• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Derdim kilom. Kafama çok takıyorum

Evet diyetin ilk zamanlarında kaçamak yapılmaz.
Çok erken kaçamak yapıyorsunuz.
Ben genelde önce sert bir detoksla başlıyorum ki kendimi bi yola getireyim. Sonrasında en az üç dört ay kaçamaksız diyet yapıyorum. Sporla da destekliyorum. Biraz düzene girince de haftada birden fazla kaçamak yapmıyorum. O kaçamağı yaptığımda da o günden bir meyve bir dilim ekmek mutlaka çıkarırım.

Diyetiniz bana çok garip geldi. Nereden buldunuz bunu.
Benim geçen yıllarda gittiğim bir diyetisyen iki hafta ayrı diyet sonra üçüncü haftada başka bir diyet veriyordu kasları korumak için daha protein ağırlıklıydı.
İlk diyetimde sabah bir kase yulaf lapası yada bir dilim ekmek bir silim peynir sınırsız yeşillik ve salatalık olurdu. Yumurta da haftada iki gündü. Öğlen salata ızgara er türevi akşam da dört yemek kaşığı sebze, yoğurt ve yine sınırsız yeşillik. Tek ara öğünüm vardı onda da ya meyve ya kuruyemiş olurdu. İçeceklerden de sadece şekersiz çay ve maden suyunda sınır yoktu. Kalanlarında da tek kahveye izin vardı.
proteinli diyette Sabah yumurta olurdu ekmek olmazdı, zeytin eklenirdi bir de. Kalanları hemen hemen aynı olurdu.

Sonrasında da kaçamak şöyle oluyor benim için haftasonu bir minik pizza mı yiyeceğim o gün hiç ekmek yok, salatalara zeytinyağı yok. Dondurma mı yiyeceğim (ikisi aynı hafta olamaz tabii) meyve ve yağ yok.

Merhaba uzun zamandır konu açmıyordum. Ama yetti dedim.
Derdim veremedigim kilolar . Felaket kafama takıyorum. Şu an uyguladığım bir diyetim var ama o gün bir tatli mi yedim ertesi gün sabah +600 +700 gram aldığımı görüyorum. Diyet yapmaya hiç hevesim kalmıyor. Merak ediyorum ya herkes mi böyle ?
Üzülüyorum hiç mi kacamak yapamayacagim diye.
Hipotroid rahatsizligim var. Bu işimi çok zorlaştırıyor. Gün geçtikçe tukeniyorum. Bir sürü kürler denedim Leslie , ip atlama, yürüyüş, sıkılaştırıcı kremler neler neler ama olmuyor olmuyooor. Daha 22 yaşındayım kilo 77.2
Dün bir dilim tiramusu yedim diye 700 gram almisim onun harici öğün dışına çıkmadım şaka gibi ya.
Her gün süt , peynir , meyve , kuruyemiş, kuru meyve, salata , köfte,/ tavuk yiyorum. Ekmek tam bugday pirinç makarna yok. Hayret ediyorum. Son iki yıldır bu kilodayim aynı duruyorum. Vücudun bu kiloyu benimsemiş diyorlar çok üzülüyorum. Nolur çıkar yol gösterin. ( 2 yaşında çocuk var)
İnanın paketlenmiş marketteki abur cuburlaeı ve ekmeği terk edin hiç kilo almazsınız bizzat biliyorum üstelik daha sağlıklı olursunuz

E elmas gzl uygularmisin sana kalmış uygulayıp 1 ay içinde kilo vermezsen nikimi değiştiririm 😅 neyse gelelim diyet programını sadık kalman dileğiyle
Sabah domates salatalık haşlanmış yumurta ceviz
Öğlen 1 elma ,yarım muz
İkindi salata ve yoğurt içine biraz limon sık
Aksam en geç 7 fincan tabağı kullan porsiyon olarak sulu yemek ne varsa bulgur salata yoğurt yanına protein başka birşey var sa onu ye yalnız porsiyon un küçük tabak olsun
Her öğün öncesi 1 bardak limonlu su iç 1 ay sonra görüşelim uygulamaya gecersen beni etiketlersin Ekmek kesinlikle yeme hiç bir öğünde

Ben 15 kg verdim şu an ara verdim yarın başlıyorum.Ben tahlil vermedim ama şüpheleniyorsanız bir tahlil verin.İşin özü su içmekte aslında ben bu süreçte her şeyi yedim ama zararlıları nadiren yedim.Diyet kafasında olmadım hiçbir zaman.Not:Ekmek de yedim.

