- 11 Eylül 2013
- 10
- 1
- 34
canım ne zamandır ilaç kullanıyorsun ilaçların etki etmesi 1 ayı buluyor. bende kullandım 2 buçuk sene. bendede hiç bir işe yaramadı sadece koyver gitsin dedim acılarımı görmemezlikten geldim bide şiştim de şiştim. içmeseydim belki daha kötü olurdum ölmeyi istiyordum çünkü 2 ay geceleri 1 ya da 2 saat uykuyla yaşadım 10 kg verdim. yani çok alevli majör bir depresyondu. ilaç şart böyle durumlarda rabbim kimseyi düşürmesin o hale. hayattan bende hiçç zevk almıyorum şuan. neden yaşıyoruz ki boş boş diyorum. çünkü içimde güzel hiç bir duygu kalmadı. hep kötü hissediyorum ya da nötrüm boşum. çalışıyorum sözde ama son 2 yılı geçmiştir ki sorumluluklarımı hiç yerine getiremiyorum. hayat mecburiyet iş mecburiyet. herşeyi yarım değil çeyreğini bile yapamıyorum. odaklanamıyorum hemen sıkılıyorum. çok sinirliyim. bende çok uyuyordum ama şu bir haftadır uyku düzenim yine bozuldu. kendimi sevmiyorum demişsin ya bende öyleyim.
demem o ki benzer şeyler yaşıyoruz. kendine seni neyin mutsuz ettiğini sor acaba çocuğu mu kafaya taktın başta biraz. depresyona girdin girince de gözün çocuk falan görmüyordur. mutsuzluğa kapılmışsındır bu yüzden. kaç yaşındasın kocanla aran nasıl hayatının analizini yapıp şükredecek bir şeyler bulursan belki rahatlamana yardımcı olur. biz bu hastalıktan dolayı güzel olanı görmüyoruz hep kötüyü görüyoruz çünkü. arkadaşların akrabaların varsa yardım iste en azından seninle vakit geçirebilirler bişeyler paylaşabilirsiniz. ben yanlızım ne arkadaşım var ne dostum nede ailemde beni anlayan biri. tek nişanlım var. birileri olsa eminim daha iyi oluruz. burdan yaz bana olur mu Allah yardımcın olsun canım
Arkadaşlar merhaba,
Allah hepinizin yardımcısı olsun öncelikle, gerçekten zor... Bende yaşadım , çok zor süreçlerdi çok şükür atlattım ama inan insanın uzerınde etkisi kalıyor inş bir daha tekrarlamaz, bazen karamsarlıga kapılıyorum inanın o anda aklım gidiyor ya yine eskisi gibi olursam, bende doktor taraftarıyım ilaç kullandım paxil, şuan iim ama dedıgım gibi en ufak olumsuzlukta korkuyorum eskisi gibi olmaktan.... o kadar zorki anlatılmaz yaşayan bilir...Başınız agrısa agrı kesici alırsınız veya baska yerınız agrısı ilacı var ama bu hastalıkların çaresi yok gibi geliyor insana. ilaç alıyorsunuz yok en az 1 ay sonra etkisini gösterıyor deniliyor aldıgınız gibi içinizde yanıp bitenler, beyninizi kavuran o düşünceler gitmiyor gitmiyor! Gerçekten cok cok zor. ben kendıme 4444 kere salavatı tefrıcıye okumuştum,duaların gücüne inanıyorum gerçekten dua edin , ümidinizi kaybetmeyin...inş sizde en yakın zamanda atlatrınız
Bi arkadas iyi insanların hastalıgı demiş. ben hem karsımdaki insanlardan aynı hasasiyeti bekleye bekleye böle oldu ve koca bir boşluga düştüm. bu boşluk bana hayatı anlamsızlaştırdı koca bir hiç yaptı ölmek istedim yaşamak saçma geldı. ilk baslarda pollayanacılık oynadım ama bi yerden sonra patladı düzenli olarak psıkıatrıye gıttım , Allahtan ii bi doktora denk geldım beni dinliyordu, çözüm önerileri sunuyordu düzenli olarak ilaçlarımıda kullandım. kendıme sözler verdım Bu yaşadıklarımdan sonra beni en ufak bir noktada üzen , kıran zarar veren her ne olduysa hayatımdan cıkardım,karsımdaki insanın bana karsı ne verdıyse hem o kadarını verdım artık fazlası olmamalıydı hayatımda!sizde kendinize sözler verin ve uygulayın!inanın faydası cok oluyor. Kısacası artık bencilim sadece kendimi düşünüyorum.
