Depresyon

geçen bunu araştırmak için gnc nin shopuna gittim biyolog eleman dediki solgarın 5 htp sinin icerisinde kedi otu, L- HİDROKSİTRİPTOFAN, b6 vitamini ve magnezyum varmış insanın uykusunu getirirmiş ama gnc ninkinde sadece bu L- HİDROKSİTRİPTOFAN varmış bu daha iyiymiş felan dedi.ama bir bilgim yok bu konuda.
-çörekotu 15 günde görürsün faydasını inşaallah.başka hastalıklarınada faydası oluyor. kış geliyor çörekotuna devam et nezle veya girip olmazsın inşaallah.
-- hoşgeldin zuzumi üzdün bizi valla ama sonu iyi olur inşaallah.

ewet solgarda onlar var. ama bu L- HİDROKSİTRİPTOFAN nın yan etkileriydi bence. belki herkeste olmaz tabi sen denemeyi düşünüyorsan.

kız bu çörek otuna başlıycam ben bu gün alıp. inşallah psikolojime de zayıflamama da yarar:nazar:

psikolog uyguladı. gerçekten bir rahatlama geliyor seanslarla birlikte. ama dediğim gibi evvela kafa yapısını değiştirmek lazım ki tekrar bunaltmasın...

merhaba kızlar.

eskiden çok güçlüydüm, çok rahattım, hiçbir şeyi takmaz güler geçerdim, korku filmlerinde hiç korkmazdım, yalnız kalmaktan hiç korkmazdım, hiç sarsılmaz-ağlamazdım, kan görmek-hasta görmek hiç ırgalamazdı... şimdi tam tersi. şu an depresyonda değilsem bile tatsızım, en ufak bir sıkıntıda burnumun kemiği sızlıyo, bir damla yaş hazırda.

ne oldu da böyle oldum?

annem ağır bir hastalığa tutuldu, dört senemi verdiğim, hep onla vakit geçirdiğim için birer birer tüm dostlardan uzaklaştığım kişi beni aldattı, evlenme aşamasına getirdiğimiz süreçte bitti. aynı güçle karşıladım, güçlüyüm sanıyordum ama ezilmişim de ezilmişim, bilememişim.

annem iyileşti, ayrılığın acısı iki-üç sene yaktı, geçti, takip eden süreçte evlendim. elhamdulillah güzel bir yuvam var ama en ufak şey beni yıkıyor. dayanamıyorum. tahammülüm yok, alınganım, beklentilerim var, hiçbir sorun olmasa acaba ne derler kaygısı beni bırakmaz...

geçen ilkbaharda bir ara sıkıntılarım arttı, psikiyatra gittim ki ilaç versin de her şeye zırlamam kesilsin diye. doktor cipralex verdi, üç ay kullandım. gerçekten iyi geldi. üzülmenin, sinirlenmenin bana neler yaptığını, sakin olmanın nasıl güzel bir şey olduğunu hatırladım. cipralexi bırakma sürecindeyken psikologa gittim. tavsiye ederim. hipnoterapi-bilinçaltı temizliği ile gerçekten mutlu ve iyi oldum. fakat bitmiyor............ etkisi azaldı.... bir kere hassaslaştıysanız o kadar zor ki değişmek. ama değişmek şart. kişiliğini değiştirmek, zaaflardan kurtulmak. her şeyi ince ince düşünmek, dünyanın derdine talip olmak bir hastalık. belki de sorun aşırı olmaktır? sıkıntıları kafaya takıp aşırı yaşamak, Allah'a tevekkül etmemektir? geçmişe takılmak, gelecekten endişe duymak, anı yaşamamak. sevgili peygamberimizin bir duası: geçmişin tasasından, geleceğin endişesinden sana sığınırım. bitmiyor ama hayatı en başta kendine sonra etrafındakilere zehir etmek istemiyorsan bitirmen lazım. hala tehditi altındayım. zayıf bir anımı bekliyor, gelip gene beni ağlama krizlerine sokmak için, yataklardan kaldırmamak için tetikte.

herkese gönül genişliği, ferahlıklar diliyorum.

