- 8 Eylül 2009
- 4.524
- 4.279
- 248
- Konu Sahibi vanilyalimuffin
- #61
Canım hukuk alanında akademisyen olmak istiyorsan öncelikle üniversitede ortalamanı yüksek, hocalarınla da aranı iyi tutmalısın. Mezuniyet ortalaması önemli. Bununla birlikte fakülteden mezun olduktan sonra yds den en az 80 üzeri puan alman gerekiyor. Evet ceza hukuku alanında akademik kariyer yapman için almancanın iyi düzeyde olması gerekir zira yeni ceza kanunu alman menşeili. Bunun yanında ales puanının da yüksek olması gerekiyor. sonra üniversitelerin araştırma görevlisi alım ilanları oluyor. ona başvuruyorsun alan sınavı yapıyorlar şu an ki durumu tam bilmiyorum bu sınav sözlü de olabiliyor yazılıda. son zmanlarda artık yazılı yaptıklarını duymuştum. bi de öyp var. Fakülteye girmeye hak kazandıktan sonra yapacağın en iyi şey ortalamanı yüksek tutmak ve dilini geliştirmek olur. Uluslararası hukukta kazanç getirisini sormuşsun. Akademisyen olarak ilerlemek istiyorsan doçent ünvanını alana kadar avukatlık yapamazsın yani dava alamazsın. Bunun içinde y.lisan ve doktora yapman, doçentlik tezi vermen gerekiyor. yani en az 8-10 sene ister. umarım yardımcı olabilmişimdir.
Çoook yardımcı oldun çok teşekkür ederimmm.. Bu gece başlıyorum tekrar çalışmaya..
Canım sana örnek ders programı atabilirim. Bugün bu konulara çalış falan falan diye. Baştaki konulardan başlıyorsun karışık gitmiyorsun düzenli oluyor diye düşünüyorum. Bana ulaşırsan sana program linkini atabilirim yardımcı olabilirim :)
Çok sevinirim atar mısın rica etsem:)
Sevgili agnes,
Oncelikle harikasin, cok begendim durusunu hayallerini ve hedeflerini. Keske tum kadinlar senin gibi olsa. Dunyada baris, mutluluk olsa.. Neyse konudan sapmayayim..
Herkes hukuku kazanmissin, bitirmissin, sonrasi vs hakkinda yorum yapmis. Ama aslinda ilk asama LYG-LGS. Bunu kendin de belirtmissin zaten. Ben eski OSS derecelilerden biri olarak sana tavsiye vermek isterim. Benim zamanimda (2003 OSS) sinav tek asamali oldugundan puan hesabi kolaydi ama yeni sistemde nasil bilmiyorum. Yani LYS ve LGS'nin tercih puanin uzerindeki etkilerini bilmiyorum. Ama genel olarak calisma taktigi verebilirim sana.
Ocelikle, suan oldukca fazla vaktin var bu sinavlara hazirlanmak icin bu cok iyi.
Puan hesaplarinin nasil yapildigini ogrenip ona gore en agirlikli sinav ve konulari belirlemeni tavsiye ederim (Turkce'de paragrafin icerigini anlama sorulari agirliklidir mesela, ya da Matematik'te dort islem/isci-havuz problemleri gibi).
Sonra bu konulari agirliklarina gore listeleyip onceligi bu konulara vermek uzere, sistemli calismani tavsiye ederim.
Sistemli calismak ne demek?: Gunluk, haftalik ve aylik program yaparak.
Nasil?: Tum konularin listesini (agirliklarina gore sirali) olusturduktan sonra alan puan agirligina gore gunluk/haftalik/aylik calisma konu ve saatleri belirlemelisin. Elbette sarkan veya tahmininden once bitirdigin konular olacak, buna gore hafta hafta programini gozden gecirip tekrar duzenleyebilirsin.
Ben soyle yapardim; hergun en az 2 saat Matematik, 2 saat Fen, 2 saat Turkce, 1 saat Sosyal Bilgiler calisir (hem konu calismasi, hem cozumlu ornekler cozme), haftada bir gun de sadece o konulara ait en az 2 veya 3 farkli yayinevi kaynagindan soru cozerdim. (Anlattikca yuh dedim kendime :) ne tempoymus..).
Ama ne yazik ki boyle iste.. Ogrencilik her meslekten daha zor eger hedeflerin varsa.. Ama ileride bu sistemli ve duzenli calismanin meyvelerini fazlasiyla alacaksin, hic kuskun olmasin.
Neyse uzun oldu mesajim :) Kafana takilan, anlamadigin birsey olursa cekinme..
Sevgiyle..
Çokkk teşekkür ederimm:) inşallah alırım:))