- 4 Temmuz 2013
- 1.286
- 1.701
-
- Konu Sahibi DERXIXNDENXIXZ
- #6.701
birbirini seven deger verenler nasıl böle olur acıklayayım: şimdi denizde bunların beyinlerine denizsuyu kaçıyor ve salamura oluyorlar. hepsi için geçerli degil :) uzulme dırdır etme herşey duzelir
ve arkadaşın da yazdıgı gibi, duzensizlik dedigimiz şey aslında bizim duzenimiz :)
sizlerde suvarı eşi misiniz?
yok tatlım eşim 2. kaptan..beyinlerine deniz suyu kaçıyor doğru :)) biraz da uzakta kalmaktan sanırım kadın-erkek ilişkilerini, normal yaşamı unutuyorlar... haklılar da...
ama bizde şu var malesef, beyim biraz fazla takılıyor ben de daha az tahammüllüyüm.. ben sustukça herşeyi istiyor istiyor istiyor çünkü....sonra hem sürekli naz geçiriyor (ben de zor durumda değilmişim gibi) hem de ha bire şunu yapmasan/bu niye böyle/şöyle olsa vs vs vs...
üstüne, her sefere çıkıp geldiğinde daha da içine kapanıyor adeta.. herkeste mi böyle bilemiyorum.. o yüzden şu an sadece kendi başıma okyanus ortasında çırpınıyor gibi hissediyorum... arada sakince arada çıldırarak :)
kısmen de olsa aynılar...benimki bu neden öle böle demez, dumduz begenmedini acık sacık ve hatta kacık bir şekilde söyler.
saygı - empati- yardım ve kadının önemini sadece gemide degil evde de göstermeleri lazım.
iyiside var ama azınlık gibi geliyor bana...
bazen benimki de kapanır, hoşgeldin derim hııı diye bir ses bile cıkartmaz (ki biz karadayız).
bilemiyorum canım ya.. yani uzaklık özlem artık tavan yaptı ondan mı diyorum kendi kendime.. ben de artık bunlara takılıyorum çünkü.. gözümde mi büyütüyorum diye düşünüyorum.. ama yani bazen zoruma da gidiyor bu kadar herşeye laf edilmesi..
bunun sebebi de biraz benim sanırım.. çünkü, babasını doğduğunda annesini ise 17-18 inde elleri arasında kaybetmiş biriyim malesef.. bu yüzdendir ki öyle ota boka takılamıyorum.. bana göre en önemli şey huzur/mutluluk.. bu kadar meseleyi nereden bulduklarını bile çözemiyorum artık inan.. ki iyi güzin ablayımdır da ha
yani yada diyorum 4 yıl oldu evleneli, yorulduk mu... o mu bu mu şu mu vs vs vs:44:
öyle düşünüyorum geldiğinde ne yapacağım, çocuk düşünüyorduk ama bu halde ne olacak vs diye... bilmiyorum yani
bilemiyorum canım ya.. yani uzaklık özlem artık tavan yaptı ondan mı diyorum kendi kendime.. ben de artık bunlara takılıyorum çünkü.. gözümde mi büyütüyorum diye düşünüyorum.. ama yani bazen zoruma da gidiyor bu kadar herşeye laf edilmesi..
bunun sebebi de biraz benim sanırım.. çünkü, babasını doğduğunda annesini ise 17-18 inde elleri arasında kaybetmiş biriyim malesef.. bu yüzdendir ki öyle ota boka takılamıyorum.. bana göre en önemli şey huzur/mutluluk.. bu kadar meseleyi nereden bulduklarını bile çözemiyorum artık inan.. ki iyi güzin ablayımdır da ha
yani yada diyorum 4 yıl oldu evleneli, yorulduk mu... o mu bu mu şu mu vs vs vs:44:
öyle düşünüyorum geldiğinde ne yapacağım, çocuk düşünüyorduk ama bu halde ne olacak vs diye... bilmiyorum yani
Bu arada Burcu n'apti acaba? Burcu'cum haberlerini bekliyoruz.
