenin faydası olacağına dair inancım yok. Bir de sanki din düşmanı muamelesi yapacaklar, davul ile islamın çok alakası varmış gibi. Bugün reglim mesela kalkmayacaktım, 02.30da uyandım saat 4.16. Tavana bakıyorum.
Ay iki buçuk nedir yabizim davulcular öyle değil bak saat 4.30 da geldi bir iki çaldı gitti normali o zaten uzun uzun çalmaz hiçbir zaman millet zaten alarma uyanıyor bir nevi geleneği sürdürüyor bizim buradaki davulcular
Bizde her mahallenin davulcusu farklı olur ve belli saatte çalarlar maksat gelenek devam etsin sizin orada bunu kul hakkına çevirmişler ne deyim el insafMahalle mahalle geziyorlar o sebeple erken başlıyolarmış belki siz son bölgesinizdir bilemiyorum ama çok ah ediyorum bakın saat 5 oldu uykum açıldı bir de yoğun bir iş günüm olacak bugün
Ay bizim de böyle, tam bitti derken yeniden başlıyorlarMahalle mahalle geziyorlar o sebeple erken başlıyolarmış belki siz son bölgesinizdir bilemiyorum ama çok ah ediyorum bakın saat 5 oldu uykum açıldı bir de yoğun bir iş günüm olacak bugün
Bizim burda da davulcu çok erken geliyorYaşadığım şehirde 2 senedir oturuyorum. 2 senedir ramazan işkenceye dönüştü. İmsak 5.18'te. en erken 4 gibi kalkıyorum, davulcu 2.30'da sanki evin içinde çalarcasına vuruyor, duvarlar zangırdırıyor ve en az 10 dk gitmiyor
Sevdiği kız sizin mahallede oturuyor diye yorumladımAy maşallah diyelimbizimki de afedersiniz düşmana vurur gibi vuruyor gitmek de bilmiyor her gece bir düğün havası
İstanbul da azeri kökenli bir arkadaşım, burda da yazan olmuş, küçük kızını korkutup ağlayarak uyandığı için şikayet etmişti. Dediğiniz gibi yaftalandı da kadın, tek şikayetle kalmadığı gibi zerre çözüm bulamadı (kim hangi sorununa çözüm bulmuş ki, insanın moralini bozuyor bu durum cidden)Yaşadığım şehirde 2 senedir oturuyorum. 2 senedir ramazan işkenceye dönüştü. İmsak 5.18'te. en erken 4 gibi kalkıyorum, davulcu 2.30'da sanki evin içinde çalarcasına vuruyor, duvarlar zangırdırıyor ve en az 10 dk gitmiyor
İstanbul da azeri kökenli bir arkadaşım, burda da yazan olmuş, küçük kızını korkutup ağlayarak uyandığı için şikayet etmişti. Dediğiniz gibi yaftalandı da kadın, tek şikayetle kalmadığı gibi zerre çözüm bulamadı (kim hangi sorununa çözüm bulmuş ki, insanın moralini bozuyor bu durum cidden)
Yani sizle aynı düzendeyiz, dediğiniz gibi uykusuz kalmamal adına erkenden uyumaya çalışıyorum, sahurdan sonra uyumuyorum ben de. Uyku konusu en az yemek kadar önemli çünkü. Kulak kapatıcı aparatlar çözüm olur mu bilmem..
Sevdiği kız sizin mahallede oturuyor diye yorumladım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?