• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Deniz Ürünleri Deniz Ürünleri

En başarılı bulduğunuz su ürünleri tarifi tercihim ...

• Ankete Katılan
    243
Sevgili Candann'cım her birimize ayrı ayrı yorum yapman eksiği fazlası ile bize yön verebilmen beni inan çok mutlu etti.En başından beri dileğim keyifli geçmesi yönünde idi,halada aynı.Ortada bir emek var ve değerli yorumlarınla bu emekler bir kez daha kıymetlendi.
Her yörenin herkesin farklı damak tadı ve lezzeti vardır.Bunu en şekilde belirtmişsiniz.
Pazı kısık ateşte su eklenmeden sadece kendi suyu ve bol beyaz soğan ile yavaş yavaş kavrulduğunda karabiber ve tuzla buluştuğunda gerçekten güzel bir lezzet ortaya çıkıyor.Denemek lazım diye düşünüyorum.:16:
Çıtır soğana gelince soğan tadını sevmeyenler yada ağzım kokacak düşüncesi olanlar en başta denesinler derim.Közlenmiş vede kızarmış soğanı sevenler bunu çok daha fazla seveceklerdir.
Menüme teşekkür almakla beraber özellikle çıtır soğanım bayağı ilgi gördü.Bunu bir kerede sizin değerlendirmeniz gerçekten çok hoş.
Dileğim şansı olan kazansın ve keyifli geçsin.
Umarım her daim güzel geçer ve bende gücüm elverdiğince diğer kategorilerde de yarışabilirim.
Sevgiler.

Merhabalar

Yarışma günlerdir aklımda ve oylama bu gece itibariyle biter kaygısıyla, özellikle sadece bu konu için ve yarışmaya katılan arkadaşların mönülerini inceleyerek oyumu yetiştirmek amacıyla foruma giriş yapıp, hemen bu sayfaya yöneldim.

Oysa, oylama sürecinin bitmesine daha epey zaman varmış. Şu anda, oylamayı yetiştirme telaşım olmaksızın, kendimi sıkıştırmadan -eminim yine hepsi birbirinden güzel- tariflere, emeklere ve bu güzel lezzet ve görsel şölene, biraz daha fazla vakit ayırabilmek (her ne kadar hiçbirinin belki tam olarak hakkını veremeyecek olsam da, kısmen de olsa hakkını vermeye çalışmak adına) mutlu oldum bu sonuca.

Şimdi tek tek bakmadan önce, tüm yarışmacı arkadaşları; sadece "yarışmaya katılmış olmaları nedeniyle" bile, çok tebrik ediyorum öncelikle...

Seçim yapmak kesinlikle çok çok zor olacaktır, tahmin edebiliyorum...

Lakin, bir şekilde yarışmanın yarışma olabilmesi de buna bağlı olduğuna göre ve hafta içinde fırsat bulamayıp, çorbalar kategorisinde uğramış olduğum (bu nedenle oyumu kullanamamıştım) akibete uğramak istemediğim için, halletmem gereken bir kaç şeyin ardından çok geç saatlerde olsa da, sabah çok erken saatlerde olsa da; kendi adıma bu süreci bu gece tamamlamam gerekiyor. Bu yarışmaya (prensip olarak her konuda öyle olmaya gayret ettiğim gibi) olabildiğince pek çok farklı pencereden bakmaya çalışıyor ve pek çok açıdan çok önemsiyor ve çok ciddiye alıyorum, kendimce bir takım nedenlerden ötürü...

Günaydınlar ve yeni hafta tüm Kadınlar Kulübü üyeleri için, sizler için, herkes için ve tüm canlılar için yeni yeni güzel başlangıçlar getirsin, çok iyi şeylere vesile olsun inşallah...

Sayın safahat Hanım'ın tarifine;

Su ve deniz ürünleri tüketen ve tüketmeyen herkesin, balık yerine kendi adıyla telaffuz edebildiğini ve görür görmez tanıyabildiğini düşününce; tercih ve tüketilme oranlarını da ekleyince, sanırım "Hamsiyi" balıkların kralı veya en meşhur olanı diye adlandırmak yerinde olsa gerek.

Sonuç çok güzel görünüyor, herşeyiyle. Hep yapmak istemişimdir ama alışkanlığım olmadığı için ve biraz da sonucuna güvenemediğimden olsa gerek, her seferinde ertelemişimdir "Hamsili pilav" yapmayı.

