Merhabalar; 14 yıldır depresyondayım. İlaçlar ya fayda vermediği ya da yan etki yaptığı için tedavimi sürdüremedim. Bu yüzden doğal arayışlara girdim fakat onlardan da bir netice alamadım.Bazı bitkiler kısmen rahatlatıyor fakat en önemli sorun olan keyifsizlik ve isteksizliğe iyi gelmiyor.Canım hiç bir şey yapmak istemiyor, zombiden farkım kalmadı. Denenmiş doğal tedaviler biliyorsanız ve bana da söylerseniz duacınız olurum.Şimdiden teşekkürler...
merhaba dün akşam derdime derman ararken yazdıklaınızı okudum çok hüzünlendim çok üzüldüm ağlamama ramak kaldı( çünki bu hastalıkları yaşayanları ancak aynı hastalığı yaşayan anlar.sairenin durumundan etkilendim bana çok benziyor.36 yasındayım şu an 15 yaşında yatılı okula gittim ailemden ayrıldım çok hassas duygusal bi insanım orda çok üzüntüden kapıldım bende bu depresyona ve 21yıl oldu denemediğim yol kalmadı nerdeyse çalmadığım kapı kalmadı bulamadım çaresini.benim durumum şöyle sanki rüyada yasıyor gibi hissizim yani hayatla aramda sanki bi manevi perde var. hayattan keyif alamama.hafıza zayıflıgı. konsantrasyon eksikliği. cok zekiydim zekanın çalışmasının azlığı yani mental kabiliyetlerde azalma.sorumsuzluk.uyuma isteği felan...hayatım istediğim gibi yönlendiremiyorum irademi kullanamıyorum hayattan zevk alamıyorum.istediğim işleri başaramıyorum.mesela evlenemiyorum bu yüzden.insan kendine olan güvenini kaybediyor.
-manevi bir rahatsızlıktır diye en kaliteli en samimi hocalara gittim türkiyenin bir çok yerinde çözüm bulamadım.bunu denemeyin çünki nerdeyse 10 hocaya giitm hepsi büyü var cin var dedi hiç bi düzelme yok.en son çok hoş muhterem biriyle görüştüm bunu yatılı okul yıllarından kalma psikiyatrik bir durum olduğunu söyledi. yani bu konular için lütfen hocalara gitmeyin .dua edin çünki duanın açamayacağı kapı yok.
-psikiyatri doktorlarına gittim proflara felan seroxat, fulsac, anafranil, lustral kullandırdılar aylarca neymiş bu ilaçların faydası uzun sürede olurmuş.beynimi uyuşturdu kilo yaptı ilaçlar o kadar zararı olduki anlatamam. çok pişmanı ilaç kullandığıma hayatımın en büyük pişmanlığı belkide. LÜTFEN İLAÇ KULLANMAYIN LÜTFEN. beyni uyutarak iyileştirmemi olur.
-en son bitkisel tedavi denemeye karar verdim..arkadaşlar okuyosanız cevap verirmisiniz bu kısmın faydası olabilir yazmaya devam edyim.
benim 24 yasında kızımda 10 senedir depresyonda.antidepresan alıyor.psikiyatr artık iyisin yavaş yavaş kes demiş.
ama o da sizin gibi mutsuz.çalışıyor ama isteksiz gidiyor,işten çıksa hep yatıcak evde.
bence rahatlıktan eminim sizin de öyledir.bir şeylerle uğraşın ,iş harici spor yapın v.s.
DÜŞÜNCE GÜCÜYLE TEDAVİ diye bir kitap var onu alın okuyun.akşam yatarken istediğiniz şeyleri hayal edin olmuş gibi
görün öyle uyuyun.çünkü beyin siz uyusanızda çalışırmış.
dualara okuyun.estanbul diye bir site var oraya bakın.
kapalı dindar değilim,açığım namazımı kılıyorum dualara da çok inanıyorum.
sevdiğim adamın hayatını karartmak üzereyim ben. ben bu haldeyken onu nasıl mutlu ediyim çok korkuyorum.
-- işte iyi insan hastalığı diyorum ya bu yukardaki cümleleri iyi bi insan kurar dert eder başkasını mutlu edemezsem diye.
birincisi bunu böyle dert eden bir insan inşaallah kocasını mutlu eder zaten o yüzden hiç dert edinme.
karşındaki insana söyle anlat biraz paylaş kabul edecektir hatta yardım edecektir. ben bekarım ama evlenme durumlarım oldu anlattım karşımdakiler beraber atlatırız
uzmanlar iyi bir evliliğin anlayışlı bir kocanın bu hastalılkların tedavisinde çok etkili olduğunu söylüyorlar.
kesinlikle korkma evlilikten ve vazgeçme bu defada onu dert edersin kendine.
inşaallah mutlu bir evliliğin olur.
