Deniz adamlarının eşleri sohbete VİRA diyelim

Burcu cum iyi olmanıza sevindim..tekrar başınız saolsun..

Ben hiç iyi değilim..Hala bekliyorum..Zavallı sevgilimi hala bırakmadılar..ne sabır varmış bende..bu ay içinde de gelmeyecek gibi hissediyorum:KK43: moralim çok bozuk..

Nedense gelmeler uzuyor, demirde olmalar vs. Allah sabir versin Ozo, moralini bozma, bilirim bi donuk donuk haller coker insanin ustune, ruh gibi yasarsin. Ne zaman gelecegi belli mi kaba taslak --

çok sık giremiyorum malesef ama girdiğimdede yazmadan çıkmıyorum
ee malum çok daha yorgun ve halsizim genel olarak geriye kalan zamandada prensesimle vakit geçiriyoruz
eşimde istanbula gitti iş görüşmesi için inşallah hayırlı haberler alırız
kalp atışlarını duyalı epey oldu verda geçen hafta gittiğimizde eller havada slm verdi bize o minicik haliyle muhteşemdi
tabiki cinsiyet belli olduğunda paylaşacağım

senin beklentin boşa çıkmamıştır inşallah varmı güzel haberin :emir_bebek:

Var var :) cok yeni -- mutluyuz, yalniz olmak zormus ilk gunler ama :KK43: Kalp atisini duymadim henuz, babayi bekliyoruz gelecekti Agustos'un 15inde simdi sonunu bulur diyor.

Eller havada selam verdigine gore erkek mi olacak ne:) Esin niye is gorusmesine gidiyor, firmasindan mutlu degil mi. Karaya mi gececek, ins gecer denizcim, basmuhendis olarak tersanelerde iyi maas aliyorlarmis diye biliyorum.

Nedense gelmeler uzuyor, demirde olmalar vs. Allah sabir versin Ozo, moralini bozma, bilirim bi donuk donuk haller coker insanin ustune, ruh gibi yasarsin. Ne zaman gelecegi belli mi kaba taslak --

Verdacım çok haklısın:KK43: aslında haziran sonu gelecekti fakat sorun oldu..sonra temmuzda inecekti bu sefer diğer kaptanın annesi ameliyat olacağı için inemedi:KK43: şimdi ingiltereye gidiyolar..o da bilmiyor ne zaman geleceğini 6 ay oldu:KK43: o kadar bunalmış ki o da..Ağustos sonu gibi inşallah iner öyle diyoruz bakalım ama belli değil..dua edin gelsin nolur:KK43:

merhaba kızlar, bende 3 yıl sonra kaptan olacak bi adamın sevgilisiyim ve ilişkimiz çok ciddi ilerliyor, bana hep eğlenceli geldi o fikir, hele bide onun yanında sefere çıkabilmek fikri okadar heyecanlandırıyor ki beni..
tabi kaptan olmadan önce gideceği bi 6 ay uzun sefer birde 6 ayı tamamlaması gereken kısa seferleri olacak.. kısalar neyse de.. o 6 ay nasıl geçer hiç bilmiyorum..

Sorum şu, evlenip eşiyle seferlere gidenler var mı aranızda ? şuan kontratlar 4 aya düşürülmüş şahsen ben şuan onunla her sefer gitmeyi düşünüyorum :) çılgınlık gibi ama ayrı kalmayı gözüm yemiyor. Birde dünyayı gezmek muhteşem bişey olmalı :)

ehehehe dunyayı gezmek guzelde gemiyle pek iyi olmayabilir :KK53: bazı gemiler yuklerini öyle sacma şehirden uzak limanlara götururler ki cıksan gidip gelmen bir dunya vakit ve para tutar. hadi diyelim guzel bir yerdesin tahliye veya yuk alma işin cabuk biter, hadi gene diyelim guzel bir yerdesin cıkmak isticen eşinin vakti olmayacak :KK70: felann felannn...