Şu anda ise; ilk aldığım Hamsiyi, tamamı sizin tarifinizle olmak üzere mutlaka bu şekilde yapmayı planlıyorum. Ellerinize emeğinize sağlık diyorum. Servis ve sunum aşaması da çok sade ancak bir o kadar da şık ve zarif olmuş. Tadına gelince; daha önce yarışmada birincilik almış ve tescilli bir hanımın ellerinden çıktığına göre, eminim en az görüntü ve sunum kadar güzeldir mutlaka...

Sayın dejavu-one Hanım'ın tarifine;

İkinci bir Hamsi daha.. Ne kadar güzel olmuş öyle ve özellikle her bir yerinin aynı renkte ve süper kızarmış olması da çok ilgimi çekti.

Ne yalan söyleyeyim, bunu yapmayı zaman zaman denemişliğim var ve sizin yaptığınızın yanından bile geçmiyor. İşte, her işin bir püf noktası var... Daha önce yapmaya çalıştığım benzer (aslında hiç de benzemeyen) denemelerimde, ben arasına kendimce birşeyleri katıp, karşılıklı iki balığı birleştirmeye çalışıyordum. Sonuç ise; hüsran tabii ki. Eciş bücüş, tuhaf bir hal alıyordu, doğal olarak. :)

Sayenizde, (sizin yaptığınız kadar güzel olmayacaktır mutlaka ama) bundan sonra en azından önceki halinden çok daha iyisi olacağı kesin... Bu konuda, kendi adıma size özel teşekkür etmek istiyorum.

Kalamar ve sosu da bambaşka bir güzel görünüyor zaten... Bence, her ikisi de reddedilemeyecek kadar güzeller... (Kesinlikle, masaya servis edilene kadar bekleyemeyip, her iki tabaktan da birer tane aşırmıştım, eğer bu mümkün olabilseydi...)

Sayın Ausencia Hanım'ın tarifine;

Bu tabaktakiler; eminim, "hiç balık yemiyorum diyen veya hiç balık yememiş biri için dahi" geride sadece şişleri kalacak kadar güzel bir şey olmuş...

Ayrıca; Sadece o bademli ve sizin tarifinizle ve sunumunuzla da bir o kadar daha cazip hale gelmiş pilav için, neler vermezdim... diyorum, bir yandan da... Çok çok sevdiğim birşey çünkü...

Sos da muhteşemdir mutlaka. Ben de, hazır mayonezlerdeki -bana biraz farklı gelen- tadı pek sevmediğim için, mayonezin sizin gibi yapılmış halini çok daha tercih ediyor ve çok daha beğeniyorum. Çok çok güzel bir üçlü ve çok şık bir sunum olmuş gerçekten. Arpacık soğanın ve sebzelerin bile bu şekildeki tadı dahi, başlıbaşına çok güzel eşlik etmiş somona. Tercihleriniz harika bir buluşma olmuş...

Sayın sey_ren Hanım'ın tarifine;

Pazı, neredeyse tadını hiç kestiremediğim ve hep istememe rağmen bir şekilde ertelemiş olduğum, mutfağımda daha önce yer veremediğim bir şey. Bazı şeyler genellikle yöresel olarak çok daha fazla ve sık kullanılıyor ya, tam bilmiyorum ama belki öyle bir yanı da varsa, bu şekilde kullanıp tüketenler tadını da iyi biliyorlardır ve mutlaka çok güzeldir. Yine aynı şekilde soğanla buluşmuş olan her yeşilliğin ayrı bir aroması ve çok güzel bir tadı olduğu gerçeğinden yola çıkarsak, bu da öyle olmuştur diyebiliyor insan rahatlıkla.

Yatağı konusunda ancak bu kadar fikir yürütebiliyor olsam da -üzerindeki o muhteşem Çipura- yı ve çıtır soğanları görmek ve düşünmek bile yeterli. Bol roka eşliğindeki salatanız da eklenince yanına, bundan iyisi can sağlığı diyesim geldi.

