Deniz Ürünleri Deniz Ürünleri

En başarılı bulduğunuz su ürünleri tarifi tercihim ...

• Ankete Katılan
    243
tariflerini hepsi harika . dönüp dönüp bakılacak bir konu oldu gerçekten.
herkezin ellerine sağlık

Kizlar,
ekledim bende tarifimi.ayy ne zormus bu ekleme stresi en cokta yapip bitirdikten sonra ya mesaj silinirse ya yazdiklarim kaybolursa diye panik oldum valla..

Yahu ben var ya en çok orada stres oldum . Mutfak zaten sürekli vakit geçirdiğimiz bir yer ama yaparken fotoğraflamak farklı bir boyut getirdi zaten mutfak tecrübeme.
Oğlum gelip gelip '' anneee ne yapıyorsun ? '' dedikçe çocuğun aklındaki yerimi merak ettim

Yüklerkende pc ' ye gelip pat diye kapatacak diye babasıyla onu holde top oynamaya yollamıştım

suşi yapan yokmu hanımlar

Değil mi ya , bakıyorum da bir o eksik kalmış .

Onu da sizden alalım , olmaz mı ?

tariflerini hepsi harika . dönüp dönüp bakılacak bir konu oldu gerçekten.
herkezin ellerine sağlık

Çok teşekkürler.
Bende dönüp dönüp bakıyorum , herşey nefis gözüküyor.Her damağa ,her mutfak kültrüne hitap edecek tarif var.

suşi yapan yokmu hanımlar

susi yok ama tartar var olmazmi oda yine cig baliktan ben somonu firin kabina alinca biraz buyuk geldi bende ucundan kirptim o azicik parcayida tartar yaptim
cig balik bende cok yiyemem aslinda bir tek somon fume ve bu sekilde tuketebiliyorum cig baligi..bu tarifte inanin icindeki somonuda cigliginide hic anlamayacaksiniz
ben firinda yemek piserken bunu yapip huplettim bile yemek oncesi

tarifide cok kolay yine

somonu kucuk kucuk dogruyoruz ,icine ince kiyilmis yesil sogan yada kuru sogan,maydanoz,dereotu,limon suyu,azicik zeytinyagi,tuz,karabiber katip karistiriyoruz.iste tartar hazir

hiç yemedim ki yapmasını bileyim ama merak ediyorum

teşekkür ederim canım tarifine, çok pratik, denemek lazım
:13::13:

Son düzenleme:
Hangi balığa hangi baharat...

• Fesleğen: Yengeç, istakoz ve karides gibi kabuklu deniz ürünlerinden yapılan yemeklerde.

• Defne yaprağı: Bilumum balık buğulamalarında, haşlamalarda, balık şişte

• Keraviye: Buğulama, haşlama ve dolmalarda

• Zencefil: Şark usulü bütün balık yemeklerinde, kavurmalarda, istakozda, sos yapımında, midyede

• Köri: Uzakdoğu balık yemeklerinde, zencefile alternatif olarak (zaten içinde zencefil vardır)

• Mercanköşk: Balık yanında sunulan tereyağında, soslarda ve dolmalarda

• Hardal: Toz halinde güveçlerde, yapılmış olarak yengeçle

• Muskat: Yengeç ve istakozla

• Nane: Balık ızgaralarda, balık çorbasında, cumbo karides tavada

• Paprika: Dolma ve güveçlerde

• Maydanoz: Balık yanında sunulan tereyağında,soslarda (özellikle limon sosunda), dolmalarda

• Karabiber-beyaz karabiber (tane ve toz): Bütün balık ve deniz ürünü yemeklerinde marine etmek ve tadlandırmak için

• Kırmızı biber (toz veya pul): Buğulama ve haşlamalarda, çorbalarda, güveçlerde

• Adaçayı: Dolma ve güveçlerde

• Kekik: A.B.D.’de bütün deniz ürünleri ile birlikte

• Tarhun: Fırın ve soslu balık yemeklerinde

• Biberiye: Tadı nispeten yavan olan balıkların fırın, soslu fırın, kavurma ve yahnilerinde

