Derdim kariyer..

Çoook yardımcı oldun çok teşekkür ederimmm.. Bu gece başlıyorum tekrar çalışmaya..

Çok sevinirim atar mısın rica etsem:)

Çokkk teşekkür ederimm:) inşallah alırım:))

Bence hırsının neyden kaynaklandığına dikkat etmelisin.İlerde şöyle olursam böyle olursam diye güvende olmalıyım diye kendini fazlasıyla yıpratma derim.Olmayacak seyleride kendine cekersin durduk yere.Elinin iş tutması iyidir tabi ama kocam şöyle yaparsa filan korkma bukadar.Allah dağına gore kar verirmis. İllaki parası olan kariyeri olan mutlu diye bisey yok.Yap tabi geliş oku ama ruhunada fazla eziyet etme derim.Herşey dengede iyi.Bu modern cagda yemlendik basari egitim kariyer hirs kendimizden gectik insan ruhunu ezdik.Minicik cocuklarin gulen yuzleri daha 6 7 yaslarinda hirsa bulaniyo sınavlarda baygınlık geciriyo.ygs lys oss ales dgs ssss .sistem boyle dönüyo.Sikma canini onca yil okudum uni ye gittim geldim 5 yil calistim.Omrumun %30 u gitti 100 e kadar yasarsamHepsi abartı bizi başarılı olmazsak AC kalacagimiza inandırdılar....Bak su yazarın sözleri anlatamadiklarimi anlatir sana..

Modernite insanı dedi, gelişim dedi, entelektüalizm dedi, çağdaşlaşma dedi, güç dedi, bilgi dedi, yarış dedi; dedi de dedi! Gittikçe kabuğu kalınlaştıran her bir tuğla, mahremimizde en saf hâliyle çiçek açmayı, meyveye durmayı bekleyen o bâkir sadra en acımasız şekillerde indi; indikçe incitti...

"Sadır" ki; insanı 'insan' kılacak en bereketli tarla, mâsumiyetin, o bitimsiz 'selâm hâli'nin aslî yuvası, mahrem yurdu idi!
'Tatminsizlik'le tatmîn olan zihnin panzehiri, "mutmâin oluş"un tek gerçek adresiydi...

İncindikçe, ürktükçe daha da derinlere kaçan o eşsiz güzelliği, içinde kaybolduğumuz o bilindik merkez yuttu! "Matrix", kâlbimizi aldı bizim! Zihnî bilginin tavan yaptığı, para ettiği ama rûhu doyurmaya yetmediği bir dönemde acımasızca kurban verdik onu!

Öyle bir kurban ki; aslî sebebini bilemediğimiz ideolojik ambalajlı vâroluşsal çığlıklarla meydanlarda, "Kurtarın beni!" boğulmuşluğuyla psikiyatristlerde, "Ne oluyor bana!" şaşkınlığıyla doktorlardayız! Ya da bizi üç günde dönüştüreceği yalanına inanmak için kendimizi zorladıkça zorladığımız kişisel gelişim kamplarında..! Canımız yanıyor, dilimiz dönmüyor merâmımızı anlatmaya! Ve yıllar yılı soluk soluğa bir koşturmaca ile inşâ ettiğimiz o soğuk ve ruhsuz "karizma", çözmüyor hiçbir şeyi!

Benim demem o ki, belki senin ev hanimligin cok rahat ve guzel olcak, evin huzurlu olcak, esin sadik olcak vs. Okumana gerek yok demiyorum sakin yanlis anlama, sadece hayallerimi gerceklestiremezsem karsimdaki hayat soyle soyle olcak gibi düşüncelere kapilip kendinin strese sokma.

İnşallah öyle olur. Yok öyle düşünmüyorum ama bu şekilde düşünüp hırslandığım için aksini düşünmek istemiyorum. Haklsıınız yoksa evet tabii ki her şeyin güzel olma ihtimali var.