Ayrıca, ızgara ederken nane ve sarımsak ayrıntısı da önemli ve ayrı bir lezzet katmıştır mutlaka. (Bu çıtır soğan olayını da çok sevdim ben, ne kadar uyar bilemem (belki olur olmaz yerlerde bile ilave etmiş olacağım) fakat, balık dışında da servis ederken çok sıkça kullanacağım kesin, şu anda düşündüğüm o kadar çok şey belirdi ki kafamda bir yandan da. :)

Sayın scholarppty Hanım'ın tarifine;

Sizin de belirttiğiniz gibi, kalabalık bir sofrada, aynen sizin sunduğunuz şekilde ve bol yeşillikli bir havuz içinde, nar gibi kızarmış, içi de böylesine güzel bir pilavla dolu bu balığı, insan "o görüntüyü bozmaya kıyamaz" sanırım yerken... Salatanız da vazgeçilmez türden olanından ve ne güzel eşlik etmiş yanına...

İlk kez karşılaştığım bir tarif. Ve epey uğraştırıcı olduğu da gayet açık...

Sazan, koyu renkli ve kılçıklı bir balık olması nedeniyle, biraz da dip balığı olduğu için, bazı bölgelerden tutulanların hafif de olsa biraz batak kokusu taşıdığı hissine kapılınması nedeniyle çok fazla tüketilmeyen ve tadı bilinmeyen, ancak sürekli tüketenler için ise lezzeti bakımından vazgeçilmez balıklardan biri... Diğer balıkların bir çoğu, yavan geliyor çünkü, Sazan balığını çok tüketenlere...

Pullarından geriye bir dolu hatıralar, sonrasında mutfağın bir dolu beklenmedik yerlerinde insanın karşısına çıksa da, buna rağmen arada yaptığım bir balıktır. Fakat sadece tava usulüyle yapıyordum. (Sevgili babacığım öyle yapıyor ve çoğunlukla bu işi o üstleniyor gerçi) Ben de ondan öğrendiğim bir yöntemle, balığı, sırt kemiğinin kılçıklarla birleşim yerlerinden keserek, iki parçaya ayırıp, sonra (mutfak için kullanılan çelik ve küçük bir pense yardımıyla) zaten her biri çok rahat görülebilen kılçıkları tek tek çekip ayırklamak suretiyle, (sizler de tercihinize göre mısır unu, galeta unu veya daha farklı bir şeylerle, dilediğiniz büyüklükteki parçalar halinde yapabilirsiniz) kızartıyorum. Çok nadir kullandığım kızartma yöntemini, sadece sayılı bir kaç tür balıkta tercih ediyorum ve bunlardan biri de Sazan balığı...

Ne zaman olur bilemiyorum, ama aynen sizin sunumunuzla da servis etmek üzere, tarifinizi alacağım ilk Sazan balığında yapmayı düşünüyorum. Tabi ilk deneme olacağı için, pek başarılı olamayacağım hususunu düşünerek, teklifsiz olduğum ve nazımı çekebilecek misafirlerime ikram etmek üzere denemek, çok daha isabetli olacaktır sanırım. :)

Sayın gülenyelken Hanım'ın tarifine;

Ah, ahh... Siz ne yapmışsınız böyle?! O Levreğin iç harcı, dış ilavesi, ve son hali nasıl güzel olmuş öyle !

Şu, defne yaprağının bulunması gereken yer hususu ise hakikaten ne kadar önemli bir püf noktasıymış. Ben hiç bilmiyordum ve hiç dikkat etmiyordum.

Hayatım boyunca, bu sıralamada devam edeceğim ve tanımıyor olsam da sizi hatırlayacağım her defasında. :)

Ahtapota gelince; son derece sık sık haşır neşir olduğunuzu ve bu konuda gerçekten "usta" diye nitelenebilecek olduğunuzu anlamak hiç de zor değil... Bu çok rahat anlaşılabiliyor ve bunun için -ahtapot konusunda bilgi sahibi olmaya da gerek yok sanırım- çünkü son derece bariz bir durum gibi görünüyor...

Közlenmiş biber ve sos eşliğindeki salatanız da eminim, Levrekle aynı ölçüde lezzetli ve tadına doyulmaz olmuştur. Görünen hali ve tüm ayrıntılarıyla vermiş olduğunuz tarif ve püf noktaları bunu gösteriyor zaten. Çok ama çok güzel bir tabak olmuş...