Bu bol kuruyemişli,kurumeyveli diyetler çok hareketli hayatı olan insanlar için kabul edilebilir ama öbür türlü böyle kilo verilmez. Bir kere kahvaltı zengin yapılır hikayesi yalan yok öyle bir şey. Yumurta peynir zeytin yiyin tamam bir de çok istiyorsanız kızarmış bir dilim ekmek. Tatlıya düşkünseniz kızarmış ekmeğin az bir bölümüne tahin pekmez sürüp atın ağzınıza. Çay kahve kesinlikle şekersiz tüketilmeli. Öğlen öğününü bol protein ağırlıklı tavuktur,az yağlı köftedir,balıktır bu şekilde yapın yanında bol yeşillik,yoğurt. Öğlen yemeği hazırlama şansınızın olmadığı günler kefir ve kuruyemiş. Akşam sebze yemeği yine yanında baharatlı yoğurt. Öğlen ve akşam ekmek yok. Meyve sandığınız kadar faydalı bir şey değil dolum dolum yiyince bol vitamin değil anca şeker deposu. Kışın kivi limon gibi az şekerli meyveler yazın erik arada bir karpuz kavun tercih edilmeli o da fazla değil öyle kuru incirler kuru bilmemneler olmaz. Akşam mutlaka bir bardak yeşilçay için sindirimi ve metabolizmayı hızlandırır. Salam sucuk kola pasta börek mantı kurabiye bunlar asla yok. Haftada en az 3 gün spor. Bu şekilde benim diyen adam zayıflar.

Canım bence bir diyetisyene gitmelisin sağdan soldan duyduklarınla olmaz herkesın bünyesi farklı hem de spora yazılmalısın ben de lise zamanı 55 dim şimdi o zamandan fazla yiyorum 43 45 arası gidip geliyorum sürekli 26 yaşındayım. Hareket etmeniz de gerek bol yürüyüş yapmalısın kahvaltını erken saatlerde yapıp akşam 6 dan sonra bir şey yememelisin
İyi bir diyetisyene tabiii

Diyetisyene gttim yok daha çok acıktım verdiklerini uygulayacağım diye .. normalde zayıf biriydim doğumdan sonra kilo almış biri olarak sadece çayımı kahvemi şekersiz içtim .. tadını bu şekilde daha da sevdim ..şu daha çok içtim normal.ictigimden .. onun dışında her şeyi yedim ... Güle oynaya bile bu şekilde on kilo verdim .. bir kibrit kutusu peynir .. sadece galeta bir bardak süt.. bana meyve yemek bile yasakti bu muhabbet bana uymadı .. zaten başta da mantıklı olmadigini anlamıştım.. cokk kötü bir diyeyisyendi hiç beğenmedim.. .. yürüyüş yap şekeri azalt ..

Ot diyeti,dukat diyeti,bot diyeti gibi şeylere başvurmamak gerek. Ayda 10 kilo verdiren diyet hiç hiç mantıklı değil. Şok diyetler insanın sağlığının bozulmasına,verilen kiloların kat be kat geri alınmasına neden olur.
Ben intermittent fasting yapıyordum ama bana iyi gelmedi. Tartıldığımda kilo aldım. Dahiliyeden randevu aldım,kan testi oldum sonra diyetisyene gitmek için sevk istedim. "Bana özel" diyet verildi. Tartılmadım ama bana olmayan pantolonu giyebiliyorum. Ayrıca hareket de etmelisiniz.

