- 4 Mart 2011
- 10.375
- 11.989
-
- Konu Sahibi CeReNnnKeskn
Deprem gibi doğal afetlerde olmamasını düşünmek gibi birsey olamaz. Gerekli önlemleri alan, nasıl davranmasi gerektiğini daha iyi bilen bir toplum oluruz. İnşaat mühendislerinin hazırladığı bilgilendirici animasyon videosu vardı. Lütfen izleyelim izletelimHerkese geçmiş olsun.
Allah herkese yardım etsin..
Ben istanbuldayım.
Burada 6.5 üstü olursa ne olur düşünmek bile istemiyorum..
Inşallah hicbir yerde deprem olmaz..
kesinlikle çok haklisiniz.. bir süreliğine turkiyeden uzak bir yerdeyim ve yine deprem bölgesi olan bir bolge. fakat evler ahşap iskeletlerden yapılıyor , yasam alanları en fazla 2-3 katli binalar, cogunlukla müstakil evler. apartmandan kapıya çıksam onumuz agaclik ve boş bir alan ve tüm yerleşim yerleri bu sekilde..Deprem gibi doğal afetlerde olmamasını düşünmek gibi birsey olamaz. Gerekli önlemleri alan, nasıl davranmasi gerektiğini daha iyi bilen bir toplum oluruz. İnşaat mühendislerinin hazırladığı bilgilendirici animasyon videosu vardı. Lütfen izleyelim izletelim
İşin ucunda para dönünce kurbanlık koyundan bir farkımız kalmıyor değil mi? Ne kadar acı...kesinlikle çok haklisiniz.. bir süreliğine turkiyeden uzak bir yerdeyim ve yine deprem bölgesi olan bir bolge. fakat evler ahşap iskeletlerden yapılıyor , yasam alanları en fazla 2-3 katli binalar, cogunlukla müstakil evler. apartmandan kapıya çıksam onumuz agaclik ve boş bir alan ve tüm yerleşim yerleri bu sekilde..
adamlar, olası bir depremi nasil en az kayıpla atlatırız diye düşünüp yapılanmış ..
fakat istanbulda çok eski bir mahalledeyim, sur icinde. deprem olduğu takdirde ev yıkılmasa dahi sokağa cikmak daha büyük bir tehlike, çünkü karşı apartman birkaç metre uzaklıkta.
zaten kalabalıkta izdihamdan eziliriz yüksek ihtimalle , göçükte kalmasak bile. toplanma Alani diye bir yer zaten yok..
kaderimize razı gelip , bekliyoruz resmen toplum olarak..
Deprem değil, bina öldürür sözü ile rahmetli Ahmet Mete Işıkara bize 20 sene önce öğüt verdi.
Ve hiçbir şey değişmedi.
Hala bina, çarpık kentleşme, uygunsuz yapılar, alınmayan önlemler öldürüyor.
Bizim deprem vergileri gene otobana gitti herhalde Van’da olduğu gibi ki, hala halka halktan yardım dileniyorlar.Baksana insanlar diledigi kadar mesaj atabilirmis kizilaya
Surdq bir kac kelime demek istiyorumda bos yerine ban yemek istemiyorum. Artik herkes kendi basinin caresine bakacak mecburHerkese gecmis olsun diliyorum
Bizim deprem vergileri gene otobana gitti herhalde Van’da olduğu gibi ki, hala halka halktan yardım dileniyorlar.
Evelallah bu millet kimseyi aç açıkta, soğukta yatırmaz, yakın olan herkes yapılabileceği yapıyor da, biz yapıyorsak onlar niye var.
Onlar varsa yaptıkları nerede?
Bu soğukta depremden değil soğuktan ölecek çocuklar yaşlılar, insanların vicdanlarıyla kucak açtığı yerlerde barınma var, diğerleri nerede?