• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Derdim ramazan davulcusu

Yaşadığım şehirde 2 senedir oturuyorum. 2 senedir ramazan işkenceye dönüştü. İmsak 5.18'te. en erken 4 gibi kalkıyorum, davulcu 2.30'da sanki evin içinde çalarcasına vuruyor, duvarlar zangırdırıyor ve en az 10 dk gitmiyor 🥹
Çocukluğundan beri oruç tutan biriyim, ama çaldığı saat sahur saati bile değil. Kaldı ki sabah işe gittiğim için özelikle eğer uykusuz kalmamam gereken yoğun bir gün olacaksa gecesinde yiyip yatıyorum sahura kalkmıyorum, bazen de modumda oluyorum kalkıyorum, bazen regl olduğum için kalkmıyorum. Ama bu düzenimi 2 senedir bu şehirde tutturamadım, kafayı yiyeceğim ramazan boyu uykusuz geziyorum, fobi oluştu bende.
Şikayet etmenin faydası olacağına dair inancım yok. Bir de sanki din düşmanı muamelesi yapacaklar, davul ile islamın çok alakası varmış gibi. Bugün reglim mesela kalkmayacaktım, 02.30da uyandım saat 4.16. Tavana bakıyorum.
Kulak tıkacı alın isterseniz
Gerçekten çok erken geçiyormuş o ne ya

Dün akşam 21de davulcu apartmana gelip bahşiş istedi ben de şaşırdım. Eskiden bir kere sonunda alırlardı. Şimdi alacaklı gibi her hafta kapıda bitiyorlar, bu kadar da bahşiş istenme. Biz vermiyoruz. Siz de vermeyin. Gürültü yapıyor diye para verdikçe bu uygulama bitmeyecek. Kimse para vermese bunlar da bitecek de

Aynen öyle ben de sizin gibi düşünüyorum. Bir de 5 dakika arayla iki kere geldi, ilk geldiğinde bir sürü laf söyledim, utanmadan 5 dk sonra gelmiş diyor ki abla 5 10 kuruş versen... Rahatsız olduğum bir şeye günahımı bile veremem dedim kapattım.

Yaşadığım şehirde 2 senedir oturuyorum. 2 senedir ramazan işkenceye dönüştü. İmsak 5.18'te. en erken 4 gibi kalkıyorum, davulcu 2.30'da sanki evin içinde çalarcasına vuruyor, duvarlar zangırdırıyor ve en az 10 dk gitmiyor 🥹
Çocukluğundan beri oruç tutan biriyim, ama çaldığı saat sahur saati bile değil. Kaldı ki sabah işe gittiğim için özelikle eğer uykusuz kalmamam gereken yoğun bir gün olacaksa gecesinde yiyip yatıyorum sahura kalkmıyorum, bazen de modumda oluyorum kalkıyorum, bazen regl olduğum için kalkmıyorum. Ama bu düzenimi 2 senedir bu şehirde tutturamadım, kafayı yiyeceğim ramazan boyu uykusuz geziyorum, fobi oluştu bende.
Şikayet etmenin faydası olacağına dair inancım yok. Bir de sanki din düşmanı muamelesi yapacaklar, davul ile islamın çok alakası varmış gibi. Bugün reglim mesela kalkmayacaktım, 02.30da uyandım saat 4.16. Tavana bakıyorum.
Yasim ilerledikçe ramazan geliyor diye geriliyorum.Ben de bıkkınim.Bence haklısınız ama düşüncelerinizi söylemeyin.Kotu muamele görürsünüz

Benide rahatsız eden bir konu. Gelenek diyorlar ama madem gelenek hadi bedaya yapsınlar. Birileri için ihale ve rant kapısı olmuş. Gelenekse fazla dangırdatmadan sembolik bir şekilde bir iki vurup geç. Gece gece tutan var tutmayan var, hastası var bebeği var. Üstüne bir de araba alarmları eşlik ediyor...

Ya bunun için ihale aciliyormus kazanan o mahallenin davulcusu oluyormuş mahalle kavşak birleşim yerlerinde oturanların işi daha da zor çünkü tek davulcu geçmiyor. Hastası yaşlısı bebeği ayrı konu.Fakat artık alarm diye bir icat var .Eski Ramazan ruhu değil güncellemek şart .Bende uygun bulmuyorum artık tarihe karışması gereken bir gelenek olması gerektiğini düşünüyorum ve malesef ışık açık görülünce ücret alma baklentisi ile bazı yerlerde fazla fazla duruluyor davul sesi evde kişinin sesini bastıracak yüksekliğe ulaşıyor bende kaldırılması yönünde oy veririm.

Çok eskıden çocuklarım olmadan önce "" Aa olur mu tabı kı davul çalınacak, geleneğimiz o, çok güzel "derdım. Ne zaman kı evladım oldu resmen bebekli annelere işkence... Bunun hastası var, işe gıdenı var... Ama en çok gece yüz kere uyanan anneler var. Neyse kı yasadıgım ilçede Ramazan davulcusu yasak. Çok şükür... Belkı toplu şikayet olursa beledıye yasaklayabilir anca... Bizim ilçede uzun yılardır yasak
Hangi ilecymis o ? Biz de gelelim

Son durum, büyükşehir belediyeye şikayet ettim, konu bizlik değil ilçe belediyeye şikayet edin dediler. İlçe belediyeye şikayet ettim, konu bizlik değil valiliğe şikayet edin dediler. Valiliğe şikayet ettim, bekliyorum. Ama buradan gelecek yanıt zaten ramazanda yetişmezmiş :) son çare bir de muhtarla konuşacağım. İnsan gibi medeni yollarla çözmeye çalışıyorum, aslında adam tutup davulcuyu dövdürmek de bir seçenekti 🥹
Belki geldiğinde ışığı açmadan yumurta atabilirsiniz.Denk getirmeyin de.Belki deli var burda diyip basar gider

Back
X