Deniz adamlarının eşleri sohbete VİRA diyelim

yok tatlım eşim 2. kaptan..beyinlerine deniz suyu kaçıyor doğru :)) biraz da uzakta kalmaktan sanırım kadın-erkek ilişkilerini, normal yaşamı unutuyorlar... haklılar da...
ama bizde şu var malesef, beyim biraz fazla takılıyor ben de daha az tahammüllüyüm.. ben sustukça herşeyi istiyor istiyor istiyor çünkü....sonra hem sürekli naz geçiriyor (ben de zor durumda değilmişim gibi) hem de ha bire şunu yapmasan/bu niye böyle/şöyle olsa vs vs vs...

üstüne, her sefere çıkıp geldiğinde daha da içine kapanıyor adeta.. herkeste mi böyle bilemiyorum.. o yüzden şu an sadece kendi başıma okyanus ortasında çırpınıyor gibi hissediyorum... arada sakince arada çıldırarak :)

kısmen de olsa aynılar...benimki bu neden öle böle demez, dumduz begenmedini acık sacık ve hatta kacık bir şekilde söyler.

saygı - empati- yardım ve kadının önemini sadece gemide degil evde de göstermeleri lazım.

iyiside var ama azınlık gibi geliyor bana...

bazen benimki de kapanır, hoşgeldin derim hııı diye bir ses bile cıkartmaz (ki biz karadayız).

Son düzenleme:

bilemiyorum canım ya.. yani uzaklık özlem artık tavan yaptı ondan mı diyorum kendi kendime.. ben de artık bunlara takılıyorum çünkü.. gözümde mi büyütüyorum diye düşünüyorum.. ama yani bazen zoruma da gidiyor bu kadar herşeye laf edilmesi..
bunun sebebi de biraz benim sanırım.. çünkü, babasını doğduğunda annesini ise 17-18 inde elleri arasında kaybetmiş biriyim malesef.. bu yüzdendir ki öyle ota boka takılamıyorum.. bana göre en önemli şey huzur/mutluluk.. bu kadar meseleyi nereden bulduklarını bile çözemiyorum artık inan.. ki iyi güzin ablayımdır da ha
yani yada diyorum 4 yıl oldu evleneli, yorulduk mu... o mu bu mu şu mu vs vs vs:44:
öyle düşünüyorum geldiğinde ne yapacağım, çocuk düşünüyorduk ama bu halde ne olacak vs diye... bilmiyorum yani

geldiginde ne yapacaksın hiç bir şey... ne o yorulduk felan... olmayan adamla yorulunmaz. huzur ve mutluluk ikinizin elinde.
sonucta evlilikteki kabahatler,sıkıntılar yada aile birliliginin temelinden sarsılması dedigimiz şey tek kişi sucu kabahati ile olmaz az sorumlu cok sorumlu diye bakılır. bu sebeble konuşacaksınız. eger dinlemeye anlatmaya tahammul bulamıyorsıunuz aile danışmanına gideceksiniz. ben gittim ve benim acımdan cok ıyi oldu. şiddetle tavsiye ederim.

ottan moktan şeylere takılmai kırıcı evet ama öldurucu degil. erkekler bizden daha cok bahane bulurlar yada söle eşinin mezuniyet yılını abilerine söyleyeyim kulaklarını ceksinler

Mavidelisi, gececek cnm, simdi bu yalnizlik psikolojisiyle boyle dusunuyorsun. Sarja ihtiyacin var yalnizca yorgunluk konusunda:)

Diger konularda da kendini suclamayi, hep karsindakini dusunmeyi birak. Buyutmuyorsun, evet minicik seylere bile laf soyluyorlar, durbun gibi gozlerle bakiyorlar cunku baska buyuk acik bulamiyorlar. Hatta bence en ufak biseyi bile buyut ki anlasinlar artik, omur boyu cekecek halin yok ya, cok uzerilerine geliyorlarsa cek resti gitsin, bulmuslar senin gibi kizi. Kafalarini cevirip baksinlar etraflarina diger gelinlere de sonra ota b.ka laf soylesinler. Sen hala aman uzmeyeyim kocami, huzursuzluk cikmasin, olgunlukla hallolsun hersey diyorsun cunku hayata daha derin bakabiliyorsun ama karsindakiler sig. Derin denizleri birakip onlarla denizin sig yerinde durunca saniyorlar ki biz de onlar gibi acilamiyoruz yuzerken. Onlar icin balik gibi yuzmeyi birakip sig yerde onlarla birlikte olmaya calistigimizi anlamiyorlar ve anlamayacaklar. O yuzden hicc yuzme keyfinden geri kalma, ise yaramiyor:)

