Deprem korkusu ile köye yerleşme fikri?

Kibristan yazyorium.Bu depremde Kıbrıs'tan adiyamana giden 38cocugumuz voleybol icin hepsi enkaz altinda kalip hayatini kaybetti....
Cocuk diyorum bak
Komsumuzdu bir tanesi anne babasinin tek cocugu insanların evi bosaldi.hic bir tesellisi hic bir amaci yok hayatinda.. kahrolduk mahvolduk cok üzüldük..
Bu yüzden imkanınizi zorlayin belki sizin apt bosey olmayacak ama risk almaya degmez .

Evet insana zor geliyor işi gücü düzeni bırakıp gitmek ama bu psikolojiyi yaşamaktansa gitmek daha iyi diye düşünüyorum. Şuan resmen canımızın derdiyle uğraşıyoruz, günlük dertlere takılmak bir lüks oldu. Olası bir İstanbul depremi resmen kıyamet senaryosu ve şehrin halihazırda bir hazırlığı yok maalesef. Artık önlem alınacağına dair umudum var ama diken üstünde beklemeye de gerek yok. Evinizi hiçbir harcamadan kaçınmadan sağlam sağlam yapın ve gidin derim.

Çok üzüldüm üzülüyorum, her kayıp haberinde içim acıyor

Orası da deprem bölgesi ancak tek tesellimiz yüksek kat olmadığı ve kendi imkanımızla yapılacağı için nisbeten daha güvenli olması

Yazları gittik biliyorum küçük sıkıcı ama ben sıkıcı olmasını geçtim çocukların eğitimini düşünüyorum. Merkeze uzak bir köy ve kışın özellikle malum kar aylarca yerden kalkmaz. Nasıl gidiş dönüş yapacak yavrular? Özel okul bizi aşar. Bugün ilanlara baktım 2 tane kiralık daire var ilçede. İkisi de 2+1 yani hadi ev yapılana kadar idare ederiz ama bilemiyorum düşünmekten kafam allak bullak oldu

Köy hayatı kolay ya. Tarla ekip biçme durumunuz olmayacaksa çook daha kolay. Şehirdekinden farklı olarak kendi bahçenizle ilgilenirsiniz,belki soba yakarsınız falan. Valla çok güzel. Ben köyde doğdum büyüdüm hala da büyüyorum. Çok seviyorum.

Ha ama Bolu'da bir köy demişsiniz. Depremden etkilenme riskiniz ne olur bilemem ama köy hayatı maddi ve manevi anlamda şehir hayatından daha güzel, daha avantajlı.

hangi ilçe acaba? ilçelerde yaşam kötü eğitim de kötü benim mudurnuda yaşayan kuzenlerim boluya geliyor eğitim için. illa bolu istiyorsanız merkeze gelin çocuklar büyüdükçe evi tamamlarsanız. merkezde de dağkent var şuan en son bir tanıdığım arsa dahil dubleks evi 3 milyona aldı. zemin olarak en iyi orası ben orda yaşamıyorum hem merkeze de uzak sayılmaz arabanız varsa. İstanbuldaki evinizin değeri nedir bilmiyorum ama yeterse düşünün bunu. İstanbuldan illa gitmek istiyorsanız tabii

Mudurnu ilçesi. Köyde mudurnuya yakın bir köy. İlçeyi düşünme sebebimiz köye yakın olunca evi daha kısa sürede yapabilmek

Mudurnu ilçesi. Köyde mudurnuya yakın bir köy. İlçeyi düşünme sebebimiz köye yakın olunca evi daha kısa sürede yapabilmek
mudurnu tokilerde kiralık ev bulabilirsiniz. şuan ben mudurnuya yıllardır gitmedim ama eğitim olarak 1 lise var diye biliyorum. ilkokul ortaokul çok iyi olduğunu düşünmüyorum. bolu merkez Mudurnu arası çok yok özellikle dağkentten aşırı yakın. mudurnu tam deprem bölgesi bu arada. köylerde öyle çünkü Mudurnu marmaraya daha yakın Adapazarı düzceye bu yüzden sıkıntılı. benim de annemin ve babamın köyü mudurnuda ama babamın ailesi merkezde Paşaköye taşınmış belki biliyorsunuzdur ben yine orda yaşamıyorum ama orda da evler artık apartman oldu mudurnu köyleri çok lüks diyebilirim en azından benim gittiğim köyleri öyle çoğu ev villa gibi. yaşam kolay olur ama çocuklarla çok zor. köylerde zaten okul yok bile taşımalı eğitim var çünkü köyde çocuk yok. hayvancılık yapan hala tarım yapan da çok. yani emekli olarak güzel bir yaşam sürersiniz ama çocuklu birine uygun değil bence. mudurnu yerine merkez mantıklı merke köylerinde eve bakabilirsiniz ama çoğu yüksek fiyatlı ucuz kalmadı çünkü merkez köylerinde genel olarak zenginler var. doğalgaz soba gözünüzü korkutmasın biz yayla evine bile kalorifer döşedik. doğası vs gayet güzel ama mudurnu biraz kurak sanırım bazı köyleri. Taşkesti vs tarafını bilmiyorum ama. Yani mesafe zaten fazla değil İstanbulda. yaşayan birine koymaz merkez Mudurnu arası. Bir de Mudurnudan boluya toplu taşıma yok belediyeye ait. en son geçen sene 50 tlydi bilet.