Cok gecmis olsun canim, bende onceleri cok gucluydum aynen anlattigin gibi, ama sonra bi baktim anksiyete, panik atak, obk. Detaylari anlatmama gerek yok hayati zehir ediyoruz kendimize, belirtiler ve nedenler farkli ama sonuc ayni. Birseyler bizleri yormus.
Allah a tevekkul etmedigini dusunme sakin, bence cok inanclilar ve tevekkul edenler daha cok bu sinavdan geciyor, hirsiz bos eve girmezmisya seytanda hep inananlarin pesinde iste.
Ben imtihan oluyoruz diye dusunuyorum, bazende simarmamam icin boyle durduruluyorum diyorum. Rabbim dert verip derman aratmasin. Adi ustunde kaygi bozuklugu, herseyi dsunduruyor:-)

mrblar bana citol ve tranko buskas verilmişti tranko bitti citolde az kaldı aacaba tekrar gitmelimiyim eskisinden biraz iyi gibiyim ama zamanmı yoksa ilaçların etkisimi bilemiorum en azından biraz iş güç yapar oldum yine de mutsuzum çok..gerçi mutsuzluk ayrı depresyon ayrı bir şeymiş..citolu anladım da bu tranko busaksı neden verdi anlamadım mide bağırsak sistemi ile ilgili yazıo içinde sizede verildimi bundan peki..bağımlılık yapar yazıo içinde ama yapmadı..çok esnetio bu ilaçlar bir de yaa...

Öncelikle geçmiş olsun ruh sıkıntısı nedir çok iyi bilirim. Aynı şeyleri yaklaşık 2 yıldır ben de yaşıyorum doktorun verdiği ilaçları bir süre kullandıktan sonra faydasını göremediğim için bıraktım ve kendi kendime iyileşeceğime karar verdim. Öncelikle kişi sağlıklı olacağına inanmalı eğer bunu isterseniz başarabilirsiniz. Sebepsiz yere iç sıkıntısı yaşamak belkide yapacak hiç bir şeyin olmamasındandır. Bundan dolayı kafanızı dağıtacağınız aktivitelerde yer alın canınız bunu da istemiyordur belki ama bir kere deneyin belki daha farklı düşüneceksiniz... Ve en önemliside sizden daha kötü durumda olan insanları düşünün ve kendinize şükredin. Ruhunuzu rahatlatmak için bol bol dua edin Allah kullarını hiçbir zaman geri çevirmez. İnşallah bir an önce sıkıntılarınızdan kurtulup daha huzurlu bir yaşama kavuşursunuz. Tekrar geçmiş olsun.

Öncelikle geçmiş olsun ruh sıkıntısı nedir çok iyi bilirim. Aynı şeyleri yaklaşık 2 yıldır ben de yaşıyorum doktorun verdiği ilaçları bir süre kullandıktan sonra faydasını göremediğim için bıraktım ve kendi kendime iyileşeceğime karar verdim. Öncelikle kişi sağlıklı olacağına inanmalı eğer bunu isterseniz başarabilirsiniz. Sebepsiz yere iç sıkıntısı yaşamak belkide yapacak hiç bir şeyin olmamasındandır. Bundan dolayı kafanızı dağıtacağınız aktivitelerde yer alın canınız bunu da istemiyordur belki ama bir kere deneyin belki daha farklı düşüneceksiniz... Ve en önemliside sizden daha kötü durumda olan insanları düşünün ve kendinize şükredin. Ruhunuzu rahatlatmak için bol bol dua edin Allah kullarını hiçbir zaman geri çevirmez. İnşallah bir an önce sıkıntılarınızdan kurtulup daha huzurlu bir yaşama kavuşursunuz. Tekrar geçmiş olsun.

en doğrusu allaha sığınmak dua ile yardım istemek belkide bunu yapmadığımız için sıkıntılardan kurtulmamız zorlaşıor belkide..salatı tefriceyi okumak istiorum 4444 kere olan dua şu sıkıntılarım gitsin normal hayatıma döneyim yeterki razıyım mutsuz yaşmaya da..yeterki depresyondan çıkayım allahımm

Kızlar herkes zaman zaman böyle dönemlerden geçer. Ne kadar işe yarar bilmiyorum ama yalnız olmadığını bilmek bile birşeydir bence.