Ben benim kayinvalideye acikca soyledim, sizin kafanizda oglunuz icin belirli bir gelin kalibi varmis, o kaliba gore degerlendiriyorsunuz bendeki herseyi dedim. Sonra da kendi kendinize beklenti icine girip kendi kendinize hayal kirikligina ugruyorsunuz dedim. Hic bosuna beklenti icinde olmayin, o beklentiler olmayinca da bosuna ne kendinizi uzun ne beni ve oglunuzu uzun, cunku ben oyle biri degilim ve hicbir zaman da olmayacagim dedim.

Esin bu kadar nazliysa annesine de yapiyordur belki. Sana sunu yapma vs dediginde hangilerini kendi aklindan hangilerini annesinin aklindan soyluyor ayirt etmeye calis. Bir de izine gelince esine de ki; en yakin akraba da olsa, kaldir kafani insanlarin yuzune bak de, sadece duyduklarinla yetinme de. Cunku insanin gozleri, yuz mimikleri, el kol hareketleri herseyi anlatmaya yetiyor da artiyor. Internetten psikolojik analiz oku, ara ara da esine gonder bikac satir, gonder ki biraz sana nasil davrandiklarini anlasin. Hos anlasa da tabii ki ailesi, hep degerli olacak ama en azindan sana niye boyle yaptin vs demeyi birakir umuyorum :)

Son düzenleme:
Kayınodunlar hep aynı..kayınzebani ise sorun benimki de innnnaaanılmaaaaaazzz derecede beter. allah kolaylık versin hepimize...

merhaba kızlar, bende 3 yıl sonra kaptan olacak bi adamın sevgilisiyim ve ilişkimiz çok ciddi ilerliyor, bana hep eğlenceli geldi o fikir, hele bide onun yanında sefere çıkabilmek fikri okadar heyecanlandırıyor ki beni..
tabi kaptan olmadan önce gideceği bi 6 ay uzun sefer birde 6 ayı tamamlaması gereken kısa seferleri olacak.. kısalar neyse de.. o 6 ay nasıl geçer hiç bilmiyorum..

Sorum şu, evlenip eşiyle seferlere gidenler var mı aranızda ? şuan kontratlar 4 aya düşürülmüş şahsen ben şuan onunla her sefer gitmeyi düşünüyorum :) çılgınlık gibi ama ayrı kalmayı gözüm yemiyor. Birde dünyayı gezmek muhteşem bişey olmalı :)

Bu arada Burcu n'apti acaba? Burcu'cum haberlerini bekliyoruz.

verdacım öncelıkle sana tesekkurler neler yaptıgımı anlatsam roman olur esım gelelı 4gun oldu haberı yokmus ama sanırım anlıyordu son 2-3 gun babasının durumunu sormamaya bıle baslamısdı hatta sehre ayak bastıgında senı annnelerde beklıorum dedıgımde once kendı evımıze gıdıp esyalarını bırakıp sonra annesıne geldı bnm babam hastanede yatsa hıcbır kuvvet benı hastaneden baska yere goturemezdı ya dusunemedı cunku hıc ölüm görmemiş yada tahmın edıyordu ...neyse ogrendıgınde cok uzuldu hala pek ıyı oldugunu soyleyemem ogun bnmde tansıyonum tavan yaptı cocuk acısını yasayamadan benle ılgılenmek zorunda kaldı neyse bende oda bıraz daha ıyıyız artık bu konudada tecrubem var ne yapılır nasıl soylenır ogrenmıs olduk...

sızler ıyısınızdır umarım sıcaklarla aranız nasıl...

valla kızlar size ne desem ne kadar teşekkür etsem az... yeniyim buralarda belki ama sizleri de yıllardır tanıyor gibiyim cidden.. iyi ki de varsınız.. Yazdıklarınızın hepsini ciddiye alacağım söz.. hepsini hem fiili hem de kulağıma küpe yapacağım
bu kadar düşünmekle de kendimi yemekten öte bir yere varabildiğim yok zaten..

burcucum çok üzüldüm ya.. çok çok zor bir durum... inşallah allah kolaylık/sabır verir.. hayırlısıyla atlatabilirsiniz...
yapabileceğimiz birşey varsa seve seve yardımcı olmak isterim..

