• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Derdim kariyer..

Canım hukuk alanında akademisyen olmak istiyorsan öncelikle üniversitede ortalamanı yüksek, hocalarınla da aranı iyi tutmalısın. Mezuniyet ortalaması önemli. Bununla birlikte fakülteden mezun olduktan sonra yds den en az 80 üzeri puan alman gerekiyor. Evet ceza hukuku alanında akademik kariyer yapman için almancanın iyi düzeyde olması gerekir zira yeni ceza kanunu alman menşeili. Bunun yanında ales puanının da yüksek olması gerekiyor. sonra üniversitelerin araştırma görevlisi alım ilanları oluyor. ona başvuruyorsun alan sınavı yapıyorlar şu an ki durumu tam bilmiyorum bu sınav sözlü de olabiliyor yazılıda. son zmanlarda artık yazılı yaptıklarını duymuştum. bi de öyp var. Fakülteye girmeye hak kazandıktan sonra yapacağın en iyi şey ortalamanı yüksek tutmak ve dilini geliştirmek olur. Uluslararası hukukta kazanç getirisini sormuşsun. Akademisyen olarak ilerlemek istiyorsan doçent ünvanını alana kadar avukatlık yapamazsın yani dava alamazsın. Bunun içinde y.lisan ve doktora yapman, doçentlik tezi vermen gerekiyor. yani en az 8-10 sene ister. umarım yardımcı olabilmişimdir.

Çoook yardımcı oldun çok teşekkür ederimmm.. Bu gece başlıyorum tekrar çalışmaya..

Canım sana örnek ders programı atabilirim. Bugün bu konulara çalış falan falan diye. Baştaki konulardan başlıyorsun karışık gitmiyorsun düzenli oluyor diye düşünüyorum. Bana ulaşırsan sana program linkini atabilirim yardımcı olabilirim :)

Çok sevinirim atar mısın rica etsem:)

Sevgili agnes,
Oncelikle harikasin, cok begendim durusunu hayallerini ve hedeflerini. Keske tum kadinlar senin gibi olsa. Dunyada baris, mutluluk olsa.. Neyse konudan sapmayayim..
Herkes hukuku kazanmissin, bitirmissin, sonrasi vs hakkinda yorum yapmis. Ama aslinda ilk asama LYG-LGS. Bunu kendin de belirtmissin zaten. Ben eski OSS derecelilerden biri olarak sana tavsiye vermek isterim. Benim zamanimda (2003 OSS) sinav tek asamali oldugundan puan hesabi kolaydi ama yeni sistemde nasil bilmiyorum. Yani LYS ve LGS'nin tercih puanin uzerindeki etkilerini bilmiyorum. Ama genel olarak calisma taktigi verebilirim sana.
Ocelikle, suan oldukca fazla vaktin var bu sinavlara hazirlanmak icin :KK66: bu cok iyi.
Puan hesaplarinin nasil yapildigini ogrenip ona gore en agirlikli sinav ve konulari belirlemeni tavsiye ederim (Turkce'de paragrafin icerigini anlama sorulari agirliklidir mesela, ya da Matematik'te dort islem/isci-havuz problemleri gibi).
Sonra bu konulari agirliklarina gore listeleyip onceligi bu konulara vermek uzere, sistemli calismani tavsiye ederim.
Sistemli calismak ne demek?: Gunluk, haftalik ve aylik program yaparak.
Nasil?: Tum konularin listesini (agirliklarina gore sirali) olusturduktan sonra alan puan agirligina gore gunluk/haftalik/aylik calisma konu ve saatleri belirlemelisin. Elbette sarkan veya tahmininden once bitirdigin konular olacak, buna gore hafta hafta programini gozden gecirip tekrar duzenleyebilirsin.
Ben soyle yapardim; hergun en az 2 saat Matematik, 2 saat Fen, 2 saat Turkce, 1 saat Sosyal Bilgiler calisir (hem konu calismasi, hem cozumlu ornekler cozme), haftada bir gun de sadece o konulara ait en az 2 veya 3 farkli yayinevi kaynagindan soru cozerdim. (Anlattikca yuh dedim kendime :) ne tempoymus..).
Ama ne yazik ki boyle iste.. Ogrencilik her meslekten daha zor eger hedeflerin varsa.. Ama ileride bu sistemli ve duzenli calismanin meyvelerini fazlasiyla alacaksin, hic kuskun olmasin.
Neyse uzun oldu mesajim :) Kafana takilan, anlamadigin birsey olursa cekinme..
Sevgiyle..

