Derdim kariyer..

Konuyu yanlis yere acmissin oncelikle..

O kariyer denilen sey soylenildigi kadar kolay degil. Insanin tum masumiyetini silip goturuyor. Ustunle ayri, altinla ayri, musterinle ayri ugrasiyorsun. Cok stresli, cok yorucu, ama tabii ki kendi parani kazanmak cok tatli.

Kararli olman gerekiyor. Gercekten o kadar cok sınanacaksın ki bu yolda, vazgecmeden kendi kendini motive edip devam etmen gerekecek.

Sinavinda basarilar diliyorum

Goturenden götürür
Kararlılık
Voooov
Daha heyecanlı bişey bilmiyorum sanırım

Oncelikle ilk hedefiniz ygs olsun hemen başlayın calismaya ve sıkı bir program yapın
Matematiğin çok iyi olmak zorunda bunun üzerine gidin
Daha sonra ygs den iyi puan ve derece aldınız mı hemen LYS ye odaklanın ki LYS de hukuk okumak isteyenler için konular azalıyor ve çalışması daha kolay oluyor
Ancak daha şimdiden uluslararası hukukta çok para varmış deniz hukuku milyoner yapıyormuş gibi söylemlere kanmayin
Ülkemizde o kadar çok hukuk faultesi car ki eğitim kalitesi yerlerde her yıl binlerce kişi mezun oluyor ve bu binlerce avukat geliyor demek
O yüzden iyi hukuk fakültelerini kazanmayı hedefleyin ve beklentilerinizi en aza indirin
Mesleğe yeni adım atan bir avukat olarak bu mesleğin günümüzdeki durumundan hiç memnun değilim
Dışardan parlak bir dünya olarak görünebilir ama işin iç yüzünü bilerek bu dünyaya adım atarsınız
Bu kurduğunuz güzel hayaller açısından hayal kırıklığına uğramamış olursunuz

Konuyu yeni gordum. Burasi kalabalik bir forum eminim burada bircok universiteden arkadas vardir, amacim kimseyi kirmak degil ama hukuk okumak istiyorsan rica ediyorum iyi bir fakulte bitir. Her yer hukuk fakultesi, herkes avukat. Oncelikle bir yilda kac hukuk mezunu veriyor bu ulke bu konuda bir bilgin var mi? Bunlari mutlaka arastir.Istersen yaparsin ama simdilik cok gelecegi planlama sadece duzgun bir hukuk fakultesi mezunu ol lutfen. Ve okumak istedigin bolumun su anki durumunu iyi gozlemle. Mezun olduktan sonra tanistigin dunya cok hayal ettigin gibi olmuyor. Kaldi ki her yil haddinden cok cok fazla mezun veren bir bolum oldugu icin maalesef hukuk gelecek vaad etmek bakimindan tukenmek uzere. Bunu Metin Feyzioglunun son aciklamalarini okuyarak da gozlemleyebilirsin. Cok guzel kariyeri olan akademisyenlerimizde va r, yabanci ulkelerde ders verenler..Ama tahmin ettigin kadar kolay olmayacak. Iyi bir universite ile baslamaya bak. Gerisini yillar icinde halledersin zaten. Bir de hukuk sadece bir noktaya atiyorum ceza hukukuna odaklanarak kariyer yapilabilecek bir bolum degil. Kendini her anlamda gelistirmeye bak. Olaylara ozellikle kendi gorusune,senin dunyaya bakis acina uymayan olaylara bakis acini genislet. Ancak o zaman gercek kariyer sahibi olabilirsin. Basarilar diliyoruz sana.

Cansınız kızlar.. Ygs ye odaklanamıyorum hala çalışamıyorum doğru düzgün..

Hayalim evet tabii ki iyi bir fakülte. Diğerleri cezbetmiyor inan.. Ama razı olabilirim o aşamaya gelirsem herhalde..

damdann ben de diyorum seni neden seviyorum aklımda burdan kalmışsın meğerrr

cübbe boşta mı hala

cübbenin boşta olması zor kız

bizim meslekte emeklilik de yok ki

ama ödünç istersen gel al

bak şimdi şurada çantamda herhalde

bu arada YGS den kaç aldınnnnn

beni geçtin değil mi

cübbenin boşta olması zor kız

bizim meslekte emeklilik de yok ki

ama ödünç istersen gel al

bak şimdi şurada çantamda herhalde

bu arada YGS den kaç aldınnnnn

beni geçtin değil mi
giremedim damdanım ne bu konutu açtığımda ne de bu senekine giremedim.. 2017 kesin giricem ölmez kalmazsam bi aksilik çıkmazsa:)

ayy çok incesin ödünç he sağolasın "benimki büroda kaldı ya seninkini alıym mı" diyeceğim ödünç cübbeli günleri de görsem bi:))))

aynen öyle yapıyoruz

barodakiler de bitince

bazen tanıdık bazen de tanımadık birinden istiyoruz :)