geldiginde ne yapacaksın hiç bir şey... ne o yorulduk felan... olmayan adamla yorulunmaz. huzur ve mutluluk ikinizin elinde.
sonucta evlilikteki kabahatler,sıkıntılar yada aile birliliginin temelinden sarsılması dedigimiz şey tek kişi sucu kabahati ile olmaz az sorumlu cok sorumlu diye bakılır. bu sebeble konuşacaksınız. eger dinlemeye anlatmaya tahammul bulamıyorsıunuz aile danışmanına gideceksiniz. ben gittim ve benim acımdan cok ıyi oldu. şiddetle tavsiye ederim.
ottan moktan şeylere takılmai kırıcı evet ama öldurucu degil. erkekler bizden daha cok bahane bulurlaryada söle eşinin mezuniyet yılını abilerine söyleyeyim kulaklarını ceksinler
Mavidelisi, gececek cnm, simdi bu yalnizlik psikolojisiyle boyle dusunuyorsun. Sarja ihtiyacin var yalnizca yorgunluk konusunda:)
Diger konularda da kendini suclamayi, hep karsindakini dusunmeyi birak. Buyutmuyorsun, evet minicik seylere bile laf soyluyorlar, durbun gibi gozlerle bakiyorlar cunku baska buyuk acik bulamiyorlar. Hatta bence en ufak biseyi bile buyut ki anlasinlar artik, omur boyu cekecek halin yok ya, cok uzerilerine geliyorlarsa cek resti gitsin, bulmuslar senin gibi kizi. Kafalarini cevirip baksinlar etraflarina diger gelinlere de sonra ota b.ka laf soylesinler. Sen hala aman uzmeyeyim kocami, huzursuzluk cikmasin, olgunlukla hallolsun hersey diyorsun cunku hayata daha derin bakabiliyorsun ama karsindakiler sig. Derin denizleri birakip onlarla denizin sig yerinde durunca saniyorlar ki biz de onlar gibi acilamiyoruz yuzerken. Onlar icin balik gibi yuzmeyi birakip sig yerde onlarla birlikte olmaya calistigimizi anlamiyorlar ve anlamayacaklar. O yuzden hicc yuzme keyfinden geri kalma, ise yaramiyor:)
Ben benim kayinvalideye acikca soyledim, sizin kafanizda oglunuz icin belirli bir gelin kalibi varmis, o kaliba gore degerlendiriyorsunuz bendeki herseyi dedim. Sonra da kendi kendinize beklenti icine girip kendi kendinize hayal kirikligina ugruyorsunuz dedim. Hic bosuna beklenti icinde olmayin, o beklentiler olmayinca da bosuna ne kendinizi uzun ne beni ve oglunuzu uzun, cunku ben oyle biri degilim ve hicbir zaman da olmayacagim dedim.
Esin bu kadar nazliysa annesine de yapiyordur belki. Sana sunu yapma vs dediginde hangilerini kendi aklindan hangilerini annesinin aklindan soyluyor ayirt etmeye calis. Bir de izine gelince esine de ki; en yakin akraba da olsa, kaldir kafani insanlarin yuzune bak de, sadece duyduklarinla yetinme de. Cunku insanin gozleri, yuz mimikleri, el kol hareketleri herseyi anlatmaya yetiyor da artiyor. Internetten psikolojik analiz oku, ara ara da esine gonder bikac satir, gonder ki biraz sana nasil davrandiklarini anlasin. Hos anlasa da tabii ki ailesi, hep degerli olacak ama en azindan sana niye boyle yaptin vs demeyi birakir umuyorum :)
verdacım öncelıkle sana tesekkurler neler yaptıgımı anlatsam roman olur esım gelelı 4gun oldu haberı yokmus ama sanırım anlıyordu son 2-3 gun babasının durumunu sormamaya bıle baslamısdı hatta sehre ayak bastıgında senı annnelerde beklıorum dedıgımde once kendı evımıze gıdıp esyalarını bırakıp sonra annesıne geldı bnm babam hastanede yatsa hıcbır kuvvet benı hastaneden baska yere goturemezdı ya dusunemedı cunku hıc ölüm görmemiş yada tahmın edıyordu ...neyse ogrendıgınde cok uzuldu hala pek ıyı oldugunu soyleyemem ogun bnmde tansıyonum tavan yaptı cocuk acısını yasayamadan benle ılgılenmek zorunda kaldı neyse bende oda bıraz daha ıyıyız artık bu konudada tecrubem var ne yapılır nasıl soylenır ogrenmıs olduk...
sızler ıyısınızdır umarım sıcaklarla aranız nasıl...
