- 20 Ekim 2018
- 2.269
- 3.537
-
- Konu Sahibi Melis303030
Kusura bakma biraz fevri yazdım sürekli aklımda olan bir durum deprem hep içimde acabalr var yine olursa diye ama gelecekle ilgili bende plan yapmayı bıraktım yaşadığımız güne şükreder oldumYok ya korkuyorum bende kbakmayın. Gelecekle ılgılı plan yapamıyorum
Depreme yakalanıcağımız kesin. Ben artık allahım tek seferde en az acıyla al canımızı diyorum. Koskoca türkiye hataya giremedik, İstanbul depreminde kim nereye nasıl giricek? Hadi enkaz altında kaldık canlıyız diyelim, ( Allahım o kadar korkunç ki yazmamıyorum bile devamını.) hastalıklar, açlıklar, evsizlik. (Allah hepimizin yardımcısı olsun.)Kızlar hep ilişki felan konuşuyoruzda belki bunları yaşayacak ömrümüz olmayacak. Büyük deprem geliyor ve çoğumuz öleceğiz. Ne diyorsunuz ? Bu deprem yakın zamanda mı olacak?
Maraş depreminde Hatay’da vs en pahalı lüks residanslar yıkıldı.Evet sureklı paylasılıyor . Bır plan yapıyom aklıma deprem gelıyo. bınalarda eskı. Gerı donusume zengın semtlerden baslamıslae
Hayır. Kütüphanesini taşıdı diye okumuştum.Kızlar
Celal şengör istanbuldan taşındı mı gerçekten
Vala kaderdeyip oturacağız dostum
Çok özür dilerim. Sadece dertleşmek istedim. Hayata devam etmeye çalışırken, uzmanlar sürekli bagırıyo deprem olacka diye. Bizi bu kadere mahkum edenlerden nefret edıyorum. Emın olun o deprem sizin kadar olamaz ama bızıde derınden yaraladı. Ve kımse hıc bırsey yapmıyor. Buna sitemliyim.Lütfen yapmayın 6 şubat depremini yaşayanlar olarak hayata bir yerden tutunmaya çalışıyoruz. Bu soruş şekliniz beni çok kötü hissettirdi şahsen. "Deprem için ne önlemler alabiliriz endişemi nasıl hafifletebilirim "diyin mesela ama "büyük deprem geliyor çoğumuz öleceğiz" diye basitçe söyleyebildiğiniz şey gerçekten bizim icin çok üzücü ve tetikleyici.
Evet bizi hiç umursamıyolar. Çünkü onlar villarında yasıyor. Ölsek nolur ki. umurlarında değil. Üstünü kapayıp görmezden gelerek ölümü sessizce beklemek bu6 şubatı yaşayanların hassasiyetini çok iyi anlamakla beraber bu konunun üstüne gidilmesi gerektiğini düşünüyorum.
Bölgede sağ kalanların bir kısmı mevcut ikametlerinde kalırken diğer bir kısmı da ülkenin dört bir tarafına yayıldı. Bölgede kalanlar hemen her gün bir artçı sarsıntı ile akıl sağlığını korumaya çalışırken, gidenler (belki de) yeni bir felaket ile karşı karşıya kalabilir.
O sebeple bu konunun üstüne her yerde/platformda gidilmeli diyorum. Ülkemiz deprem ülkesi. Şu an topun ağzında olan bir çok il söylenebilir. Kurbanlık koyunmuşuz gibi muamele görmektense, bizi yaşatmak için yetkilileri her fırsatta göreve davet etmemiz gerekiyor.
Kızlar hep ilişki felan konuşuyoruzda belki bunları yaşayacak ömrümüz olmayacak. Büyük deprem geliyor ve çoğumuz öleceğiz. Ne diyorsunuz ? Bu deprem yakın zamanda mı olacak?
Yorumdan siyasi görüşün anlaşılıyor :/Off valla biktim bu felaket tellalarindan. Ona bakarsaniz hepimiz olumlu canlilariz, hangimiz ne zaman olecegiz bilmiyoruz. Kacimiz yarin olecekmis gibi hayati guzel yasamaya calisiyor? Yok deprem geldi, yok gelecek. Ben yarinim garanti mi onu bilmiyorum mesela ama siz herhalde garantilediniz ki depremde cogumuz olecegiz diyorsunuz.
Yorumdan siyasi görüşün anlaşılıyor :/
Daha zorunu görmemek için, önlem alınmalı. Allah beyin vermıs kullanmak lazım.Saka misin sen arkadasimneymis benim siyasi gorusum bak bende merak ettim senin pek bir seyden anladigin yok ama negatifle beslenip insanlara korku pompalamayi seviyorsun. Bunu baska yerde yap bence cunku insanlar yeterince zor zamanlar gecirdi az otede oyna.
NeymişYorumdan siyasi görüşün anlaşılıyor :/
Daha zorunu görmemek için, önlem alınmalı. Allah beyin vermıs kullanmak lazım.
Ya korkuyu ben mi pompalıyorum. Bilim söylüyor. Ya mağarayamı gömelim kafamızı. Sosyal medya milletin mutlu hayatını izlemek için mi var?Hah iste Allab beyin vermis git kullan onlemini al diye. Cogumuz olecegiz, yok sunu yasayamayacagiz, buyuk deprem yaklasiyor diye insanlara korku pompalama.
Avrupaya gidiyorum iş için , adamlar ne rahat ve mutlu. Devlet için halkı değerli. Bende burda ölümü bekliyorum ya resmen. Çok zoruma gidiyoeValla bende bir ara düşünmekten uyuyamıyordum.
Nasıl kaçarız ,ederiz diye planlar kuruyordum .sonra düşündüm , tepemde 4 kat var etraf apartmanlarla dolu ,yaşama şansı sıfır o yüzden saldım gitti .her gece Kelime-i şehadet getirip uyuyorum ne yapayım