şimdi diyeceksin ki bu kadar kötu mu elbette degil. git gör dene aklında kalmasın. ama her kadının yapabilecegi birşey degil. süs püs makyaj maniikur pedikur sacını yeri gelecek kendin boyacaksın keseceksin kuaför giyim kuşam isteyemeyeceksin, anam babam da yok, aglamak zırlamak yok :KK70: eşlere sonsuz destek verilecek :KK70: :KK53::KK37:

heee birde 2. kaptanken evlenip gidersen gemiye yeri gelecek kocanı aynı gemi içinde göremeyeceksin bile :KK70: çunku gemide herşeyi 2. ler yapar :KK70:

Yanitlarini ben de keyifle okuyorum Champagne :)
Esin denize ciktigi zamanlarda izinlerde nasillardi esinin ailesi? Sana nasil davranirlardi? Nasil dengeledin? ''dedi'' kismini anlatsan yeter ''kodu'' kismini sormuyorum bak valla :p

dengelemek mi? ben birşeyi dengelemedim, ben direkt kaçtım. kayınmandam beni degil hiç kimseyi ogluna denk görmez ve istemez. hal böyle olunca ileri derecede terbiyesiz+edepsiz söz ve hareketleri olan bir kadının yanında (ust katında) eşim yokken duramazdım. bende annemlere gittim orada kaldım.eşim geldiginde evime dönuyordum.

kayınzakkumu da arada arardım. kufur, hakaret eder, oğlum seni degil beni arıyor der vb. sacma sözlerini dinler hee hee tamam der kapatırdım vey suratıma kapatırdı işim kolaylaşırdı (tabii şimdi guldugume bakmayın o zamanlar cıldırıyordum sinirden elim ayagım kesiliyordu)
eşimede durum mantıklı gelmişti. tamam böyle yapalım dedi (onun derdi anasını benimle yalnız bırakmamak-benim derdim anası ile yalnız kalmamak. herkes kendi derdinde yane :KK53:) anlayışlı olduk birbirimize. bu sefere gittiginde de aynını dedim. eger anan gelirse ben giderim. cunku bunca yıldan sonra onu hele ki sen yokken cekecek taakkatim yok. kışın yeteri kadar cekiyorum zaten dedim. he dedi hö dedi bir caresine bakacagım dedi. baktı da saolsun.

eşimin kardeşi yok tek cocuk. kayınzakkumum cok önceden boşanmış kayınbaba da yok. işin kolay aslında diyebilrisiniz ama bendeki kayın hepsine bedel maaşallah.:KK47:

dedikodu isteyen yapsın benim allahtan ve eşimden başka hesap verecegim kimse yok. zaten dedikodu yapmaya fırsat verecek hal ve tavırlarım yok-olmamalıda. eşimin diğer teyze dayı kuzen gibi akrabalarını da severim ama bir yere kadar. az göruştum/göruşuyom. onlarda aklı yerinde saygılı insanlar zaten cılkını cıkarmazlar.

denge kurmak zorunda kalsaydım (dun bu konuyu bir denizci hanımı ile konuştuk) kimseye pabuç bırakmazdım. bu ev- bu eş -bu hayat benim ve eşimin. kimseye yedirtmem :KK56::KK37::KK53: ailemi yuvamı lenn derdim yane :KK70:
tampon-dengeleme görevi eşlere duşuyor. onlar bunu becerebilse kimse uzulmicek zaten. beceriksiz bizimkiler yaa...
(eş derken kadın veya erkek her iki tarafıda kastettim. ):KK35:

ben bir kendi ailemi guzel idare ederim. genelde de laf söylettirmem. söylettireceksem de organizasyonu ben yaparım :KK70: hahahaha

kayınodununa şizofren paronayak olarak tanıttık benimkilere böylece muhattap alacakları aklı yerinde bir ben bir eşim kaldı :KK70: eşimde cok ortalarda gözukmuyor. sorun cozuluyor :KK70:

Var var :) cok yeni -- mutluyuz, yalniz olmak zormus ilk gunler ama :KK43: Kalp atisini duymadim henuz, babayi bekliyoruz gelecekti Agustos'un 15inde simdi sonunu bulur diyor.

