Deniz adamlarının eşleri sohbete VİRA diyelim

arkadaşlarda bir suru örnek vermiş zaten ama
1 - her limanda bir tane
2- kaptan adam seni ne yapsın (benimki o zamanlar ukraynaya calışıyordu oradan bulur bitane gelir demek istiyorlardı )
3- kaptan karısı dul kadın gibidir.
4- gelmez, unutur seni.
5- kim bilir kaç ulkede cocugu var
6- kandırıyor seni
ve buna benzer dahhaa pek cok laf...
bana en cok her limanda bir tane ve dulsun sen diyorlardı. her limanda cumlesine genelde cevabım: yapabiliryorsa helal olsun ona yapsın, hakkıdır diyordum. dul lafına da benim kocam ölmedi ben dul mul degilim lafınıza dikkat edin diye tersliyordum söyleyenleri.

garip insanlar garip. bunlar en yakınlarımız bile olsa sektoru bilmedikleri için bol keseden atıp tutuyorlar. duşunmuyorlar uzulecegimizi. guzel arkadaşım sende takma etrafında laf söyleyenleri, adamına inanıyorsan konu kapanmıştır.
şirketlerin seferi uzatma konusuna gelince bende hep dedikleri tarihlere en az 10 gun ustune koyardım hala da öle yapıyom. iyi de oluyo psikoma iyi geliyor. mesela ekim ortası gelirim dedi benimki demek ki kasım başı gelecek

çook ama çok haklısın..sanırım bende alışacağım bunlara:) ama zoruma gerçekten gidiyor..onlar bizim ve karşı tarafın ne çektiğiini bilmediği için konuşuğ duruyorlar..onlara oluru yok gibi geliyor..halbuki o da insan o da evlenmeyi hakediyor..yapan insan orda da yapar burda da..o kadar cahilce konuşuyorlar ki..

bizim bayağı uzadı ama 10 gün olsa yine şükrederdim..2 ay uzadı hala seferdeler işte..bekliyoruz bakalım..o da bende çok sıkıldık artık..dua ediyorum en kısa zamanda gelmesi için çok özlediiiiim

yaa canım ayakkabılarınla girdiğin yer pis olur işteee
güzel güzel gitmek görmek lazım ama dayanıklı olmak lazım haklısın

gereksiz konuşmaya bayılır insanlar, özellikle de içi dolu konuşmalar yapacak kadar zekası ve genel kültürü yoksa... ee ne konusacak o zaman, içi boş konusacak.. alışırsın canım ben evlendim hala duyuyorum sallamıyorum bile. eşim beni yalnız bırakıp gidio ben de yapsam yaparım oysa, bu tek taraflı birsey değil. kendine güven yani, gerisini de bosver. Eşine de yansıtma sonra bütün ukrayna kendilerinin gibi bi havalara giriolar
seferler uzar canım bizim de 1-2 ay uzadıgı oldu, en zor gecen aylar onlardır ama bi şekilde gecıo moralini yuksek tut:13:

Selam kızlar,

Uzun zamandır yazamadım... Eşim 1 Temmuz'da gemiden indi çok şükür
3 Temmuzda 1 haftalığına bir tatile gidip eşim yorgunluğunu atmış oldu hemde bolca birlikte vakit geçirip kafa dağıttık.
Derken araya Ramazan girdi sonrasında ailem İzmir'de olduğu için onları ziyarete gittik.
Veeee son olarak geçen hafta hamile olduğumu öğrendim
3,5 yıllık evliliğe yaklaşmışken artık zamanı geldi derken ilk ayımda hemen hamile kalmak Allah'ın bir lütfu olsa gerek, Rabbime binlerce şükürler olsun aratmadı
Oysa ya hemen olmazsa eşim 1-2 ay daha burda sonra gidecek 4-5 ay yok o sırada bebek denemelerine mecburi ayrılıktan dolayı ara vermek zorundayız diye düşünürken sevindirici haberi geç olmadan hemen aldık (Bu düşünceyi en iyi biz denizci eşleri biliriz )

Ayrılıklarınızın minimum olduğu kavuşmalarınızın upuzunnnn olduğu nice günler diliyorum. Sevgiyle kalın :109:

haklısın canım:) geleceğini bilerek beklemek bile o kadar keyif veriyor ki bazen:) bu bazılarına ne kadar zor gelsede bence güzel yanları çok fazla:) moralimi yükset tutmaya çalışıyorum..etrafımda bana olumlu şeyler söyleyen insanlarla vakit geçirmeye çalışıyorum yoksa sıkıntı oluyor işte:)

inan okurken gözlerim doldu:) ne kadar güzel..inşallah hayırlısıyla kucağına da almak nasip olur:)

tebrik ederim canım, Allah saglıkla kucagına almayı nasip etsin ve hayırlı ömür versin bebişine insallah. Bahsettiğin endişe bende de var gerci daha 6 aylık evliyiz ama biz de istiyoruz 2 ay sonra da gidecek, eger olmazsa baska bahara.. bakalım ben de buradan yazabilecek miyim senin gibi:26:

