Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
ya arkadaşlar bebeğim kilo alamıyor belki diğer mesajlrmı okuyanlar bilirler.denemediğim şey kalmadı pompayla sağıp veriyorum her öğün yinede çok az kilo alıyor 12 günde 200 gr almış.artık pes edip hiç süt vermek istemiyorum beslenmediğini düşünüp bi yandan da kıyamıyorum.ne yapayım sütümü az mı vereyim daha çok mama mı vereyim.yardım edin yaaa lütfen.!!bide dr sütümle mamayı hazırlayabileceğimi söyledi pek içime sinmedi ağır olabilir gibi.ne diyosunuuz.....?bebeğim 1 hafta sonra 4 aylık olacak 6300 gr ...eyvahedigeldismile
bebeğinin killosu depresyona girecek kadar kötü dil canım.bence normal aşırı zayıf değil kafana takacak kadar benim oğlum 10 aylık olcak 10 kilo siz bizden daha hızlı bile gidiyo gibisiniz kilo yönünden bence 4 aylık bir bebek için çok normal bir kilo neresi zayıf:)
Allah büyüktür..
Kayıtlı Üye
ay inanmıyorumm ya bunun nesini kafana takıyorsun 4 aylık bebek 6300 daha ne olsun benim kızım 6 aylıkkken 6,5 kiloydu ben napıyımpeki????
arkadaşlar kilosu iyi gibi ama kilo artışına bakarsak son 2 ay 500 ve 400gr çok mu iyi.şuanki kilosunu ilk ay aldığı 1.5 kiloya borçlu.yani kilo alımı çok az.önce az emme nedeniyle almıyo sanıyordum ama 1 aydır sağarak verdiğim halde yine aynı tablo ,boşuna işkence çekiyorum galiba.hiç sağmayıp direkt emzireyim artık ne kadar emerse üstünede mama vereyim diye düşündüm bu sefer de az emeceği için süt azalacak.çokk bunaldım.saçım beyazladı resmen dr bile benden bıktı.
ay inanmıyorumm ya bunun nesini kafana takıyorsun 4 aylık bebek 6300 daha ne olsun benim kızım 6 aylıkkken 6,5 kiloydu ben napıyımpeki????
canım her ay aldığı kilo önemli değilmi bebeğin her ay düzeli iyi kilo aldıysa elbette 6 ayda doğum kilosunu 2ye katlaması yeter deniyor .ama benim bebeğim az kilo alıyor ve gittikçe düştü....
bebeğinin killosu depresyona girecek kadar kötü dil canım.bence normal aşırı zayıf değil kafana takacak kadar benim oğlum 10 aylık olcak 10 kilo siz bizden daha hızlı bile gidiyo gibisiniz kilo yönünden bence 4 aylık bir bebek için çok normal bir kilo neresi zayıf:)
canım senin bebeğinin maşallahı var düşünsene biz her ay 500 gr alsak bile sizi yakalayamayız....acaba sütüm mü yaramıyor benim...
Nirvana
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
bebeğin emerken kaç dk. emiyordu canım?? az emdiği için mi sağarak veriyorsun??
bebeğin emerken kaç dk. emiyordu canım?? az emdiği için mi sağarak veriyorsun??
evet canım az emiyordu en fazla 5 dk ve tek göğüs emerek 3 saat kalıyordu.bi tarttık 22 günde 300 gr dr mama dedi.inat ettim sütüm var diye sağarak vermeye başladım daha çok anne sütü alması için ama yok daha çok kilo almıyor....şu an emmeyi bırakmadı ama doyurmuyor kendini...
Nirvana
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
canım zaten 4 aylık olacakmış dr.a sorarsın ek gıdaya da başlarsın... ama sen yine de kafana takma depresyona da girme sakın... bebeğinin sana ihtiyacı var...evet aylık kilo alımı 4 aylık bi bebek için az gibi ama huysuzluğu filan yoksa sorun etme. benim kızım şuan 11 aylık ve doğduğundan beri çok nadirdir 2 göğsümü birden emdiği.. şuan sadece 9 kilo.. ben kafaya takmıyorum. sağlıklı olsunlar da ...
2,5 aylık oğlum çok uykucu memeyi alır almaz uyuyor.Uyandırmaya çalışıyorum, birazcık emiyor ve yine dalıyor. (gece bile) Yatırıyorum, karnı aç olduğundan herhalde 5-10 dk ya uyanıyor.Sütüm azalmasın diye sağıp vermeye çalışıyorum ama o da çok zor. Zaten gürül gürül fışkıran süt azalmaya da başladı. Memeyi tutmaya çok zor alışmıştı. 1 ay mücadele verdik ama şimdi memeyi tutabiliyor fakat uyuyor. Aptamil Mama takviyeleriyle 5 kilo 700 gr mı bulduk. Ama ben mama vermek istemiyorum. En azından işe başlayana kadar beni emsin istiyorum. Kafayı yemek üzereyim. Senin bebişin kilosu hiç fena değil. Soruya soruyla cevap vermiş gibi oldum ama kusura bakma
Oğluşumu besleyemiyorum ne olur bana da akıl verin..