Eller havada selam verdigine gore erkek mi olacak ne:) Esin niye is gorusmesine gidiyor, firmasindan mutlu degil mi. Karaya mi gececek, ins gecer denizcim, basmuhendis olarak tersanelerde iyi maas aliyorlarmis diye biliyorum.

tebrik ederim inşallah minik pıtpıtları duyarsınız ve sonundada sağlıkla kucağınıza alırsınız.hayırlısıyla gelsinde eşin onların elinde değil biliyorsun biz burda nasıl kendimizi yiyorsak onlar daha beter durumdalar

ayy bilemiyorumki aslında gönlüm bize bir prenses daha yakışır diyo çeteyi 3 lemek için ama sağlıkla hayırlısıyla gelsinde gerisinin önemi yok artık :emir_bebek: şirket her defasında söylediği zamandan 1 ay sonra gönderiyor ve bu defa 3 ay boyunca maaş yatmadı sıkıntılıydı bizim için en son kalan parasınıda daha geçen ödediler :KK20: bunca sıkıntıya katlan üzerine bide maaşını alama kötü tabiki ama çok şükür içerde kalmadı en azından :KK19: hem kendi şirketine hemde başka şirketlerle konuşmak için gitti ama yine eski şirketle gidecek sanırım 15 ine kadar kesinleşir gidiş tarihin demişler :KK5: karaya geçse süper olur ama tersanede daha önce çalışmıştı hiç memnun kalmadı ne maaşlardan ne ortamdan 4-5 yıl önceydi tabi şimdi ne durumda hiç bilmiyorum ama eşime hatırlatırım :KK37:

ewet ya zmn cabuk gecıo ...amın cnm ...eşim haliyle dahada iiye gidio....:KK54:

allah sabır versin canım çok zor bir durum sık giremediğim için farkedemedim msjnı görüncede geçmişi aradım ve anladım
bende hep düşünürüm birine bişey olsa nasıl haber verilir diye söylesen bir türlü söylemesen ayrı sanırım o anda kararı nerede olduklarına göre vermek daha doğru olur allahtan zaten eşinin inme vakti gelmişte çok büyük sıkıntı olmamış

allah sabır versin canım çok zor bir durum sık giremediğim için farkedemedim msjnı görüncede geçmişi aradım ve anladım
bende hep düşünürüm birine bişey olsa nasıl haber verilir diye söylesen bir türlü söylemesen ayrı sanırım o anda kararı nerede olduklarına göre vermek daha doğru olur allahtan zaten eşinin inme vakti gelmişte çok büyük sıkıntı olmamış

tşkler aslında aug sonunda ınecekdı gemıden ben ayarladım gemı lımana yaklasmısdı 7gun vardı degısım ıcın 7gun yeterlı dıe duymusdum sırketıyle gorusdum ben organıze ettım aslına bakarsan olayı ...zor tecrubemı paylasdım sızlerlekı topık amacına ulassın dıe bende cok sey ogrendım bu topıkden bnmde faydam olsun dedım kısmet bole kotu bı olayaymıs:KK43:(

ayy bilemiyorumki aslında gönlüm bize bir prenses daha yakışır diyo çeteyi 3 lemek için ama sağlıkla hayırlısıyla gelsinde gerisinin önemi yok artık :emir_bebek: şirket her defasında söylediği zamandan 1 ay sonra gönderiyor ve bu defa 3 ay boyunca maaş yatmadı sıkıntılıydı bizim için en son kalan parasınıda daha geçen ödediler :KK20: bunca sıkıntıya katlan üzerine bide maaşını alama kötü tabiki ama çok şükür içerde kalmadı en azından :KK19: hem kendi şirketine hemde başka şirketlerle konuşmak için gitti ama yine eski şirketle gidecek sanırım 15 ine kadar kesinleşir gidiş tarihin demişler :KK5: karaya geçse süper olur ama tersanede daha önce çalışmıştı hiç memnun kalmadı ne maaşlardan ne ortamdan 4-5 yıl önceydi tabi şimdi ne durumda hiç bilmiyorum ama eşime hatırlatırım :KK37:

ayyy yerim ben sizin sıpişkolarınızı yaaaaaa:KK52::KK52::KK52::KK52: ne güzel haberler bunlr böyle.... çok sevindiimmmm.... inşallah sağlıkla sıhhatle kolaylıkla alırsınız kucaklarınıza kızlarr.... tüm detaylarınızı bekliyoruz ama :)

Verdacım çok haklısın:KK43: aslında haziran sonu gelecekti fakat sorun oldu..sonra temmuzda inecekti bu sefer diğer kaptanın annesi ameliyat olacağı için inemedi:KK43: şimdi ingiltereye gidiyolar..o da bilmiyor ne zaman geleceğini 6 ay oldu:KK43: o kadar bunalmış ki o da..Ağustos sonu gibi inşallah iner öyle diyoruz bakalım ama belli değil..dua edin gelsin nolur:KK43:

ozo cum valla insanı bildiğin bazen beklemekten vazgeçeriyorlar ya... yani artık "gelmeyecek herhalde epey" diyorsun.. inşallah tez zamanda gelebilir ve sağlıkla kavuşabilirsiniz...Dün sana da buradaki diğer arkadaşlara da dualar ettim Allah kabul ederse...

ewet ya zmn cabuk gecıo ...amın cnm ...eşim haliyle dahada iiye gidio....:KK54:

canım allah daha da sabır verir inşallah... daha iyi olduğunuza sevindim... inşallah daha da iyi olursunuz...