Çokkk teşekkür ederimm:) inşallah alırım:))

Bence hırsının neyden kaynaklandığına dikkat etmelisin.İlerde şöyle olursam böyle olursam diye güvende olmalıyım diye kendini fazlasıyla yıpratma derim.Olmayacak seyleride kendine cekersin durduk yere.Elinin iş tutması iyidir tabi ama kocam şöyle yaparsa filan korkma bukadar.Allah dağına gore kar verirmis. İllaki parası olan kariyeri olan mutlu diye bisey yok.Yap tabi geliş oku ama ruhunada fazla eziyet etme derim.Herşey dengede iyi.Bu modern cagda yemlendik basari egitim kariyer hirs kendimizden gectik insan ruhunu ezdik.Minicik cocuklarin gulen yuzleri daha 6 7 yaslarinda hirsa bulaniyo sınavlarda baygınlık geciriyo.ygs lys oss ales dgs ssss .sistem boyle dönüyo.Sikma canini onca yil okudum uni ye gittim geldim 5 yil calistim.Omrumun %30 u gitti 100 e kadar yasarsam:KK70:Hepsi abartı bizi başarılı olmazsak AC kalacagimiza inandırdılar....Bak su yazarın sözleri anlatamadiklarimi anlatir sana..

Modernite insanı dedi, gelişim dedi, entelektüalizm dedi, çağdaşlaşma dedi, güç dedi, bilgi dedi, yarış dedi; dedi de dedi! Gittikçe kabuğu kalınlaştıran her bir tuğla, mahremimizde en saf hâliyle çiçek açmayı, meyveye durmayı bekleyen o bâkir sadra en acımasız şekillerde indi; indikçe incitti...

"Sadır" ki; insanı 'insan' kılacak en bereketli tarla, mâsumiyetin, o bitimsiz 'selâm hâli'nin aslî yuvası, mahrem yurdu idi!
'Tatminsizlik'le tatmîn olan zihnin panzehiri, "mutmâin oluş"un tek gerçek adresiydi...

İncindikçe, ürktükçe daha da derinlere kaçan o eşsiz güzelliği, içinde kaybolduğumuz o bilindik merkez yuttu! "Matrix", kâlbimizi aldı bizim! Zihnî bilginin tavan yaptığı, para ettiği ama rûhu doyurmaya yetmediği bir dönemde acımasızca kurban verdik onu!

Öyle bir kurban ki; aslî sebebini bilemediğimiz ideolojik ambalajlı vâroluşsal çığlıklarla meydanlarda, "Kurtarın beni!" boğulmuşluğuyla psikiyatristlerde, "Ne oluyor bana!" şaşkınlığıyla doktorlardayız! Ya da bizi üç günde dönüştüreceği yalanına inanmak için kendimizi zorladıkça zorladığımız kişisel gelişim kamplarında..! Canımız yanıyor, dilimiz dönmüyor merâmımızı anlatmaya! Ve yıllar yılı soluk soluğa bir koşturmaca ile inşâ ettiğimiz o soğuk ve ruhsuz "karizma", çözmüyor hiçbir şeyi!

Derdim ev hanımı olmamak değil ki. Çok haklısınız.

Derdim ev hanımı olmanın zorlaştırılması. Bi insanın yemek yapması temizlik yapması çocuğa bakması ütü yapması misafir ağırlaması güleryüzlü olması bekleniyor. Ama yarını yok. Yarın ben bu kadını senelerce yordum demeden, yüzündeki kırışıklıkları saçındaki akları bahane edip aldatabilir bi "erkek(!)"

Kendine bakmıyor diyip, yanıma yakışmıyor diyip. Üstelik o kadına ekonomik şiddetin de alasını uygular. Babası sahip çıkmaz. Bdv de çok var lütfen oku..

En azından hayallerimi gerçekleştirdikten sonra çalışmamayı tercih etmiş olayım.

Birgün kaldığım yerden devam etmem gerekirse, biriyle çıktığım yolda artık yalnız ilerlemem icap ederse güveneceğim diplomam ve tecrübelerim olsun istiyorum.