Benim size önerim ama lütfen yabana atmayın, Omega 3. 1200 mg almak gerekli ama bir hafta iki hafta değil aralıksız her gün 1200mg ve en az 1 ay belki 2 ay kullanacaksınız. Efa olabilir ya da baska bir markanın ama gunluk 1200mgdan az olmamalı. İcinde epa ve dha olmali. Cok siddetli depresyonda olan kisilere faydasini bizzat gördüm, yasadım ve inanamadim Bir deneyin, birşey kaybetmezsiniz. Ama bir gün bile atlamayacaksınız ve bu miktarda alacaksınız. Denediginiz seylerin arasinda omega 3 geciyor ama belki az gramaj belki bir iki hafta denediniz. Bu sekilde deneseniz inaniyorum ki birseyler farkedebilir.

en doğrusu allaha sığınmak dua ile yardım istemek belkide bunu yapmadığımız için sıkıntılardan kurtulmamız zorlaşıor belkide..salatı tefriceyi okumak istiorum 4444 kere olan dua şu sıkıntılarım gitsin normal hayatıma döneyim yeterki razıyım mutsuz yaşmaya da..yeterki depresyondan çıkayım allahımm

ewet arkadaşım yeter ki bu amaçsız boşluktan anlamsız hayattan kurtulalım Allahın izniyle. rabbim hepimize şifa versin

kızlar kediotu ve melisa karışımı olan bitkisel bir ilaç kullanmaya başlıyorum. inşallah diğer 5 htp gibi yan etkileri olmaz korkuyorum. çörek otunuda aldım yarın ikisine başlıyorum inşallah faydası olur

Geçmiş olsun, ilaçla tedavide netice göremeyenleri psikoterapi öneriyorum. Eğer bilinç altı ve çocukluk travmalarınız varsa Nusret kayayı araştırın derim.

13 yıldır depresyon hastasıyım tabi 13 yıldır da ilaç kullanıyorum çok sıkıntı çektim ilaçları azaltamıyorum bile azltmayı denediğimde tarifi mümkün olmayan sıkıntılar yaşıyorum 1 tane 20 yaşında oğlum var eşimde elinden geldiğince anlayışlı olmaya çalışıyor ama diğer kişiler öyle değil gözle görülen organik bişey olmayınca insanlara naz yapıyosun gibi geliyor allah kimsenin başına vermesin niye bende herkes gibi neşeli olmak istemiyeyim ki bu durumdan hiçbir çıkarım yok bilakis insanlar benden sıkılıyo uzak duruyo bu durum daha beni dahada içime döndürüyo ben artık allah inanmayanlarında başına versin onlarda anlasın diyorum

13 yıldır depresyon hastasıyım tabi 13 yıldır da ilaç kullanıyorum çok sıkıntı çektim ilaçları azaltamıyorum bile azltmayı denediğimde tarifi mümkün olmayan sıkıntılar yaşıyorum 1 tane 20 yaşında oğlum var eşimde elinden geldiğince anlayışlı olmaya çalışıyor ama diğer kişiler öyle değil gözle görülen organik bişey olmayınca insanlara naz yapıyosun gibi geliyor allah kimsenin başına vermesin niye bende herkes gibi neşeli olmak istemiyeyim ki bu durumdan hiçbir çıkarım yok bilakis insanlar benden sıkılıyo uzak duruyo bu durum daha beni dahada içime döndürüyo ben artık allah inanmayanlarında başına versin onlarda anlasın diyorum[/QUOTE]

Kızlar herkes zaman zaman böyle dönemlerden geçer. Ne kadar işe yarar bilmiyorum ama yalnız olmadığını bilmek bile birşeydir bence.