18 yaşından beri eşek gibi çalışan, kariyer kariyer diye diye kendini parçalayan, 30lu yaşlarda bir bayanım.
geçmişim başarılarla dolu. şimdiki halimi soracak olursan, insanlardan bıkan, yorulan, içi 60 yaşında, çökmüş bir kadın.
koşa koşa yoruldum. hemde daha 40ı görmeden. hayal kuruyorum. çok uzaklarda, az insan olan, yeşilli mavili güzel bir yer. bahçemden domates toplamak istiyorum. yani anlayacağın sanki hiç kariyerle ilgilenmemiş ev hanımları gibi.

aynen öyle yapıyoruz

barodakiler de bitince

bazen tanıdık bazen de tanımadık birinden istiyoruz :)
barodakiler çok pis oluyomuş yakaları vs kirliymiş bide ter vs diyolar. ben arabamda da bulundururum :)

cübbeyi adliye içinde de mi giymeniz gerekiyor yoksa sadece duruşma salonu mu?

ununu elemiş eleğini asmışsın ne güzel.. ben de o aşamaya geleyim:))

hiç kariyer yapmamış olmakla yapıp da doymuş olmak farklı bence.

kariyerinin maddi getirisi seni hayallerine yaklaştırır. o eve de o bahçeye de sahip olabilirsin.

barodakiler çok pis oluyomuş yakaları vs kirliymiş bide ter vs diyolar. ben arabamda da bulundururum :)

cübbeyi adliye içinde de mi giymeniz gerekiyor yoksa sadece duruşma salonu mu?

sadece duruşmada

o kadar titiz temiz değilim valla

ben de çantada taşıyorum genellikle ama bazen sığmıyor dosyalardan

şehir dışı vs de taşırım genelde

arada gerekiyor ama yine deeee

Ilk mesaj cok hosuma gitti.

Umarim hayalinizi gerceklestirirsiniz,calismalar nasil gidiyo?
o yıl giremedim 2016 ya da giremedim ama bi aksilik olmazsa 2017ye giricem:)

bir yandan çalıştığım için hazırlanamadım bakalım şimdi ne kadar olursa..

bir konu daha açtım gelecek kaygısı diye. oradan da görüşlerinizi bekliyorum:) alternatif bölümler düşünüyorum hukuka..

idealler güzel ama karın doyurmuyor maalesef.. güveneceğim yer de olmayınca maddi boyutu düşünmek durumunda kaldım.

teşekkür ediyorum bu arada:)

Canim sen universite okumadin mi hic? Neden sınava girmedin?
Ben sana herkesten farkli bir tavsiye verecegim. Hayatini erteleme. Sinava girdim az puan aldim cart curt deyip de surekli erteleme. Gir Istanbulda az puanla alan bir bolume, derslerin iyi olsun ve istediğin bolumden de cap yap. Hayatini erteledikce erteliyorsun. Asla erteleme.

sadece duruşmada

o kadar titiz temiz değilim valla

ben de çantada taşıyorum genellikle ama bazen sığmıyor dosyalardan

şehir dışı vs de taşırım genelde

arada gerekiyor ama yine deeee
ben bakkala bile onunla giderim

çok karizmatik buluyorum yaa kendimi göremiycek miyim içinde

almak için ruhsat gerekiyor mu? internette bazı sitelerde var ama şimdi alınabiliyorsa alsam da tadı olmayacak

ay heyecandan kekeme olmasam bari ilk giydiğimde

Ben de 20 yaşındayım.İdolümsünüz.Ben de sonuna kadar kariyer diyorum.Asla pes etmemeli,çok güçlü olmalıyız.

yok bi bölüm var cepte:) ama istemiyorum onu. söylemeyeyim burda çünkü asla yapmak istemiyorum o mesleği bi kere girmiş bulunduk oraya..

yok bi bölüm var cepte:) ama istemiyorum onu. söylemeyeyim burda çünkü asla yapmak istemiyorum o mesleği bi kere girmiş bulunduk oraya..

E universite okumussun neden tekrar okumak istiyorsun? Iyi kurslara gidip iyi yerlere gelebilirsin bence. Hukuk hem cok zor hem kazanmasi da zor. Hayatini erteleme derim.. Tamam cok istiyorsun ama bence kariyer farkli yollardan da yapilabilir..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…