- Konu Sahibi Namutenahii
-
Gariptir bu davul uygulaması Arap ülkelerinde yok bize nerden gelmiş acaba? Evin arka tarafında daha az ses alan oda varsa orda uyumanızı tavsiye ederim.Yaşadığım şehirde 2 senedir oturuyorum. 2 senedir ramazan işkenceye dönüştü. İmsak 5.18'te. en erken 4 gibi kalkıyorum, davulcu 2.30'da sanki evin içinde çalarcasına vuruyor, duvarlar zangırdırıyor ve en az 10 dk gitmiyor
Çocukluğundan beri oruç tutan biriyim, ama çaldığı saat sahur saati bile değil. Kaldı ki sabah işe gittiğim için özelikle eğer uykusuz kalmamam gereken yoğun bir gün olacaksa gecesinde yiyip yatıyorum sahura kalkmıyorum, bazen de modumda oluyorum kalkıyorum, bazen regl olduğum için kalkmıyorum. Ama bu düzenimi 2 senedir bu şehirde tutturamadım, kafayı yiyeceğim ramazan boyu uykusuz geziyorum, fobi oluştu bende.
Şikayet etmenin faydası olacağına dair inancım yok. Bir de sanki din düşmanı muamelesi yapacaklar, davul ile islamın çok alakası varmış gibi. Bugün reglim mesela kalkmayacaktım, 02.30da uyandım saat 4.16. Tavana bakıyorum.
O kadar haklısınız ki bu durumdan bende şikayetciyim eskiden alrm telefon yokmuş yapılıyormuş simdi niye hala devam ediyor bebekli insanlar hastalar zor durumda kaliyor bebekli biri olarak her gece bebeğim korkuyla mi uyanacak diye cok korkuyorum ya bu durumu durduracak müracaat edeceğimiz birileri yokmuYaşadığım şehirde 2 senedir oturuyorum. 2 senedir ramazan işkenceye dönüştü. İmsak 5.18'te. en erken 4 gibi kalkıyorum, davulcu 2.30'da sanki evin içinde çalarcasına vuruyor, duvarlar zangırdırıyor ve en az 10 dk gitmiyor
Çocukluğundan beri oruç tutan biriyim, ama çaldığı saat sahur saati bile değil. Kaldı ki sabah işe gittiğim için özelikle eğer uykusuz kalmamam gereken yoğun bir gün olacaksa gecesinde yiyip yatıyorum sahura kalkmıyorum, bazen de modumda oluyorum kalkıyorum, bazen regl olduğum için kalkmıyorum. Ama bu düzenimi 2 senedir bu şehirde tutturamadım, kafayı yiyeceğim ramazan boyu uykusuz geziyorum, fobi oluştu bende.
Şikayet etmenin faydası olacağına dair inancım yok. Bir de sanki din düşmanı muamelesi yapacaklar, davul ile islamın çok alakası varmış gibi. Bugün reglim mesela kalkmayacaktım, 02.30da uyandım saat 4.16. Tavana bakıyorum.
Bu benim de derdim ama çözümü yok sanırım. Aynen dediğiniz gibi şikayet etsek nereye kime edebiliriz ki? Üç gündür uykusuz geliyorum işe, sadece ben değil oğlumda uyuyamıyor. Biz sahur yapıp yatıyoruz bu başlıyor bir saatten fazla dinliyoruz, hatta sanırım birden fazla davulcu var, çünkü birinin sesi yakından diğerinin sesi uzaktan geliyor ( hiç hoş gelmiyor) sonra yakında ki uzaklaşınca diğeri geliyor derken sabaha kadar böyle sürüyor. Her ramazan uykusuzluktan kendime gelemiyorum.Yaşadığım şehirde 2 senedir oturuyorum. 2 senedir ramazan işkenceye dönüştü. İmsak 5.18'te. en erken 4 gibi kalkıyorum, davulcu 2.30'da sanki evin içinde çalarcasına vuruyor, duvarlar zangırdırıyor ve en az 10 dk gitmiyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?