Puan o kadar saygı duydum ki sana gerçekten çok güzel birşey bende böyleydimoldum da çalıştım çok ama yıprandım da çevremdekiler zengin koca bulmuş geziyor ama halimden çok memnunummemnunum

Puan o kadar saygı duydum ki sana gerçekten çok güzel birşey bende böyleydimoldum da çalıştım çok ama yıprandım da çevremdekiler zengin koca bulmuş geziyor ama halimden çok memnunummemnunum
Çok teşekkür ederim:) ne güzel. Onlar kocasız kalabilir ama siz o diplomayı almaya hak kazandıktan sonra isterseniz çalışmayadabilirsiniz. Sonuçta tercih etmiş oluyosunuz mecbur kalmış değil..

bunda da haklısınız

bir süre işten çıkıp evde çocuk baktım da bunalıma girdim

ben bunun için mi okudum diye ağladım

ev işleri beni yedi bitirdi hep yaptığım işler bile bana battı

tam bir hayal kırıklığı idi

şimdi 35 yaşından sonra kpss çalşıyorum özel sektörde sürekli iş bulmak zor 50-60 yaşımda kim beni çalıştırır

Merhaba,
motivasyonunuzun bu sekilde sonuna kadar devam etmesini temenni ederim. Oncelikle hayallerinize ulasmak icin mantikli bir planlama yapmaniz gerekiyor. Size yardimi olacagini dusundugum birkac soru sormak vede alternatif dusunceler yazmak istiyorum. Isinize yararsa farkli bir bakis acisi gorebilirseniz ne mutlu.
1.Suanda bir bolumde okuyorum demissiniz, 4 yillik mi ? 2 yillik ? Akademisyen olmak istiyorum demissiniz suanki okudugunuz bilim dalinda/bolumde/yuksek okulda da yine emek verirseniz vede ilginiz varsa bunu bir sekilde basarirsiniz bu sekilde bosa gecen yillariniz olmamis olur. Sayet 2 yillikta iseniz dikey gecis sinavi ile cok iyi bir fakulteye yerlesebilir ordan da akademisyenlik yolunda devam edersiniz. (Bunlar benim aklima gelen senaryolar ve cozumleri)
2.Kariyer yapmak istiyorum demissiniz, kendi parami kazanmak istiyorum demissiniz, hukukun hangi dali daha iyi para kazandirir demissiniz vede akademisyen olmak istiyorum demissiniz. Bu saydiklarinizin hepsi bence birbirinden bagimsiz farkli seyler.

3.Kesinlikle hukuk mu okumak istiyorsunuz ? O zaman isi gucu birakin ve saglam disiplinli bir sekilde (sanki baska careniz yokmus gibi) universite sinavina hazirlanin derim. Cunku ciddiyetle yapilmayan bir hazirlik sureci size sadece zaman kaybettirir , suanda bir bolumde okudugunuzu varsayacak olursak.

4. Bu konuda aileniz size destek veriyor mu yada verecekler mi ? Okulu dondurup 1 yil eve kapanip hazirlanmaniza nasil bakiyorlar mesela ?

5. Hedeflediginiz bolumun puanlari sizin sinav basariniza ne kadar yakin yada uzak ? Yani kendinize guveniyormusunuz ? Birsuru hukuk fakultesi ve birsuru hukuk mezunu var cunku, iyi bir universite kazanamazsaniz (!siradan!) bir tasra universitesinin hukuk bolumu diplomasi cok pirestijli olmaya bilir yada verdiginiz emege degecek kadar durumunuzu iyilestirmeyebilir.

6. Siz kararlisiniz, kendinizi durustce degerlendirdiniz ve disiplinli bir calismayla yapabileceginize de inandiniz, ailenizde destek veriyor, tum sartlar saglandi ve kazandiniz. Sanirim Istanbuk hukuk du istediginiz ? Olay orda bitmiyor, bunun 4-5 yil okumasi var istediginiz basariya ulasmak icin ayni performansla/ muhtemelen daha cok calismayla devam etmeniz gerekecek. Gerek akademisyenlik icin gerek daha sonraki is yasantiniz icin akademik basariniz , yaptiginiz stajlar cok onem arzedecektir. Bunlari bilmelisiniz.

7. Gelelim akademisyenlik ve avukatlik mesleklerine, sayet istediginiz diplomami alirim is hayatina atilir kendime bir isim yapar davdan davaya kosar en aranan basarili avukat ben olurum maasimida tikir tikir alirim diyorsaniz okul hayatinizi stajlarinizi falan ona gore yonlendirmelisiniz. Yok benim icin cok zengin olmak o kadar onemli degil ben kariyeri arastirmayi daha cok ogrenmeyi severim akademik ortami hocalik yapmayi ogrencilerim olmasini isterim derseniz (son yillardaki iyilestirmeyle duyduguma gore maaslar fena degilmis) o zamanda cok daha farkli bir yonelimizin olmali. Not ortalamaniz yabanci diliniz falan bunlar calismayla olacak seyler hep.

