Deniz adamlarının eşleri sohbete VİRA diyelim

Ozooo nasil alamaz gemiye ya yok oyle bisey benimki 3. Oldugu halde izmite geldiklerinde giricektim ablalari disarda beklemesin diye girmedim. ben simdi esime sordum süvariyse istedigi kisiyi alir kimsede bisey diyemez dedi.

Bilmiyorum ozgem seni gorrmez miyim dedim limanin guvenliginden gecemezsin ki dedi.zaten fazla durmadilar gebzede gidiyolar simdi.bende cok ustelemedim acikcasi

Bilmiyorum ozgem seni gorrmez miyim dedim limanin guvenliginden gecemezsin ki dedi.zaten fazla durmadilar gebzede gidiyolar simdi.bende cok ustelemedim acikcasi

ben de eşimin yanına gittim ama bi kere de gidemedim.. her liman izin vermiyormuş bildiğim kadarıyla.. bir de zaten çok durmadı diyorsun.ondan da olabilir..sağlık olsun kalpleriniz bir olsun :)
ama hakikatten türkiye içinde bi limanda olduğunu bilip de görememek ayrı koyuyor insana.. sanki onca uzaklığı siz yaşamamışsınız gibi bu durum daha uzakmış gibi geliyor...

herkese iyi günler;
benim erkek arkadaşımda denizci bu sene staja çıktı ilk defa ve 4 ay oldu gideli.. beni üzen şeyse şu farkettim ki o yokken mutsuzum hiç bir şeyden zevk almıyorum hep onu bekliyorum ve bu o yokken hep böyle olacak hep bekleyeceğim hep mutsuz olacağım kafam çok karıştı ya da uzun zaman oldu gideli mi dıye bu kadar olumsuz düşünmeye başladım bilmiyorum çok üzülüyorum sizlerle paylaşmak istedim işte sizce bu geçer mi

merhaba,

bende 5 aydır bekliyorum..ama inan ilk 3 ay falan zor olmuyor ama ondan sonrası artık gerçekten zorlamaya başlıyor.benim sinirlerim altüst oldu..daha da var gelmesine ve artık paranoyak gibi bişey oldum..

birde ilk bekleyişim benim seninde öyle..ilkler her zaman zor oluyormuş sonrasında alışacağız artık:) sende başka şeylere vermeye çalış kafanı..çık arkadaşlarınla gez dolaş ben öyle yapıyorum:)

slm kızlar
eşim hala yanımda gidemedi bir türlü sevineyimmi üzüleyimmi bilemiyorum ama sanırım keyfim yerinde hamileliğimin ilk döneminde yanımda olması çok güzel ilkinde yanlızdım ama son 3 ay beraberdik ve prensesim doğduktan sonra 2 ay
şimdiki plansa gidecek çalışabildiği kadar çalışıp gelecek zaten doğumda yaklaşmış olacak sonra seneye tüm yazı birlikte geçireceğiz inşallah aksilik olmazda planlar istediğimiz gibi olur

cidden 3 aydan sonrası çok zor her gün ağlıyorum birde şimdi ukranyaya gidiyorlar kıskanıyorum ama bir şey de demiyorum sonuçta karaya çok az çıkıyorlar iyice kendimi mahvediyorum:/

cidden 3 aydan sonrası çok zor her gün ağlıyorum birde şimdi ukranyaya gidiyorlar kıskanıyorum ama bir şey de demiyorum sonuçta karaya çok az çıkıyorlar iyice kendimi mahvediyorum:/

selam bende eşimle evlendigim dönemde ukrayna calışıyordu :) ilk zamanlar zor geldi ama sonra alıştım...korkulacak bir şey yok içinde varsa ukraynada da yapar okyanus ortasında da denizdekilere allah selamet, bekleyene de sabır versin..

selam 2007 senesinden beri suvarı eşiyim :)
o yıllarda eşim kısa sefer oldugu için beni hiç yanına almadı, ayrıca çalıştıgı firmada (lpg tankeriydi ) izin vermiyordu. Turkiye limanlarına geldiklerinde gumruk girişi yapıldıktan sonra gemiye surekli giderdim. kalkış vakti gelene kadar gemide kalırdım. hiç sorun yaşamadık. aradan zaman geçti karaya geçiş yaptı. anladım ki denizci karada kuruyup gidiyor. ara ara denize gitmesi her iki bunyeye de iyi geliyor 3 sene olacak herhalde karada calışıyordu. bu sene sefere cıkma kararı aldı ve kimyasal tankere suvari olarak gitti. gidişinin zorlugunu unutmuşum, o da özlem çekmenin nasıl birşey oldugunu unutmuş. sanırım bize iyi gelecek bu gidiş...
pruvaları neta, keyifleri, saglıkları yerinde olsun. Allah tum denizde olanlara selamet versin...