umarım herkesi bian önce atlatır normal sosyal yaşantısına döner, saygılar ve sevgiler
cnm çok sağol ...yaklaşık 15 gündür falan kullanıyorum ilaç aslında kesinlikle ilaç kullanmaya karşı biriydim bu gibi durumlarda dostlarımla konuşur atlatırdırdım ama bu sefer bir kaç ay önce kötü bir olay yaşadım anlatsamda burda anlatılacak şeyler değil bende çok büyük bir tramva açtı zaten onun öncesinde de çocuk için tedavi görüp çok yıpranıyordum bir kaç sene hastanelerde süründüm süründümde ne oldu elime bir şey geçmedi stres ve üzüntüden başka tek çare tüp bebekmiş ama ben çocuk istemiorum inanki sırf çevremdekilerin ve ailemin isteiği yaşımda artık pek genç değil 36 yaşına geldim üstelikte tek çocuğum kardeşim falan da yok babam da yok 5 yaşından beri ayrılmışlar annemle..eşimlede ilk zamanlar çok sorunlar yaşadım ilk 3 sene sonraları düzeldi ilşki yani en azından monotonlaştı ...düşünüyorumda çocuk beni asla mutlu etmez ..birde çocuk dünyaya getirip bu ruh halimle onuda mutsuz bir çocuk yapmak istemiorum ben iyi olmalıyımki onuda sağlıklı bir şekilde büyütebiliyeim de..bir de içimde hiç çocuk sevgisi yok ne bilim işte içimden gelmio..ama hastalığım gereğide çocuk yapmak doğum yapmak zorundaymışım..bu aantideprsanları almazdım ama bu yaşadığım son tramva bana en son darbeyi koydu üst üste geldi herşey ve bu sefer kaldıramadım..ellerim titriyordu ve kalbim sıkışıordu devamlı geceleri bir sıkışmayla uyanıyordum ve düşünüyordum ..şimdi ilaçla beraber kalp sıkışması geçti ama düşüncelerden kurtulamıorum kendimi çok aşağılık ve değersiz görüyorum senin en azından sevdiğin bir nişanlın var seni hayata bağlayacak ..benm haytta en önem verdiğim şey sevgidir onuda bulamadım ne yazıkki..hep sevgiyi aradım hayatım boyunca ama bulamadım her bulduğumu sandığımda yanıldım acı bir darbeyle hani çirkin biri de değilim ama sevmiyorum kendimi huylarımı sevmiorum karşımdakine aşırı değer vermek çok temiz düşünmek hep merhametli olmak nefret ettim bunlardan artık yoruldum kaybetmekten yoruldum..iş buluorum ama gidemiorum çünkü şu an kafam dağınık iki günde kovulurum iş yerinden ön lisans mezunuyum ama çalışamıorum işte hep evde durmak uyumak istiorum eşimede yararlı olamıorum artık..en azından eskiden evime bağlıydım işimi gücümü yapabilirdim şimdi oda yok umarım ilaçlar fayda eder bana da..allah yardımcımız olsun
cnm çok sağol ...yaklaşık 15 gündür falan kullanıyorum ilaç aslında kesinlikle ilaç kullanmaya karşı biriydim bu gibi durumlarda dostlarımla konuşur atlatırdırdım ama bu sefer bir kaç ay önce kötü bir olay yaşadım anlatsamda burda anlatılacak şeyler değil bende çok büyük bir tramva açtı zaten onun öncesinde de çocuk için tedavi görüp çok yıpranıyordum bir kaç sene hastanelerde süründüm süründümde ne oldu elime bir şey geçmedi stres ve üzüntüden başka tek çare tüp bebekmiş ama ben çocuk istemiorum inanki sırf çevremdekilerin ve ailemin isteiği yaşımda artık pek genç değil 36 yaşına geldim üstelikte tek çocuğum kardeşim falan da yok babam da yok 5 yaşından beri ayrılmışlar annemle..eşimlede ilk zamanlar çok sorunlar yaşadım ilk 3 sene