Sayın Lisabella Hanım'ın tarifine;

Somon, her haliyle olduğu gibi, rengi ve fırınlanmış haliyle de oldukça albenisi olan balıklardan biri. Balık veya etlerin fırında yapılanlarında; kapalı pişirme sürecinde uygunluğuna göre taze fesleğen, taze kekik, taze biberiye gibi yine aynı şekilde ikinci evrede eklenen salkım domatesler, hem lezzet bakımından, hem sunum bakımından, her zaman çok sevdiğim, kullandığım ve kendi deyimimle -gelinliğin üzerindeki tacı, duvağı ve çiçeği gibi- diye nitelendirdiğim şeylerdir.

Çok iyi bir sonuç olmuş. Karidesler de, güzel sosunuzun harmanıyla çok çok lezzetli olmuştur mutlaka.

Tariflerinizi; oldukça şık ve zevkli yaşam alanınızın görüntüleri eşliğinde, yine aynı şekilde sunumunuzu da oldukça şık yemek takımlarınız eşliğinde ve çok güzel bir fotoğraflamayla buluşturmanız suretiyle, görsel olarak hakikaten çok güzel bir sonuç ortaya koymuşsunuz.

Sayın minnakkk Hanım'ın tarifine;

Genelde, yemekleri; pilavıyla, zeytinyağlısıyla, hepsini birleşik ve çoğu zaman bir kısmını birbirine karışımlarla seven biri olarak; benim için bugünden sonra vazgeçilmez ve -hiç bıkmayacağımdan eminim diyebileceğim- müthiş bir tarif olmuş.

Süper gerçekten. (Yaptığımda ve yerken karar verilebilecek bir şey tabii ki ama, siz bunu benden çok daha iyi bilebileceğiniz için, buradan paylaşmadan edemiyorum. -Bazen ıspanaklı kısıma ilaveten limon veya benzeri farklı bir sos ekleyerek de tüketebilirim hatta- diye hayal etmeye başladım bile daha şimdiden. :)

Sayın azerinnn Hanım'ın tarifine;

Ooo. Bir Levrek daha varmış !

İç harcı ne kadar özel olmuş ve tabaktaki o son hali, dayanılmaz güzel görünüyor...

Erik kurusunu bu tür veya benzeri hiç bir yerde kullanmışlığım olmadı daha önce. Erik pestilinin de tadını ve nasıl bir şey olduğunu dahi hiç bilmiyorum, ancak benzetmeye çalışıyorum, tahmin yürütmeye çalışıyorum tat olarak kendimce... Normal şartlarda tatlıyla pek aram yoktur. (İyi ki de öyle, çünkü sürekli kısıtlamaya çalıştığım bu boğazla, bir de tatlı seviyor olsam, kendimin ne hale geleceğini düşünmek bile istemiyorum zira.)

Buna rağmen, özellikle iç pilav veya dolmada , sarmada vb. yerlerde kuş üzümü miktarını, diğer kişilere göre biraz daha fazla kullanılmış haliyle seviyor ve o şekilde kullanıyor olduğum için, tarifinizdeki iç harcıyla buluşmuş Levrek; kesinlikle çok güzel olmuştur diye geçiriyorum içimden.

Ayrıca, gözlemleyebildiğim kadarıyla, balığın ardından bir parça da olsa tatlı isteğini hemen hemen pek çok insanın yaşadığını da gözönüne alınca; bu açıdan da, mönünüze eklemiş olduğunuz o çok güzel görünen un helvanızla ziyafet tamamlanmış ve süper olmuş...

Evet, eğer farkında olmadan pas geçtiğim, gözümden kaçan olmadıysa; tamamı bu kadar ve -her bir tarifi atlamadan değerlendirmişimdir diye tahmin ederek - gönderiyorum bu kısmı...

candan hanım yorumunuz ıcın cok tesekkurler. :)
bu tarıfı bı otelın restoranını tanıtırlarken gormustum ve denemeye karar vermıstım. aynen boyleydi ve gercekten tadı cok guzel.

candan hanım yorumunuz ıcın cok tesekkurler. :)
bu tarıfı bı otelın restoranını tanıtırlarken gormustum ve denemeye karar vermıstım. aynen boyleydi ve gercekten tadı cok guzel.

Hepinizi ayrı ayrı tebrik ediyorum birinci olan arkadaşa ricam tatlı alanında yarışma yapılması yada hamur işi bende katılmak isterim kategori bunlar olursa

Tariflerin hepside birbirinden leziz ve güzel,hepside ayrı emek isteyen vakt isteyen çeşitler..

Seçim yapmak zor olsada,hem görselliği hemde lezzet olarak oyumu ..

