• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Derdim kariyer..

Herşeyi önce sıraya koy.Hukuk fakültesi istiyorsan bundan başla adım adım gidersin.
Hukuk kazanmak için öncelikle ne yapman gerekiyor? Hedefin sadecehukuk fakültesi kazanmak diye düşün. Önce bunu başar.
Kazandıktan sonra iyi bir ortalama ile okulu bitirmen ve bu esnada yabancı dilini geliştirmen, hangi alanı düşünüyorsan onunla ilgili kaynakları okuman ve temel literatür bilgisine sahip olman gerekir. Hatta imkan olursa yurt dışına erasmus vb. yollarla gidebilirsen çok iyi olur. Daha sonra Ales'e girip iyi bir puan alman ve mezun olduğunda uzmanlaşmak istediğin alanla ilgili yüksek lisansa başlaman gerekiyor. Bu esnada avukatlık vs. yapıp mesleğini tecrübe etmeni öneririm, çünkü akademisyen olunca ne yetiştirdiğini de bilmen mesleğin sahasını görmüş olman çok şey katıyor. Daha sonra üniversitelerin açtığı sınavlara başvurup bir kadro kapman gerekir. Bu noktada maalesef referansa da ihtiyacın olacak, bunu lisans düzeyinde kendini hocalara kanıtlayıp çevre edinerek hocalarla aranı iyi tutarak sağlayabilirsin. Zaten doktoradan sonra çok daha kolay kadro bulunuyor. Önünde uzun bir yol var ama yeteri kadar çaba gösterirsen hepsi allahın izni ile olur. Olmasa da sen cabalarının karşılığını bir şekilde alırsın, mesela akademisyen olmasan da başka imkanlar çıkar önüne, onları değerlendirirsin...
Ben de hukuk fakültesine puanı yettiği halde meslek lisesi çıkışlı olduğum için katsayı sebebi ile başka bölüm seçmek zorunda kalan şu an alanımda akademisyen olan biriyim. O cübbeyi giymek için ölüyordum ama herşey hayallerindeki gibi olmuyor, bu meselede de çok mükemmeliyetçi olup kendini sınırlama.Başarılar diliyorum.
İstek ve disiplinle yapılmayacak hiçbir şey yok.Bildiğim kadarıyla akademisyenlik için ALES'e girmeniz gerekiyor. (ayrıca YDS de şart olabilir emin değilim).Yüksek lisans için YDS şartı var.Fakat bunlardan önce sınavdan iyi puan alıp hukuku kazanmalısınız.

Çantada kırışmıyor mu kız?

ayy kırışsın

bir hatun görmüştüm askı ile getirmişti

kuru temizlemeden alınan dışındaki kılıf ile

çıkardı onu paltosunu ona astı cübbeyi giydi

herkes çok garipsemişti

kırışacak bir kumaş değil öyle çok kırışmıyor yani

zaten üstüne oturuyorsun vs

ayy kırışsın

bir hatun görmüştüm askı ile getirmişti

kuru temizlemeden alınan dışındaki kılıf ile

çıkardı onu paltosunu ona astı cübbeyi giydi

herkes çok garipsemişti

kırışacak bir kumaş değil öyle çok kırışmıyor yani

zaten üstüne oturuyorsun vs
canım cübbem ya o benim üstüme otursun ben kimim ki senelerce hasret çekip onun üstüne oturayım:deli:

Ne kadar terbiyesizsin sen ya.. Bu kadar cekememislik zor olsa gerek. Yazik.. !

Hayatında 1 gün çalışmamış insanlar hukuk faküktesi hakkında da, kariyer patikası hakkında da sanki çok biliyormuş gibi yorumlar yapınca asıl o ukala duruyor işte.

Çekemezlik nedir ya, kendini ne zannediyorsun ne görüyorsun ki insanlar seni çekemesin?

o yıl giremedim 2016 ya da giremedim ama bi aksilik olmazsa 2017ye giricem:)

bir yandan çalıştığım için hazırlanamadım bakalım şimdi ne kadar olursa..

bir konu daha açtım gelecek kaygısı diye. oradan da görüşlerinizi bekliyorum:) alternatif bölümler düşünüyorum hukuka..

idealler güzel ama karın doyurmuyor maalesef.. güveneceğim yer de olmayınca maddi boyutu düşünmek durumunda kaldım.

teşekkür ediyorum bu arada:)

Hocamin kulaklari cinlasin 'Hukuk asktir,bu meslegi askla yaparsaniz maddiyati dusunmenize gerek kalmaz,para kendiliginden gelir ' demisti. O kadar istekli yaziyosunuz ki bu istekle hukuk okursaniz maddi sorun yasamazsiniz bence .

Kazanmaniz icin size dua edecegim.Allah yolunuzu acik etsin.

Konu sahibesi, bir yandan da çalışıyorsun anladığım kadarıyla ama bu şekilde kazanman zor. Hukuka girenler tam gün çalışmaya kendini adayanlar biliyorsun ki. Sen bu konuda ne düşünüyorsun? Ben eve ölmüş bitmiş geliyorum işten, cumartesi gazete zor okuyorum yeminle kafam o kadar patlak oluyor.

Hayatında 1 gün çalışmamış insanlar hukuk faküktesi hakkında da, kariyer patikası hakkında da sanki çok biliyormuş gibi yorumlar yapınca asıl o ukala duruyor işte.

Çekemezlik nedir ya, kendini ne zannediyorsun ne görüyorsun ki insanlar seni çekemesin?

Sen merak etme hukuk hakkinda da kariyer patikasi hakkinda da cok sey biliyorum. Sana burda kendimi anlatacak degilim..
Iste ben de onu soruyorum, baya cekemiyorsun ki her mesajima atliyorsun.
Benim cekilmeyecek bir seyim yok merak etme, gozardi et olsun bitsin ;)

Hanimlar bugun kandil kirmayalim birbirimizi.allah herkesin kalbinde geceni kaderine yazin hepinizin kandili mubarek olsun.
Mangolubiramm sende ins.avukat olacaksin ne kadar istedigini biliyorum kardesim rabbim yuzunu guldursun.

Hocamin kulaklari cinlasin 'Hukuk asktir,bu meslegi askla yaparsaniz maddiyati dusunmenize gerek kalmaz,para kendiliginden gelir ' demisti. O kadar istekli yaziyosunuz ki bu istekle hukuk okursaniz maddi sorun yasamazsiniz bence .

Kazanmaniz icin size dua edecegim.Allah yolunuzu acik etsin.
hem de bugün kandil allahımm razı olsuunnnn ayy tüm dualarınıa kabul olsun gönlünüzdekini yaşatsın allah çok duygulandım çok sağolunn:KK200::KK200:

Hanimlar bugun kandil kirmayalim birbirimizi.allah herkesin kalbinde geceni kaderine yazin hepinizin kandili mubarek olsun.
Mangolubiramm sende ins.avukat olacaksin ne kadar istedigini biliyorum kardesim rabbim yuzunu guldursun.
gülümm amin inşallahhh allah razı olsun mübarek günn desteğin için sonsuz teşekkür ederimm:KK200:

Back