İnan ki her açıdan düşündüm. Ne yalan söyleyeyim erken kalkmak hiç bana göre değil. Ama kalkmalıyım. Evimde ayaklarımı uzatmak o kadar işime gelir ki.. Yaradılışım böyle çünkü, rahatıma düşkünüm. Ama insanlar çok adi. İnsanlar çok nankör. Benim karşıma hep kompleksli insanlar çıktı.

Benim demem o ki, belki senin ev hanimligin cok rahat ve guzel olcak, evin huzurlu olcak, esin sadik olcak vs. Okumana gerek yok demiyorum sakin yanlis anlama, sadece hayallerimi gerceklestiremezsem karsimdaki hayat soyle soyle olcak gibi düşüncelere kapilip kendinin strese sokma.

Benim demem o ki, belki senin ev hanimligin cok rahat ve guzel olcak, evin huzurlu olcak, esin sadik olcak vs. Okumana gerek yok demiyorum sakin yanlis anlama, sadece hayallerimi gerceklestiremezsem karsimdaki hayat soyle soyle olcak gibi düşüncelere kapilip kendinin strese sokma.

İnşallah öyle olur. Yok öyle düşünmüyorum ama bu şekilde düşünüp hırslandığım için aksini düşünmek istemiyorum. Haklsıınız yoksa evet tabii ki her şeyin güzel olma ihtimali var.

Puan o kadar saygı duydum ki sana gerçekten çok güzel birşey bende böyleydimoldum da çalıştım çok ama yıprandım da çevremdekiler zengin koca bulmuş geziyor ama halimden çok memnunummemnunum
İnşallah öyle olur. Yok öyle düşünmüyorum ama bu şekilde düşünüp hırslandığım için aksini düşünmek istemiyorum. Haklsıınız yoksa evet tabii ki her şeyin güzel olma ihtimali var.

Puan o kadar saygı duydum ki sana gerçekten çok güzel birşey bende böyleydimoldum da çalıştım çok ama yıprandım da çevremdekiler zengin koca bulmuş geziyor ama halimden çok memnunummemnunum
Çok teşekkür ederim:) ne güzel. Onlar kocasız kalabilir ama siz o diplomayı almaya hak kazandıktan sonra isterseniz çalışmayadabilirsiniz. Sonuçta tercih etmiş oluyosunuz mecbur kalmış değil..

Benim demem o ki, belki senin ev hanimligin cok rahat ve guzel lıma girolcak, evin huzurlu olcak, esin sadik olcak vs. Okumana gerek yok demiyorum sakin yanlis anlama, sadece hayallerimi gerceklestiremezsem karsimdaki hayat soyle soyle olcak gibi düşüncelere kapilip kendinin strese sokma.

bunda da haklısınız

bir süre işten çıkıp evde çocuk baktım da bunalıma girdim

ben bunun için mi okudum diye ağladım

ev işleri beni yedi bitirdi hep yaptığım işler bile bana battı

tam bir hayal kırıklığı idi

şimdi 35 yaşından sonra kpss çalşıyorum özel sektörde sürekli iş bulmak zor 50-60 yaşımda kim beni çalıştırır

Merhaba,
motivasyonunuzun bu sekilde sonuna kadar devam etmesini temenni ederim. Oncelikle hayallerinize ulasmak icin mantikli bir planlama yapmaniz gerekiyor. Size yardimi olacagini dusundugum birkac soru sormak vede alternatif dusunceler yazmak istiyorum. Isinize yararsa farkli bir bakis acisi gorebilirseniz ne mutlu.
1.Suanda bir bolumde okuyorum demissiniz, 4 yillik mi ? 2 yillik ? Akademisyen olmak istiyorum demissiniz suanki okudugunuz bilim dalinda/bolumde/yuksek okulda da yine emek verirseniz vede ilginiz varsa bunu bir sekilde basarirsiniz bu sekilde bosa gecen yillariniz olmamis olur. Sayet 2 yillikta iseniz dikey gecis sinavi ile cok iyi bir fakulteye yerlesebilir ordan da akademisyenlik yolunda devam edersiniz. (Bunlar benim aklima gelen senaryolar ve cozumleri)
2.Kariyer yapmak istiyorum demissiniz, kendi parami kazanmak istiyorum demissiniz, hukukun hangi dali daha iyi para kazandirir demissiniz vede akademisyen olmak istiyorum demissiniz. Bu saydiklarinizin hepsi bence birbirinden bagimsiz farkli seyler.