Kayınodunlar hep aynı..kayınzebani ise sorun benimki de innnnaaanılmaaaaaazzz derecede beter. allah kolaylık versin hepimize...
merhaba kızlar, bende 3 yıl sonra kaptan olacak bi adamın sevgilisiyim ve ilişkimiz çok ciddi ilerliyor, bana hep eğlenceli geldi o fikir, hele bide onun yanında sefere çıkabilmek fikri okadar heyecanlandırıyor ki beni..
tabi kaptan olmadan önce gideceği bi 6 ay uzun sefer birde 6 ayı tamamlaması gereken kısa seferleri olacak.. kısalar neyse de.. o 6 ay nasıl geçer hiç bilmiyorum..
Sorum şu, evlenip eşiyle seferlere gidenler var mı aranızda ? şuan kontratlar 4 aya düşürülmüş şahsen ben şuan onunla her sefer gitmeyi düşünüyorum :) çılgınlık gibi ama ayrı kalmayı gözüm yemiyor. Birde dünyayı gezmek muhteşem bişey olmalı :)
verdacım öncelıkle sana tesekkurler neler yaptıgımı anlatsam roman olur esım gelelı 4gun oldu haberı yokmus ama sanırım anlıyordu son 2-3 gun babasının durumunu sormamaya bıle baslamısdı hatta sehre ayak bastıgında senı annnelerde beklıorum dedıgımde once kendı evımıze gıdıp esyalarını bırakıp sonra annesıne geldı bnm babam hastanede yatsa hıcbır kuvvet benı hastaneden baska yere goturemezdı ya dusunemedı cunku hıc ölüm görmemiş yada tahmın edıyordu ...neyse ogrendıgınde cok uzuldu hala pek ıyı oldugunu soyleyemem ogun bnmde tansıyonum tavan yaptı cocuk acısını yasayamadan benle ılgılenmek zorunda kaldı neyse bende oda bıraz daha ıyıyız artık bu konudada tecrubem var ne yapılır nasıl soylenır ogrenmıs olduk...
sızler ıyısınızdır umarım sıcaklarla aranız nasıl...
valla kızlar size ne desem ne kadar teşekkür etsem az... yeniyim buralarda belki ama sizleri de yıllardır tanıyor gibiyim cidden.. iyi ki de varsınız.. Yazdıklarınızın hepsini ciddiye alacağım söz.. hepsini hem fiili hem de kulağıma küpe yapacağım
bu kadar düşünmekle de kendimi yemekten öte bir yere varabildiğim yok zaten..
Mavidelisi, aynen ben de oyle hissediyorum cnm, zaten bu yazdiklarimizi birbirimizden baska kime anlaticaz ki, kim anlayacak,kim bilecek ki, gunluk hayatta benim tanidigim denizci esi yok, zaten ilk kontratta ogrendim ki her kontratta farkli insanlarla birlikte olunuyor, karaya inince de zaten kendine, ailelere vakit zor yetiyor, arkadaslarla ne kadar istesen de cok gorusemiyorsun. Hos gorussen anlatsan anliyorlar mi tabii ki hayir, hatrin icin dinliyorlar ama bos bos bakarak:) cunku ortak bir his duyulmuyor anlatilanlardan.