• Sarmısak: Buğulamalarda, soslarda, kavurmalarda, çorbalarda, zeytinyağlı soslarda

• Ceviz: Tarator ve benzeri soslarda

• Badem: Cevizin kullanıldığı yerlerde alternatif olarak

• Kapari: Turşu halinde buğulamalarda

(alıntıdır)

Son düzenleme:
Balığa Hangi Sos Yakışır | Balık İçin Sos Tarifleri

Tereyağı, badem ve limonlu sos

Malzemeler

• 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 25-30 adet kabuğu soyulmuş ve ince kıyılmış badem
  • 1 yemek kaşığı dolusu ince kıyılmış maydanoz
  • 1 yemek kaşığı taze limon suyu

Hazırlanışı

Bir tavada tereyağı eritilir. Kıyılmış badem yağda kavrulur. Limon suyu eklendikten sonra 2-3 dakika kadar daha kavrulur ve son olarak ocaktan alınarak tuz, karabiber ve maydanoz ilave edilir.

* Balıkların üzerine sıcak sos olarak servis edilir.

Limon Sos

Malzemeler

• 1 su bardağı tavuk suyu
  • ½ tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi
  • 4 tatlı kaşığı mısır nişastası
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı taze sıkılmış limon suyu
  • ¼ tatlı kaşığı ince kıyılmış dereotu
  • Tuz
  • Karabiber

Hazırlanışı

Tavuk suyu, limon kabuğu rendesi ve mısır nişastası iyice karıştırılır. Ocağın üzerine alınarak ve sürekli karıştırılarak kaynamaya bırakılır. Kaynayan sos ocaktan alınır ve içine tuz, karabiber, tereyağı, limon suyu, dereotu eklenir.

* Özellikle Somon, Kılıç veya Kalkan Balığı ile birlikte sıcak servis edilir.

Tartar Sos

Malzemeler

• 1 su bardağı mayonez
  • 2 yemek kaşığı dolusu ince kıyılmış taze soğan
  • 2 yemek kaşığı dolusu ince kıyılmış dereotu
  • ½ tatlı kaşığı hardal

Hazırlanışı

Tüm malzemeler bir kapta karıştırılarak sos kolayca hazırlanabilir.

* Özellikle kızarmış balıklarla veya kalamar ile birlikte soğuk servis edilir.

Sarımsak ve Bademli Sos

Malzemeler

• 5 diş sarımsak
  • ¼ su bardağı su
  • Tuz
  • 2 dilim kabukları alınmış beyaz ekmek
  • 20 adet ince kıyılmış kabuksuz badem
  • 2 yemek kaşığı beyaz sirke
  • ½ su bardağı zeytinyağı

Hazırlanışı

Bir mutfak robotunda sarımsaklar püre haline getirilir, zeytinyağı hariç tüm malzemeler ilave edilir. Mutfak robotu çalışırken yavaş yavaş zeytinyağı da ilave edilir ve sos soğumaya bırakılır.

* Özellikle beyaz etli ve ızgarada pişirilen balıklar ile soğuk olarak servis edilir.

Közlenmiş Kırmızıbiber Sosu

Malzemeler

• 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3 diş ince kıyılmış sarımsak
  • 1 adet ince kıyılmış kuru soğan
  • 4 adet közlenmiş, kabukları ve çekirdeklerinden arındırılmış, dilimlenmiş kırmızıbiber
  • 2 su bardağı tavuk suyu
  • Tuz
  • Karabiber

Hazırlanışı

Bir tavada yağ eritilir. Sarımsak ve soğan sotelenir. Biberler karışıma ilave edilir. Son olarak tavuk suyu da eklendikten sonra sos kaynamaya bırakılır. Kaynayan sos ocaktan alınır, bir mutfak robotu ile püre haline getirilir. Tuz ve karabiber ilave edilir.

