- 1 Mart 2014
- 360
- 695
- 303
- Konu Sahibi Bir Eylul Aksami
-
Ben uzun vadeli düşünerek yazdım onu. Ankarayı bilmem aslında. 30 yaş civarı binalar çok sağlam değilse bu kapsama girme riskine sahiptir diye düşündüm. Burada 22 yıllık bitişik düzen bir bina ortadaki kolondan ayrıldı, mecburen müteahite verdiler. Adam arazi hakkını satmak isteyene 1 milyon, daire almak isteyenden de 2 milyon para istedi ve 3+1yerine 2+1 verecek. Allah ellerine düşürmesin tabi ama eski bina deyince aklıma bu da geldi işte.tüm şehirlerde kentsel dönüşümü öyle yapıyorlar çünkü müteahhit herkese daire veirp bir de nasıl kendisi kar etsin
ama
bu kadın zaten site içi ev bakıyorum demiş
ankarada site olup kentsel dönüşüme giren neresi var ki? hatta genel olarak neresi var bilmiyorum
kentsel dönüşüme tek tek apartmanları daha anca sokuyorlar.
Ankara için sitede daire alınacaksa kentsel dönüşüm ne kadar dikkate alınmalı bilemiyorum. her ye bitti koca siteler mi kaldı.
site dediği 2 apartmanlık site değilse tabi.
Bakıyorum yine birilerine ev aldırıyorsun.2+1 genç ev diyorum. Çocukla da yeter ki 2 oda. Ayrı oturma odası modası geçeli çok oldu zaten. Kullanışlı, metrekaresi yeterli geniş 2+1ler de epey iş görür. Sonra daha büyüğüne geçersiniz. Bir de 10 yıl diye şartlamayın, taksitlerde çok fark yoksa daha kısa süreli de çekebilirsiniz 6-7 yıllık gibi. Nasıl ödenir denilen paralar 1-2 yıllık yüksek enflasyonla pul oldu.
Bir de eski evin içini yaptırırım derseniz taşınmadan hemen yapmanız lazım, otururken çok zor. Ona da bütçe ayırabilecek misiniz? Bunları da hesaba katın.
Malatya'dan bahsettim. İkinci deprem merkezi. İnanın 30-40 yıllık evler olan paşa köşkü dediğimiz semtte çok nadir ev yıkıldı. Ama bostanbaşı yerle bir. O kadar yıkım var ki sokak lambası daha bi kaç aydır yanıyor çünkü yaşayan kimse kalmamıştı nerdeyse. Yani bilmiyorum bu deprem tüm bildiklerimizi alt üst etti...Üstte yazmıştım gördünüz mü bilmiyorum deprem bölgesinde yeni olup yıkılan evler yönetmeliğe uygun olmayan evlerdi.
500-600 senedir enerji birikimi olan bi bölgede yapı denetim dikkate bile alınmadı. Arkadaşlarımızında yeni evleri gitti böyle, fakat orana bakarsak eski evler hepten toz oldu.( Sayı bazısında)
Ankara gibi bi bölgede bu derece büyük deprem beklenmiyor, yan il olarak etkilenen bölge şehirlerinden olabilir. O yüzden evin oda sayısından ziyade sağlamlığı önemli.
25-30 sene önce yapılan evlerde deniz kumu koyduklarını, demir sayısından çaldıklarını bir çoğu itiraf etti. Hatta yüzsüzce o zaman usul böyleydi herkes böyle yaptı gibi tabirler kullanıldı.
Ankara’nın neresinde bu evler? Fiyatlarını merak ettmİki seçenek de site içinde, otoparklı, asansörlü, muhit olarak merkezi. Tek kararsız kaldığımız nokta biri 10 yıl kadar daha yaşlı 3+1, diğeri ise 10 yıl kadar daha yeni 2+1 kalan tüm özellikleri neredeyse aynıaklımızda ileriye dair hep 2 çocuk planı var ama kader kısmet tabii hiç belli olmuyor bu işler. Teşekkür ederim yorumunuz için
Bir arkadaş da söylemiş ama metrekareleri ve kullanışlılıkları da önemli.Kullanışlı, metrekaresi yeterli geniş 2+1ler de epey iş görür. Sonra daha büyüğüne geçersiniz.
Maalesef bu varsayıma güvenmeyin.Deprem gören illerde epey sıkı tutuluyor, en azından yatay mimarı 3 kat sınırlaması bile hiç yoktan iyidir. Mesela araya adam soktum 4-5 katlı yaptım denemiyor belki malzeme işlerinde katakulli dönüyodur yine
Ankara da 25,30 senelik evlere eski demezler alinabilir ama derdi bitmez.İyi akşamlar hanımlar
Eşimle bir miktar birikimimiz var bu nedenle gecikip para erimeden ev sahibi olmak istiyoruz. Ancak kafamız karıştı biraz. 2+1 olan 10-15 yıllık evler ile 3+1 olan 20-25 yıllık evler arasında kararsız kaldık. Bu ikisinin fiyatları aynı bantta gidiyor. Sizce daha az odalı olup yaşı daha yeni olan evler mi daha mantıklı yoksa yaşı daha eski olan ama oda olarak daha makul olan evler mi?
Bu arada şu anda çocuğumuz yok, önümüzdeki 2 sene içerisinde düşünmüyoruz sonrası için düşüncemiz var. Ama kredi çekeceğiz en az 10 yıl kadar kredi ödeyeceğiz sanırım. Yani kredi devam ederken çoluk çocuk durumları olabilir 2+1 evi bu nedenle sordum.
Şimdiden teşekkürler.
Not:şehir ankara
Projesine bakacaksiniz, belediyelere soracaksınız o cevrenin esrafina soracaksiniz.Malatya'dan bahsettim. İkinci deprem merkezi. İnanın 30-40 yıllık evler olan paşa köşkü dediğimiz semtte çok nadir ev yıkıldı. Ama bostanbaşı yerle bir. O kadar yıkım var ki sokak lambası daha bi kaç aydır yanıyor çünkü yaşayan kimse kalmamıştı nerdeyse. Yani bilmiyorum bu deprem tüm bildiklerimizi alt üst etti...
Ha ama evet sağlamlık önemli de neye göre, kime göre sağlam. . . Yukarıda bir üyenin de bahsettiği gibi parayı veren deprem uygundur raporu aldı.
Malatya'da belediyenin depreme dayanıklı dıe duyurup davul zurnayla temel attığı bi kaç senelik evler ilk depremde yıkıldı mesela. Kime, nasıl güvenicez?
Sevap pointlerimi artırmam lazım malum 3 aylardayızBakıyorum yine birilerine ev aldırıyorsun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?