3.Kesinlikle hukuk mu okumak istiyorsunuz ? O zaman isi gucu birakin ve saglam disiplinli bir sekilde (sanki baska careniz yokmus gibi) universite sinavina hazirlanin derim. Cunku ciddiyetle yapilmayan bir hazirlik sureci size sadece zaman kaybettirir , suanda bir bolumde okudugunuzu varsayacak olursak.

4. Bu konuda aileniz size destek veriyor mu yada verecekler mi ? Okulu dondurup 1 yil eve kapanip hazirlanmaniza nasil bakiyorlar mesela ?

5. Hedeflediginiz bolumun puanlari sizin sinav basariniza ne kadar yakin yada uzak ? Yani kendinize guveniyormusunuz ? Birsuru hukuk fakultesi ve birsuru hukuk mezunu var cunku, iyi bir universite kazanamazsaniz (!siradan!) bir tasra universitesinin hukuk bolumu diplomasi cok pirestijli olmaya bilir yada verdiginiz emege degecek kadar durumunuzu iyilestirmeyebilir.

6. Siz kararlisiniz, kendinizi durustce degerlendirdiniz ve disiplinli bir calismayla yapabileceginize de inandiniz, ailenizde destek veriyor, tum sartlar saglandi ve kazandiniz. Sanirim Istanbuk hukuk du istediginiz ? Olay orda bitmiyor, bunun 4-5 yil okumasi var istediginiz basariya ulasmak icin ayni performansla/ muhtemelen daha cok calismayla devam etmeniz gerekecek. Gerek akademisyenlik icin gerek daha sonraki is yasantiniz icin akademik basariniz , yaptiginiz stajlar cok onem arzedecektir. Bunlari bilmelisiniz.

7. Gelelim akademisyenlik ve avukatlik mesleklerine, sayet istediginiz diplomami alirim is hayatina atilir kendime bir isim yapar davdan davaya kosar en aranan basarili avukat ben olurum maasimida tikir tikir alirim diyorsaniz okul hayatinizi stajlarinizi falan ona gore yonlendirmelisiniz. Yok benim icin cok zengin olmak o kadar onemli degil ben kariyeri arastirmayi daha cok ogrenmeyi severim akademik ortami hocalik yapmayi ogrencilerim olmasini isterim derseniz (son yillardaki iyilestirmeyle duyduguma gore maaslar fena degilmis) o zamanda cok daha farkli bir yonelimizin olmali. Not ortalamaniz yabanci diliniz falan bunlar calismayla olacak seyler hep.

Demek istedigim kafaniz biraz karisik birseyler yapacak enerji ve istek var fakat mantikli ve en dogru yone kanalize etmeniz gerekiyor elinizdeki is gucunu. Genclik hayallerine kapilip yillarinizi bosa harcamayin gercekten ne istediginize karar verin ve o yola girdikten sonrada basarmaktan baska careniz olmadigina inanarak calisin. Ama planli ve sirali olsun calismalariniz, orn. suanda almanca dersi almanizi hicbirsekilde faydasi olmayacagini dusunuyorum.

basarilar

Size katiliyorum her kadinin kendini ayakta tutmasi gerekiyor.. bunun icin emek gerekiyor ben universiteyi bitirip dondugumde memur olmak istenedigimi aileme acikladim Allah bana ozelde kariyer yapacak buyuk firmayi nasip etti 2009 dailk basladigimda 23 yasindaydim birde iskurlu basladim ve ozaman asgari ucretin Yarisni oduyordu 3 ay 300 tl ye calistim sonra firmanin kadrosuna gectim asgari ucrete calistim 1.5 yil ama is gucum daha fazlaydi tabiki 12-13 saat oradaydim mesai 9 saatti ama ben o ara isi ogrenmeye calisiyordum sonra terfi ettim 1,5 yil arayla 3 terfi aldim yani toplamda 4.5 yil surdu zor du ama sukur olsun suanda yoneticilik yapiyorum rahatimda hafta ici 918 haftasonu evdeyim. Demem o ki emek olunca hersey olur ama kimse al bu en iyi pozisyon senin olsun demiyor benim donemimdeki kisiler asgari ucreti begenmedigi icin calismadilar ve malesef hala issiz olanlar var :( hayat herkese ayni imkanlari sunmayabilir direnmek onemlidir

2 gündür bu sayfayı takip ediyorum.
Hem konu sahibinin azmi, enerjisi hem de verilen tavsiyeler çok hoşuma gitti.
Ve bir o kadar da özendim, içim bir tuhaf oldu.

