Deprem korkusu ile köye yerleşme fikri?

Böyle bir imkanım olsa keşke. Özellikle celal sengorun özelden fatih altaylinin sorusuna cevaben hemen istu terket yazdığını okuyunca çok korktum. Umarım yalan haberdir

Bizde annemle dün bu konudan bahsetmiştik hatta ben ona '' eskiden köyden kente göçler artmıştı şimdi pandemi ile birlikte depreminde verdiği korku ile köye göçler artacak gibi görünüyor '' demiştim. Gerçekten imkanım evim olsa ben düşünürüm. Ama kolay da değil tabi endişelerinizde haklısınız. Şimdi şehrin dışına köye müstakil yapan adamın zaten karı koca iki arabası oluyor genelde, çocuklarını da okula onlar götürüp getiriyor. Kurs olayını en kötü internette canlı yapsınlar desen internet olacak mı? Bazı şeyler planlandığı gibi olmuyor. Bizde evi yaptıralı bir sene oldu ama merkezde olmamıza rağmen sırf sadece bulunduğumuz sokakta ev yok diye alt yapı sorunu yaşadık. Şuan baz istasyonunun bile bize uzak olması telefonunda çekmesini etkiliyor. Merkezdeyken bu sorunları yaşıyorum. Ha benim çocuğum yok yaparım bir şekilde ama çocuğu olan için iyi düşünülmeli her şey. Ama şuan ki evinizde risk taşıyorsa bence yinede kurs, okul işini halledebilirseniz iyi düşünün derim. Ev hanımı olarak eşiniz size destek olabilecek bir gelire sahipse neden olmasın?

Köyde doğalgaz yok, fiber internet yok, çoğunda ortaokul falan yok lise zaten yok hep taşımalı eğitim olacak. Çift arabanız yoksa çıkayım market gezip geleyim ihtiyacımı alayım olayı bile yok. Ayrıca köylülerin sizi kabullenme süreci uzun olur belki de hiç kabullenmezler dedikodu vs. Bir de kafa dengi insan bulmak sorun. Hayvancılık yapılan bir köyse o koku bile alışmayan insan için zor. Kar yağar yolu kapanır. Düşünsene online market uygulamalarını kullanamıyosun, internetten satın aldığın şeyleri haftada bir kere gelen kargo getiriyo bazen onu bile getirmiyolar. Çıkıp bi restoranda yemek yiyemezsin çünkü yok :)
Eh bu da benim için pek yaşam sayılmaz..

Gidin ne yabancı dili ayol büyüyüncede öğrenir bu da tek derdiniz olsun

250 sene dolmuş malesef İstanbul depremi 2030 dan önce bekleniyor

Bir çok kişinin istediği müstakil evi yaptırdık o döneme göre iki daire parası harcadık emeğimiz de çok fazlaydı ama o evde 5 sene yaşadım ....gelişmiş pazar günü dışında servisi olan haftada bir gün pazar kurulan ortaokula kadar özel okul da bulamayacagin ilgi ve eğitim verilen bir yerdi senin aksine benim gelirim de vardı sattığım şeylerden dolayı artı kira ve Eşim çalışıyordu ama taşındık yaşam artık çok maliyetli ısınma özellikle elektirik faturası da yüksek geliyor du(çok fazla elektirikli makine kullandığımız için) bitmeyen bir misafir furyası da oluyor okula giden çocuğun servis ücreti gibi biz taşınma ile sonuçlandırdık çocuk olunca merkezden uzak yaşam daha zor oluyor şu an sadece eşim çalışıyor kira gelirimiz de yok hayat şartlarımız da değişme olmadı

otobüs seferi yok. ilce içinde var ama merkeze yok özel firma var geçen sene 50 tlydi biletler 2021de. şimdi kim bilir ne kadar olmuştur
En son yazın gittiğimizde 200 civarıydı yanlış hatırlamıyorsam
Mudurnuda lise var. Ama haklısınız çoğunlukla köylerde kalanlar yazın gelip kışa doğru gidiyor.
Eşime anlattığımda liseyi mudurnuda okurlar araçla veya servisle gelip giderler diyor.
Ben de merkezi istiyorum ama eşim gidersek önce Mudurnu’ya gideriz evi tamamlayınca da köye yerleşiriz yada burda devam ederiz diyor. Sanki başka hiç bi şansımız yokmuş gibi

Benim karşı binamda üç tane ev tabelaya satılık ilanı asmış.

Ben de dün eşime açtım bu fikri köy gibi bir yere yerleşelim tamamen köy değil belki ama tek katlı müstakil bir evde
Kapının önüne kendi sebze meyveni dikelim
Hafta sonu pazardan alacaklarımı alırım
İşim burada ama online işlere yönelmeyi düşünüyorum zaten
Daha kolay olur dedim
Ama kabul etmedi , istemiyor.

İmkan varsa bence düşünün.
Yani eğitim şehirde çok mu iyi ?
Zaten artık her şey online
Dershane , kurs vs bunlarda online olacak

lise eğitimi iyi değil yazık edersiniz çocuklara. zaten o çocuklar mudurnu gibi bir yerde yaşamaz

Merhaba
Gidin

Her şeyi ardımızda bırakıp gitme kararını aldık bu hafta sonu
Evimi sigortalatıp kiraya vereceğim
Trabzon Beşikdüzü'ne taşınmaya karar verdik
Eşim Tonya'lı ancak bu saatten sonra köy yaşamına adapte olamayız diye düşünüyorum ki ben hiç köyde yaşamadım
Beşikdüzü bir sahil kasabası daha cazip o yüzden
İstanbul'da kalmanın bir anlamı yok artık, 43 yıldır bu şehirde yaşıyorum, deprem riski olmasa da yaşanabilir halden çıktı, tersine göç başlamalı artık. Biz ve görümcelerim organize olup en kısa zamanda 4 aile gideceğiz buradan Allah nasip ederse.
Benim çocuğum yok ama görümcelerimin var; bu açıdan okul, eğitim her yerde var hoş İstanbul'da da ahım şahım bir eğitim imkanı yok orta halli aileler için. İstanbul'un tüm güzel yanlarını yaşadım ancak artık yaşayamıyorum son beş senedir Galata'da keyif yapmışlığım yok, Boğaz'da yemek yemişliğim yok. En sevdiğim Eminönü'ne yılda bir bile gidemiyorum kalabalıktan. Şehrin dibi çıktı artık, kozmopolit, güvensiz bence artık gitme zamanı deprem sadece buna karar vermeyi hızlandırdı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…