Canımmm çok teşekkür ederim Allah inşallah en kısa sürede sizede nasip etsin
En kısa sürede umarım sende güzel haberler vererek bizleri sevindirirsin dualarım seninle

:) alışırsınn...sorun etme... ben calışırken kendimi masadan masaya atardım özzlleeedimm beehehee diye şimdi ise aman aman gitsin seferine bile diyom

yaa canım ayakkabılarınla girdiğin yer pis olur işteee
güzel güzel gitmek görmek lazım ama dayanıklı olmak lazım haklısın

benim hijyen beklentilerim ve evimdeki tuttumum cok agır olmasına karşın gemide ki ayakabı ile gezme işi bana cok da pisce gelmiyor. ayrıca giyilen ayakkabıların cogu iş ayakkabılarıdır mecburi giyilir biliyon, şirket verir zaten bu ayakkabıları...

Kızlar çok canım sıkıldı ve çok sinirlendim..erkek arkadaşımın olduğu gemi sürekli arıza çıkartıyor..bakım zamanı gelmiş fakat şirket pahalı olduğu için tersaneye sokmak istemiyormuş gemiyi..şimdi de denizin ortasında motoru bozuldu..şirket hala bişey olmaz diyormuş..şikayet edelim dedim işimden olurum dedi..çok üzülüyorum ve sıkıldım..ya birşey olursa

nasıl düşünmezler çalışanlarının güvenliğini..ne biçim şirketler var ya..bi inse şu seferi bir bitse gerçekten onun yerine ben öpcem toprağı

Öncelikle Rabbim hepimize sabır versin. Ben de sizinle aynı kaderi paylaşıyorum. Nişanlım iki aydır denizde ve çok zor dayanıyorum şu an. Düğüne iki ay kadar zaman kaldı ama sanki hiç gelmeyecek gibi hissediyorum. ozo1907 sizi çok iyi anlarım haziran ortası gitti nişanlım sözde gemi Tuzla'ya tersaneye gelecekti ama şirket evrak uzatıyor sürekli. Gemi hala demirde Cezayir'de iletişim kurmak da sorun şu an siz öyle diyince acaba aynı gemi mi diye düşündüm?:/ Allah sağ salim getirsin onları inşallah bizlere. Bizi düşünen yok tabi, insanın içi içini yiyor, deniz sonuçta mahrumiyet bölgesi.://

Son düzenleme:

Amin canim yok bizimkiler suan belcikaya gidiyolar ingilteredelerdi.
Ama ne kotu degil mi ordaki calisanlari dusunen yok.bencil sirketlerin hepsi.gelmeyecek gibi dusunme bende hep oyle hissediyorum gerci ama gelecekler eninde sonunda skmaa canini sakin:) sen benden daha tecrubelisindir sonucta:)

Tam giderlerken yine ayni yerden ariza yapmis gemi simdi kiracida yuku yigdikca yigiyormus( nasil gidecekler ya kafam orda hep..basim agridi dusunmekten.insallah sirketin akli basina gelir salaklar

Yok tecrübesiz olan benim:)) Nişanlımla tanışalı 5 ay olmadı, iki ay sonra düğün hızlıyız sanırım:))İlk tecrübem ve son inşallah. Gerçekten düşünen yok para hırsı sarmış gözlerini, gemileri inşallah girer tersaneye şaka gibi ya, motor teklemiş ve bekletiyorlar yani? Daha da yük alıyorlarmış bir de, boşuna 'Allah'a emanet ol.' demiyoruz, cidden O'na emanetler.

sizler daha yenisiniz makine stop eder sureklenirler sonra carkcılar ve makineciler tamir eder, bakarlar hiç bir sorun yok ama makine stop etmiş tekrar calıştırırlar, jenetorler stop eder duzelir vb... gerekirse farklı mudaheler yapılır. kimse motor yani makine stop etti diye el el ustunde oturmaz. şirket gerekirse gemiyi bekletir parça gönderir.
benim eşim şirket içinde de calıştıgı için şirket içi işleyişde nasıl gider biliyorum. duzelir duzelir siz merak etmeyin.

5 ayda tanış söz nişan evlenme maşşalah cok hızlıymışsınız

şirketinden gemisinden kaptanından çarkcısından rahatsız olan varsa bana yazsın itina ile kulak cekilir

( sorma gerçekten öyle..insan düşündükçe çıldırıyor gece uyuyamadım teli de çekmiyor..şimdi yine denizin ortasında demir atmışlar kesin arızalandı yine motor inşallah düzelir inşallaaaah

şirketinden gemisinden kaptanından çarkcısından rahatsız olan varsa bana yazsın itina ile kulak cekilir

ben şirketinden hiç memnun değilim saydırıp duruyorum şirkete..hiç düşünmüyolar çünkü hiiiiiç

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…