Alanın ne bilmiyorum ama YGS lys temelin iyi ise yeniden hazırlanarak kolayca kazanabilirsiniz ama şuan okuduğunu okulların vize ve finalleri seni biraz engelleyebilir ikisini bir arada yürütmek istersen. Çalışmak sadece maddi özgürlük değil manevi ozgurluu de beraberinde getiriyor. Bir öğretmen arkadaşım çok zengindi İstanbulin çok elit bir semtinde havuzlu villada yaşıyordu eşi ona tüm imkânları sağlıyordu istersen çalışma diyormuş sürekli ama o çalışmayı tercih etmiş ve aldığı maaşla yaptığı tek şey bir tablo ya da çanta almak düşünün ama o bile bana nasıl bir özgüven veriyor anlatamam der hep kendisi.

Hanımlar çok uzun olacak. Af buyrun.. İçimi dökeceğim önce.. Sonra da sizden hayallerime giden yolda bana akıl vermenizi isteyeceğim..

---

Hep imrendim çoook iyi yerlere gelen kadınlara. Kadının tek silahı kendine olan güveni, kariyeri çünkü. Ne baba evinden fayda görüyor bazen, ne de eline baktığı kocadan.. Sakın yanlış anlamayın bunu benim ev hanımı olan anneciğim de söyler. Kimsenin eline bakma, kendi cüzdanına güven der. Bunun küslüğü dargınlığı var, aranızda para sorun olmasa da bunlar sorun olur der. Haklı da aslında. Tüm anneler..

Boşanması ya da ne bileyim bir mecliste söz sahibi olması var. Övülen eltiler, üstün tutulup methedilen görümceler var. Ben yaşamadım bunları bekarım. Ama arkadaşlarımdan yaşayan çok oldu.

İnsan illa ki başına gelmesini beklememeli. Yarın öbür gün benim de güveneceğim yer kalmayabilir. Ki şimdi bile babasından para almayı gururuna yediremeyen biriyim. İlerde kime sığınırım? Tüm kadınlar kendi ayakları üzerinde durmalı. Yedisinden yetmişine tüm kadınlar..

Süpürge edilen saçların kıymeti bilinmez oldu. Ev hanımlığı en nankör meslek. Sakın kızmayın hanımlar öpüyorum emektar ellerinizden. Ama tüm büyüklerim bana bunları öğretti. "Kariyer her şeydir ben pişmanım sen olma." "Benim gibi olmak istemiyorsan oku."

Kadın diyorum.. Kadın "bıktım senden ne bitmez isteklerin varmış" diyen kocasına karşı kendi imkanlarıyla konuşmalı. Hep "boşanırsam naparım"lar yüzünden tahammül edilmiyor mu döven kocalara bile. Allah yardımcıları olsun.. Baba evinden sahip çıkan olmayınca kalıveriyor kadıncağızlar ortada.. Bdv de birkaç arkadaşımız var ailem de sahip çıkmıyor diyen.. Allah yardımcıları olsun..

Kariyer kariyer diyorum ya.. Bundan idari kadroları, senelerce okunan okulları anlamayın yalnızca..

Kim milyoner olmak ister yarışmasına katılan bir teyze vardı. Evde turşu yapıp, reçel yapıp satıyormuş. Benim için öss birincilerinden daha alkışlanasıydı. Kendine bir yol çizmiş, ayakları yere sapasağlam basmış.

Ben kariyeriyle anılan biri olmak istedim hep. Hep uğraştım kendimi geliştirmek için. Nerde okuduğumla ilgili vs bilgi vermeyeyim.. Kısaca hayallerimden bahsedip yol çizmeme yardımcı olmanızı rica edeceğim.

Hukukta kariyer yapmak istiyorum. Özellikle Ceza Hukukuna ilgi duyuyorum. Bu konudan ayaküstü bahsettiğimde, hocam muhakkak Almanca bilmem gerektiğini söyledi. Akademisyen olmak istiyorum.

İlk adımı attım. Almanca derslerim başlayacak yakında. İngilizceyi de hatırlamak ve ilerletmek için elimden geleni yapıcam.

Ve bunlardan da önemlisi bu yıl Hukuk Fakültesi için üniversite sınavına yeniden giricem. (Şuan bir ünide okuyorum zaten. Bölüm okul vs sormazsanız sevinirim.. Ama zaten bu alanda çalışmayacağım. Yani kariyer planım için önem arz etmiyor..)

