- 26 Nisan 2011
- 279
- 1
-
- Konu Sahibi DERXIXNDENXIXZ
- #6.741
ne güzel yapabilecekleri bukar çok iş olması..evet haklısın karada kalmayı çok istemeleri lazım bunu bende anlamıştım.35 yaşından sonra yapılacak iş değildiyo şimdi 34 yaşında bu düşüncesi değişmezse belki bir iki defa daha gider sonra bırakır inşallaah.ama bir gün bırakmak istiyo bazende beliki bırakmam diyo çok kararsız. ama biliyorum hiç sevmiyo gitmeyi gitmek istemiyo ama mecbur buda benim işim diye gidiyo..karada az olsun geliri nolucak ona göre yaşanır ömrü denizde geçmiş yeter artık..
Yaşına aslında iki türlü bakabilirz canım, bi diyorlar ki gencken calışayım 40 gibi bırakayım hem coluk cocuk ele gelir, bi yandan da işte bu yaştan sonra bırakmak zor olabilir cunku karada bir yere baglı calışmak için yasım büyük gelir..
ben kendi adıma sanslıyım cünkü iyi pozisyonda iyi maaşla calışıorum eşim burada az maaşla işe girse de bize yeter ben destek olabilirm, çalıştıgım sürece tabii ki..ama böyle bir lüksü olmayan ve eşinin karaya gecmesini isteyen arkadasların ona göre eşine destek olacak sekilde konusması ve davranması gerekiyor. bu zamanda tek maaşla karada gecinmeyi adamların gözü yemez sonucta erkek yani gecindirmek gibi bir vasfı var..
merhaba kızlar, bende 3 yıl sonra kaptan olacak bi adamın sevgilisiyim ve ilişkimiz çok ciddi ilerliyor, bana hep eğlenceli geldi o fikir, hele bide onun yanında sefere çıkabilmek fikri okadar heyecanlandırıyor ki beni..
tabi kaptan olmadan önce gideceği bi 6 ay uzun sefer birde 6 ayı tamamlaması gereken kısa seferleri olacak.. kısalar neyse de.. o 6 ay nasıl geçer hiç bilmiyorum..
Sorum şu, evlenip eşiyle seferlere gidenler var mı aranızda ? şuan kontratlar 4 aya düşürülmüş şahsen ben şuan onunla her sefer gitmeyi düşünüyorum :) çılgınlık gibi ama ayrı kalmayı gözüm yemiyor. Birde dünyayı gezmek muhteşem bişey olmalı :)
pek konuşmadık bu konuları ama bugüne kadar belli bir birikim yapmış zaten ev filan almış.kendi işini de kurmayı dündüğüne göre gerekli birikimi olmalı.yani ev de olduktan sonra kira sorunu olmıycak düzenlide yaşanırsa yeter normal bir gelir.tabi bu benim görüşüm o nasıl yaşamak istiyo karada bilmiyorum.ben hertürlü desteğe hazırım maddi manevi.
cok yazı var okuyamıyorum şu an, sevgili misiniz evlenecek misiniz..? acıkca sorsana ne planlıyor ne kadarı var?
sevgili muhabbbeti..ilk başten beri evlenmeyi planlıyoruz.bilmiyorun nezam olucak kısmet ..benim anladığım iyi bir iş bulur yada kendi işni kurarsa bırakır denizi..hiç mutlu değil denizde olmaktan artık karada yaşamak istiyo akşam evde olmak tv de maç izlemek istiyo.çocukları olsun önce kızı olsun istiyo isimler buluyo. sıradan insanlar karada ne yaparsa hepsinin özlemini çekiyo...bütün bunarıda benimle yapmak istiyo...
hiç sormadım nekadar kazanıyosun diye kara kazanılamayacak kadar çok mu denizcilerin maaşları.benim erkek arkadaşım süvari iyi bir maaşı olduğunu biliyorum ama hiç sormadım tam olarak ne aldığını.zaten ayıp erkeğin maaşı sorulmaz merakta etmemiştim hiç.