Kayınodunlar hep aynı..kayınzebani ise sorun benimki de innnnaaanılmaaaaaazzz derecede beter. allah kolaylık versin hepimize...

vallahi hayat enerjinize çabanıza gıpta ile bakıyorum şu an :)) erken yaşadıklarım yüzünden erken yoruldum sanırım... güçlü insandım ama o kadar güçlü değilim şimdi.. yıpranmışım yahu :)

ama kayın oduna bayıldım

Hosgeldin Risus, ilk sayfadan itibaren bu 700 sayfayi oku mutlaka :) cogu denizci esi oyle yapiyor, hergun kitap dergi okur gibi oku, neler ogreniyorsun neler, biz esimle daha cikiyorduk okudugumda. Kolay gelsin simdiden, sevgiler --

Son düzenleme:

Ah Burcu'cugum haberlerini almak ne guzel -- dikkat et kendine ama. Hep aklimdaydi durumunuz, denizcilik hayatinin gercek yuzlerinden birini bize de gosterdigin ve dusunmeye sevkettigin icin gercekten tesekkurler--bu topige bagliligim biraz daha artti -- kendimi senin yerine koydum hep dusunurken ah canim ya--limana yanasir yanasmaz gelebildi mi esin --

Yanitlarini ben de keyifle okuyorum Champagne :)
Esin denize ciktigi zamanlarda izinlerde nasillardi esinin ailesi? Sana nasil davranirlardi? Nasil dengeledin? ''dedi'' kismini anlatsan yeter ''kodu'' kismini sormuyorum bak valla

tesekkurler canım solemen yeter ...cok mutlu ettın benı....

ılgınc bır yer burası degılmı baska topıklerdede aktıfım ama burdakı samımıyetı dıgerlerınde goremıorum sanırım bızım eslerımızın meslegınden kaynaklı buraya yazmamdakı amaclardan bırıde sızlerı bılgılendırmekdı once şirketle konusup esıme durumu sölememelerini söledim zaten lımana yanasmaya 7gun vardı o arada şirket adam ayarladı tesadufdurkı ayarladıkları adamda eşimin ünv.den arkadaşı çocuk benı aradı eşine bırsey ıletmemı ıstermısın falan dıe...hayat gercekden cok ılgınc....

hepınıze ılgınızden dolayı ayrı ayrı tesekkur edıyorum umarım bnm basıma gelenler hıc kımsenın basına gelmesın...

çok sık giremiyorum malesef ama girdiğimdede yazmadan çıkmıyorum
ee malum çok daha yorgun ve halsizim genel olarak geriye kalan zamandada prensesimle vakit geçiriyoruz
eşimde istanbula gitti iş görüşmesi için inşallah hayırlı haberler alırız
kalp atışlarını duyalı epey oldu verda geçen hafta gittiğimizde eller havada slm verdi bize o minicik haliyle muhteşemdi
tabiki cinsiyet belli olduğunda paylaşacağım

senin beklentin boşa çıkmamıştır inşallah varmı güzel haberin

Kizlarr nasilsinizz bizim 17. Gunumuz doldu esim biraz daha ii ama iste...😞😞
gelen giden biraz kafamiz dagilio hayat dvm edio herseye ragmen....

Kizlarr nasilsinizz bizim 17. Gunumuz doldu esim biraz daha ii ama iste...

Burcu cum iyi olmanıza sevindim..tekrar başınız saolsun..

Ben hiç iyi değilim..Hala bekliyorum..Zavallı sevgilimi hala bırakmadılar..ne sabır varmış bende..bu ay içinde de gelmeyecek gibi hissediyorum moralim çok bozuk..

Kizlarr nasilsinizz bizim 17. Gunumuz doldu esim biraz daha ii ama iste...

Burcu 17 gun oldu mu, ne cabuk gecmis zaman. Allah isiklar icinde yatirsin. Sen varsin esine destek, zamanla daha da iyi olur umuyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…