Ot diyeti,dukat diyeti,bot diyeti gibi şeylere başvurmamak gerek. Ayda 10 kilo verdiren diyet hiç hiç mantıklı değil. Şok diyetler insanın sağlığının bozulmasına,verilen kiloların kat be kat geri alınmasına neden olur.
Ben intermittent fasting yapıyordum ama bana iyi gelmedi. Tartıldığımda kilo aldım. Dahiliyeden randevu aldım,kan testi oldum sonra diyetisyene gitmek için sevk istedim. "Bana özel" diyet verildi. Tartılmadım ama bana olmayan pantolonu giyebiliyorum. Ayrıca hareket de etmelisiniz.
Valla ayda on kilo vereyim demedim ben de istemediğim .. diyet falan uygulamadign.halde sadece şekeri tuzu kesmekle.. ve korse giymekle oldu.. hiç bir şey yapmadım ac hç kalmadım... Diyetisyenin verildiğini bir ay denedim açlıktan oldum ona rağmen iki kilo mu ne vermiştim.. bana hiç iyi gelemdi spor salonuna da gtmistim sikilastim olmayan pantolon lar oldu m. Bacaklar inceldi fakat sadece hiç kilo veremedim aksine agirlastim..

Kizceler selam ben bu konuya yazmistim ilk zamanlar that sugar diye bi film izledim izlemeyenlere siddetle tavsiye edilir youtube dan izleyin neyse ben 5 yildir kola fanta meyvesuyu icmiyorum cayima seker atmayali 3 3 bucuk sene olmustur tek derdim ekmek makarna pirinc pirinc neyse de ekmek makarna fazla uzatmayayim 83 kiloyla yarin basliyorum kiloyi guncellerim sizde var misini?

Doğru diyetisyenle çok güzel kilo verebilirsiniz,
Aynen öyle.. yaşadığım yerde bir tane olduğu için mecbur ona gtmistim tam bir fiyasko.. kendi 80 kilo benimle aynı boyda .. ben 84 tüm.gttigmde bana obezsin demişti ... Yine bişey demedim.. uyguladım dediklerini harfiyen hiç kilo veremedim açlık krizim daha sddetli oldu ...

Aynen öyle.. yaşadığım yerde bir tane olduğu için mecbur ona gtmistim tam bir fiyasko.. kendi 80 kilo benimle aynı boyda .. ben 84 tüm.gttigmde bana obezsin demişti ... Yine bişey demedim.. uyguladım dediklerini harfiyen hiç kilo veremedim açlık krizim daha sddetli oldu ...
Ya çok üzülüyorum bu şekilde diyetisyen hikayelerini duyunca anneminde yanlış bir diyetisyen tercihi oldu bayildi kadin açlıktan, doğru diyetisyeni bulduk sonunda çok güzel rahat kilo verdi hayatı sağlığı düzene girdi resmen.
Diyetisyen listeleri kişiye özel hazirlaniyor genel olarak hafta hafta, fakat merak eden varsa yada yardımcı olabileceğim biri atabilirim mesaj kısmından

Ya çok üzülüyorum bu şekilde diyetisyen hikayelerini duyunca anneminde yanlış bir diyetisyen tercihi oldu bayildi kadin açlıktan, doğru diyetisyeni bulduk sonunda çok güzel rahat kilo verdi hayatı sağlığı düzene girdi resmen.
Diyetisyen listeleri kişiye özel hazirlaniyor genel olarak hafta hafta, fakat merak eden varsa yada yardımcı olabileceğim biri atabilirim mesaj kısmından
Ben küçük bir yerde yaşıyorum .. en yakınında ilçelerde bile bir iki tane var bulunduğum yerde bir o var .. bana değil herkese aynını yapmış kimse gtmiyor. Büyük bir şehirde olsam birdunya seçenek var illaki iyileri var .. meyveyi tamamen yasakladı patatesi tamamen yasakladı karpuz u yasaklamıştı .. halbuki karpuz yedimmi kilo veririm.ben .. çok saçma kriterleiri vardı .. hiç olur mu dediğim eve geldim listemi aileme okudum onlara da saçma geldi ama vardır bı bildiği diye uyguladım hiç veremedim diyebilrim.. aç kaldığımda kaldm bayilacaktim o derece .. kendim sorna evde kafama göre perhiz yaptım her şeyi yedimm ölçülü .. şekeri kestim çayından kahveden.. ekmeği azallttim güle oynaya on kilo verdim hicc zorlanmadım bile şuan 74um.. hamilelik kiloları öyle ha dedimmmi gtmiyor.. 65tm .. ama zamanla inerim o kiloya artık acelem yok boyum 1.75 zaten ...84 Ken bile en kilolu halim.obez olduğumu duusnmuyorum ... Düşünmüyordum ... Kaprisli değişik bir tipti .. beni kıskandı o kadar belliydi ki ... Moralini bozdi hatta dediklerimi yapmazsan hiç kilo veremezsin dedi ..obezlik biraz genetik başta da obezsin sorna da Allah aşkına 65 kilo 1.75 fıstık gibisin fziigi. On numara kendimi beğenmiş gbi olamyayyim hamileyken aldım kilo baya .. ama sonuçta gidecek bu öyle yada böyle.. obez miyim şimdi hayır değilim .. inancım. Yok böyle tiplere .. asla duusnmuyorum. Diyetisyene gitmeyi şuan .. büyük bir yerde olsam giderdim tabii ...

