Deprem 10 ili vurdu

Yine uygun ifadeyi bulamadım seçeneklerde, yazıklar olsun ama şu çok üşüyorum, diyen kişiyle dalga geçenler enkazda kalıp çıkamasa insandır demem, o ayrı, çünkü değiller.
Bu iktidar birçok yapıya ve sisteme zarar verdi lakin en büyük zararı ahlak anlayışı ettik değerlere oldu
Bu insanların hiç mi empati yapacak kimseleri yok

Kizlar eger kan veriyorsaniz ya da kan veren tanidiklariniz varsa haber verin, Kızılay'ın resmi hesabından boyle bir açıklama yapılmış.

Eklentiler

• Screenshot_20230206-225653_Twitter.jpg
    79,2 KB · Görüntüleme: 74
JMO Genel Başkanı Hüseyin Alan, oda olarak fay hatları üzerinde inşa edilen kentlere dair birçok rapor hazırladıklarını ve Cumhurbaşkanlığı dahil ilgili tüm kişi ve kurumlara ulaştırdıklarını ancak bunların hiç birisinin ciddiye alınmadığını söyledi

Deprem bölgelerinden çok ağır haberler aldıklarını söyleyen Alan, şu bilgileri verdi; “Biraz önce Malatya ile görüştüm 140'a yakın bina yıkılmış sadece Malatya'da. Diyarbakır öğle Urfa öyle Antep öyle Maraş'ta zaten diyalog kuramıyoruz çok sayıda yıkıntı var. Hatay çok ağır bir şekilde Adana keza öyle! Yaklaşık 200 km'ye yakın bir fay zonunun kırıldığı ifade ediliyor. 200 kilometre diyoruz bunun depremin büyüklüğünü 7.4 açıkladılar Amerikan Birleşik Devletleri jeolojik araştırmalar koruma 7.8 ki muhtemelen o civardadır. 7.8 büyüklüğündeki deprem küçük bir deprem değil. Hatay Havalimanına nasıl parçaladığını gördünüz. Fay zonu üzerine, Amik ovasının ortasına Havalimanı yapar isen böyle olur!

Yapılmaması gereken ne varsa yapılmış depremde yıkılması için... Hakkım varsa buna katkı sağlayan, görmezden gelen izin veren hiç kimseye hakkımı helal etmiyorum. Beter olsunlar

Sabah 5de annemin telefonuna uyandım,Adana'ya gitmişti dedem hasta diye ziyarete, evden kendilerini zor atmışlar,çok korkunçtu dedi beşik gibi sallandı bina, dedemi kaldıramamışlar adam hasta,zar zor indirmişler aşağı.
Sonra eve girdiler,hava soğuk dedem hasta diye mecbur,ikinci depremi yaşadılar.
Neyseki hayattalar,binaları hasar almamış ama o 16 katlı binaya da girmek istemediler doğal olarak. Müstakil evde yaşayan teyzeme zar zor gidebilmişler.
Allah herkesin yardımcısı olsun. Ölenlere rahmet,yakınlarına sabırlar diliyorum. Enkaz altında kurtarılmayı bekleyenleri de bir an önce kurtarabilirler dilerim.
Çok ama çok üzüldüm,haber izliyorum mahvoluyorum,twitterda yardım taleplerini görüyorum kahroluyorum. Biri yazmış annem enkaz altında kaldı,depremden ölmediyse soğuktan ölecek,bir diğeri babamın sesi geliyordu şimdi gelmiyor öldü sanırım yazmış enkazdan kurtarılmayı beklerken.
Hele o sesimi duyan yok mu çagrısı tüylerimi diken diken ediyor.
Ben İstanbulda depremi hissetmeden bunları hissediyorum, insanlar,çoluk çocuk,yaşlı,genç bu soğukta ne yapacaklar bilemiyorum

Az önce twitterda denk geldim. Kız ve abisi çıkıyor, baba ağır yaralı. 2. Depremde hastahane yıkılıyor baba vefat ediyor. Anne için ekip bulamıyor sesi kesildikten 1 saat sonra ekip gelmiş anne vefat ediyor. Kardeşine de yetişemiyorlar.. 6 saat anneni dinliyor ama yetisemiyorsun. Babana seviniyor ama kurtarmıyorsun. 99da Gata cok hastayi kurtardi helikopterler ile hemen ankaraya sevk ediloyordu. Sahra hastahaneleri gemiler dort elden yetismisti. Bu kızın ahı herkesi yerle bir eder.

AFAD Risk Azaltma Genel Müdürü Tatar: "Şu anda her yer kontrol altında ve her yere ulaşılmış durumda." Bir insan niye böyle bir yalan söyler

Malzeme eksiği var ama asıl eksik kurtarma ekibi eksiği. Kaç saattir binalar dümdüz olmuş, kimse yok. Siz Tv'de kurtarma çalışması izliyorsunuz. Ama hiç kimsenin olmadığı yıkık binalar var

bu haberi bende biliyorum kaybolan aranan cocuklari vs.
gorduk yasiyordu hastanedeydi dedikleri kisilerin bir daha gorulemedigi.
bu yuzden korkarim kizima hep adini soy adini anne baba adini nereli oldugunu dedesi ebesi kim varsa isimlerini ögretirim olurda oyle bir sey olurda kendisi cikarsa isim verebilsin diye.
boyle afet ortamlarinda herkes iyi niyetli olamiyor, normal zamanda bile yolda bayiliyorsunda uzerindekileri alip giden insanlar vs oluyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…