- 16 Temmuz 2017
- 393
- 164
-
- Konu Sahibi Sue1907sue
Bende de var rahatsızlık ama sizinkinden farklı benimki majör depresyon. Benzer yanları var ama sizde panik ve kaygı gibi duygular hakim gibi bende ise çökkünlük enerjiszlik hayatı devam ettirememe iş yapamama ölüm düşünceleri var. Bipolar daha farklı onlar bir dönem yanı benim gibi majör depresyon yaşayıp günlercr yataktan çıkamazlar depresif atak bitince mani dönemine girerler ve aşırı enerjik aşırı mutlu aşırı alışveriş aşırı sex gibi belirtileri olur bence bipolar değilsiniz. Sizde okb ve kaygı bozlukluğu anksiyete gibi bir durum var sanırım ama tabii bilemem drlar daha iyi bilir. İlaç alıyor musunuz ya da terapiMerhaba arkadaşlar ailede genetik okb anksiyete sıkıntıları var. Çocukken takıntılı biriydim ve sürekli göğsüm daralır korkardım. Hayal dünyam genişti. Bugüne gelirsem 15 yıl önce panik atak yaşadım hergün hastanelerde sabahladım bişey olucak korkusuyla daha sonra okb ortaya çıktı sürekli düşünme aynı şeyleri tekrarlama gibi 5 yıldır bıraka bıraka tedavi aldım çünkü bi bebeğim oldu. En son geçen yıl pandemi başlamadan atak geçirdim ölüyorum diye hastane vs. Fibromiyalji çıktı ağır stresten. O yaz gebe kaldım plansız ilaç kullanıyordum 2 ay sonra düşük yaptım. Zaten hep sorguluyordum ilk bebeğim de ki gibi heyecanlı değilim hissetmiyorum duyarsız falandım. Bundan önce bana doktor ilaca rağmen depresyona girmişsin demişti. İzlediğim filmlerden keyif almıyorum artık yağmurda yürümek sadece ıslanmak ışıl ışıl sokak lambaları kitaplar umrumda olmaz olmuş hatta saçma gelmeye başladı. 1 ay önce doktora gittim geç kalınmış tedaviye başlanmakta dedi. İlaç yazdı ama bende mesela tahammülsüzlük ve öfkeli haller var hala zorluyorum film izlerken keyif almıyorum anlamsız geliyor bebeğim kızım canım elbet ama merhamet ve sevgi yüreğimden fışkırmıyor.. Yani depresyon eşime çocuguma anneme sevdiklerim le arama soğuk mesafe koydu bibolar mıyım acaba ben çok duygusal mutlu biriydim herşeye rağmen annem gidince kahve fincanları mızı görsem ağlardım doktor sende bağımlılık var dedi bağlılık değil sigara alkol bağımlısı gibisin dedi ben o hallerimi özledim annemin kokusunu sevmeyi yanımda olanların kıymetini bilmeyi ilaçlar mı kimya mı bozdu bunları yaşayan varsa Allah aşkına yazsın
Yani eskiden keyif aldığım şeylere şuan ki ilgisizliğim duygularımı yitirmeyle alakalı olabilir miİlaçların bazı yan etkileri oluyor. Hissizlik bunlardan olabilir. Ya bu konuda Canan Karatay’ın antidepresan ilaçlarının insanları mahvettiği yönünde bir takım açıklamaları vardı, abisiyle ilgili anlattıkları. Bilemiyorum. Okb için bir ara hafif kullanmak zorunda kaldım. Aşırı mutsuzluk eşiğini geçtiğimde kademeli bıraktım.
Senin de fikrini alayım eskiden keyif aldığım şeylere şuanki ilgilizliğim duygularımın ilaçlar tarafından azalması yüzünden olabilir miHissizlik var demişsin ya bazı ilaçların yan etkisi öyle olabiliyor bilgin olsun mesela ben paxera kullandığım dönemde ağlamak istesem de ağlayamıyordum biraz duygusuzluk gelmişti bana evet ataklarıma iyi gelmişti ama bir taraftan da böyle bişey olmuştu önceden bişeye duygulanır ağlardım o ilacı içtiğim dönemde öyle olmuyordu ilacının yan etkisinden kaynaklı hissizlik olabilir
Evet ilaçlar bazıları yan etki olarak hissizlik yapıyor ben daha önce kullandığım bir ilaçta farketmiştim bunuSenin de fikrini alayım eskiden keyif aldığım şeylere şuanki ilgilizliğim duygularımın ilaçlar tarafından azalması yüzünden olabilir mi
İlgisiz kalmanızın bir çok sebebi olabilir. Depresyon da bunlardan biri. Genelde depresyonda olan kişiler hayattan keyf almazlar. Bazı ilaçların da bu yönde yan etkisi oluyor, kullandığınız ilacın yan etkilerini doktorunuzla konuştunuz mu? Belki ilk etapta böyle bir etki yaratıyordur.Yani eskiden keyif aldığım şeylere şuan ki ilgisizliğim duygularımı yitirmeyle alakalı olabilir mi
