Deniz adamlarının eşleri sohbete VİRA diyelim

hatun milletiyiz tırnaklar çıkmazsa olmaaazz :)))

valla ben de güç aldım senden tatlım ya.. öyle yapmak için çaba vereceğim..

ya aslında sabırlı biriyim.. arada ufak tefek sürtüşmeler illa ki olur.. ama eşim bu konuda benden çok çok daha nazlı. o yüzden de uzaklığı biraz daha eziyet haline getiriyor sanırım.. ben daha çok, her fırsatta herşeyi paylaşıp yetinme taraftarıyım.. tüm mutlulukları yada anıları hayalleri paylaşma taraftarıyım.. o bu konuda daha zayıf ve sabırsız...o aksilenmeye başlayınca benim umutsuz yanım devreye giriyor ve yanıyoruz ki ne yanmak...

Oo o yorgunluk benim esimde de olur --yani soyle piriltili bir secenek sunuversem birakacak -- cunku gercekten canli yasiyorum burda hele ki ikinciyse isi cok agir tankerde -- bizden onceki bashumendis mesela bunalimdaymis anlatiyorlar burada -- ikinci desen dayanamamis bi saglik problemim var demis yarim birakmis kontrati-- dayanamiyorlar ozleme hele bir de kontrolcu anne vs tarafindan gucsuz yetistirilmislerse.

Bos kalmaya gelemiyoruz cunku guvenebilecegimiz daglar hic olmamis bu hayatta --sirtimizi rahatca hic dusunmeden yaslabilecegimiz daglar-- esime hep olumlamayla yaklasmaya calistim, hayatimda ilk kez bu guveni hissediyorum , ilk kez sirtimi dag gibi birisine yaslayabiliyorum vs gibisinden ki dogruydu.
Of zaten ben evlendigimden beri guclu es kimligiyle cok mucadele ettim, dedigin gibi yalniz yasamanin verdigi etkiyle bir turlu kendini teslim edemessin, kontrolu zor birakirsin vs vs.
Bir de karadaki hayatlari cok ornek ver, cunku karaya gecip de mutlu olan gormedim acikcasi, uzun vadede baglayacak planlar yapin. Ama cocuk olursa hele hic dayanamaz.

işte ben, kontorlü bırakamayan, kendi işimi kendim görürüm, kimseye ihtiyacım yok diyenlerdenim.. eşime karşı öyle hissetsem de, bunu öyle yaşam prensibi haline getirmişim ki, bi kerede he demem çok zor...

o adamlar da bunalıma girmekte çok haklılar zaten.. ne yapsınlar akıl fikir ailede, annede, babada, eşte, çocukta....allah önce onlara sonra da bize sabrını verir inşallah...

Valla o zaman birak hic israr etme gelsin karaya gecsin kendisi yasayarak gorsun -- sen israr etsen daha cok zor gelecek deniz hayati -- zaten biraksa da denize gecebilir istedigi zaman tekrar ama tabi boyle sirket bulur mu --esi guclu olan erkeklerde bu konfor olabiliyor --sen bu kadar guclu olmasan zaten aklina bile gelmezdi inan --ona da buyuk resmi goster --

Cozum bu degil de basmuhendisligi/kaptanligi alana kadar sikinti cekip basmuhendis/kaptan olunca senede 4 ay cikmakta. O zamana kadar da birikim yapmakta.

burdaki 3.lerle 2. kaptanla basmuhuhendisle konusuyoruz, cocuklari kucuk ozlem cekiyorlar hem de ne ozlem ama mecburuz diyorlar denize cikmaya -- Bi de tabi 3.yken tembellik yapip ya da firsat yaratmayip 2.lik kursuna gitmeyenler ama sonradan maddiyat yuzunden denize cikmak zorunda kalanlar mi ararsin neler neler; cunku guzel evlerde guzel mobilyalarda oturup AVM'lerden luks yasamalari ve bu luks yasami ese dosta akrabaya gostermeleri ha bir de Turkiye'deki kardesler gamsiz gamsiz yasayip keyiflerini bozmazken anne babaya ya da akrabaya bisey lazim oldugunda hemen maasi yuksek olan olarak mudahale etmeleri gerekiyor. Hayatlari boyle geciyor goruyorum, dinliyorum; ve boyle gececek gececek, buyuk resmin planini yapmadiklari icin.