Denizci eşi olmak nedir biliyor musunuz?

O yokken huysuz huysuz, kimseye belli etmeden depresyonlar geçirmektir...
O gittiğinde herkes size "ayyyy" diye bakarken sizin gülümseyebilmeniz demektir...
Her gece yastığına sarılıp, aylar da geçse kalan her zerre kokusunu içinize çekip "neden?" demektir...
Hep ona planlar yapmak, onsuz yaptığın her şeyden suçlu hissetmektir...
Yeter ki o iyi olsun diye, kendinizi/ailenizi unutup, onunla ve ailesiyle ilgilenmektir...
Arkadaşlarınızla görüştüğünüzde çift varsa, tuvalete geçip sessizce ağlamak demektir...
Herkes "helal olsun sana, bravo" derken sadece "normal" olmayı istemektir...
Camdan,boş, tv'ye boş, her şeye boş bakmak demektir...
Yolda gördüğünüz bir çocuğu severken bile "acaba görebilecek mi?" diye iç geçirmektir...
Anlatamamak, anlayamamaktır...
Hatta bezen anlamayı reddetmektir...
Bir yanın yokluğundan ona kızarken içten içe, bir yanının onun çektiklerine kıyamamasıdır...
Kendine savaş açmaktır yani ve bunu ona belli edememektir...
Yaptığın en ufak bir "eş nazı"nda dahi, "oralarda ne yapıyorum ona" diye kendini suçlamaktır...
Bu suçlamadandır ki, hiçbir zaman bir eş olarak ondan isteklerinizi rahatça söyleyememektir...
Çıldırmaktır işte...
Üst komşunuz tartışırken bile "olsa da biz de tartışsak" diyebilmektir...
Her şeye rağmen güzel hayaller kurabilmektir...
Uzaklığın getirdiği tüm sıkıntılardan bunalıp, "geldiğinde geçer ama" diye umut dilenmektir...
Hırçın rüyalar/ huzursuz gecelerdir...
Kimseye kendini anlatamamaktır...
En başta kendi ailenize, sonra da çevrenize "biz çok güçlüyüz" şeklinde görünmektir...
O geldiğinde kısacık süre içinde bunları telafi edebileceğinize inanmaktır...
En çok da sadece kendine ağlamaktır...
Başınızı koymak için onun hayaline muhtaç olmanızdır...
Ona kızdığınızda resimleri ile konuşmaktır...
Aynadan kendine baktığında, kendini "yaşlı" görmektir...
Güçsüzken ayakta durmaktır, karanın tüm rutin işlerine tek başına ve gururla yetişebilmektir...
Israrla dert dinlemektir...
Sevdiklerin ile onun arasında sıkışmaktır...
Zor zamanlarda resimlerinize bakıp "biz de birlikte mutluymuşuz be aslında" diyebilmektir...
Bir kız "çocuğu" olarak yetim kalmaktır...
Herkesi, her şeyi, huzuru, gülmeyi, en çok da ve hep de onu özlemektir...
Cep telefonu/bilgisayar ile yatağı paylaşmaktır...
Kısacık bir mesaja bile bir dünya anlam yüklemektir...
En ufak şeye alınacak hale gelip de ona gık diyememek, desen de karşılık alamamaktır...
O dışarı çıkacak diye aklında soru/cevap yumağı toplamaktır...
Telefonu çekmiyorsa hele, hayatla son bağı da kopmuş hissetmektir...
Evde kendi kendine konulşabilme/hıçkıra hıçkıra ağlayabilme lüksüdür...
O buradayken zamanla kanlı bıçaklı olmak, onunla yarışmaktır...
Vedaları sevmemektir...
Sırf o buruk gitmesin diye, en çok veda ederken gülümsemeyi öğrenmektir hatta...
O yokken herkesin onu sorması hoşuna gitse de, bir yandan bunun yaranı kanırtmasıdır...
Hayatını seferli/sefersiz olarak ikiye bölmek ve ama ne ikisine de yetişebilmek ne de ikisinde de huzur bulmaktır...
O yokken en çok da özel günleri sevmemektir...
Düğün gibi, her seferinde ona hazırlanmaktır...
Herkesin söylediği gibi bazen eşinden sıkılmak istemektir...
Eşinin mesleğini/seferini duyup da imalarda bulunan tanıdığın/tanımadığın herkesin ağzına yapıştırma isteğidir...

Denizici eşi olmak nedir biliyor musunuz?

Her zaman 2 kişilik düşünüp/hissedip/yaşayıp asla yetememek ve ondan vazgeçemeyecek kadar çok sevmektir!

