Deniz adamlarının eşleri sohbete VİRA diyelim

”Böyleydi aşk..
hem onlar yüzünden ağladık,
hem de gözyaşlarımızı onların silmesini istedik ! ..”

ilhan berk

Son düzenleme:
selammmmmm ....

yeni arkadaşlar görmek negüzel..uzun uzun anlatmışsın....şimdi zamanım yok ama en kısa sürede okuycam hepsini.verda ve mavidelisin..özellikle siz senden mavidelisi arkadaşım senden öğrenmemgereken okadar çok şey varki..benim durum çok karışık..tek net olan şey kalbimde bir denizci var..bir an bile aklımdan çıkmıyo..oa verdiğim bir söz var,onun bana bana kurdurduğu hayalller var ..ama işte bunların yanında çok karmaşık ta bir gerçek var.yaşadığımız şey..vede bu denizci gene beni nerdeyse iki aya yaklaşı aramıyo..burdan sesleniyorum arasın artık yada yazsın.....

canım ben de bu topic'te yeniyim. ve iyi ki bu topic var diyenlerdenim.. Bizim gibi bayanların bu başlığa ihtiyacı var gerçekten, yalnız olmadığımızı hissetmememiz lazım..
ama senin durumun da biraz garip geldi bana.. 2 ay çok... üstelik sessiz sedasız geçen bi 2 ay bu sanırım.. yani niye sesi çıkmıyor bilemiyorsun da.. elbette üzülmeni istemem ama biraz düşünmek lazım bence

merhaba arkadaşlar :KK3::KK3:

iyi geceler ,hayırlı ramazanlar :KK16::KK16::KK16:

benim eşimde 45 günlüğüne gitti.. şu saat itibariyle 43 gün kaldı :KK31:

benim eşimde denizci askeri personel.. denizcinin halinden denizci anlarmış.. doğru... :KK5:

ben politikadan anlamam kimine göre açık sözlüyüm kimine göre çok gerçekçi kimine göre kırıcı geliyorum ama ben buyum ogulları beni böyle aldı ve sanırım onlarda alıştı artık :)
eşim huyumu bilir saygı ayrı şeydir karşımdaki saygısını aşıyorsa o topun altına girmem onu beklerim ama o gelene kadar kendimi yerim :)
rahmetli kayınvalidem hoş hiç onu bile demedim kendine annemden farksızdı yeri gelir çeker kenarı konuşurdu yeri gelir dizine yatırır severdi tüm bunlara rağmen ilk evlendiğimiz yıl eşim annesinden geldi bişiy var söylemiyor daha denizci değildi aynı köyde oturuyorduk derdini söyle sende kurtul bende dedim geçmiş gün konuyu hatırlamıyorum ama eşim hala benim söylediklerimi söylediği için kendi söylediklerimi biliyorum :)
anan baban orda sen onların ogullarısın ben seni zorla onların yanına getirdim seni onlarla bırakıp anamın evinede kendim giderim benim eşim olacaksan bunu bana söylemeden orda cevabını vermiş olmalıydın demişim sonradan öğrendimki zaten vermiş :KK70:
çünkü öyle biri değil biliyorum biri bişiy söylediği zaman eşin söylemişse vardır bildiği emin olmadığı bişiy için konuşmaz deyip konuyu kapatan bir adam çok şaşırmıştım :)
ertesi gün annesinin yanına gittim garibime konuşalım anne azcık kız kıza dedim bak ben sana hiç kaynana demedim çünkü hiç olmadın benle bir problemin varsa biz halledelim anne kız kalalım başkası girmesin aramıza bu oğlun değil kocan kızın diğer oglun ilerde bir gelinin daha olacak o aklına gelen hiç kimse olmasın aramızda biz biz kalalım görenler yine kıskansın konuşsun ben onlara gerekeni söylerim dedim anam önce ağladı sonra beraber ağladık ama bi daha öyle bi olay yaşamadık.
iç anadolu gelini zamanında çok çekmiş koruyanı kollayanıda olmamış düşünün ben gelin olduktan sonra korudum kayınpederimin başının etini yedi 6 aylık gelinim senin kırk yıldır yapamadığını yaptı diye :)
biz artık iki geliniz kayınpederimin meşhur bir lafı vardır ALLAH SİZE SİZİN GİBİ GELİN VERSİN diye...
ben her seferinde amin diyorum ama eltim baba niye öyle beddua ediyorsun diyor..
ALLAH BANA BENİM GİBİ GELİN VERİR İNŞALLAH...
sanırım asıl önemli nokta bende annem gibi kaynana olabilirim inşallah...
benim tavsiyem size anneniz gibi karşınıza alıp konuşun bence daha kolay iletişim kurabilirsiniz...