Demek istedigim kafaniz biraz karisik birseyler yapacak enerji ve istek var fakat mantikli ve en dogru yone kanalize etmeniz gerekiyor elinizdeki is gucunu. Genclik hayallerine kapilip yillarinizi bosa harcamayin gercekten ne istediginize karar verin ve o yola girdikten sonrada basarmaktan baska careniz olmadigina inanarak calisin. Ama planli ve sirali olsun calismalariniz, orn. suanda almanca dersi almanizi hicbirsekilde faydasi olmayacagini dusunuyorum.

basarilar

Size katiliyorum her kadinin kendini ayakta tutmasi gerekiyor.. bunun icin emek gerekiyor ben universiteyi bitirip dondugumde memur olmak istenedigimi aileme acikladim Allah bana ozelde kariyer yapacak buyuk firmayi nasip etti 2009 dailk basladigimda 23 yasindaydim birde iskurlu basladim ve ozaman asgari ucretin Yarisni oduyordu 3 ay 300 tl ye calistim sonra firmanin kadrosuna gectim asgari ucrete calistim 1.5 yil ama is gucum daha fazlaydi tabiki 12-13 saat oradaydim mesai 9 saatti ama ben o ara isi ogrenmeye calisiyordum sonra terfi ettim 1,5 yil arayla 3 terfi aldim yani toplamda 4.5 yil surdu zor du ama sukur olsun suanda yoneticilik yapiyorum rahatimda hafta ici 918 haftasonu evdeyim. Demem o ki emek olunca hersey olur ama kimse al bu en iyi pozisyon senin olsun demiyor benim donemimdeki kisiler asgari ucreti begenmedigi icin calismadilar ve malesef hala issiz olanlar var hayat herkese ayni imkanlari sunmayabilir direnmek onemlidir

2 gündür bu sayfayı takip ediyorum.
Hem konu sahibinin azmi, enerjisi hem de verilen tavsiyeler çok hoşuma gitti.
Ve bir o kadar da özendim, içim bir tuhaf oldu.

Alanın ne bilmiyorum ama YGS lys temelin iyi ise yeniden hazırlanarak kolayca kazanabilirsiniz ama şuan okuduğunu okulların vize ve finalleri seni biraz engelleyebilir ikisini bir arada yürütmek istersen. Çalışmak sadece maddi özgürlük değil manevi ozgurluu de beraberinde getiriyor. Bir öğretmen arkadaşım çok zengindi İstanbulin çok elit bir semtinde havuzlu villada yaşıyordu eşi ona tüm imkânları sağlıyordu istersen çalışma diyormuş sürekli ama o çalışmayı tercih etmiş ve aldığı maaşla yaptığı tek şey bir tablo ya da çanta almak düşünün ama o bile bana nasıl bir özgüven veriyor anlatamam der hep kendisi.

Seni çok iyi anlıyorum senin yaşlarındaki hayallerimi okudum ben ama bazı nedenlerden ötürü vazgeçtim. ben ekonomi mezunuyum bölümümü çok severek okudum ama ilk sene sınava girdim istediğim bölüm olmadı şimdiki aklım olsa ikinci ünv okurdum. sana da bunu tavsiye edebilirim. ünv sınavı için kendine vakit ayıramıyorsan iki yıllık ikinci ünv okuyarak (Adalet meslek yüksek okulu) dgs ile 4 yıla tamamlayabilirsin. hem sınavsız hem de şuan okudğun bölümü de bitirerek iki ünv mezunu olursun. vakit kaybın daha azalır ve ileride kariyerine destek olur.
konuyla ilgili bilgiyi anadolü ünv sitesinden alabilirsin.

Yazdıklarına kendimi gördüm ben de okuyorum hem çalışıyorum banada az geliyor yetmiyor benimde motivasyon tek derdim
Ama eminimki sende bende basaricaksin bunu bütün kalbimle eminim
Hayallerim gerceklesince burdan yazıcam
Sende yaz☺

Tamammm canım:) inşallah:))) sana da başarılar:)

Ayy çokkk teşekkür ediyorum.. Bu arada ingilizceyle ilgili de size bi sorum olabilir mi özel mesajdan?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…