Deprem fobisi tak etti

Vallahi dışarı çıkayımda neresi olursa olsun zaten gittiğim yer , balkondan atlamamak için frenlemem zaten bide kendimi , ay neyse ben teselli veremeyeceğim canım susayım bari :KK43:
Valla ben donup kalıyorum. Dua dahi aklıma gelmiyor. Kelimeyi şehadet getiremeden gidicem zaten depremde ölmesem ödüm patlayıp ölürüm çok şiddetlisinde herhalde...

Bu depremden bi ben korkmam nedense. Kucukkende cok buyuk deprem olmistu yine korkmadim. 5.6 yil once yine bi deprem oldu herkez kacti ben evde kalip aynanin ve avizenin sallantisini izledim. Hatta annemler kaciyor diye kizdim.
Aslında ani kaçmalar doğru değil zaten. Bitmesini beklemek gerek. Bende donup kalıyorum izlemekten alı koyamıyorum ama sizin gibi rahat bi şekilde değil tabiii. Rabbim bize de böyle gönül genişliği nasip etsin 😊

Tesekkur ederim. Hepimize gecmis olsun. Allah canimizi korusun... o günden sonra aslında hayatin çok kısa olduğunu anlamıştım.
Tek başınalık elbette çok daha zor. Ev arkadaşı filan edinseniz?
Tek başıma değilim aslında evliyim başka bir ilde yaşıyorum. Eşim evde ben ailemin yanına gelmiştim onlarda memlekete gitti. Kardeşim çalışıyor gündüz. O yüzden tekim.
Hayat film şeridi gibi zaten... çok kısa.

Tek başıma değilim aslında evliyim başka bir ilde yaşıyorum. Eşim evde ben ailemin yanına gelmiştim onlarda memlekete gitti. Kardeşim çalışıyor gündüz. O yüzden tekim.
Hayat film şeridi gibi zaten... çok kısa.
Sakin olmaya çalışmalıyız.. . Ayni korkuları yasayan biri olarak tek bildiğim güvenli bir yere sığınarak depremin geçmesini beklemek.

Kadıncağız beni rahatlatın diyor yahu.

Valla biz de depremde evimizi, dükkanımızı, eşimizi, dostumuzu kaybettik. Çok iyi anlıyorum korkunuzu. Ben de farklı değilim. Üstelik evim İstanbul'da felaket bir yerde.

Valla deprem olmayacak, korkmayın diyemem de ben saçma sapan bir şekilde içimdeki hissiyata güveniyorum. İçimden hep 2030'lar geçiyor. Hoş çok da uzak zaman değil de.

O astrologlara da inanmayın gözünüzü seveyim. Yani toprak burçlarında bir gezegen hareketliliği olsa hemen deprem diyorlar.

Bi de Şener Üşümezsoy'a inanmayı tercih ediyorum. O adam yıllardır öyle bir şey olmayacak, çok uzun zaman var, efendim maksimum 6 filan diyip duruyor. Hani herkes olacak diyor da bir bu adam demiyorsa ya deli, ya bildiği var diyorum. Açın Şener Bey'i okuyun. :)

Valla bilimsel hiçbir şey söylemediğimin farkındayım ama işte...

dünkü depremden sonra benimde olası bir depremde 2 çocuğumu alıp 4.kattan nasıl çıkarım onları nasıl korurum düşünceleri dolanıyordu kafamda.99 depreminde küçüktüm ama hatırlıyorum .Allah korusun tekrar yaşatmasın o günleri

Valla biz de depremde evimizi, dükkanımızı, eşimizi, dostumuzu kaybettik. Çok iyi anlıyorum korkunuzu. Ben de farklı değilim. Üstelik evim İstanbul'da felaket bir yerde.

Valla deprem olmayacak, korkmayın diyemem de ben saçma sapan bir şekilde içimdeki hissiyata güveniyorum. İçimden hep 2030'lar geçiyor. Hoş çok da uzak zaman değil de.

O astrologlara da inanmayın gözünüzü seveyim. Yani toprak burçlarında bir gezegen hareketliliği olsa hemen deprem diyorlar.

Bi de Şener Üşümezsoy'a inanmayı tercih ediyorum. O adam yıllardır öyle bir şey olmayacak, çok uzun zaman var, efendim maksimum 6 filan diyip duruyor. Hani herkes olacak diyor da bir bu adam demiyorsa ya deli, ya bildiği var diyorum. Açın Şener Bey'i okuyun. :)

Ay vallahi allah razı olsun. Gerçekten birileri ile iletişim halinde olmaya ihtiyacım var.
Periyodu bu fayın doldu. 250 yılı geçtiği için ve hala kandillinin sitedeki verilere bakınca beklenen faydaki hareketlilik devam ettiği için korkum ve endişem artıyor maalesef.

Kesinlikle öyle. Bugun düdük fener vs aradık. Bulamadık yarın bir milyonculara gidip alıcam baş ucumda durması için.

Kiz senin yuzunden bi daha baktim. En guvenli degilmiş oturdugum yer. 3. Derece deprem bolgesi gosteriyor. Daha once baktigimda en guvenli yer diye geciyordu 😒😒😒😒😒

Başka bir siteden daha baktim orada riskli bolgelerin hicbirinde oturdugum yer yok. Aman hangisine inanayim bilemedim. Gece gece korkuttun 😣

Ayrıca kaybettikleriniz için başınız sağ olsun...

Başka siteden guncel baktim ama birinde 3. Derece gosterirken baska bir listede hiç yoktu. Neyse karistirmayacagim daha fazla sinir oldum.
Sitelere güvenmeyin afad da mevcut yeniharita ilçe ilçe gösteriyorlar. Sıkmayın canınızı gece gece. Bana destek arıyorum ben milletin modunu düşürdüm iyi mi :)

En kötü ihtimalle ölürsün ki ölmek için binbirr olay vardır kişi ölür yada kurtulur bişekilde. bunu aş bence. Çünkü sonsuz bir varlık değiliz zaten. Kaderde varsa mutlaka yaşar insan yoksa yoktur başka olay örgüsü vardır.
Ölmekten korkuyorum çünkü götürecek bir sevabım yok namaz yok oruç yarım hac yok yani biraz iman eksikliğinden başlıyor korku. Daha sonra depremde enkaz altında kalmak bir umut içinde beklemek günlerce ama yavaş yavaş ölmekten korkuyorum.
Dünyaya kazık çakmaya niyetim yok ama ölürken bari böyle olmasın....

Ölmekten korkuyorum çünkü götürecek bir sevabım yok namaz yok oruç yarım hac yok yani biraz iman eksikliğinden başlıyor korku. Daha sonra depremde enkaz altında kalmak bir umut içinde beklemek günlerce ama yavaş yavaş ölmekten korkuyorum.
Dünyaya kazık çakmaya niyetim yok ama ölürken bari böyle olmasın....

Bunu bilemezsin ki ne ile ölceksin kesin bilsek zaten yasayamayız o korku ile Mevla düşünmüş bizleri de bugünden itibaren bile insan hazırlanabilir ahirete diye dusunuyorum sanırım bunlar bahane olmayacak buda acı bi gercek.