sonraları düzeldi ilşki yani en azından monotonlaştı ...düşünüyorumda çocuk beni asla mutlu etmez ..birde çocuk dünyaya getirip bu ruh halimle onuda mutsuz bir çocuk yapmak istemiorum ben iyi olmalıyımki onuda sağlıklı bir şekilde büyütebiliyeim de..bir de içimde hiç çocuk sevgisi yok ne bilim işte içimden gelmio..ama hastalığım gereğide çocuk yapmak doğum yapmak zorundaymışım..bu aantideprsanları almazdım ama bu yaşadığım son tramva bana en son darbeyi koydu üst üste geldi herşey ve bu sefer kaldıramadım..ellerim titriyordu ve kalbim sıkışıordu devamlı geceleri bir sıkışmayla uyanıyordum ve düşünüyordum ..şimdi ilaçla beraber kalp sıkışması geçti ama düşüncelerden kurtulamıorum kendimi çok aşağılık ve değersiz görüyorum senin en azından sevdiğin bir nişanlın var seni hayata bağlayacak ..benm haytta en önem verdiğim şey sevgidir onuda bulamadım ne yazıkki..hep sevgiyi aradım hayatım boyunca ama bulamadım her bulduğumu sandığımda yanıldım acı bir darbeyle hani çirkin biri de değilim ama sevmiyorum kendimi huylarımı sevmiorum karşımdakine aşırı değer vermek çok temiz düşünmek hep merhametli olmak nefret ettim bunlardan artık yoruldum kaybetmekten yoruldum..iş buluorum ama gidemiorum çünkü şu an kafam dağınık iki günde kovulurum iş yerinden ön lisans mezunuyum ama çalışamıorum işte hep evde durmak uyumak istiorum eşimede yararlı olamıorum artık..en azından eskiden evime bağlıydım işimi gücümü yapabilirdim şimdi oda yok umarım ilaçlar fayda eder bana da..allah yardımcımız olsun
--merve aynı bende 15 yaşında bu hastalğa kapıldım. sen çok felsefik ve yüzeysel anlatmışsın sıkıntını seni ne üzdü böyle ?
--ruhan arkadaşım hiç arkadaşım yok diyosun biz kimiz neyiz burda böyle en mahremimizi yazıyoz sana sende arkadaşım yok diyosun :)
-- arkadaşlar daha önce söylediğim gibi bana en faydalı olan bitki kedi otu köküdür. birde CÖREK OTU var bunuda kullanmak insanı mantıklı düşünmesine hareket etmesini sağlıyor bilginiz olsun.
-- evet herkesin beyin kimyası farklı onlarca ilaç var doktorlar hasta üzerinde deneye deneye en uygun ilacı vermeye calısıyolar ya da her doktorun taktığı bi ilaç var hep onu yazıyo. ben çok ilac kullandım seroxat,fulsac,lustral,aurorix,anafranil zararını gördüm hep.ben bitkiselciyim en azından yan etkisi yok.
merhaba canım. Allahım sanada bizlerede yardımcı olsun. ilaca çok karşı değilim en kötü zamanlarda insanı ipten alır diyebilirim. ama en kötü durumdan çıktıktan sonra kullanmamalı asla bence. ilacının etkisi 15 günden sonra göstermeye başlar kendini inşallah. 1 buçuk ay kadar bekle etki etmezse ve sen çok kötüysen dr git ilacını değiştirsin. ben 4 ayda bi kaç tane deneyerek buldum bana uygun ilacı. bazısı hafif geldi. bazısı çok ağır. seni iyi hissettiren bir ilaca 6 ay devam et ya da 1 yıl duruma göre. sadece yan etkilerinin farkında ol kontrolün altına al (iştah gibi). daha sonra dr unla konuşarak kendini iyi hissettiğinde dozu azaltarak yavaş yavaş bırak. birden kesme. tam olarak iyileştirmez bu ilaçlar sadece artık hayata dönmüşsündür. doğal ilaçlar denemeye başlarsın gerekirse. inşallah gerekmez tabi.