Sasiriyorlar esime bana. E tabi biz esya almadik, hala bekarlik esyalarla oturuyoruz, ikimizin de evi vardi evlendigimizde kiracilari cikarmadik; e oturmaya ev almadik, dukkan aldik onun yerine, deli gibi oduyoruz simdi, hep iste planlar 3-5 yil sonra izindeyken sabit geliri cogaltmak uzerine kurulu -- madem denizciligi hayatimizdan cikaramiyoruz onunla yasamayi ogrenicez dedim, ogreniyoruz iste-- Allah herkese sabir versin dedigin gibi-- disaridan bakanlar bizleri kesinlikle anlayamazlar --

kesinlikle onunla yaşamayı öğrenmeli.. biz de öyle lükse kaçmadık.. hatta eşim de kendini idare eden bi adam. düğünümüzü kendimiz yaptık ve ben 2,5 yıl kadar eşimin ailesiyle yaşadım. bi yatakodası aldık normal bi takım tabi.. düğün gelirleri ise eevimize peşinat oldu. hala ödüyoruz borcunu çok şükür.. artık yaş geçiyo başbaşa kalamıyoruz zor oluyo düzeni kuralım diye geçen yıl evimizi yaptırıp oturduk işte.. ama hala da abartı birşeyimiz de yok.. dediğin gibi buna ben de karşıyım ama aile o gözle görmüyor. hala bile borcumuz yokmuş gibi, kardeş falan birşey alacak olsa, "eee koskoca bisi var" deniyor ki eşim de her ay ailesine yardım ediyor..

ama ben karışmam ne bu konuya ne de karadaki işine.. hassas konular malum.. zarar görmesini istemem.. ama çocuğum olursa da artık her ay yardım etmesini istemem mesela.. çünkü şimdi de zaten anca ödüyoruz borcu harcı..ama bunları nasıl anlatmalı iyice düşünmeli onu tabi...

aslında bi umudumuz, şirketin eşimi şirkette bi pozisyona alması.. bu da benim doktora bitimi vs anca oluyor.. bekliyoruz sabırla.. özellikle de sesimi çıkarmıyorum zaten... dediğin gibi zaten kendi bu konuda yeterince hassas bi hale gelmiş durumda. bi de ben üstelersem iyi olmaz.. insan sonuçta evimiz için bi mücadelesi var kendince.. buna da saygı duyuyorrum hoş karşılamadığım tavırlar olsa da :)

Boyle zaten cocuk bile yapmaya firsat olmuyor :) bizim hele bir de ev yurtdisinda akrabalar Turkiye'de -- izinlerden hicbirsey anlamadik, sonra gecen izinde artik cok arkadasla gorusmemeyi ve kardeslere hem hosgeldin hem allahasmarladiga gitmemeyi ogrendik -- anne baba tabi oyle devam ediyor -- ama onlara da duygu somurusu yapmayi, kendimi anlatmayi ogrendim, esimin nasil calistigini ne sartlarda calistigini ve yasadigini bol bol anlatiyorum artik kendileri gidin ya da keyfinize bakin diyorlar :)

bizde zaten biz gitmiyoruz ki evim akın akın insanla doluyor genelde ama benim ailem (babam yerinde bi amcam ve annem gibi bi halam var çok şükür) anlayışlı ersan konusunda. aksine, çocuk yeni gelmiş kızım biz geliriz sonra derler. ama bizde asıl sorun eşimin annesi.. 2 kardeşler zaten. ve küçük kardeşi öyle rahat ki bildiğini okuyor (iyi de yapıyor çoğu zaman).. öyle olunca annemiz tüm nazını eşime saklıyor.. benden ziyade önce eşimi çok bunaltıyor... adama sürekli kapris vs yapıyor.. bi de onun sıkıntısını çekiyor yani..bi gün aramasa sorun oluyo..

Var ya, su senin bir paragrafa bir cumleye yazdigini ben anlayana kadar ne kitaplar ne forumlar okudum aman tanrim :) -- isin sirri gercekten bu yazdiklarin, sakin ve net olmak :) tepene bindirmemek :) yaptigim en iyi seydi benim de : ''ya ben sizin nazinizi cekiyorum ama esimi cok sevdigim icin, siz de oglunuzu cok seviyorsaniz siz de bende bazi seylere katlanirsiniz, bu yastan bu konumdan sonra hayatimi degistirecek halim ya da sizin istediginiz gelin modeli kalibina girecek halim yok, sonucta oglunuz istedi aldi, boyle sevdi'' gibisinden konusmak. Ondan sonra rahat ettim.

Oo sne cok kalender hem de cok fedakar ve sabirli davranmissin Mavidelisi -- iste hep duzgun davranicaz, saygiyi kaybetmicez ya ondan -- zaten ben de diyordum 4 yildan sonra nasil hala cozulmemis diye.