Eskişehir de İstanbul depreminden etkilenecek ki.
Artı 55te 6,5 şiddetinde deprem yapan bir fayı var. Periyodu 70-90 yok. Bence Ankara bu anlamda daha güvenilir. Zemini en azından Eskişehir gibi çamur değil. Kaya zemin
Ne yapsak bilmiyoruz artık.

Binanıza apartmandakilerle karar aldırıp deprem için sağlamlaştırabilirsiniz çok maliyetli bir şey değil dükkan varsa ya da garaj varsa ekstra kolon yaptırılıyor ama en sağlamindan yaptırın bugün vereceğiniz 30_40bin size hayata bağlayabilir. Köy hayatı uzaktan güzel görünse de çok zor özellikle büyük sehirde yaşamaya alışmış çocuklar için karar sizin ama çok radikal bir karar cesaret edebilirmiydim bilmiyorum

Bir köyüm olsa bir gün durmam. Doğma büyüme Bursa merkezliyim. Eşim Bilecikte bir dağ köyünden. Hep hayalimdir oraya yerleşmek ama eşim yanaşmıyor maalesef.

Çok mantıklı bir düşünce değil, ben şimdi depremzede bir şehrin ilcesindeyim,buradaki köylerde çok evler yıkık. Üstelik köy olduğu için arama kurtarma da yardım tirlari da onlara çok daha geç gitti (hoş,ilçeye de geç geldi ama). Yemek dağıtım vs hep ilçe merkezinde. Koyu düşünüp giden varsa belki vardır o da her köyde yoktur. Yardım tırları desen genelde şehrin girişinde dağıtacağıno dağıtıyor, dönüyor. Köydekilere özellikle planlayıp köy köy gezilmesi lazım,onu da yapan var mıdır bilemem
O yüzden bence düzenini bozma sırf bu yüzden

Koyden ilceye gidip gelemezmisiniz, vasıta durumu nasıl?

Evet mudurnu da fay hattı üzerinde. Orda tokiden başka konut yok denilecek kadar az olan da çok eski yapı. Oradan ev kiralayıp en kısa sürede köye ev yapıp köye yerleşmek mantıklı mı bilemedim. Merkezi eşim kesinlikle istemiyor. Ayrıca maddi olarak zor bizim için.
Koyden ilceye gidip gelemezmisiniz, vasıta durumu

Koyden ilceye gidip gelemezmisiniz, vasıta durumu nasıl?
Şu an yok ama almayı düşünüyoruz. Gidersek araçsız olmaz orada

çocuklarınız var köyünüzü siz biliyorsunuz kaç çocuk var köyde? ben kesinlikle çocuklarla köyde yapamazsınız diyorum hele mudurnu gibi bir yerde. ben mudurnuyu biliyorum az çok köyleri de genelde herkesin boluda ya da farklı şehirlerde evi var köy evi var yayla evi var. düzenli köyde yaşayan çok insan yok ben en büyük köyünü de biliyorum arkadaşlarım var orda çünkü. herkes kışın boluya gidiyor yazın yaylaya işi gücü olmayan insanlar zaten iş imkanı da kısıtlı mudurnuda. Zaten eviniz olmuş olsa neyse ama o kadar masraf yapacaksınız boşa. Mudurnuda da kesinlikle yaşayamazsınız. bizim mudurnu tokisinde evimiz var giriştekilerde değil ama. kiracı orda çalışan bir hemşire eşi de orda jandarma sürekli şikayet ediyorlar ki çocukları daha 3 yaşında. düzen bozmakla kalırsınız merkeze belki olabilir diyorum ama ilçeye asla. çünkü çocuklarınız çok küçük liseyi yatılı okumak zorunda kalırlar ilçeden merkeze servis yok. Ki Mudurnu düşünün her yerinde termal su var. merkezi sağlam ama köyleri sağlam değil bence en son biziim köyde Adapazarı depreminde çatlamış binalar vardı. evet yıkılmaz ama herhalde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…