Lisabelleya veriyorum :46::46: tebrik ediyorum sizide,ellerinize sağlık..
Coook tesekkur ederim HanimKelesimiGetir:16::16::16: (hiiiim cok zor yazana kadar epey cebellestim:9:,ne demek acaba keles:26:kesemi demek:27:)

Hepinizi ayrı ayrı tebrik ediyorum birinci olan arkadaşa ricam tatlı alanında yarışma yapılması yada hamur işi bende katılmak isterim kategori bunlar olursa

Zeyno,tatlida iddialiyim diyosun yani :26:hicde belli etmedin arkadasim boyle yeteneklerin oldugunu:27:insan bir yaparda once bize gosterirdi,tattirirdi:4:

Rica ederim şimdiden hayırlı olsun diyelim :34:

Keleş uzun namlulu bir silahtır :1: bu nicki görünce hoşuma gitmişti almam lazım dedim kullandım :1::1:

tesekkurler :16:

anladiiiim ben "ş" "s" olunca bu ne diye dusundum ama "Keleş " bilirim..degisik olmus:34:gule gule kullan oyleyse:34:

Kızlar annemin mamografisi temiz çıktı ama boğazındaki guatr içinde nodül varmış.Hemen ameliyat edilmesi gerekiyormuş.Bu durumda olan tanıdık yakınız varmı bana bu konuda içimi rahatlatacak birşey söyleyin lütfen kalbim acıyor karnıma ağrılar girdi:43::43::43:

Kızlar annemin mamografisi temiz çıktı ama boğazındaki guatr içinde nodül varmış.Hemen ameliyat edilmesi gerekiyormuş.Bu durumda olan tanıdık yakınız varmı bana bu konuda içimi rahatlatacak birşey söyleyin lütfen kalbim acıyor karnıma ağrılar girdi:43::43::43:

arkadasim,uzuntunu anliyorum ama cok canini SIKMA lutfen senin iyi olman lazimki annene moral ve destek verebilesin..iyi dusunmeye calis her nodul kotu huylu olacak diye bir durum yok..buyuk ihtimal biyopsi yapip nodulun cinsi belirlenmeye calisilacaktir..umarimki kotu huylu birsey cikmayacaktir..herkeste nodul vardir yani her 2-3 kiside birinde nodul vardir o yuzden nodul olmasi simdilik cok sakincali degil biyopsi belirleyecektir gidishati.doktor soylemistir sanirim iyotlu seyleri kullanmiyordur iyotlu tuz falan yani...lutfen uzulme ,iyi haberlerini bekliyoruz..tekrar cok gecmis olsun:16:

Çok geçmiş olsun öncelikle mamografi temiz çıkmış , boğazda nodül en yakın teyzemde vardı.Biyopside temiz çıktı , 2-3 tane vardı . Sonra yine de alındı , tabii bu dediğim epey sene önce.
Umarım sizde içinizi rahatlatacak güzel haberi alırsınız.

Çok geçmiş olsun:16:

Oyumu en içime sinen yemekte kullandım, hayırlı uğurlu olsun :31:

nihayet oyumu verdim.bu kadar geç kalmamın nedeni aslında 3 tarif arasında kararsız kalmam oldu.ve en sonunda, oyumun nasıl olsa birinciliği etkilemeyeğini düşünerek kura çektim.

kuradan ve hamsi kuşu ve kalamar tava çıktı.

lisabella yı da birinciliği için şimdiden tebrik ederim.favorilerimden biriydi.:46:

nihayet oyumu verdim.bu kadar geç kalmamın nedeni aslında 3 tarif arasında kararsız kalmam oldu.ve en sonunda, oyumun nasıl olsa birinciliği etkilemeyeğini düşünerek kura çektim.

lisabella yı da birinciliği için şimdiden tebrik ederim.favorilerimden biriydi.:46:

Sevgili hunter7 tesekkur ederim:16:lakin ben hala birinciyim diyemiyorum ,onumuzdeki 2 gundede cok sey degisebilir :17:bekleyip gorecegiz:34:

çok teşekkürler kuraya kalmış olmak ve şanslı olarak çıkmak güzel kuralarda da şanslıydım zaten başkalarında da çıktım yaa.. birici olamıcam ama olsunn zaten iddiam yok demmiştimm acaba öbür kategori ne olacak gerçi ben katılmıcam izlicem bu sefer çok yapmayı istediğim bir şey var aslında et yemeklerinde hele bir kategori açıklansın yemekler görücüye çıksın bakarız öyle ahım şahım birşey değil ama katılmakta çok zevkliydi ancak büyük ihtimal izleyici olurum :34:

Bu nedenle; söz konusu olan bu üç tarifin sahipleri;

Sayın dejavu_one,

Sayın Ausencia,

Sayın gülenyelken,

Biliyorum ki, sonuç ve oylamada bir etkisi olmayacak, belki de sizlere anlamsız bile gelecektir.