çocuğa gelince sen depresyon yaşadığın için çocuk istemiyorsun. çünkü depresyonda olmayan tüm kadınlar çocuk ister bence. şuan ben bile istemiyorum. ben kendime bakamıyorum ne çocuğu diyorum. evlenicem ben evime nasıl bakarım nasıl çeviririm bi evi kocama nasıl kadınlık yaparım daha neler neler anlatamam. ama iyi hissetsek mutlu olsak bu kaostan çıksak tam tersi olur bunların.
sevgiyi aradım hep ama gerçeğini bulamadım demişsin. eşin annen çevren sana değer veren insanlar mutlaka vardır. bak benim tek bir arkadaşım bile yok. ailem halimi farketmiyor anlatsam ciddiye bile almıyor. maddi durumun iyiyse psikolağa gitme durumun varsa etkili oluyormuş. internette psikolğa gidenlerin yorumlarını çok okudum hem umut oluyor insanda.
en son ne yaşadın bilmiyorum ama eminim birikmiş acıların vardır o yüzden patlamıştır en sonunda. bir çoğumuzada yavaş yavaş gelir ama bizi uyaran bilinçli bir yakınımız olmaz bizde düşeriz bu tuzağa. kendime hep bu fırtına dinecek diyorum en ümitsiz anımda bile. o an saçma geliyor inanmıyorum bile. ama böyle yapmak zorundayız. yoksa yaşayamayız.
Merhaba arkadaşlar bende aynı dertten mustaribim. 21 yaşındayım 15 yaşımdan beri de depresyondayım. Bunun zaman zaman arttığı ve azaldığı dönemler oldu.Sizlerin her birinin yazdıkları cidden hislerime tercüman oldu evet iyi ve duyarlı insanların hastalığı bu karşısındakileri kendileri gibi bulamayanların hastalığı bence de. İlaçlar ve tedavisi hakkında çoğunuz harika bilgi sahibisiniz ben kısa bir süre ilaç kullandım geçen yıl fakat uykusuzluk çekmem nedeniyle doktorada istemiyorum dedim ve ilacı bıraktım. O dönem ilaç beni daha metanetli yaptı nasıl desem duygusal fevriliğim hiç yoktu her şeyi normal ve sıradan karşılıyordum üzüntü sevinç gibi coşkun duygular gösteremiyordum. Neden böyleyim diye düşününce çok bitkin olduğumu düşünüyorum gerek kendi hatalarım gerekse dost bildiğim yanlış insanlar bitirdi beni. Bu durumda kendimi suçlu buluyorum daha çok yanlış insanları zamanında farkedip önlemimi alamadım diye. Suçluluk psikolojisini hissetmemde depresyonun bir etkisi ya da olumsuza odaklanmak bir şekilde beyin kimyamız bozuk ve olumsuza odaklıyız.
Ama düşününce dostundan kazık yemeyen insan var mıdır ya da hata yapmayan ya da benim şu an ki en büyük derdim olan sorumsuz davranmamış olan insan var mıdır? Yoktur o halde kendi durumumu düşünüyorum istisnai bir şekilde neden böyleyim sanırım biz bu tür şeylerin fazla üzerinde durduk, ince düşündük.
Ben şu ara kendimi görece iyi diye tanımlıyorum. Doktorun ya da ilacın faydasına da güvencim yok. Yaptığım hataları onarmam iki yılımı alacak tabi şanslıysam ve sorumsuzluktan vazgeçmeyi başarırsam. Lütfen kendi değerinizi gözardı etmeyin, kendinizi sevin iyi yanlarınızı düşünün ve söz konusu kendiniz olduğunda ay karşıdakini incitmemeyim diye düşünmeyin ve içinizde tutmayın bir şeyi hem bu karşıdaki insan içinde önemli sizce adil olmanız ve hakettiği cümleleri işitmek onunda hakkı değil mi ? İçimizde taşıdığımız şeyler sırtımızda taşıdıklarımızdan çok daha fazla yorar, soluğumuzu keser.
Merhabalar; 14 yıldır depresyondayım. İlaçlar ya fayda vermediği ya da yan etki yaptığı için tedavimi sürdüremedim. Bu yüzden doğal arayışlara girdim fakat onlardan da bir netice alamadım.Bazı bitkiler kısmen rahatlatıyor fakat en önemli sorun olan keyifsizlik ve isteksizliğe iyi gelmiyor.Canım hiç bir şey yapmak istemiyor, zombiden farkım kalmadı. Denenmiş doğal tedaviler biliyorsanız ve bana da söylerseniz duacınız olurum.Şimdiden teşekkürler...
kızlar nasılsınız ?
ben 5 htp ye başladım. değişen bişey yok hatta baş ağrım yüzümde ve vücudumda uyuşmalar başladı nedeni ne bilemiyorum