canım benim ben de çok böyle yaptım ama ilginç karşılıklar aldığımı da bilirim :) maşallah size (gerçi allah rahmet eylesin) ama şanslısın yine de.. ama şu konuda çok haklısın allah bana da benim gibi gelin versin inşallah derim açık yüreklilikle.. eltin kendi içini bildiği için beddua sanmış bunu :) ben de hep empati yapmaya çalışır ve derim "sen üstüne düşeni yap alnın ak olsun" diye.. o kadar olamasak da hep şükür yine de.. çünkü eşimi, gitmese bile hadi anneme gidelim diyen de benim, kendi ailemden kat kat fazla onları görüyorum hep vs vs.. ama işte bi gün de kızım hadi gel köyüne gidelim de bi de sen aileni gör bi bayram diyen olmadı.. bu da bana göre, onların ayıbı. gerçekten ayıp. bak canım sıkıldı yazınca.. o yüzden şimdi ben diyorum, gideceğim yapacağım diye... öyle olması gerekiyor demek ki.

merhaba arkadaşlar :KK3::KK3:

iyi geceler ,hayırlı ramazanlar :KK16::KK16::KK16:

benim eşimde 45 günlüğüne gitti.. şu saat itibariyle 43 gün kaldı :KK31:

benim eşimde denizci askeri personel.. denizcinin halinden denizci anlarmış.. doğru... :KK5:

allah sağlıkla aşkla kavuştursun inşallah tatlım :)

denizayriliktir, ben denicem dediklerini bu izinde, dur bakalim ben ne yanitlar alicam :) ilk defa empati kurdum sayende, demissin ya ''iç anadolu gelini zamanında çok çekmiş koruyanı kollayanıda olmamış'' dogru cok dogru.

Kizlar ya esime ulasmam gerek haftasonu die sirket cvp vermio gemiden beni aradigi numarayi ariorum ditditt dieses gelio telim yurtdisina acik halbuki ne yapcam ben babasi yogun bakimda o avusturalyadan dubaiye gidio 20sinde dubaide olcak simdi kotu bisey olsa gemiden nasil incek denizin ortasinda

Askla kavustursun :) bu supermis:) tam denizci eslerine gore

Verda ve MaviDELİSİ İYİ GECELER :) uzun bi süredir sayfaya girmiyordum ama yazdıklarınızin hepsini hemen hemen okudum çok etkilendim...kendinizce yollar bulmuşsunz uyguluyorsunz ben yolumu bulamıyorum o yakınlığı yüreğimi hissederseniz sizden nacizane tavsiyeler istiyorum.. benim durumum biraz karışık erkek arkadaşımla 3 yıldır çıkıyoruz denizcilik lisesi ve2 yıllık üniversitesini okudu kaptanlık stajını tamamladı bikaç hafta önce artık beraberiz :) ama yanyana olmak soruları götürmiyor kafamdan. Benim tek dersi kaldı biterse inş hukuk fakültesinden mezun olucam ve sevgilimle birbirimizi çok seviyoruz deniz aramızsa bi sorun ve büyük bi gerçek ben bikaç yıl çalış para biriktir sonra karaya geç diyorum oda tamam bakıcaz elimden geleni yapıcam diyor ama karada iş bulabilir mi mutlu olabilir mi yada ne iş yapar bilmiyorum bilemiyorum.. evlenmemiz için denizi bırakman gerek diyorum ama bazen de diyorum ki evlen gitsin çok sevmiyor musun istemiyor musun daanırsın ama içim hiç rahat değil... ben cevabımı neden bulamıyorum vaz mı geçmeli yola devam mı etmeli staj süresince bi yıl hiç yanyana görüşmedik telefon internet sağolsun bi kere bile habersiz bırakmadı beni kontörlü telefon ve maddi sıkıntılara rağman anladım çok zormuş... tek sorunumuz meslekmiş gibi görünüken ondan ayrılmayı da göze alamıyorum ama napılır hangi yol doğrudur nasıl sabredicem mutlu olabilir miyiz bilmiyorum... ş,mdiden teşekkürler :)