Yine de -kırmayacağınızı umut ederek- müsaade ederseniz ve mümkünse "beni, her birinize ayrı ayrı oy vermiş olarak kabul etmenizi rica edebilirmiyim lütfen sizlerden? Bu şekilde kabul edebilirseniz ve cevaplarınız "Evet" olursa, bütün samimiyetimle söylüyorum ki, çok memnun ve mutlu olacağım inanın...

Çünkü; kendimi ne kadar zorlasam da hiçbirinizin tarifinden vazgeçemedim ve her seferinde, en son yine sürekli sizlerin üç tarifi birden ve bir arada kaldı elimde...

Bu organizasyonda, gerek daha önceki kategorilerde gerekse şu anki kategoride oylarıyla ve yorumlarıyla destek veren tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum kendi adıma...

Ardından, eğer katılımları olmazsa, doğal olarak böyle bir yarışma da olamayacağı gerçeğinden hareketle;

Hem bu bakımdan, hem de ayırdıkları zaman için, verdikleri emek için, verdikleri zahmetler için, en ince ayrıntısına kadar ve püf noktalarıyla bizlerle paylaşmış oldukları için, yeni yeni bilgilerle bu konuda bizlere katkı koydukları için, en büyük teşekkürü hak eden yarışmacı arkadaşlara (daha önceki iki kategoride dahil olmak üzere ve bundan sonra katılacaklara da şimdiden olmak üzere) çok çok teşekkür ediyor, yarışma sürecinde heyecanlarını daha sık paylaşamadığım ve daha çok ve daha sık destek veremediğim için, kendi adıma "özür diliyor", her birine ayrı ayrı başarılar diliyorum.

Ellerinize ve emeklerinize sağlık...

Üç seçeneğin hiç birinden vazgeçemediğim için, oyumu bu yönde kullanabilmem mümkün olmasa da -şu an oy vermemi gerektirecek bir takım nedenlerden ötürü- yine de oy kullanmak istiyorum ve öyle de yapacağım.

Belki farklı tarif olması bazılarımız için tercih nedeni olsa dahi; Burada tadına bakma imkanı olmadığı için, yabancı gelen lezzetleri tahmin etmek veya fikir yürütebilmek de doğal olarak, bilinebilen lezzetlere göre çok çok daha zor olacağı için, bu durumaslında yarışmacı açısından bir olumsuzluğa da dönüşebilir...

Yine de tüm bunlara rağmen, bu riski göze almak suretiyle, gerek çorbalar kategorisinde, gerekse şu andaki kategoride, böylesi özel ve hakikaten hoş ve uğraştırıcı tarifleriyle ve güzel sonuçlarıyla yarışmaya katılmış olan (ki şu ana kadarki her üç kategoride de fire vermeden ve sürekli aynı ihtimamla yarışmaya katıldı gördüğüm kadarıyla) Sayın azerinnn Hanım'ın çok güzel görünen tarifine ve seve seve oyumu vermek istiyorum.

Son anda aklıma gelen birşeyi daha eklemeden geçmek istemiyorum. (Böyle her şeyi ve bir dolu şeyi, tek bir celseye sığdırmaya çalışınca, hem böyle upuzun oluyor, hem de hala unutulmuş şeyler kalabiliyor.)

Daha önceki kategorilerde yarışmada birinci olan arkadaşların hediyelerine de baktım bu arada.

safahat Hanım;

Hediyeleriniz ne kadar sempatik ve aynı zamanda ne kadar güzel ve çok fonksiyonlu öyle...

Amonra Hanım;

Sizin de hediyeleriniz gerçekten çok çok şık ve çok güzeller...

Tekrar tebrik ediyor ve (marifetlerinizle bütünleştireceğiniz sonuçlarını da her daim her anı keyifle, mutlulukla dolu zamanlarda ve sevdiklerinizle bir arada) iyi günlerde kullanın diyorum...