Cocugun bakmasi konusunda ben laf carptirdim zaten ki ben laf carptirma ne demek bilmeyen insandim --cunku entrikalari, laf carptirmalari, imalari ihtiyaci olanlar yapar, benim ihtiyacim da eyvallahim da yok derdim. Allah da al sana evlilik gor Verda dedi :) hic oyle olmuyomus, taktigin alasini yapiyosun ama kazaniyosun sonucta :)) direkt olmak hicbizaman kazandirmiyormus evlilikte of hangisini saysam zaten yazdim sayfalarca . Insanlar kendilerine baktirmak icin bireysel emeklilik yaptiriyo artik cocuk degil gibisinden :) esime de hep kendi annesinin babasinin, benim annemin babamin kardesleriyle olan durumlarini gostermeye calistim, bak genclikte yapilanlar ileride hic hatirlanmiyor, o gidiyor rahat hayatini kuruyor sen yaptiginla kaliyorsun vs gibisinden. bu konuda dedigim gibi her tavsiyeyi hala cankulagiyla dinleyebilir ve okuyabilirim tam da cozmus sayilmayiz.

1 yılın sonunda kitaptan öğrenmiş olmayı tercih ederdim ben de inan hoş kitaptan da öğrensem kıyamazdım.. yapıda yok ne yapacaksın.. hala bile benzer durumda önce içimden "kızım sus sen onlara uyma" diyorum sonra da "bu iş böyle olmayacak biliyorsun ve bu yüzden tepkini koymak zorundasın" diyorum :) sonra hala da mecburen veriyorum o tepkileri.. halbuki ne demişler mesele eksiklik bulmak olsa herkes bulur mesele eksiklikleri hoş görebilmekte... ben de önüme geleni söyleyebilirdim.. ama yapmadım.. eşimin ailesi sonuçta artık benim de ailem demek.. neden yapayım ki.. ama bunu düşünen pek kimse yok sanırım.. onlar için çok kolay.. hele ilk zamanlar eşim her geldiğinde beni eşime şikayet ediyorlardı resmen (onlara göre uyarı sadece!!) inanabiliyor musun? Adam geldiğinde bi de onunla uğraşıyordu.. toyuz biz de ne yapsın mecbur gelip, hayatım şunlara dikkat etsen diyordu, nevrim dönüyordu resmen. ben onlarla hallediyorum sorunumu onlar sana mı şikayet ediyorlar dedim.. ağladım vs.. eşimi arada bırakan kendi ailesi oldu ne yazık ki..düşünemediler.. bu iki kez olunca üçüncüsünde, "ya onlar beni evlat bildiklerini söyledikleri gibi çeker konuşur yada bana boşuna şikayet getirme" dedim.. baştan sona saçmalıktı.. hani şikayet de aman aman bişi olsa gam yemem.. bir iki kez gözden kaçmış misafire terlik çıkarmamışım vay efendim ben terlik çıkarmayı bilmiyomuymuşum tövbe ya rabbim.. terlik yağsın başınızdan dedim

Alistirmissin da ondan :) hele de kucuk ildeyseniz -- gelince bi toplu yemek ver --ama sonra benim taktige gec, surekli bahane yaratmak :) bahanelerde de yaratici ve inandirici olmak gerekiyor :)

Benim kayinvalide ohoo hep hastadir esimin yaninda, ya da telefonda. Hep biyerleri agrir, nisan alisverisi sabahi doktora goturduk kendisini ordan alisverise gittik, masallah alisveriste hic biyeri agrimadi. Once sınırları test ediyorlar kucuk bi cocugun test ettigi gibi, esin ne kadar izin verirse de o kadar ilerliyorlar. Nisanliyken esim cantami tasimak istediginde hemen arkasindan annesine de soruyordu tasiyayim cantani diye; ya da arabadayken bana canim vs dediginde hemen annesine de guzel bir kelime soyleme ihtiyaci hissediyordu, o hale getirmis artik kadin yaptigi duygu somurusuyle.

Cok zorlandim, sordum arastirdim vs; en cok bir buyugumun soyledigi aklimdadir, ''o nasil sey oyle anne annedir zaten yeri degismez'' dedi Hah dedim, tam da aradigim cozum. Esime soyledim ''bak sen bana annenin kumasi gibi davraniyorsun, biz annenle elti degiliz, o zaten senin annen, anne hep annedir, degeri sevgisi hicbiseyle kiyaslanamaz, bak abin sunu yapsa da yapmasa da annen hala ayni sekilde seviyor abini'' dedim anlattim. Ama kotu bisey soylemeden. Tam olarak cozuldu mu hayir tabi ki :) ama azaltmayi basarabildik en azindan :)

