- 7 Ocak 2011
- 6.826
- 4.285
- 373
- Konu Sahibi vanilyalimuffin
-
Goturenden götürürKonuyu yanlis yere acmissin oncelikle..
O kariyer denilen sey soylenildigi kadar kolay degil. Insanin tum masumiyetini silip goturuyor. Ustunle ayri, altinla ayri, musterinle ayri ugrasiyorsun. Cok stresli, cok yorucu, ama tabii ki kendi parani kazanmak cok tatli.
Kararli olman gerekiyor. Gercekten o kadar cok sınanacaksın ki bu yolda, vazgecmeden kendi kendini motive edip devam etmen gerekecek.
Sinavinda basarilar diliyorum
Hanımlar çok uzun olacak. Af buyrun.. İçimi dökeceğim önce.. Sonra da sizden hayallerime giden yolda bana akıl vermenizi isteyeceğim..
---
Hep imrendim çoook iyi yerlere gelen kadınlara. Kadının tek silahı kendine olan güveni, kariyeri çünkü. Ne baba evinden fayda görüyor bazen, ne de eline baktığı kocadan.. Sakın yanlış anlamayın bunu benim ev hanımı olan anneciğim de söyler. Kimsenin eline bakma, kendi cüzdanına güven der. Bunun küslüğü dargınlığı var, aranızda para sorun olmasa da bunlar sorun olur der. Haklı da aslında. Tüm anneler..
Boşanması ya da ne bileyim bir mecliste söz sahibi olması var. Övülen eltiler, üstün tutulup methedilen görümceler var. Ben yaşamadım bunları bekarım. Ama arkadaşlarımdan yaşayan çok oldu.
İnsan illa ki başına gelmesini beklememeli. Yarın öbür gün benim de güveneceğim yer kalmayabilir. Ki şimdi bile babasından para almayı gururuna yediremeyen biriyim. İlerde kime sığınırım? Tüm kadınlar kendi ayakları üzerinde durmalı. Yedisinden yetmişine tüm kadınlar..
Süpürge edilen saçların kıymeti bilinmez oldu. Ev hanımlığı en nankör meslek. Sakın kızmayın hanımlar öpüyorum emektar ellerinizden. Ama tüm büyüklerim bana bunları öğretti. "Kariyer her şeydir ben pişmanım sen olma." "Benim gibi olmak istemiyorsan oku."
Kadın diyorum.. Kadın "bıktım senden ne bitmez isteklerin varmış" diyen kocasına karşı kendi imkanlarıyla konuşmalı. Hep "boşanırsam naparım"lar yüzünden tahammül edilmiyor mu döven kocalara bile. Allah yardımcıları olsun.. Baba evinden sahip çıkan olmayınca kalıveriyor kadıncağızlar ortada.. Bdv de birkaç arkadaşımız var ailem de sahip çıkmıyor diyen.. Allah yardımcıları olsun..
Kariyer kariyer diyorum ya.. Bundan idari kadroları, senelerce okunan okulları anlamayın yalnızca..
Kim milyoner olmak ister yarışmasına katılan bir teyze vardı. Evde turşu yapıp, reçel yapıp satıyormuş. Benim için öss birincilerinden daha alkışlanasıydı. Kendine bir yol çizmiş, ayakları yere sapasağlam basmış.
Ben kariyeriyle anılan biri olmak istedim hep. Hep uğraştım kendimi geliştirmek için. Nerde okuduğumla ilgili vs bilgi vermeyeyim.. Kısaca hayallerimden bahsedip yol çizmeme yardımcı olmanızı rica edeceğim.
Hukukta kariyer yapmak istiyorum. Özellikle Ceza Hukukuna ilgi duyuyorum. Bu konudan ayaküstü bahsettiğimde, hocam muhakkak Almanca bilmem gerektiğini söyledi. Akademisyen olmak istiyorum.
İlk adımı attım. Almanca derslerim başlayacak yakında. İngilizceyi de hatırlamak ve ilerletmek için elimden geleni yapıcam.
Ve bunlardan da önemlisi bu yıl Hukuk Fakültesi için üniversite sınavına yeniden giricem. (Şuan bir ünide okuyorum zaten. Bölüm okul vs sormazsanız sevinirim.. Ama zaten bu alanda çalışmayacağım. Yani kariyer planım için önem arz etmiyor..)
Ne sınavlarıyla ne de akademisyenliğe dair diğer gerekli hususlarla ilgili bilgi sahibiyim.
Ygs-lys için de hala organize edemedim ders programımı. Disiplin sağlayamıyorum.
Başta üni sınavları için motive etmenize, sonra da beni yönlendirmenize çok ihtiyacım var.
Benim derdim iyi bir hayat kurmak; güçlü bir kadın ve işini en iyi şekilde yapan, kariyeriyle anılan biri olmak. Çünkü kariyer en büyük silah. Ben bunun örneğini çok gördüm..
Evet ideallerimi tercih ederim ama parasız da yaşanmıyor. İyileşmek için alınan ilaçtan, ilacı yazacak doktora gidebilmeye kadar her şey para.
İyi bir evim olsun, sevdiklerimi rahat rahat geçindireyim istiyorum. Hukukçu olduğumda zaten sevdiğim ve istediğim işi yapıyor olacağım. Peki aynı zamanda çok iyi paralar da kazanmak için neler yapmalıyım?