Mavidelisi, aynen ben de oyle hissediyorum cnm, zaten bu yazdiklarimizi birbirimizden baska kime anlaticaz ki, kim anlayacak,kim bilecek ki, gunluk hayatta benim tanidigim denizci esi yok, zaten ilk kontratta ogrendim ki her kontratta farkli insanlarla birlikte olunuyor, karaya inince de zaten kendine, ailelere vakit zor yetiyor, arkadaslarla ne kadar istesen de cok gorusemiyorsun. Hos gorussen anlatsan anliyorlar mi tabii ki hayir, hatrin icin dinliyorlar ama bos bos bakarak:) cunku ortak bir his duyulmuyor anlatilanlardan.

Denizk arkadasimiz ornegin, esinin yolunu gun gun hasretle gozlerken evliligi ilk hamile kalmasi, evi tasinmalari, baska ev almalari, ikinciye hamile kalmasi vs vs hepsi de kac yildir bu forumda sagolsun bizi de ortak ettigi guzelliklerdi. Ben cok mutlu oluyordum okudukca, keske daha once yazsaymisim. Senin yazdiklarini okuyunca dayanamadim yazasim geldi bi baktim tikkiri tikkiri yaziyorum

Kulagina kupe olsun olsun:) sen kendine ne deger verirsen karsindakiler de o degeri verecek, dudak bukseler mukseler de ya alisacaklar ya da seni kaybedeceklerini bilecekler, fazla alistirma:) esinin nazlari konusunda ne diyecegimi bilemiyorum:) la bu yasta ve bu kadar yil evlilikten sonra pek alisik olunan bi durum degil:)ama icin icin esini hic suclama, onu boyle yetistiren annesi, sirf kendi tatmini icin boyle yetistirmis yazik etmis kendi cocuguna.

Bebek kitabi okuyorum, kitapta diyor 5 aydan sonra bebek anneden yavas yavas ayrilmaya etrafa bakmaya baslar, ancak bi taraftan da hep annesine bakar, annesinin yuzu asik mi guluyor mu, onun disari bakmasina ne diyor diye. Cogu anne kendi bagimliligindan ve mutsuzluklarindan dolayi bebege tavir koyarlar, suratlarini gucenmis gibi yaparlar dolayisiyla bebek hic bagimsizlik kazanamaz; bu donemde mutlaka bebeginize kendinizden ayrildigi zaman da mutlu oldugunuzu mutlaka belli edin diyor.

Bir de zor insanlarla ve davranislarla ugrasma sanati kitabi okumustum, aklimda kalan en en carpici tavsiye, zor insanlarin zor davranislarinin aynisini siz de istikrarli bir sekilde onlara yapin ancak oyle anlarlar diyordu. O 2 naz yapiyorsa sen 3 yap bakalim n'olacak:)) (bu arada bu gulucuk gibi simgeleri hala sen de benim gibi kullanmiyorsun, nerden yap'caz ogrenseydik bi :)[/QUOTE]

tatlım o ifadeler için, yukarıda forum ayarlarına giriyorsun, orada Çeşitli Seçenekler var... ve oradaki Mesaj Editörü kısmında "Standart Editör - Toolbar" kısmını seçiyorsun... oluyor öyle :)

