Herşeyi önce sıraya koy.Hukuk fakültesi istiyorsan bundan başla adım adım gidersin.
Hukuk kazanmak için öncelikle ne yapman gerekiyor? Hedefin sadecehukuk fakültesi kazanmak diye düşün. Önce bunu başar.
Kazandıktan sonra iyi bir ortalama ile okulu bitirmen ve bu esnada yabancı dilini geliştirmen, hangi alanı düşünüyorsan onunla ilgili kaynakları okuman ve temel literatür bilgisine sahip olman gerekir. Hatta imkan olursa yurt dışına erasmus vb. yollarla gidebilirsen çok iyi olur. Daha sonra Ales'e girip iyi bir puan alman ve mezun olduğunda uzmanlaşmak istediğin alanla ilgili yüksek lisansa başlaman gerekiyor. Bu esnada avukatlık vs. yapıp mesleğini tecrübe etmeni öneririm, çünkü akademisyen olunca ne yetiştirdiğini de bilmen mesleğin sahasını görmüş olman çok şey katıyor. Daha sonra üniversitelerin açtığı sınavlara başvurup bir kadro kapman gerekir. Bu noktada maalesef referansa da ihtiyacın olacak, bunu lisans düzeyinde kendini hocalara kanıtlayıp çevre edinerek hocalarla aranı iyi tutarak sağlayabilirsin. Zaten doktoradan sonra çok daha kolay kadro bulunuyor. Önünde uzun bir yol var ama yeteri kadar çaba gösterirsen hepsi allahın izni ile olur. Olmasa da sen cabalarının karşılığını bir şekilde alırsın, mesela akademisyen olmasan da başka imkanlar çıkar önüne, onları değerlendirirsin...
Ben de hukuk fakültesine puanı yettiği halde meslek lisesi çıkışlı olduğum için katsayı sebebi ile başka bölüm seçmek zorunda kalan şu an alanımda akademisyen olan biriyim. O cübbeyi giymek için ölüyordum ama herşey hayallerindeki gibi olmuyor, bu meselede de çok mükemmeliyetçi olup kendini sınırlama.Başarılar diliyorum.