Çalışan arkadaşlara iyi mesailer (ve Pazartesi sendromunu çok kolay ve rahat atlatmaları dileklerimle) çalışmayan arkadaşlara da (evde hiç bir türlü bitmeyen işlerin üstesinden gelmek de hiç kolay değil) kolay gelsin diyorum.

İyi günler ve iyi paylaşımlar diliyorum tüm forum arkadaşlarıma. Herşey gönlünüzce olsun... :16:

Sevgi ve saygılarımla

çok çok teşekkürler inanın oy vermiş kadar oldunuz zaten o sıralamaya girmek bile gurur verici. :16:

Günaydınlar ve yeni hafta tüm Kadınlar Kulübü üyeleri için, sizler için, herkes için ve tüm canlılar için yeni yeni güzel başlangıçlar getirsin, çok iyi şeylere vesile olsun inşallah...

Sayın dejavu-one Hanım'ın tarifine;

İkinci bir Hamsi daha.. Ne kadar güzel olmuş öyle ve özellikle her bir yerinin aynı renkte ve süper kızarmış olması da çok ilgimi çekti.

Ne yalan söyleyeyim, bunu yapmayı zaman zaman denemişliğim var ve sizin yaptığınızın yanından bile geçmiyor. İşte, her işin bir püf noktası var... Daha önce yapmaya çalıştığım benzer (aslında hiç de benzemeyen) denemelerimde, ben arasına kendimce birşeyleri katıp, karşılıklı iki balığı birleştirmeye çalışıyordum. Sonuç ise; hüsran tabii ki. Eciş bücüş, tuhaf bir hal alıyordu, doğal olarak. :)

Sayenizde, (sizin yaptığınız kadar güzel olmayacaktır mutlaka ama) bundan sonra en azından önceki halinden çok daha iyisi olacağı kesin... Bu konuda, kendi adıma size özel teşekkür etmek istiyorum.

Kalamar ve sosu da bambaşka bir güzel görünüyor zaten... Bence, her ikisi de reddedilemeyecek kadar güzeller... (Kesinlikle, masaya servis edilene kadar bekleyemeyip, her iki tabaktan da birer tane aşırmıştım, eğer bu mümkün olabilseydi...)

Çok çok teşekkürker bu kadar güzel sözler duymayı hiç beklemezdim hamsi kuşu için. Evet yapımı epey zahmetli o şekil vermek işi ve dağıtmadan kızartmak ama biraz zaman harcamak ve elde iyice sıkıp döndürerek iyice yapışmasını sağlamak gerekiyor ayrıca ateşin kızgın olması da önemli artık yapa yapa ne kadar sürede bir tarafının piştiğini hesap edebiliyorsunz o yüzden aynı ayarda kızarıyorlar. Benimkilerde bu seferde aceleye geldiği için çok istedğim gibi olmadı şekli açıkçası normal geniş bir zamanda ki haftasonu yapıyorum genelde çok daha güzel oluyor görünüşü ama arkadaşlarım gelecekti o hafta ve haftaiçi yapmak zorunda kaldım hamsiyi yavan bulanlar için çok güzel bir tarif ama klasik birşey o yüzden zaten iddialı değildim. Kalamar güzel oldu ama keşke gönderebilseydim size de bende yaptıktan sonra daha sunuma koymadan yedim biraz normalde de pişirirken bir yandan da yerim. İnanın çok mutlu oldum yorumlarınızdan oy vermiş kadar oldunuz.. :16:

çok teşekkürler kuraya kalmış olmak ve şanslı olarak çıkmak güzel kuralarda da şanslıydım zaten başkalarında da çıktım yaa.. birici olamıcam ama olsunn zaten iddiam yok demmiştimm acaba öbür kategori ne olacak gerçi ben katılmıcam izlicem bu sefer çok yapmayı istediğim bir şey var aslında et yemeklerinde hele bir kategori açıklansın yemekler görücüye çıksın bakarız öyle ahım şahım birşey değil ama katılmakta çok zevkliydi ancak büyük ihtimal izleyici olurum :34:

bence katılmalısınız.imkanı olan herkes bu tür organizasyonlara katılmalı.çok güzel paylaşımlar çıkıyor ortaya.

ben de katılmak isterdim ama fotoğraf yüklemeyi beceremiyorum maalesef yoksa birinciliği kimselere bırakmazdım.:56:

Back