anacım inandım ben artık anneler oğullarını kıs ka nı yoooorrr!!! halbuki haklısın, anne o bi kere.. boy ölçüşemez.. bana bi keresinde annem "sen istediğin kadar söyle onu benim kadar iyi tanıyamazsın" dedi ya bakakaldım resmen çünkü ne alaka diye düşündüm ama sonra dank etti "sen onun annesisin sen evlat olarak iyi tanıyorsun ben de eş olarak iyi tanıyorum onu sen oğlunun nasıl eş olduğunu bilemezsin ki" dedim.. birşey diyemedi hepsi aynı valla olan adamlara oluyormuş onu öğrendim.. ki anladığım kadarıyla sen de uyumlusun ben de öyleyim, ona rağmen arada kalıyorlarsa, ters hatunlar olsak oo hooooo :))))

:))))) Burasini esi ve esimin ailesi topigine cevirdim ama yanitlayamadan gecemicem :) sen sakin cekme bunlari Mavidelisi, aynen dedigin gibi istesen eksik cok bulunur. Ileride bunlar bir bir cikiyor malesef ya vucut ya ruh sagligindan oluyorsun. Senin gibisini arayip da bulamayan ne kadar cok insan var Turkiye'de, kiymetini bilsinler ellerindekinin. Esin de istiyoduysa annesini mutlu etmek evlenmeyecekti oturacakti dizinin dibinde anneciginin. Idare ediver diyordur, bizimki de oyle diyo, hicbirsekilde kendi kiymetinden degerinden ödün verme ancak o sekilde anlıyorlar. Cunku 4 yildir eminim ailen de yok senin, hakkinda ovucu hicbirsey soylemiyorlardir kendini takdir etme, begenme duygularini da iyice harap etmislerdir. Kendi ailen gibi asla olmayacak, hic bosuna ugrasma.

Ben de bunu gec anladim. On yil boyle emek versem on yil sonra bi o0lay olsa yine kendi ogullarinin yaninda olacaklar pek tabiki.
Biz bir bayram gecirdik de yeni evliyken, oyle cok yordu ki akrabalar aileler bizi, tamam dedik hayirsiz evlat hayirsiz akraba olalim ama yeter ki bunlari cekmeyelim.

Aynen oyle:) Ben politik olmayi cok iyi beceriyorum ama yoruyor beni bi noktadan sonra politik olmak bile, cunku algilar cok acik hemen anliyorum yuzundne gozunden ne dusunduklerini, samimiyetsizlik midemi bulandiriyor. Bilmedigim seyleri ogrendim, hic aklima gelmeyen seylerle karsilastim. Simdi artik ''cevap vermeyle de olmuyor, of biktim ugrasmaktan'' safhasindayim, daha derin daha akilli cozumler bulmam ve uygulamayi istiyor olmam lazim; karsindaki insanlari alt edecek zekaya ve donanima sahipsin, dusun Verda diyorum :)
''Esi ve esimin ailesi'' bolumundeki konulari okumani siddetle tavsiye ederim, bazen cok moralimi de bozdu ama iyi seyler de ogrendim. Ama dedigim gibi daha etkili seyler lazim. Hayatimizin sonuna kadar boyle cekmek istemiyorsak tabii.

Inan esimi ben annesinden kardeslerinden daha cok dusunuyorum, yeri geliyor hicbirseyi gozleri gormuyor ogullarini kardeslerini bile; eskiden hayret icerisinde kalirdim simdi sasirmiyorum, artik eskiden sasirdigim cogu seye sasirmiyorum gerci, evlilik gercekten farkliymis.

valla kuzum aynen öyle.. nerde kıymet bilmek.. hatta misafirler vs geliyo herkes anneme "çok şanslısın böyle gelinin var" vs diyorlar da annem "o da şanslı canım" dyor.. komedi.. onlar övmeyi takdir etmeyi bilmediği için eşim de bilmemeye başladı malesef ve asıl bu beni çok çok yoruyor ona da sorsan tabi takdir ediyor... ama niyeyse hala eleştirmek çok kolay...o yüzden ben de artık tepki veriyorum zaten.. eşim de alışık değil..yeri geliyor kaybediyorum galiba diyor farkında böyle değildim çünkü... ama kendi de bi geri adım atayım suyuna gideyim karımın diyemedi.. öğrenecek diye direniyorum. öğrenmezse de işim zor.. çünkü eşime de açık söyledim bunu "benim babasız bi kızın güvenini eş olarak kazanmak çok büyük bişidir.. herşey olur haytta tartışma da olur ama ben sevgiye açım. ne yaparsan yap bana bunu göster" dedim.. şimdi ondan uzak bi noktadayız.. erkek işte, düz mantık hareket ediyorlar ya.. senin örnek de öyle. oturup bi düşünmüyorlar hayret ediyorum
ama çok haklısın işte.. kendi kıymetimi kendim bildireceğim işte.. istemesem de onlara bu tepkileri vermeyi, hep diyorum "bunu onlar istedi" diye... daha da kötü olmamalarını diliyorum :)

ah nasıl da aynı cümleler... samimiyetsizlik işte.. mecburi bi tepki koyuyoruz işler iyi oluyo öyle yapınca ama niye öyle yapınca? politikayı bile sevmem ki ben...