Ne sınavlarıyla ne de akademisyenliğe dair diğer gerekli hususlarla ilgili bilgi sahibiyim.

Ygs-lys için de hala organize edemedim ders programımı. Disiplin sağlayamıyorum.

Başta üni sınavları için motive etmenize, sonra da beni yönlendirmenize çok ihtiyacım var.

Benim derdim iyi bir hayat kurmak; güçlü bir kadın ve işini en iyi şekilde yapan, kariyeriyle anılan biri olmak. Çünkü kariyer en büyük silah. Ben bunun örneğini çok gördüm..

Evet ideallerimi tercih ederim ama parasız da yaşanmıyor. İyileşmek için alınan ilaçtan, ilacı yazacak doktora gidebilmeye kadar her şey para.

İyi bir evim olsun, sevdiklerimi rahat rahat geçindireyim istiyorum. Hukukçu olduğumda zaten sevdiğim ve istediğim işi yapıyor olacağım. Peki aynı zamanda çok iyi paralar da kazanmak için neler yapmalıyım?

Mesela uluslararası hukukun maddi getirisi yüksek diyorlar. Nasıl müvekkil bulacağımı bi an düşündüm, kestiremedim..

Bir de uluslararası ceza hukuku vardı yanılmıyorsam. Bu alanlara da ilgi duyuyorum.

Her dert devasız olacak değil. Benim derdim de büyük adam olmak işte.

Hanımlar yirmi küsür yaşındaki kariyer aşığı birine, bu yolda yardım eder misiniz..
Seni çok iyi anlıyorum senin yaşlarındaki hayallerimi okudum ben ama bazı nedenlerden ötürü vazgeçtim. ben ekonomi mezunuyum bölümümü çok severek okudum ama ilk sene sınava girdim istediğim bölüm olmadı şimdiki aklım olsa ikinci ünv okurdum. sana da bunu tavsiye edebilirim. ünv sınavı için kendine vakit ayıramıyorsan iki yıllık ikinci ünv okuyarak (Adalet meslek yüksek okulu) dgs ile 4 yıla tamamlayabilirsin. hem sınavsız hem de şuan okudğun bölümü de bitirerek iki ünv mezunu olursun. vakit kaybın daha azalır ve ileride kariyerine destek olur.
konuyla ilgili bilgiyi anadolü ünv sitesinden alabilirsin.

Hanımlar çok uzun olacak. Af buyrun.. İçimi dökeceğim önce.. Sonra da sizden hayallerime giden yolda bana akıl vermenizi isteyeceğim..

---

Hep imrendim çoook iyi yerlere gelen kadınlara. Kadının tek silahı kendine olan güveni, kariyeri çünkü. Ne baba evinden fayda görüyor bazen, ne de eline baktığı kocadan.. Sakın yanlış anlamayın bunu benim ev hanımı olan anneciğim de söyler. Kimsenin eline bakma, kendi cüzdanına güven der. Bunun küslüğü dargınlığı var, aranızda para sorun olmasa da bunlar sorun olur der. Haklı da aslında. Tüm anneler..

Boşanması ya da ne bileyim bir mecliste söz sahibi olması var. Övülen eltiler, üstün tutulup methedilen görümceler var. Ben yaşamadım bunları bekarım. Ama arkadaşlarımdan yaşayan çok oldu.

İnsan illa ki başına gelmesini beklememeli. Yarın öbür gün benim de güveneceğim yer kalmayabilir. Ki şimdi bile babasından para almayı gururuna yediremeyen biriyim. İlerde kime sığınırım? Tüm kadınlar kendi ayakları üzerinde durmalı. Yedisinden yetmişine tüm kadınlar..

Süpürge edilen saçların kıymeti bilinmez oldu. Ev hanımlığı en nankör meslek. Sakın kızmayın hanımlar öpüyorum emektar ellerinizden. Ama tüm büyüklerim bana bunları öğretti. "Kariyer her şeydir ben pişmanım sen olma." "Benim gibi olmak istemiyorsan oku."

Kadın diyorum.. Kadın "bıktım senden ne bitmez isteklerin varmış" diyen kocasına karşı kendi imkanlarıyla konuşmalı. Hep "boşanırsam naparım"lar yüzünden tahammül edilmiyor mu döven kocalara bile. Allah yardımcıları olsun.. Baba evinden sahip çıkan olmayınca kalıveriyor kadıncağızlar ortada.. Bdv de birkaç arkadaşımız var ailem de sahip çıkmıyor diyen.. Allah yardımcıları olsun..