Benim size önerim ama lütfen yabana atmayın, Omega 3. 1200 mg almak gerekli ama bir hafta iki hafta değil aralıksız her gün 1200mg ve en az 1 ay belki 2 ay kullanacaksınız. Efa olabilir ya da baska bir markanın ama gunluk 1200mgdan az olmamalı. İcinde epa ve dha olmali. Cok siddetli depresyonda olan kisilere faydasini bizzat gördüm, yasadım ve inanamadim Bir deneyin, birşey kaybetmezsiniz. Ama bir gün bile atlamayacaksınız ve bu miktarda alacaksınız. Denediginiz seylerin arasinda omega 3 geciyor ama belki az gramaj belki bir iki hafta denediniz. Bu sekilde deneseniz inaniyorum ki birseyler farkedebilir.

bilemiorum böle şeyler ne derece fayda eder açıkcası bende pek inanamıorum depresyona iyi geleceğine ama dedğiniz gibi denemekte fayda var eczanelerde bulabiliriz sanırım

Geçmiş olsun, ilaçla tedavide netice göremeyenleri psikoterapi öneriyorum. Eğer bilinç altı ve çocukluk travmalarınız varsa Nusret kayayı araştırın derim.

bende bunların çocuklukla alaksı olduğuna inanıorum kötü bir çocukluk geçirmek karamsarlık ve mutsuzluk yaratıo..hep karamsarım hiç bir şeye iyi gözle bakamıorum ruh gibi yaşıordum amaçsız birde kötü olaylar başa gelince hepten yıkılıo insan psikologlar çok pahalı gitmek iyi olur ama nereye kadar maddi durum iyi olanlar bence gitmeli

13 yıldır depresyon hastasıyım tabi 13 yıldır da ilaç kullanıyorum çok sıkıntı çektim ilaçları azaltamıyorum bile azltmayı denediğimde tarifi mümkün olmayan sıkıntılar yaşıyorum 1 tane 20 yaşında oğlum var eşimde elinden geldiğince anlayışlı olmaya çalışıyor ama diğer kişiler öyle değil gözle görülen organik bişey olmayınca insanlara naz yapıyosun gibi geliyor allah kimsenin başına vermesin niye bende herkes gibi neşeli olmak istemiyeyim ki bu durumdan hiçbir çıkarım yok bilakis insanlar benden sıkılıyo uzak duruyo bu durum daha beni dahada içime döndürüyo ben artık allah inanmayanlarında başına versin onlarda anlasın diyorum
[/QUOTE]

geçmiş olsun çook 13 yıl çok uzun bir süre yaa allah yardım etsin bende böle olucam diye korkuyorum artık tamam hep mutsuz ve karamsardım ama depresyon çok farklı..en yakınlarına bile anltsan dediğin gibi anlamıolar kızıolar bile neyin var ne istiorsun diye..ruh hsatalığıda bir hastalık ve tedavi edilmezse yıllarca çok büyük sıkıntılar açabilio insanın başına ve kaldıramaz hale gelio

yıllardır depresyondayım dedikçe arkadaşlar ben hayretlerle okuyorum. benim ki de yeni değil ama benim sanıyorum ki bu halde olma sebeplerim hala hayatımda. onları vakti gelince teker teker ortadan kaldırınca daha iyi olucağımı düşünürken bu okuduklarım ümitlenmemem gerektiğini düşündürüyor açıkçası.
lütfen uzun yıllardır depresyonda olduğunu söyleyen arkadaşlar size soruyorum
1-depresyonu ilaç içtiğiniz halde mi yaşıyorsunuz yoksa ilaç kullanmıyor musunuz
2- kullanmıyorsanız ilaç kullansanız belki daha iyi olucaksınız
3-ilaçsız dayanabiliyorsanız belki de depresyonunuz minör yani hafif boyutlarda bunun için hayatınızı analiz edip düşüncelerinizi değiştirmeyi sonrada hayatınızda ufaktan başlayarak değişiklikler yaparak büyük değişimler yaşayabilirsiniz.
yani demem o ki benim kızlar ben belki ağır geçiriyorum dayanılır gibi değil. her yolu denemeye çalışıyorum inşallah biri şifa olur. ama elimden maddi olarak sınırlarımı zorladıktan sonra bir şey gelmezse Allah korusun ben mutlaka bir psikiyatra giderim ilaca dönerim. ama hafifse tabi kendi başıma çözmeye devam ederim ve eminim ki bu halimden çok daha iyiyimdir.
lütfen durumunuz ne kadar ciddi bir ölçün hafif bir depresyonsa depresyondayım demeyin onun içinden kurtulmanız daha kolay en başta depresyondayım ve daha bir sürü olumsuz kalıp var bunları hayatınızdan çıkartın kurmayın olumsuz cümle.