evlenmeyi düşünüosan cocugunun adını bile planlıyorsan bilmen gerekir ya da ne bilim bu tarz seyleri konusmanız gerekir, belki tüm parasını harcıyor ailesine veriyor karada yatırım yapmak için parası yok? bu senin de hayatını etkileyecek bir durumsa bilmen gerekir.
haklısın ama işte aşk la mantık bir arada olmuyo..para filan nasıl geçinirizi filan hiç düşümüyorum.tek hayalim onunla olmak bir ömür boyu..ailesinin onun parasına ihtiyacı yok sanırım hem olabilirde verebilir destek olabilir ailesine.o tutumlu biri insanların çok savugan olduklarını kazandıklarının kıymetini bilmediklirini söyler hep bu sözleride bana onun tutumlu biri olduğunu bir eviv geçimini sağlaya bileceğini düüşündürüyo.bu açıdan madiyatla ilgili hiç bir endişe duymadım aklımada gelmemişti hiç.ben asıl eğer gerçekten karada kazanamıyacak kadar çoksa bu denizcilerin gelirleri denizi zor bırakır diye korkmaya başladım..
kızlarrr nasılsınız bakalım yetişemedim yazılanlar öyle coğalmış ki
denizk ikinciye mi hamilesin canım cok sevindimmmm allah analı babalı büyütsün şimdiden
biz de düşünüyoruz bakalım eşim gitmeden allah nasip ederse yapacağız bebişş ben cok istiyorum, yani düşünüyordum karada iş bulsun sonra diye baktım ki onu düşün bunu düşün bi sürü engel cıkıo, en iyisi hiçbirini düşünmemek dedim belki hamile kalırsam ilk aylarında yalnız kalıcam ama sonlarına yetişir 2-3 ay sonra gidecek ben 5-6 aylıkken gelir
süper canım o zaman, bu kadar plan yapıyorsanız acıkca sormalısın bence kaç parası var ne iş yapmak istiyor, ne zaman evleneceksiniz vsss... bunlar denizde 20 km hızla gide gide agır hareket ederler benden söylemesisen arkadan iteklicen hadi hadi diye..
selammmm aramızda çok tecrübeli arkadaşlar var.benim o arkadaşların bilgisine ihtiyacım var.denizciler karada çalışmak istediklerin de denizi bırakmaya karar verdiklerinde kolay iş bulabilirler mi.
ne güzel yapabilecekleri bukar çok iş olması..evet haklısın karada kalmayı çok istemeleri lazım bunu bende anlamıştım.35 yaşından sonra yapılacak iş değildiyo şimdi 34 yaşında bu düşüncesi değişmezse belki bir iki defa daha gider sonra bırakır inşallaah.ama bir gün bırakmak istiyo bazende beliki bırakmam diyo çok kararsız. ama biliyorum hiç sevmiyo gitmeyi gitmek istemiyo ama mecbur buda benim işim diye gidiyo..karada az olsun geliri nolucak ona göre yaşanır ömrü denizde geçmiş yeter artık..
selam risus, bana da baslarda cok eglenceli geliyordu ooo kesin giderim dünyayı gezerim alışverişlerrr parislerrr
sonra yaşadıkça öğreniyorsun, şimdi bana da maaş baglasalar gitmem. gittim gördüm izin zamanımda bi süre gecirdim. öncelikle eşin 2. kaptansa cok yogun oluo dışarı cıkmak için de süvarinin agzına bakıo rahat edemezsin. eger 1. kaptansa benim ki öyle, o kadar cok denetim vs işleri oluo ki dışarı belki 2-3 saatliğine cıkabiliyor onda da merkeze uzak oluo. gemiye gelince ailen ve sevdiklerinden ayrısın, yiyecek içecek- temel ihtiyaclar kısıtlı. sacımın dibi cıktı makyajım manikürüm vs cok zor herseyi her an bulmak. canım lahana turşusu çekti, yoksa rüyanda görürsünkıyafetlerin ona göre olacak, düzgün giyinmen lazım. gemi eski ve pis ayakkabılarıla gezıosun. yemege iniosun aynı yer yukarı cıkıosun telefon cekmez televizyonda yabancı kanallar kız muhabbeti istersin yapacak insan yok.. yok da yok.