Mesela uluslararası hukukun maddi getirisi yüksek diyorlar. Nasıl müvekkil bulacağımı bi an düşündüm, kestiremedim..
Bir de uluslararası ceza hukuku vardı yanılmıyorsam. Bu alanlara da ilgi duyuyorum.
Her dert devasız olacak değil. Benim derdim de büyük adam olmak işte.
Hanımlar yirmi küsür yaşındaki kariyer aşığı birine, bu yolda yardım eder misiniz..
damdann ben de diyorum seni neden seviyorumIpek cüppe yok
Beden sorun olmaz 1 beden benimki de boyun çok uzun değilse kilo vs fark etmez 50 kg iken de 77 kilo iken de aynı cüppeyi giydim
damdann ben de diyorum seni neden seviyorumaklımda burdan kalmışsın meğerrr
cübbe boşta mı hala
giremedim damdanımcübbenin boşta olması zor kız
bizim meslekte emeklilik de yok ki
ama ödünç istersen gel al
bak şimdi şurada çantamda herhalde
bu arada YGS den kaç aldınnnnn
beni geçtin değil mi
giremedim damdanımne bu konutu açtığımda ne de bu senekine giremedim.. 2017 kesin giricem ölmez kalmazsam bi aksilik çıkmazsa:)
ayy çok incesin ödünç hesağolasın "benimki büroda kaldı ya seninkini alıym mı" diyeceğim ödünç cübbeli günleri de görsem bi:))))
barodakiler çok pis oluyomuş yakaları vs kirliymiş bide ter vs diyolar. ben arabamda da bulundururum :)aynen öyle yapıyoruz
barodakiler de bitince
bazen tanıdık bazen de tanımadık birinden istiyoruz :)
ununu elemiş eleğini asmışsın ne güzel.. ben de o aşamaya geleyim:))18 yaşından beri eşek gibi çalışan, kariyer kariyer diye diye kendini parçalayan, 30lu yaşlarda bir bayanım.
geçmişim başarılarla dolu. şimdiki halimi soracak olursan, insanlardan bıkan, yorulan, içi 60 yaşında, çökmüş bir kadın.
koşa koşa yoruldum. hemde daha 40ı görmeden. hayal kuruyorum. çok uzaklarda, az insan olan, yeşilli mavili güzel bir yer. bahçemden domates toplamak istiyorum. yani anlayacağın sanki hiç kariyerle ilgilenmemiş ev hanımları gibi.
barodakiler çok pis oluyomuş yakaları vs kirliymiş bide ter vs diyolar. ben arabamda da bulundururum :)
cübbeyi adliye içinde de mi giymeniz gerekiyor yoksa sadece duruşma salonu mu?
o yıl giremedim 2016 ya da giremedim ama bi aksilik olmazsa 2017ye giricem:)Ilk mesaj cok hosuma gitti.
Umarim hayalinizi gerceklestirirsiniz,calismalar nasil gidiyo?
ben bakkala bile onunla giderimsadece duruşmada
o kadar titiz temiz değilim valla
ben de çantada taşıyorum genellikle ama bazen sığmıyor dosyalardan
şehir dışı vs de taşırım genelde
arada gerekiyor ama yine deeee
Ben de 20 yaşındayım.İdolümsünüz.Canım 23 yaşındayım ve bende senin gibi kariyer hedefli oldum her zaman. Diğer kızlar gelinlik,koca hayalleri kurarken benim hiç öyle hayallerim olmadı. Kız meslek lisesinde okudum bu arada. O kadar kız içinde kariyer hayalleri kurmak o kadar zordu ki... Okul bitti hepsi evlendi çoluk çocuğa karıştı.Bense inat ettim okudum. Mühendis oldum.Şimdi hem çalışıyorum hem yüksek lisansımı yapıyorum. Kendimle gurur duyuyorum. Kardeşlerimi okutuyorum. Ailemi geçindiriyorum. Alışverişe çıktığımızda ödeyen kişi ben oluyorum ya o nasıl büyük bir mutluluk anlatamam... Bu kararlılığın hoşuma gitti. Hedeflerini belirlemişsin. Ne yapmak istediğini ve bunları yapman için neler gerektiğini araştırmışsın. Bravo sana. Ailende destekçinse ne mutlu sana. Her zaman arkandayım. Soracağın ne olursa seve seve cevaplarım.
yok bi bölüm var cepte:) ama istemiyorum onu. söylemeyeyim burda çünkü asla yapmak istemiyorum o mesleği bi kere girmiş bulunduk oraya..Canim sen universite okumadin mi hic? Neden sınava girmedin?
Ben sana herkesten farkli bir tavsiye verecegim. Hayatini erteleme. Sinava girdim az puan aldim cart curt deyip de surekli erteleme. Gir Istanbulda az puanla alan bir bolume, derslerin iyi olsun ve istediğin bolumden de cap yap. Hayatini erteledikce erteliyorsun. Asla erteleme.
yok bi bölüm var cepte:) ama istemiyorum onu. söylemeyeyim burda çünkü asla yapmak istemiyorum o mesleği bi kere girmiş bulunduk oraya..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?