Bilgilenderme Depresyon
DEPRESYON

Depresyon
Bir rahatsızlıktır, sık görülür ve tedavi edilebilir.
Depresyon toplum içerisinde yaygın olarak görülen ve tedaviye cevap verebilen bir ruhsal rahatsızlıktır. Depresyondaki bir kişinin belli başlı yakınmaları şunlardır:

-ruhsal çöküntü hissi (mutsuzluk, karamsarlık)
-ilgi azalması, isteksizlik
-eskiden zevk alınan şeylerden zevk alamaz hale gelme
-umutsuzluk, çaresizlik
-kendine karşı güvensizlik, kendini suçlama
-dikkati toplamada güçlük, unutkanlık
-sürekli yorgunluk, halsizlik, enerji azlığı
-uykusuzluk/aşırı uyuma
-hareketlerde yavaşlama
-iştahsızlık/aşırı yeme
-cinsel istekte azalma
-ölüm ve intihar düşünceleri

DEPRESYONU BAŞLATAN NEDENLER

Depresyonu çoğunlukla birden fazla etken başlatır. Bunlar;

Biyolojik Etkenler:
Bazı kişilerde kalıtım yoluyla geçebilen bünyesel özellikler depresyona yol açabilir.

Kişisel Özellikleri:
Titiz, evhamlı, kılıkırk yaran, ya da olumsuz düşünmeye eğilimli kişilerde depresyon daha sıktır.

Üzücü Yaşam Olayları:
Boşanmalar, bir yakının kaybı, ilişkilerde yaşanan güçlükler, göç, işsizlik, doğum, ağır hastalıklar gibi yaşam olayları bir depresyon dönemini başlatabilir. Bazı bedensel hastalıklar veya ilaçlar da depresyonu başlatabilir.

TEDAVİSİ MÜMKÜN MÜ?

Depresyon uygun bir şekilde tedavi edilirse tümüyle düzelebilen bir rahatsızlıktır. Değişik tedavi yöntemleri bulunmaktadır. İlaç tedavileri yaygın olarak kullanılan bir yöntemdir. Ayrıca, hastanın kendisini tanıyan bir hekim tarafından izlenmesi ve hastalığı ile ilgili konuları danışabilmesi de önemlidir.

İlaç tedavileri aşağıdaki durumlarda gereklidir

-depresyon orta ve ağır şiddette ya da kişinin gün içerisinde faaliyetlerini yürütmesini engelleyecek bir düzeyde ise,
-ölüm ve intihar düşünceleri varsa,
-daha önce hastanın bazı akrabaları da depresyon geçirmişse, yani aileden gelen, kalıtımla geçen bir yatkınlık söz konusu ise,
-hasta daha önce de depresyona girm işse ve bu depresyon ilaçla tedavi edilmişse,

İLAÇLARIN BAZI ÖZELLİKLERİ

bağımlılık yaratmazlar,
olumlu etkileri iki üç hafta sonra ortaya çıkar(bu nedenle uzun bir süre düzenli olarak kullanılmaları gerekir)
bazı yan etkilere yol açabilirler(ağız kuruluğu, bulantı, baş dönmesi gibi). Bunlar genellikle tedavinin başında ortaya çıkar ve zaman içerisinde giderek azalıp tümüyle kaybolabilir.
alkolle birlikte alındıklarında tehlikeli sonuçlara yol açabilirler.
depresyon tümüyle düzelse bile hekime danışmadan ilaç kesilmemelidir.

DEPRESYONLA NASIL BAŞA ÇIKABİLİRSİNİZ?

