- 3 Eylül 2018
- 3.994
- 1.666
- Konu Sahibi CeReNnnKeskn
Evde tuvalete gitmeye korkuyom gece karanlığı sessizliği ürkütüyor
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Kacinci kattasin canım ben 8.kattayim pendikHerkese geçmiş olsun.
Allah herkese yardım etsin..
Ben istanbuldayım.
Burada 6.5 üstü olursa ne olur düşünmek bile istemiyorum..
Inşallah hicbir yerde deprem olmaz..
Kalbim sıkışıyor benim. Minicik yavrular bu soğukta sokakta şu anda. Ben sıcak evde oturuyorum. Bir de bir fotoğraf gördüm ki kendime gelemedim hala. Bir baba ve çocukları... Evde dolaşıyorum delirmiş gibi. Ne yapabiliriz diyorum eşime ki şu an elimden bir şey gelmeyecek biliyorum. Thy açıklama yapmış, bilet fiyatları 150 TL ye sabitlenmiş. Şaka gibi. Hayır yani mecburiyeti olmayan normal bir insan deprem bölgesine tatile gidecek değil. 150 TL nedir yahu. Giden kişi ya yardıma gidecek ya da yakınının yanına. 50 TL yap bedava yap en azından. Ya da hiçbir şey yapma, 150 TL az paraymış gibi açıklama yapma ne bileyim.
Ben genel olarak soğukkanlı bir insanım. Kolay paniklemem, korkmam ya da. Ama dün gece oğlumu uyuturken birden korktum. Şu an deprem olsa ölmez de dışarı çıkarsak çocuğum bu soğukta ne yapacak dışarıda dedim. Diğer tüm çocuklar ne yapacak. Deprem korkusu bir yana, depremin kış mevsiminde olması daha da korkunç.
Bilmiyorum devlete, kurumlara da güvenmiyorum. Keşke elden teslim etme şansımız olsa da bir sürü yorgan battaniye göndersek oradaki insanlara. İçim titriyor çocukları düşündükçe. Bir yandan deli gibi merak ediyorum gelişmeleri, bir yandan aşırı korkuyorum göreceğim manzaradan.
Tamam deprem ülkesiyiz, zaten kimse neden deprem ülkesiyiz diye isyan etmiyor. Ancak 20 yıl önce felaketi görmüş bir ülkede hala eski binalar yıkılıyor, hala çocuklar o binaların altında kalıyor. Çocuktan gidiyorum hep, yetişkinlere de üzülüyorum ama çocuklar savunmasız, minnacık. Aman ne bileyim ya bu gece uyku yok belli. İnşallah ölü sayısı çok değildir. İnşallah bir an evvel sıcak mekanlara gidebilir oradaki halk.
Hala araştırıyorum ama sanırım İstanbul Büyüksehir Belediyesi yardımları ulaştıracakmış. Battaniye, mont, yorgan hazırlıyorum ben de göndermek için. Çocuğum ufak olmasa durmaz giderdim. Allah hepsinin yardımcısı olsun
Ne zamana gidecek?Hala araştırıyorum ama sanırım İstanbul Büyüksehir Belediyesi yardımları ulaştıracakmış. Battaniye, mont, yorgan hazırlıyorum ben de göndermek için. Çocuğum ufak olmasa durmaz giderdim. Allah hepsinin yardımcısı olsun
Ben hic bakamiyorum. Ama duydum icim parcalandi. Nefesim kesiliyor fenalasiyorum boyle uzuntulu seyler gorunce. Allah Elaziğ halkinin yardimcisi olsun. Hava -5 diyorlar Bir de daha yikilan binalar varmis. Vefat eden kisi sayisi muhtemelen artarÇok geçmiş olsun. Allah tekrar yasatmasin. Kendini çocukları için siper eden babanın resimini gördüm az önce. Ne diyeceğimi bilemiyorum bile.
Ben de araştırıyorum en azından ısınmaları için bir şeyler göndermek gerek yarın. En çok ihtiyaç duyulacak olan battaniye. İbb ulaştıracak ise yarın gidip sorayım belediyeye. Böyle hiçbir şey yapmadan oturmak canımı sıkıyor.
153 ü arayın bilgi verirler sanırım
Kardeşim gidiyor ilk uçakla Malatyaya. Onunla göndereceğim ben sanırım. Babam, akrabalarım orada.
Çok geçmiş olsun hepsi iyi mi bir sıkıntı yok değil mi?
Babamlarda sıkıntı yok, bir kuzenimin evinin yarısı çökmüş, diğer bir kuzenimin evinde de çatlaklar varmış. Ulaşamadığımız bir sürü akraba var köylerde, köylerde çok yıkım var deniyor bilmiyorum. Kuzenim ve kardeşim çıkıyor yola yardıma
Babamlarda sıkıntı yok, bir kuzenimin evinin yarısı çökmüş, diğer bir kuzenimin evinde de çatlaklar varmış. Ulaşamadığımız bir sürü akraba var köylerde, köylerde çok yıkım var deniyor bilmiyorum. Kuzenim ve kardeşim çıkıyor yola yardıma
Benim eşim de elazığlı. Pek akrabası yok orada ama köyde yaşayan birkaç akrabasına ulaşamadı hala annesi. Merak içindeler onlar da. İnşallah hiçbir yakınınız zarar görmemiştir. Şu an duadan başka bir şey gelmiyor maalesef elimizden.