ya arkadaşlar bebeğim kilo alamıyor belki diğer mesajlrmı okuyanlar bilirler.denemediğim şey kalmadı pompayla sağıp veriyorum her öğün yinede çok az kilo alıyor 12 günde 200 gr almış.artık pes edip hiç süt vermek istemiyorum beslenmediğini düşünüp bi yandan da kıyamıyorum.ne yapayım sütümü az mı vereyim daha çok mama mı vereyim.yardım edin yaaa lütfen.!!bide dr sütümle mamayı hazırlayabileceğimi söyledi pek içime sinmedi ağır olabilir gibi.ne diyosunuuz.....?bebeğim 1 hafta sonra 4 aylık olacak 6300 gr ...eyvahedigeldismile
valla bebeğinin kilosu gayet iyi benim bebeğimde bir hafta sonra 4 aylık olacak ve 5200 gr ayda sadece 400 gr alıyor ve mamayla besleniyor sadece haline şükret daha fazlası şişman bebek olur
takma kafana arkadaşım benim kız da haftaya 4 aylık olacak ve tam 6 kilo.. 2,5 ay emdi sadece 3 aydır mamayla besleniyo. Kilosu gayet iyi.. akşamları mama takviyesi yapabilirsin.. Ya da günde 2 öğün.. Bak alt komşum da benden 14 gün sonra doğum yaptı. Sadece anne sütüyleydi bu ay 400 gram almış.. Dr ona da günde 2 öğün mama takviyesi tavsiye etmiş.. Üzülme sakın ek gıdalara başlıyoruz zaten.. Toparlar yine kendini bebişin.. Biz 3 gündür elma suyuna başladık bile:)...
Bebeğinin kilosu gayet iyi. Aylık kilo alımı da fena değil. Sen daha iyi bilirsin hemşire olduğun için gerçi ama ilk altı ay ayda yaklaşık 600 gr alıyorlar. Kafana çok takma, taktıkça sütün azalır.. Benim bebeğim 10 aylık, doğumda sütüm gelmediği için doğduğundan beri ek olarak mama kullanmak zorunda kaldık. Doktorum önce emzir sonra biberonla mama ver demişti. Hem emzirdiğin için kafan rahatlıyor, hem de bebek emme ihtiyacını karşılıyor, biraz yoruluyor. Üzerine mama verince sadece doyacak kadarını alıyor. Biberon olarak hem avent hem de dr brown kullandık.
Bir de bence sağmaktan vazgeç, çünkü çok moral bozucu bir süreç
bu sefer ne kadar çıkacak diye kendini strese sokup sütü azaltıyor sanki... Bırak bebişin istediği kadar emsin, üstünü de mamayla tamamla... Sevgiler...
Aynı sorun bizde de var arkadaşlar.Kızım 5 aylık ve 6 kilo .Sütüm azaldığı için mama takviyesine başladım.Geçen ay sadece 200 gr aldı.Doktorumuz sağlıklı olduğunu söyledi.Ek gıdaya başladık sadece 15 gün yedi şimdi kaşığı görünce ağlamaya başlıyor .Yani hepimizde aynı sorunlar.Kafaya takmaktan hasta olacağım.Bende ne yapacağımı şaşırdım.Doğum kilosu 2990 gr dı.Bende paylaşmak istedim derdimi.
Güzel bebeklerin güzel anneleri... Bence biraz dertsiz başınıza dert yaratmaya çalışıyorsunuz.. Sağlıklı bir bebek 5. ayın sonunda doğum kilosunun iki katı olmalıdır. Yani bebekleriniz sağlıklı.. ki doktorlarınız da öyle diyor. Ek gıdalara geçmek sıkıntılıdır.. bir şeylerin tadı hoşuna gitmemiştir. ısrar etmeyin bir iki gün sonra tekrar deneyin... siz kafanıza taktıkça gerilirsiniz bebekleriniz gerginliğinizi hisseder onlar da gerilir.
fazla kilo da almasın ideal olsun, boyu güzel uzuyorsa baş çevresi iyiyse kilosu çok iyi.
bizim bebek de son ay az kilo aldı üzülüyorum ama napalım, aç olsa heralde anlardım ben elimden geleni yapıyorum.bu ay bakıcaz, inşallah güzel kilo almış olur
arkadaşlar ne bekliyorsunuzki ayda bi kilo alıp obez olmasını mı? vücudu sizin gibi pinpirikli annelere karşı direnç gösteriyo alması gerektiği kadarını alıyo diğerini muhtemelen kaka yoluyla atıyo. hiç endişelenmeyin her çocuğun bünyesi bir olmaz hem tombul çocuk sağlıklı çocuk mudur?ayrıca 4 aylık bebeğin altıbuçuk kilo olması gayet iyi eğer daha fazla alırsa inanın obez olur. zaten mama takviyeside yapıyorsunuz anne sütü yetmiyo derdinizde kalmıyo niye endişeleniyorsunuzki?