Deprem fobisi tak etti

Belki sacma gelecek ama bazen dilek kapısı açık oluyor bu konuda pozitif mi düşünmek lazım bilemiyorum. Belimde sorun var bir gün önce yatma şeklinden dolayi ağrı vardi. Gece yine ağrırken icimden geçiriyordum pazar misafir var bir ters hareket yaparsam yürüyemem gibi düşündüm sonra çocugu yatagindan alip bizin odaya götürecektim tam çocuğu aldim belim birden küt bacağımdan beri çekmeye başladı yürüyemedim resmen yatakta zor yattim bu seferde deprem olsa çocuğu alamam yataktan kalkamam diye düşünmeye başladım. Düşünmemle olmasi 2 dk sürdü :) bundan sonra pozitif seyler düşünmeye karar verdim
Öyle oluyor zaten bazı konuşmalar dua yerine geçer derler eskiler. Kötü konuşunca sus derlerdi.

Dün dolaptan sürekli çıtırdı sesleri geldi ve ben sürekli artçı oluyor dedim, 2 saat uyudum kalktığımda kandilliye baktım hiç bi hareket yok, sanırım artık beynim bana oyun oynuyor.
gecen gun ayni seyi ben yasadim. ogpum gunduz uykusuna yatirmistim bende yattim biraz dinleneyim diye, hani ahsap eski evlerde sokaktan kamyon gecer de vitrindeki tabak canaklar titrer ses cikarir ya o sesle uyandim. evimde vitrin yok. uyandim dinledim hala geliyor biraz duruyor sonra yine basliyor bir kac saniye duyuyorum yine susuyor kalktim evi gezdim ama sesi bulamadim kandilli de artci sa gorunmuyordu. deli cikicam neyin nesi anlamadim

Artçılar devam ediyor arkadaşlar yalova açıklarında ben kandillinin sitesinden bakıyorum orada hep yazıyor son depremler.

Ben 99 depremini de yasadim niye bilmiyorum o zaman da korkmamistim hala korkmuyorum depremden.99 da istanbuldaydim salandik ama sariyerdeydim yikilmadi bi yer.belki ondan korkmuyorum.bilmiyorum korkmuyorum

Benim eşim de sizin gibi. Her gece, istisnasız her gece depremde ne yapmam gerektiğini söylüyor. O çıkacakmış dışarı çünkü birinin kurtulup enkaz altındaki bizi kurtarması lazımmış. Ben çıkayım sizi kurtarırım dedim de beceremezsin diyor ahahjsjs. Çocuğu kolonun altına atacakmışım. Ben şimdi analık yüreği ile çocuğun üstüne kapaklanırmışım sakın yapmayacakmışım onu boğulurmuş çocuk. Olur da biz ölürsek oğlumuz da ölsünmüş. Geride kalmasınmış. O ölürse biz sağ çıkarsak maaşı varmış. Ben ölürsem sçtk maaş da yok.

Dün gece artık o kadar darladı ki beni ay ben ölem tamam siz çıkın ben ölem yeter ya dedim. Ben de onun aksine ölüm konusunda fazla kaderci bir tipim. Depremde öleceksem bunu değiştiremem yapacak bir şey yok kafasındayım. Ama bir kez daha deprem derse evi yıkıp içine sokucam onu, aşırı darlıyor beni bu korkusu.

Size ne diyeyim bilemedim. Böyle yaşamak zor olsa gerek. Tamam hepimiz felaketlerden az Biraz korkuyoruz ama olacak olana da engel olmak mümkün değil. Öleceğimiz tarih belli, şekli belli. İnanıyorsanız tabi. E engel olamadığım son için de endişe edemiyorum ben. Böyle düşünün belki işe yarar.
Offf aynı benim eşim 99 depremini çocukken yasadim travmatik oldu şimdi her deprem de elim Ayağım zangır zungur ama eşim beni rahatlatıcagına evimiz dubleks işte deprem başlayınca terasa yakın duralım ev yıkılırsa bizi kolay bulurlar darladı beni zaten korkuyorum birde üstüme geliyor

tam olarak neden korkuyorsunuz? ölümden mi? çocukken deprem nedeniyle travma yaşadıysanız psikolojik destek alın mutlaka iyi gelecektir. onun dışında şöyle düşünün, sokağa çıktığınız anda da garantiniz yok evinizdeyken de, arabaya bindiğinizde,uçakta vb yani hiçbir anın garantisi yok bunları düşünürsek hayat çekilmez olur.

tam olarak neden korkuyorsunuz? ölümden mi? çocukken deprem nedeniyle travma yaşadıysanız psikolojik destek alın mutlaka iyi gelecektir. onun dışında şöyle düşünün, sokağa çıktığınız anda da garantiniz yok evinizdeyken de, arabaya bindiğinizde,uçakta vb yani hiçbir anın garantisi yok bunları düşünürsek hayat çekilmez olur.
Alıcam bugün araştırdım.