Derdim ev alma konusu

Kesinlikle yeni ev. 2 çocuğun olsa bile onlar büyüyüp ayrı oda isteyene kadar kredin biter Allah'ı izniyle. Yurtdışında millet 2 odalı evlerde 3,4 çocuk büyütüyor. Biz biraz abartıyoruz bu oda olayini. Daha yeni evi her zaman tercih ederim

Ben uzun vadeli düşünerek yazdım onu. Ankarayı bilmem aslında. 30 yaş civarı binalar çok sağlam değilse bu kapsama girme riskine sahiptir diye düşündüm. Burada 22 yıllık bitişik düzen bir bina ortadaki kolondan ayrıldı, mecburen müteahite verdiler. Adam arazi hakkını satmak isteyene 1 milyon, daire almak isteyenden de 2 milyon para istedi ve 3+1yerine 2+1 verecek. Allah ellerine düşürmesin tabi ama eski bina deyince aklıma bu da geldi işte.

Çocuk yokmuş, bir süre de yapmayı düşünmüyormuşsunuz. Yerinizde olsam 10-15 yıllık 2+1 alırdım. Benim şartlarım farklı olduğu için 21 yıllık 3+1 aldım. Küçük de olsalar bir kızım bir oğlum var hali hazırda. Onlara ayrı oda gerekecek.

Bakıyorum yine birilerine ev aldırıyorsun.

Malatya'dan bahsettim. İkinci deprem merkezi. İnanın 30-40 yıllık evler olan paşa köşkü dediğimiz semtte çok nadir ev yıkıldı. Ama bostanbaşı yerle bir. O kadar yıkım var ki sokak lambası daha bi kaç aydır yanıyor çünkü yaşayan kimse kalmamıştı nerdeyse. Yani bilmiyorum bu deprem tüm bildiklerimizi alt üst etti...
Ha ama evet sağlamlık önemli de neye göre, kime göre sağlam. . . Yukarıda bir üyenin de bahsettiği gibi parayı veren deprem uygundur raporu aldı.
Malatya'da belediyenin depreme dayanıklı dıe duyurup davul zurnayla temel attığı bi kaç senelik evler ilk depremde yıkıldı mesela. Kime, nasıl güvenicez?

Bence yeni binayı tercih edin benimde tek çocuğum var 2+1fazlasiyla yetiyor.2 de olsa bi yaşa kadar aynı odada yetebilir zaten.saglamligini şunu bunu geçtim onu her kes yazmış zatende.Eski evin derdi hiç bitmiyor yok elektrik te yok suda sorun.bazi yerlerin tadilat yapılması gerekiyor tekrar tekrar.Valla eski evde yapılan temizlik bile çok belli olmuyor bana göre yeni ev yeni eşya her zaman ilk tercih olmali

Hangi semtten bahsediyoruz? Ankarada bazı semtlerde eski evlerin planları, bakımı vs güzel oluyor. Ben yine de her daim en yeni hangisi alınıyorsa ondan yanayım. Evin planı güzelse 2+1 gayet yeterli. Aidat durumu, ses ve ısı yalıtımına, hangi katta olduğuna, cephesine de bakardım.

Ankara’nın neresinde bu evler? Fiyatlarını merak ettm

Yeni ev olsun bence. Ki o bile 10-15 yıllıkmış. Ülkemizde 20-25 yıllık evlerin yüzüne bakılmıyor nerdeyse

Kullanışlı, metrekaresi yeterli geniş 2+1ler de epey iş görür. Sonra daha büyüğüne geçersiniz.
Bir arkadaş da söylemiş ama metrekareleri ve kullanışlılıkları da önemli.

Deprem gören illerde epey sıkı tutuluyor, en azından yatay mimarı 3 kat sınırlaması bile hiç yoktan iyidir. Mesela araya adam soktum 4-5 katlı yaptım denemiyor belki malzeme işlerinde katakulli dönüyodur yine
Maalesef bu varsayıma güvenmeyin.

Ankara da 25,30 senelik evlere eski demezler alinabilir ama derdi bitmez.
Hangi muhit bilemiyorum 45 50 senelik olunca kentsel dönüşüme girebilir, çok kalabaliginiz yoksa yeter diyorsaniz 2+1 daha yeni ev mantıklı olur gibi sanki.

Projesine bakacaksiniz, belediyelere soracaksınız o cevrenin esrafina soracaksiniz.
oturdugum eve tasinali 2 sene olacak benden sonra yapilan binaların hangisi ne durumda ben bile anliyorum yani işim olmamasina ragmen.
Ankara da mesela bir bina dikilecegi zaman aylarca kırım yapilir kayadir cunku Ankara nın altı, ama oturdugum ilde evin temelinden geceleri motorla su bosaltir sabah gelir yine aynı göllenmeyi görürler öyle diyeyim.
Ankara'da taş kırmak için ugrasirlar izmir de suyu bosaltmak icin.
Bina kadar zeminde önemli, ankaranın altı kayalik olduğu için deprem sönûmlemesi güzel ama tabi bu demek degil ki yap deniz kumundan nasil olsa yıkılmaz.
Altından dere gecen evler biliyorum ankarada mesela o yüzden ankara da olsa malatya da olsa çorumda olsa ev alacagin yeri soyle bi iki gun dolasip yeni yapilacak binalarin temellerine baksan bile bir mesaj alirsin.

valla ben geçen yıl imkansızlıktan 45 yıllık bi ev aldım, üstelik ilanda 34 yıllık yazıyordu, krediyi çekmeye gittiğimizde öğrendik 45 yıllık olduğunu. ev 3+1, içi full yapılı fakat asansörü yok mesela... maalesef yaşadığım yerde bu fiyata ancak 1+1 ev alabiliyorduk.. verebileceğimiz paraya alabileceğimiz en iyi evi aldık.. ha deprem bölgesinde değiliz, hemen yan ilimizde 7,2 deprem olmuş ama burda tek bir ev yıkılmamış, bizim evimiz de yıkılmamış, biraz buna güvendik..
fakat bu paraya 2+1 yeni ev bulsaydık onu alırdım..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…