Deprem korkusu ile köye yerleşme fikri?

Mersin diğer illere göre nispeten daha güvenli, en azından fay hattı üzerinde değil ama bu içimizi rahatlatmıyor. Eşimin tavrı öyle bir şey değil ya, adam gamsız. Ölürsek ölürüz diyor son tahlilde. Ne bileyim dengemiz bozuldu hepimizin. Gece olan deprem çok şiddetliydi, o zaman evde yalnız olduğum için korkuyorum aslında.

Mersin'de güzel , kırsal yerler var ve merkeze yakın oraları dusunebilirsiniz aslinda . Müstakil evler de bulunabiliyor aracınız varsa bı düşünün derim .Biz iş dolayisiyla İstanbul'dan çıkamıyoruz su an için ama benim de uzun dönemde kırsaldan arazi almak gbi bir niyetim var .

Evet bu uzun zamandır eşimin niyeti ve hayali zaten. sadece ben şehirden uzak olmak istemedim. Medeniyete yakın olmak istedim, doğalgaz, çarşı pazar, toplu ulaşım vs.
Buranın kırsalı da sıcak bir de. Hani insan gidecekse, en azından daha serin bir yere gitmeli diyorum.
Böyle böyle hep erteledik. Ona kalsa evi satar, anında bir köye yerleşir.

Şu an bence herkes sizinle aynı düşüncelerde ne yapacağımizi bilemiyoruz . Eğer yapacağınız ev tek katlı ve etrafında yüksek binalar olmayacaksa değerlendirilebilir. Köy yaşamında mutsuz olup olmamak tamamen size bağlı oralarda bir uğraş edinebilirseniz çok iyi olur. Çünkü ev hanımı olarak köyde çok sıkılırsiniz.

Bende tam tersi sıcaktan yanayım . 32 yasindayim ve yaş aldıkça sıcağın faydalarini anladım:) Eşim mersinli ve o çok katlı sitelerde oturuyor tüm sulalesj . Açıkçası ben tasinirsam kırsaldan yanayım kesinlikle. Evet fay hattı geçmiyor fakat Çukurova havzasinda olan herşey direkt olarak Mersini etkiler. Hakkımızda hayırlısı olsun. Ben eşinizin kafasindan yanayım açıkçası .

konu sahibi boluya taşınmakla iyi düşünmen lazım çünkü bolu çok küçük ve sıkıcı bir şehir. merkezi bile sıkıcı hele ilçeleri hiç tahmin bile edemiyorum. ama bolu köyleri zengin köylerdir genel olarak ben hangi bolu köyüne gitsem insanların lüks evleri var hayvancılık yapmıyorlar vs. benim bildiğim mudurnu ve merkez var sadece. özellikle merkez köyleri aşırı lüks. toplu ulaşım boluda zor eğitim olarak çok iyi değil. yapabilecek aktivite oldukça sınırlı. Ben boluya sonradan taşındım bodrum gibi bir yerden taşındım. tatilde akraba ziyareti için geldiğim zaman boluyu çok severdim ama taşınmak çok zor. insanı kötü değildir ama kapalıdır yani kendi aralarında takılırlar dışarıdan fazla insanla muhattap olmuyorlar. çocuklarınız da burda çok sıkılır eğitim zaten sıkıntı Bolu'da çoğu okul şuan yıkıldı aynı okulda hem lise hem ilkokul var mesela sabahçı öğlenci olarak çalışıyorlar. sınıflar kalabalık. özel okulda imkan varsa ted koleji eğitimi oldukça iyi. onun dışında eğitim çok sıkıntı. yani boluya gelecekseniz eğer çocuklar küçükken merkeze yakın olmanız şart. İngilizce eğitimi verecek iyi hiçbir kurum yok örneğin. dershanelerde de 1-2 kurum var onlar da şuan 9. sınıf olan kardeşim geçen sene 30 bine gitmişti şimdi daha pahalıdır. Ben boludan sonra İstanbul'a taşındım İstanbul'u da biliyorum hani öyle bir yaşam asla yok. ama eşinizin maaşı ve kira ile geçinilir ama burda sa kiralar uçmuş durumda

Etmeyin bacım insan 40+ dereceden sonra sanrılar görmeye başlıyor.
Sekiz ay bilfiil yaz yaşanan bir şehir.
Hayat hangimizi hangi yöne sürükler bilmiyorum da, gönlünüzden geçen hakkınızda hayırlı ise olsun diye sizin için dua edebilirim ancak.
Selamlar hemşehrim.

İşte işin yanında eğitim faktörü de insanın elini kolunu bağlıyor

Eskişehir de İstanbul depreminden etkilenecek ki.
Artı 55te 6,5 şiddetinde deprem yapan bir fayı var. Periyodu 70-90 yok. Bence Ankara bu anlamda daha güvenilir. Zemini en azından Eskişehir gibi çamur değil. Kaya zemin

Bolu’da bir köy. Orada da fay hattı var ama evi iki katlı yaparız kendimiz sağlam yaparız diyor eşim

tabi ki ölümden kaçamayız ama çocuklarımızın enkaz altında kalması korkusu
Müstakil ev şu an tüm ülkenin hayali. Keşke yapabilsek. Ben eskişehirdeyim. 90lu yıllarda yapılan 6 katlı bir binadayım. Sağlam diyorlar ama ne malum. Altımızda dükkan yok, Bodrum kat var diye avunuyoruz. Ama iç ferahlıyla uyuyamıyorum. Oğlumun yatağında yatıyorum geceleri ya gidemesem gece diye.
Tek katlı bir köy evi şansım olsa keşke

Tşk ediyorum :) yaylalar serin oluyor aslında bı iki defa gitmiştik . Eşimin işi dolayısıyla bizim seceneklerimiz maalesef çok az . Ya yurtdışı ya İstanbulda kalmak . Ya da tamamen işi gücü bırakıp kendi işimizi kurabiliriz sıfırdan. Hakkımızda hayırlısı . Deprem gerçeği bir ülke politikası olmalı biz sadece bireysel önlemler düşünüyoruz. O yüzden de insanin aklı karışıyor sürekli

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…