bahsettiğin başlığı okumuştum biraz.. tamamını okuyacağım söz :))

selammmmmm ....

yeni arkadaşlar görmek negüzel..uzun uzun anlatmışsın....şimdi zamanım yok ama en kısa sürede okuycam hepsini.verda ve mavidelisin..özellikle siz senden mavidelisi arkadaşım senden öğrenmemgereken okadar çok şey varki..benim durum çok karışık..tek net olan şey kalbimde bir denizci var..bir an bile aklımdan çıkmıyo..oa verdiğim bir söz var,onun bana bana kurdurduğu hayalller var ..ama işte bunların yanında çok karmaşık ta bir gerçek var.yaşadığımız şey..vede bu denizci gene beni nerdeyse iki aya yaklaşı aramıyo..burdan sesleniyorum arasın artık yada yazsın.....

Yakamazim canim 2 aydir aramamasi normal degil..sen neden hala onu dusunuyosun belli ki biseyler var..ararsa eger sakn yumusak davranma ve nedenini ogren..seni bekletmeye hakki yok inan..sakin coccukluk yapma..oyle sey olmaz..

ben politikadan anlamam kimine göre açık sözlüyüm kimine göre çok gerçekçi kimine göre kırıcı geliyorum ama ben buyum ogulları beni böyle aldı ve sanırım onlarda alıştı artık :)
eşim huyumu bilir saygı ayrı şeydir karşımdaki saygısını aşıyorsa o topun altına girmem onu beklerim ama o gelene kadar kendimi yerim :)
rahmetli kayınvalidem hoş hiç onu bile demedim kendine annemden farksızdı yeri gelir çeker kenarı konuşurdu yeri gelir dizine yatırır severdi tüm bunlara rağmen ilk evlendiğimiz yıl eşim annesinden geldi bişiy var söylemiyor daha denizci değildi aynı köyde oturuyorduk derdini söyle sende kurtul bende dedim geçmiş gün konuyu hatırlamıyorum ama eşim hala benim söylediklerimi söylediği için kendi söylediklerimi biliyorum :)
anan baban orda sen onların ogullarısın ben seni zorla onların yanına getirdim seni onlarla bırakıp anamın evinede kendim giderim benim eşim olacaksan bunu bana söylemeden orda cevabını vermiş olmalıydın demişim sonradan öğrendimki zaten vermiş
çünkü öyle biri değil biliyorum biri bişiy söylediği zaman eşin söylemişse vardır bildiği emin olmadığı bişiy için konuşmaz deyip konuyu kapatan bir adam çok şaşırmıştım :)
ertesi gün annesinin yanına gittim garibime konuşalım anne azcık kız kıza dedim bak ben sana hiç kaynana demedim çünkü hiç olmadın benle bir problemin varsa biz halledelim anne kız kalalım başkası girmesin aramıza bu oğlun değil kocan kızın diğer oglun ilerde bir gelinin daha olacak o aklına gelen hiç kimse olmasın aramızda biz biz kalalım görenler yine kıskansın konuşsun ben onlara gerekeni söylerim dedim anam önce ağladı sonra beraber ağladık ama bi daha öyle bi olay yaşamadık.
iç anadolu gelini zamanında çok çekmiş koruyanı kollayanıda olmamış düşünün ben gelin olduktan sonra korudum kayınpederimin başının etini yedi 6 aylık gelinim senin kırk yıldır yapamadığını yaptı diye :)
biz artık iki geliniz kayınpederimin meşhur bir lafı vardır ALLAH SİZE SİZİN GİBİ GELİN VERSİN diye...
ben her seferinde amin diyorum ama eltim baba niye öyle beddua ediyorsun diyor..
ALLAH BANA BENİM GİBİ GELİN VERİR İNŞALLAH...
sanırım asıl önemli nokta bende annem gibi kaynana olabilirim inşallah...
benim tavsiyem size anneniz gibi karşınıza alıp konuşun bence daha kolay iletişim kurabilirsiniz...

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…