Kariyer kariyer diyorum ya.. Bundan idari kadroları, senelerce okunan okulları anlamayın yalnızca..

Kim milyoner olmak ister yarışmasına katılan bir teyze vardı. Evde turşu yapıp, reçel yapıp satıyormuş. Benim için öss birincilerinden daha alkışlanasıydı. Kendine bir yol çizmiş, ayakları yere sapasağlam basmış.

Ben kariyeriyle anılan biri olmak istedim hep. Hep uğraştım kendimi geliştirmek için. Nerde okuduğumla ilgili vs bilgi vermeyeyim.. Kısaca hayallerimden bahsedip yol çizmeme yardımcı olmanızı rica edeceğim.

Hukukta kariyer yapmak istiyorum. Özellikle Ceza Hukukuna ilgi duyuyorum. Bu konudan ayaküstü bahsettiğimde, hocam muhakkak Almanca bilmem gerektiğini söyledi. Akademisyen olmak istiyorum.

İlk adımı attım. Almanca derslerim başlayacak yakında. İngilizceyi de hatırlamak ve ilerletmek için elimden geleni yapıcam.

Ve bunlardan da önemlisi bu yıl Hukuk Fakültesi için üniversite sınavına yeniden giricem. (Şuan bir ünide okuyorum zaten. Bölüm okul vs sormazsanız sevinirim.. Ama zaten bu alanda çalışmayacağım. Yani kariyer planım için önem arz etmiyor..)

Ne sınavlarıyla ne de akademisyenliğe dair diğer gerekli hususlarla ilgili bilgi sahibiyim.

Ygs-lys için de hala organize edemedim ders programımı. Disiplin sağlayamıyorum.

Başta üni sınavları için motive etmenize, sonra da beni yönlendirmenize çok ihtiyacım var.

Benim derdim iyi bir hayat kurmak; güçlü bir kadın ve işini en iyi şekilde yapan, kariyeriyle anılan biri olmak. Çünkü kariyer en büyük silah. Ben bunun örneğini çok gördüm..

Evet ideallerimi tercih ederim ama parasız da yaşanmıyor. İyileşmek için alınan ilaçtan, ilacı yazacak doktora gidebilmeye kadar her şey para.

İyi bir evim olsun, sevdiklerimi rahat rahat geçindireyim istiyorum. Hukukçu olduğumda zaten sevdiğim ve istediğim işi yapıyor olacağım. Peki aynı zamanda çok iyi paralar da kazanmak için neler yapmalıyım?

Mesela uluslararası hukukun maddi getirisi yüksek diyorlar. Nasıl müvekkil bulacağımı bi an düşündüm, kestiremedim..

Bir de uluslararası ceza hukuku vardı yanılmıyorsam. Bu alanlara da ilgi duyuyorum.

Her dert devasız olacak değil. Benim derdim de büyük adam olmak işte.

Hanımlar yirmi küsür yaşındaki kariyer aşığı birine, bu yolda yardım eder misiniz..
Yazdıklarına kendimi gördüm ben de okuyorum hem çalışıyorum banada az geliyor yetmiyor benimde motivasyon tek derdim
Ama eminimki sende bende basaricaksin bunu bütün kalbimle eminim
Hayallerim gerceklesince burdan yazıcam
Sende yaz☺

Yazdıklarına kendimi gördüm ben de okuyorum hem çalışıyorum banada az geliyor yetmiyor benimde motivasyon tek derdim
Ama eminimki sende bende basaricaksin bunu bütün kalbimle eminim
Hayallerim gerceklesince burdan yazıcam
Sende yaz☺
Tamammm canım:) inşallah:))) sana da başarılar:)

Yüksek lisans yapan bir İngilizce öğretmeniyim, işimi de çok seviyorum. ancak bu konunun 8 sayfasını da okuduktan snra hukuk okumaya özenmedim desem yalan olur =) azmin çok hoşuma gitti. olumsuz konuşan herkese kulaklarnı tıka ve yoluna bak...
Ayy çokkk teşekkür ediyorum.. Bu arada ingilizceyle ilgili de size bi sorum olabilir mi özel mesajdan?

Back