merhaba kızlar.
eskiden çok güçlüydüm, çok rahattım, hiçbir şeyi takmaz güler geçerdim, korku filmlerinde hiç korkmazdım, yalnız kalmaktan hiç korkmazdım, hiç sarsılmaz-ağlamazdım, kan görmek-hasta görmek hiç ırgalamazdı... şimdi tam tersi. şu an depresyonda değilsem bile tatsızım, en ufak bir sıkıntıda burnumun kemiği sızlıyo, bir damla yaş hazırda.
ne oldu da böyle oldum?
annem ağır bir hastalığa tutuldu, dört senemi verdiğim, hep onla vakit geçirdiğim için birer birer tüm dostlardan uzaklaştığım kişi beni aldattı, evlenme aşamasına getirdiğimiz süreçte bitti. aynı güçle karşıladım, güçlüyüm sanıyordum ama ezilmişim de ezilmişim, bilememişim.
annem iyileşti, ayrılığın acısı iki-üç sene yaktı, geçti, takip eden süreçte evlendim. elhamdulillah güzel bir yuvam var ama en ufak şey beni yıkıyor. dayanamıyorum. tahammülüm yok, alınganım, beklentilerim var, hiçbir sorun olmasa acaba ne derler kaygısı beni bırakmaz...
geçen ilkbaharda bir ara sıkıntılarım arttı, psikiyatra gittim ki ilaç versin de her şeye zırlamam kesilsin diye. doktor cipralex verdi, üç ay kullandım. gerçekten iyi geldi. üzülmenin, sinirlenmenin bana neler yaptığını, sakin olmanın nasıl güzel bir şey olduğunu hatırladım. cipralexi bırakma sürecindeyken psikologa gittim. tavsiye ederim. hipnoterapi-bilinçaltı temizliği ile gerçekten mutlu ve iyi oldum. fakat bitmiyor............ etkisi azaldı.... bir kere hassaslaştıysanız o kadar zor ki değişmek. ama değişmek şart. kişiliğini değiştirmek, zaaflardan kurtulmak. her şeyi ince ince düşünmek, dünyanın derdine talip olmak bir hastalık. belki de sorun aşırı olmaktır? sıkıntıları kafaya takıp aşırı yaşamak, Allah'a tevekkül etmemektir? geçmişe takılmak, gelecekten endişe duymak, anı yaşamamak. sevgili peygamberimizin bir duası: geçmişin tasasından, geleceğin endişesinden sana sığınırım. bitmiyor ama hayatı en başta kendine sonra etrafındakilere zehir etmek istemiyorsan bitirmen lazım. hala tehditi altındayım. zayıf bir anımı bekliyor, gelip gene beni ağlama krizlerine sokmak için, yataklardan kaldırmamak için tetikte.
herkese gönül genişliği, ferahlıklar diliyorum.