söylediklerinle yine çok haklısın.. başkasına ne anlatacaksın ne kadar anlatabilirsin ya da nasıl anlayabilirler... malesef ki öyle ama gerçekten burayı bulduğum için çok sevindim.. yni insan "ohhh yalnız deilmişim" diyor... bu önemli birşey...
aslında kayınvalide eşime çok çok naz yapıyor... eşim de öyle büyüdüğüne göre o da bana yapıyor muhtemelen... zaten kadın da hala çocuğun ömrünü yiyor yani resmen... tövbe tövbe:KK1:
ben de epey kişisel gelişim psikolji ile vs ilgilenirim, okurum yani.. eşime de arada gönderirim... ne anlıyor birşey çıkarıyor mu bilmiyorum :) ama özellikle bu sefer geldiğinde bir iki kitabı okutmayı düşünüyorum.. o sen de yap taktiğini kendi çapımda denemiştim de zaten ama bu konuda hem ben beceriksizim :KK1: hem de iş sarpa sardı sonunda yani anlayamadı.. ve bende bunu göstereceğim diye huy edinmemek adına bıraktım geri :44:
ama şunda çok haklısın resti çekince, kaba tabirle kedi gibi oluyorlar cidden ve cidden sığ zannediyorlar...halbuki karşındaki insanı düşünmeleri için, kıymetini anlamaları için reste ihtiyaç duymaları çok acı geliyor bana...ama malesef de bu böyle oluyor işte...

Mavidelisi, aynen ben de oyle hissediyorum cnm, zaten bu yazdiklarimizi birbirimizden baska kime anlaticaz ki, kim anlayacak,kim bilecek ki, gunluk hayatta benim tanidigim denizci esi yok, zaten ilk kontratta ogrendim ki her kontratta farkli insanlarla birlikte olunuyor, karaya inince de zaten kendine, ailelere vakit zor yetiyor, arkadaslarla ne kadar istesen de cok gorusemiyorsun. Hos gorussen anlatsan anliyorlar mi tabii ki hayir, hatrin icin dinliyorlar ama bos bos bakarak:) cunku ortak bir his duyulmuyor anlatilanlardan.

Denizk arkadasimiz ornegin, esinin yolunu gun gun hasretle gozlerken evliligi ilk hamile kalmasi, evi tasinmalari, baska ev almalari, ikinciye hamile kalmasi vs vs hepsi de kac yildir bu forumda sagolsun bizi de ortak ettigi guzelliklerdi. Ben cok mutlu oluyordum okudukca, keske daha once yazsaymisim. Senin yazdiklarini okuyunca dayanamadim yazasim geldi bi baktim tikkiri tikkiri yaziyorum

Kulagina kupe olsun olsun:) sen kendine ne deger verirsen karsindakiler de o degeri verecek, dudak bukseler mukseler de ya alisacaklar ya da seni kaybedeceklerini bilecekler, fazla alistirma:) esinin nazlari konusunda ne diyecegimi bilemiyorum:) la bu yasta ve bu kadar yil evlilikten sonra pek alisik olunan bi durum degil:)ama icin icin esini hic suclama, onu boyle yetistiren annesi, sirf kendi tatmini icin boyle yetistirmis yazik etmis kendi cocuguna.

Bebek kitabi okuyorum, kitapta diyor 5 aydan sonra bebek anneden yavas yavas ayrilmaya etrafa bakmaya baslar, ancak bi taraftan da hep annesine bakar, annesinin yuzu asik mi guluyor mu, onun disari bakmasina ne diyor diye. Cogu anne kendi bagimliligindan ve mutsuzluklarindan dolayi bebege tavir koyarlar, suratlarini gucenmis gibi yaparlar dolayisiyla bebek hic bagimsizlik kazanamaz; bu donemde mutlaka bebeginize kendinizden ayrildigi zaman da mutlu oldugunuzu mutlaka belli edin diyor.

Bir de zor insanlarla ve davranislarla ugrasma sanati kitabi okumustum, aklimda kalan en en carpici tavsiye, zor insanlarin zor davranislarinin aynisini siz de istikrarli bir sekilde onlara yapin ancak oyle anlarlar diyordu. O 2 naz yapiyorsa sen 3 yap bakalim n'olacak:)) (bu arada bu gulucuk gibi simgeleri hala sen de benim gibi kullanmiyorsun, nerden yap'caz ogrenseydik bi :)

tatlım o ifadeler için, yukarıda forum ayarlarına giriyorsun, orada Çeşitli Seçenekler var... ve oradaki Mesaj Editörü kısmında "Standart Editör - Toolbar" kısmını seçiyorsun... oluyor öyle :)