* Özelikle yengeç, ıstakoz, karides gibi kabuklu deniz ürünleri ile birlikte servis edilir.

Bol Etli Balıklar İçin Sos

Malzemeler

• 1 su bardağı sade yoğurt
  • 1 yemek kaşığı ince kıyılmış dereotu
  • 1 çay kaşığı hardal
  • 2 adet çekirdekleri çıkarılmış ve ince kıyılmış yeşilbiber
  • 3 dal ince kıyılmış yeşil soğan
  • 2 adet yumurta
  • ½ su bardağı kuru ekmek kırıntısı veya galeta unu
  • ¼ su bardağı rendelenmiş parmesan veya gravyer peyniri
  • 6 yemek kaşığı tereyağı
  • 400 gr fileto balık (Levrek gibi beyaz ve bol etli balıklar tercih edilmelidir.)

Hazırlanışı

Yoğurt, dereotu, hardal, yeşilbiber, yeşil soğan, tuz ve karabiber bir kapta karıştırılır. Fırın 200 dereceye ayarlanarak, ısınmaya bırakılır. Yumurta bir kaba kırılır ve iyice karıştırılır. Diğer yandan galeta unu ve rendelenmiş peynir de ayrı bir kapta karıştırılır. Fileto balıklar iki parmak kalınlığında kesilir, önce yumurtaya ardından da peynir ve galeta karışımına batırılır. Bir tavada tereyağı eritilir. Balıklar bu tavada bir spatula yardımı ile çevrilerek, yağlanır ve önceden ısıtılmış fırında 10 dakika kadar pişirilir. Fırından çıktıktan sonra yoğurtlu, dereotlu sos ile servis edilir.

* Bu sos kızarmış balıklara daha çok yakışır.

(alıntıdır)

Haftada garanti 3 - 4 gün balık yiyen biri olarak, bu deniz ürünleri yarışmasına bayıldım! Bu kadar geç keşfetmeseydim katılmayı bile düşünebilirdim, gerçi yemek yapmayı tam bildiğimden söz edilemez ama... Hepinizin ellerine sağlık, şuana kadar eklenenlerin hepsi oldukça leziz gözüküyor.

ben kendi adıma diyim katılımın fazlalığı çok iyi oldu hem denenmesi şart olan tarifler artıyor hemde işin heyecanı büyüyor canım, aslında bu da benim ilk girişimim ama sevdim ben bu olayı inşallah diğer alanlarda ilgimi çekecek yapabildiğim yerlerden çıkarda tekrar katılabilirim

yine beeeeeeeeeenkatildim ben yine ya oysa ki katilmicaktimbiktiniz dimi safoyla benden

neden bıkalım canım ne güzel işte her alanda gösteriyrsunuz kendinizi herkes bir kere katılabilir diye bir kural yok yaa.. Katılım da fazla oldu iyi oldu ilk birkaç gün kimsecikler katılmayacak gibiydi. Çok güzelş bir ortam olduğunu düşünüyorum.. Oylamalarda da böyle olacaktır

yine beeeeeeeeeenkatildim ben yine ya oysa ki katilmicaktimbiktiniz dimi safoyla benden

Sensiz olur mu yahu ?

Senin enerjin yeter

Safahatı onur üyesi ilan etmiştim , senide en azimli yarışmacı ilan ediyorum kendi çapımda

Herkese tekrar başarılar diliyorum arkadaşlar , hepimiz aynı keyfi alıyoruz galiba

evet evet keyif alıyoruz tabii kii sonuç ne olursa olsunn

• Nane: Balık ızgaralarda, balık çorbasında, cumbo karides tavada

Elossa bilgi için teşekkür bedne bu nane neden ızgara balığa bu kadar yakışır diyordum meğerse biliyormuşum bu iş.
Izgara balığımın tadı naneden gelirmiş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…