Ah canım ya valla bende ilaç kullanıyorum ama inanılmaz stresliyim ya böyle bişey görmedim gerginlik herşeye öfke gergin patlıyorum ya ilaç falan artık inanmıyorum.. Herşeyi bırakıp kendimle kalıcam yetti artık bu hastalık iyi niyet falan kalmadı bende deÇok zor allah yardımcın olsun yaşamayan bilmez bu derdi ki bende başıma gelmeden önce anlamaz bilmezdim. Ne yapalım rabbim de bizi bu hastalıkla sınıyor dua edelim sabredelim tıbbi tedavisi neyse olalım işe yarasın allahın izniyle iyileşelim ben de çok kötüyüm yakşalık 40 gündür hastalığın pençesinde kıvranıyorum. İlaçlar bu sefer fayda da vermedi normale gelemiyorum galiba bu sefer sonum geldi. Rabbim bağışlasın ama dayanacak gücüm kalmadı(
Merhaba öncelikle rabbim yardımcınız olsun okb nasıl oldu sizde ve ne ilacı kullandınız ? Bende aklıma sacma sapan bir düşünce geliyor ve aşırı korku kaygı yaşıyorum bu aralar.Merhaba arkadaşlar ailede genetik okb anksiyete sıkıntıları var. Çocukken takıntılı biriydim ve sürekli göğsüm daralır korkardım. Hayal dünyam genişti. Bugüne gelirsem 15 yıl önce panik atak yaşadım hergün hastanelerde sabahladım bişey olucak korkusuyla daha sonra okb ortaya çıktı sürekli düşünme aynı şeyleri tekrarlama gibi 5 yıldır bıraka bıraka tedavi aldım çünkü bi bebeğim oldu. En son geçen yıl pandemi başlamadan atak geçirdim ölüyorum diye hastane vs. Fibromiyalji çıktı ağır stresten. O yaz gebe kaldım plansız ilaç kullanıyordum 2 ay sonra düşük yaptım. Zaten hep sorguluyordum ilk bebeğim de ki gibi heyecanlı değilim hissetmiyorum duyarsız falandım. Bundan önce bana doktor ilaca rağmen depresyona girmişsin demişti. İzlediğim filmlerden keyif almıyorum artık yağmurda yürümek sadece ıslanmak ışıl ışıl sokak lambaları kitaplar umrumda olmaz olmuş hatta saçma gelmeye başladı. 1 ay önce doktora gittim geç kalınmış tedaviye başlanmakta dedi. İlaç yazdı ama bende mesela tahammülsüzlük ve öfkeli haller var hala zorluyorum film izlerken keyif almıyorum anlamsız geliyor bebeğim kızım canım elbet ama merhamet ve sevgi yüreğimden fışkırmıyor.. Yani depresyon eşime çocuguma anneme sevdiklerim le arama soğuk mesafe koydu bibolar mıyım acaba ben çok duygusal mutlu biriydim herşeye rağmen annem gidince kahve fincanları mızı görsem ağlardım doktor sende bağımlılık var dedi bağlılık değil sigara alkol bağımlısı gibisin dedi ben o hallerimi özledim annemin kokusunu sevmeyi yanımda olanların kıymetini bilmeyi ilaçlar mı kimya mı bozdu bunları yaşayan varsa Allah aşkına yazsın
bende de oyle oluyor okb demediler ama anksiyete demisti pskytriMerhaba öncelikle rabbim yardımcınız olsun okb nasıl oldu sizde ve ne ilacı kullandınız ? Bende aklıma sacma sapan bir düşünce geliyor ve aşırı korku kaygı yaşıyorum bu aralar.
Hangi doktorun ne dediği de belli değil ki anlamadım bana da okb dedi anksiyete zaten vardı.bende de oyle oluyor okb demediler ama anksiyete demisti pskytri
Yok yok öyle demeyin ilaçlar gerçekten çok faydalı ama benim ilk iki atağım ilaç sayesinde geçti çok iyi olmuştum. Şimdiki çok dirençli ve ağır ilaç da fayda etmiyor artık. Hastaneye yatmam lazım aslında farkındayım ama elime geçmiyor.Ah canım ya valla bende ilaç kullanıyorum ama inanılmaz stresliyim ya böyle bişey görmedim gerginlik herşeye öfke gergin patlıyorum ya ilaç falan artık inanmıyorum.. Herşeyi bırakıp kendimle kalıcam yetti artık bu hastalık iyi niyet falan kalmadı bende de
Nabıyım artık patlıyorum öfke patlamalarım oluyor insanları kırıyorum sürekli sonra vicdan pişmanlıkYok yok öyle demeyin ilaçlar gerçekten çok faydalı ama benim ilk iki atağım ilaç sayesinde geçti çok iyi olmuştum. Şimdiki çok dirençli ve ağır ilaç da fayda etmiyor artık. Hastaneye yatmam lazım aslında farkındayım ama elime geçmiyor.
okb durdurulamayan düşünceler var ama sabit bir düşünce değilk, benim her düşünceye karsı olusabilen kaygılar varHangi doktorun ne dediği de belli değil ki anlamadım bana da okb dedi anksiyete zaten vardı.
Bu anksiyeteden kaynaklı işte okb daha farklı bir durum ama kaygı bozuklugu olan insanlar kendine sacma gelen düşünce bile olsa Bundna kaygı duymaktan kendini alıkoyamıyor. Cunku beyin herşeye kaygı üretebiliyor bunun sebebi de anksiyete bozukluğundan kaynaklı , düşüncelerden değilokb durdurulamayan düşünceler var ama sabit bir düşünce değilk, benim her düşünceye karsı olusabilen kaygılar var