söylediklerinle yine çok haklısın.. başkasına ne anlatacaksın ne kadar anlatabilirsin ya da nasıl anlayabilirler... malesef ki öyle ama gerçekten burayı bulduğum için çok sevindim.. yni insan "ohhh yalnız deilmişim" diyor... bu önemli birşey...
aslında kayınvalide eşime çok çok naz yapıyor... eşim de öyle büyüdüğüne göre o da bana yapıyor muhtemelen... zaten kadın da hala çocuğun ömrünü yiyor yani resmen... tövbe tövbe:KK1:
ben de epey kişisel gelişim psikolji ile vs ilgilenirim, okurum yani.. eşime de arada gönderirim... ne anlıyor birşey çıkarıyor mu bilmiyorum :) ama özellikle bu sefer geldiğinde bir iki kitabı okutmayı düşünüyorum.. o sen de yap taktiğini kendi çapımda denemiştim de zaten ama bu konuda hem ben beceriksizim :KK1: hem de iş sarpa sardı sonunda yani anlayamadı.. ve bende bunu göstereceğim diye huy edinmemek adına bıraktım geri :44:
ama şunda çok haklısın resti çekince, kaba tabirle kedi gibi oluyorlar cidden ve cidden sığ zannediyorlar...halbuki karşındaki insanı düşünmeleri için, kıymetini anlamaları için reste ihtiyaç duymaları çok acı geliyor bana...ama malesef de bu böyle oluyor işte...[/QUOTE]

Verdacım çok haklısın..bana sanki hiç gelmeyecekmiş gibi geliyor artık dediğin gibi..dularıın içinde Allah razı olsun..inşallah kabul olur..çok saol:) umarım iyisindir?

yazdıklarınızdan sonra karaya gecmek zor mu kolay mı bilmedim?
bakın hanımlar maksadım reklam yapmak degil. lakin madem karaya diyorsunuz o zaman yazacagım. 1: karanında bir çözum olmadıgını söylemek durumundayım. 2:alternatifleriniz

* şu anda bile maalesef yeteri kalan bilinmeyen profesyonel uluslararası ticari yat (mega yat vb.) kaptanı ehliyetleri artık turkiyede verilmekte. eskiden ingiltere veya bu ehliyeti veren ulkelere gidip egitim alınıyordu. şimdi ise turkiyede. illa ticari olmasına gerek yok amam iyi maaş ve iyi bir patron sahibi olmak istendiginde bu ehliyet yat kaptanlarına + kazandırıyor. daha fazla detaylarına girmeyeyim. soran olursa yazarım.

* parttıme veya fulltıme denizcilik okullarında/kurslarında eğitmenlik yapabilirler (gerekli izinleri belgeri almaları şart tabii) örnegin bir mikane muhendisi makine dersi için turkiyenin dort bir yanına gidip dersini veriyor ve geliyor. ders ucreti alıyor ve kalma gitme yeme içme okuldan karşılanıyor.

* armator yanlarında enspektor, mudur ISM VEYA ISPS bilgileri takip- guncelleme işleri var (dpı mı ne deniyordu yanlış degilsem), az bilinir bu da, kimyasal ve kuruyuk bölum çalışanı, sorumlusu vb. olabilirler.

* tersanaler var ama pek ölee sevmem ben tersane işlerini

*klavuz kaptanlık var. ist. veya izmir denizcilik okullarından bununla ilgili bir egitime katılıyorlar sornada özel veya devlette klavuz kaptan olabiliyorlar. (devlet kpss istiyor). tabii hemen hop diye klavuz olamıyorsun bilmem kaç gemilik stajın var. bu stajı tamamlıyorsun genel bir mulakat sınavı gibi bişey oluyor. ondan sonra resmen klavuz oluyon.

* liman muduru - marina muduru ve buralarda benzeri görevler.

* deniz guvenlik ekipmanları satış pazarlama firmları

tek sorun ne biliyor musunuz? bulunan iş her zaman evimize semtimize yakın olmuyor :KK70: bu nedenle iş buldun baktın guzel ilk eşiniz gitsin 3-4 ay kontrol etsin baktı iş gidiyor herşey iyi sizide yanına alsın. hayır gelmem, gelemem, ailem, anam babamdan ayrı olmaz, cocukların okulu da demeyin.gidin.
örnek: cok yakın arkadaşımız ankaradan ist. geldi. cocuk agladı zıradı ankaraya donecegim diye. şimdi ise aman sakın ankaraya gitmeyelim diye aglıyor. yani cocuklar biraz sabır istiyor ama cok cabuk adapte oluyorlar.