Denizk arkadasimiz ornegin, esinin yolunu gun gun hasretle gozlerken evliligi ilk hamile kalmasi, evi tasinmalari, baska ev almalari, ikinciye hamile kalmasi vs vs hepsi de kac yildir bu forumda sagolsun bizi de ortak ettigi guzelliklerdi. Ben cok mutlu oluyordum okudukca, keske daha once yazsaymisim. Senin yazdiklarini okuyunca dayanamadim yazasim geldi bi baktim tikkiri tikkiri yaziyorum
Kulagina kupe olsun olsun:) sen kendine ne deger verirsen karsindakiler de o degeri verecek, dudak bukseler mukseler de ya alisacaklar ya da seni kaybedeceklerini bilecekler, fazla alistirma:) esinin nazlari konusunda ne diyecegimi bilemiyorum:) la bu yasta ve bu kadar yil evlilikten sonra pek alisik olunan bi durum degil:)ama icin icin esini hic suclama, onu boyle yetistiren annesi, sirf kendi tatmini icin boyle yetistirmis yazik etmis kendi cocuguna.
Bebek kitabi okuyorum, kitapta diyor 5 aydan sonra bebek anneden yavas yavas ayrilmaya etrafa bakmaya baslar, ancak bi taraftan da hep annesine bakar, annesinin yuzu asik mi guluyor mu, onun disari bakmasina ne diyor diye. Cogu anne kendi bagimliligindan ve mutsuzluklarindan dolayi bebege tavir koyarlar, suratlarini gucenmis gibi yaparlar dolayisiyla bebek hic bagimsizlik kazanamaz; bu donemde mutlaka bebeginize kendinizden ayrildigi zaman da mutlu oldugunuzu mutlaka belli edin diyor.
Bir de zor insanlarla ve davranislarla ugrasma sanati kitabi okumustum, aklimda kalan en en carpici tavsiye, zor insanlarin zor davranislarinin aynisini siz de istikrarli bir sekilde onlara yapin ancak oyle anlarlar diyordu. O 2 naz yapiyorsa sen 3 yap bakalim n'olacak:)) (bu arada bu gulucuk gibi simgeleri hala sen de benim gibi kullanmiyorsun, nerden yap'caz ogrenseydik bi :)
Kayınodunlar hep aynı..kayınzebani ise sorun benimki de innnnaaanılmaaaaaazzz derecede beter. allah kolaylık versin hepimize...
valla kızlar size ne desem ne kadar teşekkür etsem az... yeniyim buralarda belki ama sizleri de yıllardır tanıyor gibiyim cidden.. iyi ki de varsınız.. Yazdıklarınızın hepsini ciddiye alacağım söz.. hepsini hem fiili hem de kulağıma küpe yapacağım
bu kadar düşünmekle de kendimi yemekten öte bir yere varabildiğim yok zaten..
burcucum çok üzüldüm ya.. çok çok zor bir durum... inşallah allah kolaylık/sabır verir.. hayırlısıyla atlatabilirsiniz...
yapabileceğimiz birşey varsa seve seve yardımcı olmak isterim..
Ah Burcu'cugum haberlerini almak ne guzel -- dikkat et kendine ama. Hep aklimdaydi durumunuz, denizcilik hayatinin gercek yuzlerinden birini bize de gosterdigin ve dusunmeye sevkettigin icin gercekten tesekkurler--bu topige bagliligim biraz daha artti -- kendimi senin yerine koydum hep dusunurken ah canim ya--limana yanasir yanasmaz gelebildi mi esin --
Sevgili denizk haberlerini duymaya alismisiz, cok sevindim mesajini gorunce. Bizde de oyle beklentiler var bugunlerde bakalim merak ediyorum ben de :) Daha erken ama sanirim belli olmasi icin.
Bebegin cinsiyetini bize de yazmayi ihmal etme; gittin mi doktora, duydun mu kalp atislarini.
Kizlarr nasilsinizz bizim 17. Gunumuz doldu esim biraz daha ii ama iste...
gelen giden biraz kafamiz dagilio hayat dvm edio herseye ragmen....
Kizlarr nasilsinizz bizim 17. Gunumuz doldu esim biraz daha ii ama iste...
gelen giden biraz kafamiz dagilio hayat dvm edio herseye ragmen....