Günlük Faaliyetlerinizi Mümkün Olduğunca Artırın

Bu kendinizi hem daha iyi hem de daha az yorgun hissetmenize neden olacaktır. Dinlenerek yorgunluk hissinden kurtulamazsınız.
Bunun için;

Rahatsızlanmadan önce yapmak zorunda olduğunuz ya da severek yaptığınız işlerin birer listesini çıkarın.
Günlük faaliyetlerinizi planlayın ve planınıza yukarıda hazırladığınız listelerin her ikisinden de bazı maddeler ilave edin.
Haftalar içerisinde bu maddelerin sayısını giderek artırmaya çalışın.
Başlangıçta biraz zorlanacaksınız, sabırlı olun ve cesaretinizi, umudunuzu kaybetmeyin.
Yaşadığınız Sorunların Bir Listesini Yapın

Bu sorunları çevrenizdeki güvendiğiniz kişilerle tartışın(doktorunuz, eşiniz, arkadaşlarınız).
Bu sorunları çözmek için elinizdeki imkanlar nelerdir? Başkaları bu konuda ne düşünüyorlar?
Bu imkanları kullandığınızda size ne yarar sağlar?
Atacağınız adımları ve karşılaşacağınız güçlükleri kaydedin.
Her aşamada geriye dönüp bakın, katettiğiniz yolu değerlendirin.
Hayatınızda İyi Giden Şeylerin Bir Listesini Yapın

İnsanlar depresyonda iken sahip oldukları olumlu özellikleri ve hayatlarında iyi giden şeyleri değerlendiremezler.

Depresyona girmeden önceki durumunuz hakkında düşünün.
Kendinizle ve hayatınızın değişik yanlarıyla (aile, çocuklarınız, iş vb.) ilgili aklınıza gelen olumlu şeylerin listesini yapın.
Olumsuz Düşüncelerinizle Mücadele Edin

İnsanlar depresyonda iken kendilerini ya da gelecekle ilgili olarak olumsuz düşünme eğilimindedirler. Bu düşünceler farkında bile olmadan akla geliverirler ve kişinin kendisini kötü hissetmesine yol açarlar. Bu tür olumsuz düşünceler depresyonu daha da artırdığı gibi kişinin mücadele etme gücünü de azaltır.

Örnek:
“Arkadaşım tarafından eleştirildim, zaten hiçbir işi doğru dürüst yapamıyorum”
“Kocam beni terketti, değersiz işe yaramaz biriyim”

Olumsuz Düşüncelerinizi Yenmek İçin

-Bu tür düşüncelerinizi ve sizde yarattığı duyguları bir yere yazın.
-Kendinize şu soruları sorun:

Bu düşüncelerin doğruluğunu destekleyen kanıtlar var mı?
Farklı bakış açıları olabilir mi?
Başka bir kişi benzer bir durumda ne düşünürdü?
Kendinizi daha iyi hissettiğiniz zamanlarda bu olaya nasıl bakardınız?
-Giderek her bir olumsuz düşüncenin daha olumlu bir düşünce ile yer değiştirdiğini farkedeceksiniz.

Aşağıdaki gibi:
“Arkadaşım tarafından eleştirildim ama herkes zaman zaman eleştirilebilir. Bu dünyanın sonu değil. Üstelik bazı eleştirilerinde hiç de haklı değil”.

DEPRESYONU YENEBİLİRSİNİZ!

yukrıdaki depresyon hallerinin hepsi bende mevcut demkki depresyondayım sadace intihar düşüncesi biraz azaldı onu bile düşünmüştüm..mutsuzluk başka depresyon başka geceleri kalbim sıkışarak uyanıorum en ufak üzntüde ellerim titirio bu aralar sürekli uyumak istiorum düşüncelerden kurtulmak için ve hayttan zevk almıorum eskiden zevk aldığım hiç bir şeyden zevk almıorum

bende de şu aralar aşırı sinirlilik gerginlik ve depresyon belirtileri var
daha önce uzun süre ilaç tedavisinden sonra (ilaçlardan fayda göremeyip ) sarı kantaron tableti kullanarak kurtulmuştum, yine başlayacagım
şu an çayı var elimde sadece, tablet de alacağım

X