kocamın yanında olucam diosan ayrı
şahsi fikrim ise kocanız bile olsa kimse için bütün düzenini bozmaya, maddi özgürlüğünü bırakmaya degmez. bir cok erkek de karısı için bunu yapmaz emin olun..
Iyi bayramlar arkadaslar..benim icin aglama bayrami oldu bugun..gozlerim sisti aglamaktan..sevgilim yanimda yok zaten canm skilmis ustume geldikce geldiler..dalga konusu yaptilar artik..yok gelmedi mi hala seni kandiriyor ondan sana hayir yok cart curt..bunlari soyleyen dayim..babamin yaninda konusuluyor bide..vurdum kapiyi ciktim agla agla gozlerim sisti..sonra erkek arkadasim aradi ama anladi sesimden..beni neselendirmek iccin elinden ne geldiyse yapti ama ben ona da trip attim tabi onun bir succu yokkenbide seferleri uzattikca uzatiyolar dedi..seneye gelirsin bosver dedim zor tuttum kendimi bana mi denk geldi yeter ama ya az kaldi der sirket uzattikca uzatir..hep diger kaptanin yuzunden..o sirketten de nefret ettim artik..cok canim skkim cevremdekiler yuzunden
banada herkes neler diyor okuldaki en yakın arkadaşlarım bile canımın acıyacağını bile bile yok seni seni bırakır unutur falan diyorlar bende çok üzülüyorum ama sanırım takmamak lazım insanlar hiç düşünmeden konuşuyor bizde ağlayıp duruyoruz
Iyi bayramlar arkadaslar..benim icin aglama bayrami oldu bugun..gozlerim sisti aglamaktan..sevgilim yanimda yok zaten canm skilmis ustume geldikce geldiler..dalga konusu yaptilar artik..yok gelmedi mi hala seni kandiriyor ondan sana hayir yok cart curt..bunlari soyleyen dayim..babamin yaninda konusuluyor bide..vurdum kapiyi ciktim agla agla gozlerim sisti..sonra erkek arkadasim aradi ama anladi sesimden..beni neselendirmek iccin elinden ne geldiyse yapti ama ben ona da trip attim tabi onun bir succu yokkenbide seferleri uzattikca uzatiyolar dedi..seneye gelirsin bosver dedim zor tuttum kendimi bana mi denk geldi yeter ama ya az kaldi der sirket uzattikca uzatir..hep diger kaptanin yuzunden..o sirketten de nefret ettim artik..cok canim skkim cevremdekiler yuzunden
banada herkes neler diyor okuldaki en yakın arkadaşlarım bile canımın acıyacağını bile bile yok seni seni bırakır unutur falan diyorlar bende çok üzülüyorum ama sanırım takmamak lazım insanlar hiç düşünmeden konuşuyor bizde ağlayıp duruyoruz
sıkma canını zamanla alışırsın evlenirseniz laflar değişecek banada denizcinin her limanda sevgilii olur diyorlardı ağlarsan daha cok gelirler üstüne sizi böyle düşündüğünüze göre siz yapıyorsunuz eşlerinize cok üzülüyorum benim eşim yapsa bile aynı ülkede yaşamıyoruz sizinkiler sokakta karşılaşsalar mazallah dünya savaşı çıkar diyorum artık takılamıyorlareşimin yapacağından değil ben biliyorum kimsenin bişiy bilmesine gerek yok insanın denizde yada karada olması önemli değil önemli olan allah korkusu ve vicdanı emin ol sevgilinde seferi uzadı diye sıkılıyordur oralarda