Ben küçük bir yerde yaşıyorum .. en yakınında ilçelerde bile bir iki tane var bulunduğum yerde bir o var .. bana değil herkese aynını yapmış kimse gtmiyor. Büyük bir şehirde olsam birdunya seçenek var illaki iyileri var .. meyveyi tamamen yasakladı patatesi tamamen yasakladı karpuz u yasaklamıştı .. halbuki karpuz yedimmi kilo veririm.ben .. çok saçma kriterleiri vardı .. hiç olur mu dediğim eve geldim listemi aileme okudum onlara da saçma geldi ama vardır bı bildiği diye uyguladım hiç veremedim diyebilrim.. aç kaldığımda kaldm bayilacaktim o derece .. kendim sorna evde kafama göre perhiz yaptım her şeyi yedimm ölçülü .. şekeri kestim çayından kahveden.. ekmeği azallttim güle oynaya on kilo verdim hicc zorlanmadım bile şuan 74um.. hamilelik kiloları öyle ha dedimmmi gtmiyor.. 65tm .. ama zamanla inerim o kiloya artık acelem yok boyum 1.75 zaten ...84 Ken bile en kilolu halim.obez olduğumu duusnmuyorum ... Düşünmüyordum ... Kaprisli değişik bir tipti .. beni kıskandı o kadar belliydi ki ... Moralini bozdi hatta dediklerimi yapmazsan hiç kilo veremezsin dedi ..obezlik biraz genetik başta da obezsin sorna da Allah aşkına 65 kilo 1.75 fıstık gibisin fziigi. On numara kendimi beğenmiş gbi olamyayyim hamileyken aldım kilo baya .. ama sonuçta gidecek bu öyle yada böyle.. obez miyim şimdi hayır değilim .. inancım. Yok böyle tiplere .. asla duusnmuyorum. Diyetisyene gitmeyi şuan .. büyük bir yerde olsam giderdim tabii ...
Çok kötü bir tecrübe yasamissiniz konu sahibinin en başta paylaştığı diyet listesi de gayet güzel görünüyor onu da tavsiye ederim öğün atlamamaya özen gösterin öğün atlamak yağ oluşumunu sağlıyormuş malesef ekmeği de tam buğday tercih etseniz miss gibi olur tabi yararlanmak isteyen herkes için yazıyorum bunları bu şekildede yapıyor olabilirsiniz, mesela 84 kilo obez değil obez sınırı olarak biliyorum ben insanın bazen kendi taktiklerini uygulaması en guzeli oluyor :)

Çok kötü bir tecrübe yasamissiniz konu sahibinin en başta paylaştığı diyet listesi de gayet güzel görünüyor onu da tavsiye ederim öğün atlamamaya özen gösterin öğün atlamak yağ oluşumunu sağlıyormuş malesef ekmeği de tam buğday tercih etseniz miss gibi olur tabi yararlanmak isteyen herkes için yazıyorum bunları bu şekildede yapıyor olabilirsiniz, mesela 84 kilo obez değil obez sınırı olarak biliyorum ben insanın bazen kendi taktiklerini uygulaması en guzeli oluyor :)
Vücut orantisi bence daha önemli.. 1.50 boya 84 fazla.. 1.75 boya 50 kilo da saçma her şeyin bir orantisi var .. ama bazılarına göre herkes 55 kilo olmak zorunda .. genelde böyle yaklaşıyorlar. .. çok çirkin duruyor ben de öyle duranlari sevmiyorum .

Back