benimki afrikada kıyın kıyın geziyor... yerel hatlar saolsun yazışıyoz bol bol :KK53: yazışmak bile yanyanayız hissi veriyor :KK70: ilk kavgamızı ettik oohhh dedim eksik kalmıştı bir yer tamamlandı :KK70:
bir keresinde gemi transferine gitti okyanus ortasında benle mail yolu ile kavga ediyor.ben yazamıyorum sadece okuyorum. geldiginde iletmek uzere mailler, notlar yazıyorum. gibraltara girdiler teller cekiyor kuzu olmuş tabe :KK70: sesini duyunca benim öfkende dindi :KK70: bir anda sevgi böcegi olduk karı koca :KK70:

kızlarrr nasılsınız bakalım yetişemedim yazılanlar öyle coğalmış ki:KK3::KK3:
denizk ikinciye mi hamilesin canım cok sevindimmmm allah analı babalı büyütsün şimdiden:KK54:
biz de düşünüyoruz bakalım eşim gitmeden allah nasip ederse yapacağız bebişş ben cok istiyorum, yani düşünüyordum karada iş bulsun sonra diye baktım ki onu düşün bunu düşün bi sürü engel cıkıo, en iyisi hiçbirini düşünmemek dedim belki hamile kalırsam ilk aylarında yalnız kalıcam ama sonlarına yetişir 2-3 ay sonra gidecek ben 5-6 aylıkken gelir:KK49:

selammmm aramızda çok tecrübeli arkadaşlar var.benim o arkadaşların bilgisine ihtiyacım var.denizciler karada çalışmak istediklerin de denizi bırakmaya karar verdiklerinde kolay iş bulabilirler mi.

Son düzenleme:
selammmm aramızda çok tecrübeli arkadaşlar var.benim o arkadaşların bilgisine ihtiyacım var.denizciler karada çalışmak istediklerin de denizi bırakmaya karar verdiklerinde kolay iş bulabilirler mi.

bir arkadas yazmış canım yapılabilecek işleri, ama önce kendilerinin karaya gecmeyi istemesi gerekiyor. benim eşim de bi gün planlar yapıyor bi gün diyor ki o parayı karada bi senede bile kazanamam..parası güzel ama zor tabi.
karada öğretmenlik yapılabilir, üniversitede kalınabilir, kılavuz kaptan olunabilir (eger 1 kaptan ehliyeti ile 1 sene calışmış ise), kıyı emniyetine girilebilir, şirketlerde enspektör, acenta vs olunabilir. limanlarda şef, denetci gibi işler olabilir ya da ticaret yapabilirler bagımsız olarak..deediğim gibi önemli olan adamın buradaki işte mutlu olması ve işin maddi yönden tatmin edici olması önemli. sevgilier..

bir arkadas yazmış canım yapılabilecek işleri, ama önce kendilerinin karaya gecmeyi istemesi gerekiyor. benim eşim de bi gün planlar yapıyor bi gün diyor ki o parayı karada bi senede bile kazanamam..parası güzel ama zor tabi.
karada öğretmenlik yapılabilir, üniversitede kalınabilir, kılavuz kaptan olunabilir (eger 1 kaptan ehliyeti ile 1 sene calışmış ise), kıyı emniyetine girilebilir, şirketlerde enspektör, acenta vs olunabilir. limanlarda şef, denetci gibi işler olabilir ya da ticaret yapabilirler bagımsız olarak..deediğim gibi önemli olan adamın buradaki işte mutlu olması ve işin maddi yönden tatmin edici olması önemli. sevgilier..

ne güzel yapabilecekleri bukar çok iş olması..evet haklısın karada kalmayı çok istemeleri lazım bunu bende anlamıştım.35 yaşından sonra yapılacak iş değildiyo şimdi 34 yaşında bu düşüncesi değişmezse belki bir iki defa daha gider sonra bırakır inşallaah.ama bir gün bırakmak istiyo bazende beliki bırakmam diyo çok kararsız. ama biliyorum hiç sevmiyo gitmeyi gitmek istemiyo ama mecbur buda benim işim diye gidiyo..karada az olsun geliri nolucak ona göre yaşanır ömrü denizde geçmiş yeter artık..

Son düzenleme:
X