çok çok teşekkür ederim canım Allah razı olsun. şuan iş yerinde ağlıyorum içimde tarif edilemez bir duygu var. Rabbim bizi böyle bir hastalıkla sınıyor. derdi veren Allahım dermanını da verir inşallah. tüm hastalarımıza.
nişanlına söyle demişsin. ben nişanlımla aynı yerde çalışıyorum ve 5 yıldır görüşüyoruz. o askere giderken kötüydüm biliyordu durumumu. geldiğinde daha kötüydüm hep yanımda olmaya çalıştı Allah razı olsun ondan. tek o var destek olan yardım eden. ailemi hiç sorma gitsin. nişanlım böyle olmasına rağmen ben bir türlü düzelemiyorum. ona acıyorum ne yapsa beni mutlu edemiyor. kendim acı çekiyorum ona da çektiriyorum anlayacağın. bazen ne olursa olsun böyle mutsuz kalacağım gibi geliyor. evlenmezsem yine mutsuz umutsuz, ailemle yaşamak istemiyorum zaten sevdiğim olmadan yapamam diyorum. onunlaykende ona acıyorum mutsuzluğumu ona da yaşattığım için(çok kırıyorum onu sonra öyle pişman oluyorum ki derdime dert ekleniyor)
rabbim hayırlısını versin cümlemize. sadece Allaha sığındım artık. korkmamaya çalışıyorum evlenicem geri dönüşü yok herşey düzelmese bile daha iyi olacaktır diyorum kendime öylelikle düğüne kadar sabretmeye çalışıyorum. çok zor karmakarışık bir durum düze çıkmak istiyorum. anksiyete yaşıyorum aşırı derecede. şu düğün olsun bitsin biraz daha iyi olurum demi?. korkularım azalmış olur yeni hayatıma alışmaya çalışırım. zamanla alışırım ve yine zamanla daha iyi olurum demi?
eğer nişanlınızı gerçekten seviyor ve seviliyor iseniz sakın evlililikten korkmayın şu anki halinizden eser kalmayacak emin olun yeni ev yeni eşylar yeni bir düzen tabi ayrı oturmalısınız ailenizden kesinlikle ama eğer nişanlınızı sevdiğinizden emin değilseniz sakın evlenmeyin hem onu hemde kendinizi daha mutsuz edersiniz..zaten düğün öncesi böyle bunalımlar çok oluyor düğünle berbaer hepsi geçio
merhaba arkadaşım içime biraz olsun su serptin Allah senden razı olsun. ben nişanlımı seviyorum. sevmiyor soğumuşum gibi değişik duygulara kapılıyorum bazen hatta ben ne yapıyorum diyorum soru ve düşünce geçiyor aklımdan. ama geçiyor. bu duygulara kapılınca bile vicdan azabı çekiyorum. ne kadar doğru bilmiyorum inandığım şey ama sevdiğime inanıyorum. bu illet hastalık insanın kimliğini bile değiştiriyor sanki. evlilik stresi evlilikten önce oluşan bunalımlar herkeste olabiliyor dediğin gibi. bende sadece fazla ya da ağır geçiyor. uzun süredir depresyon yaşıyorum. ve her baharda psikolojik olarak kendimi daha kötü hissederim. üzerine evlilik sendromu gibi bişey gelince çok zorluyor. dediğiniz gibi kendime herşey geçicek diyerek telkinlerde bulunuyorum. rabbime dua ediyorum. sizlerde dua edin ne olur bana. rabbim herkesin gönlüne kalbine göre versin en başta sağlık versin
bende uzun süredir depresyondayım arkadaşım üstelik çalışamıyorumda bu yüzden çünkü kafam çok dağınık kafamı işe veremiyorum evliyimde üstelik ama çocuğum yok olmuyor tek çare tüp bebek ama onuda istiyormuyum bilemiyrum çocuk düşüncesi bile beni korkutuyor ama sıkıntılarımın sebebi çocuk değil hayttan zevk almıorum hiç bir şeyden mutlu olmaıorum evlenmeden önce bende de evlililik bunalımı olmuştu ama evlenince bir çok şey değişmiş düzelmişti ..şimdi bir kaç aydır çok depresyondayım şu an anlatmamda mümkün değil kendimi sevmiyorum ölmek istiorum hep devamlı uyuyorum düşüncelereden kutulmak için ilaç alıorum ama faydası yok gibi..alllah yardım etsin hepimize