Mavidelisi mahvettin beni, bu kadar guzel yazilir mi, her satirina imzami atiyorum. Ne cevherler varmis sende :) sen yaz, yaz da hep okuyalim biz de :)
N'aptiniz araniz duzeldi mi. Ben kontrati tamamlayamadan dun geldim evime onemli bi is cikinca; 15 gun sonra da esim iniyor zaten. Kisacik ayri kalcaz ama yine de geldim eve of yani; yalniz basina 3 aydan beri uzak oldugun evi acmak zor, evle ugras arabanin bilmemnesi bitmis onla ugras, birikmis isler, bi yandan is bi yandan ramazan zaten, bayrami yalniz gecir vs vs yazdiklarin ilac geldi. Oyle bi burukluk bi donukluk.. ben ucaktan inmeden 2 saat once sefere ciktilar 3 gun surecek, vardim diye bile konusamadik tabii ki, konussak sasardim :) Neyimiz normal ki biz denizcilerin :)

Sevgili denizk haberlerini duymaya alismisiz, cok sevindim mesajini gorunce. Bizde de oyle beklentiler var bugunlerde bakalim merak ediyorum ben de :) Daha erken ama sanirim belli olmasi icin.
Bebegin cinsiyetini bize de yazmayi ihmal etme; gittin mi doktora, duydun mu kalp atislarini.

Keremine, vefali arkadasimiz, ara sira degil her zaman gel, belli mi olur yine aramiza donersin belki bir sekilde -- en son durumlar nasil, haberdar et bizi --

Allah kavustursun champagne -- cok dogru yazdiklarin ayrica, ara sira ozlem olmasi iyi, normal surdurdugumuz hayatta bir duzen, istikrar yakaladiktan sonra, siz onu basarmissiniz en azindan karaya gecince --karaya gecmek isteyen ne cok denizci var inanamassin, gemilerde de konu basliklarindan biri bu oluyor hep. Ben de hep muhalefet olurum, karada olmaz yapamassiniz, insan iliskileri daha farkli, ucretler cok dusuk vs derim. Turk gemileriyle yabanci gemiler arasindaki fark gibi derim vs. Hakikaten de karaya gecip de surduren cok az. Esin karada nasil kurudu --

Sağol canım epeydir yazmıyordum ben de moral oldu sözlerin :)
Allah kavuştursun o zaman seni de.. İnsanın o işleri ayrı bir yapası gelmiyor malesef...

Aramız da nasıl bilmiyorum canım ya.. Şaşıyorum.. Birbirini seven özleyen, birbirine değer veren insanlar nasıl bu kadar analaşamaz diye..Biraz iyiyiz desek, sonra kötüyüz.. Endişeliyim.. Biraz umutsuzum... Biraz yorgun... Biraz kırgın vs vs vs

saol hepimizi :) eşimin karaya gecmesi şöyle oldu : 1- kendi istedi ben isteseydim ayrılmazdı gemiden yanlış degilsem iş bulmadan ayrıldı (gozude karadır benimkinin karada olmazsa gemiye giderim dedi) 2-eşim allah için şanslıdır, bilinen, tercih edilen iyi bir kaptandır ve okuldan bir çok sınıf arkadaşı ve ağabeylerimiz vasıtası ile iş buldu herhalde karada.. sonra ufak bir amerikadan gemi transferi yaptı sonra tekrar karaya. ayrıca benim ki cok önceden mega yat (motoryat ve yelken tecrubesi vardı) kaptanlıgı da yaptıgı için..bizim için kara olmazsa gemi o da olmazsa mega yat diye duşunduk...karaya geçip duzgun iş maaş bulan ve istikrarı yakalayanlar (maddi manevi ) denizde hiç çıkmadılar. ama yapayamada yapamadı. inan karaya gecmek sandıgın yada hayal ettiginiz gibi guzel degil.
iğrenc yane.

elbette karaya geçmeleri iyi, zaman geçiyor iş,eş, aile, arkadaş, hayat, cocuk herşey denizdeyken kaçıyor onlar için... ama denizden de uzak kalmamalılar biraz deniz biraz kara...

birbirini seven deger verenler nasıl böle olur acıklayayım: şimdi denizde bunların beyinlerine denizsuyu kaçıyor ve salamura oluyorlar. hepsi için geçerli degil :) uzulme dırdır etme herşey duzelir

ve arkadaşın da yazdıgı gibi, duzensizlik dedigimiz şey aslında bizim duzenimiz :)

sizlerde suvarı eşi misiniz?

Son düzenleme:
eşim işinde iyidir felan yazıyorum sakın beni yanlış burnu buyuk algılamayın. her deniz emekcisi işinde elbette iyidir. kötusude vardır tabe

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…