Son düzenleme:
Kizlar ya esime ulasmam gerek haftasonu die sirket cvp vermio gemiden beni aradigi numarayi ariorum ditditt dieses gelio telim yurtdisina acik halbuki ne yapcam ben babasi yogun bakimda o avusturalyadan dubaiye gidio 20sinde dubaide olcak simdi kotu bisey olsa gemiden nasil incek denizin ortasinda

Burcu'cum cok uzuldum, buyuk gecmis olsun cnm Allah sabir versin.. Esime sordum, acik denizdeyken inemezmis, ama Sirket'e ulasirsan Sirket uydu baglantisiyla haber veriyor gemiye ve inis hazirliklari ve yerine gonderilecek kisi hazirliklarina hemen baslaniyor. Gemi limana yanasir yanasmaz da gemiden inebiliyormus. Yerine gelecek kisi hazir olmasa, bile 3-4 gun veya bir hafta esinin pozisyonu bos da olsa olabiliyormus. Anne-baba, es yani aile durumlarinda boyle oluyormus. Daha fazla herhangi birseye ihtiyacin oldugu takdirde mutlaka yaz cnm, Allah sifa versin insallah en kisa zamanda iyi haberlerini aliriz.

Verda ve MaviDELİSİ İYİ GECELER :) uzun bi süredir sayfaya girmiyordum ama yazdıklarınızin hepsini hemen hemen okudum çok etkilendim...kendinizce yollar bulmuşsunz uyguluyorsunz ben yolumu bulamıyorum o yakınlığı yüreğimi hissederseniz sizden nacizane tavsiyeler istiyorum.. benim durumum biraz karışık erkek arkadaşımla 3 yıldır çıkıyoruz denizcilik lisesi ve2 yıllık üniversitesini okudu kaptanlık stajını tamamladı bikaç hafta önce artık beraberiz :) ama yanyana olmak soruları götürmiyor kafamdan. Benim tek dersi kaldı biterse inş hukuk fakültesinden mezun olucam ve sevgilimle birbirimizi çok seviyoruz deniz aramızsa bi sorun ve büyük bi gerçek ben bikaç yıl çalış para biriktir sonra karaya geç diyorum oda tamam bakıcaz elimden geleni yapıcam diyor ama karada iş bulabilir mi mutlu olabilir mi yada ne iş yapar bilmiyorum bilemiyorum.. evlenmemiz için denizi bırakman gerek diyorum ama bazen de diyorum ki evlen gitsin çok sevmiyor musun istemiyor musun daanırsın ama içim hiç rahat değil... ben cevabımı neden bulamıyorum vaz mı geçmeli yola devam mı etmeli staj süresince bi yıl hiç yanyana görüşmedik telefon internet sağolsun bi kere bile habersiz bırakmadı beni kontörlü telefon ve maddi sıkıntılara rağman anladım çok zormuş... tek sorunumuz meslekmiş gibi görünüken ondan ayrılmayı da göze alamıyorum ama napılır hangi yol doğrudur nasıl sabredicem mutlu olabilir miyiz bilmiyorum... ş,mdiden teşekkürler :)

Denizufuk'cum tesekkurler, cok zarifsin. Daha onceki postlarda dedigim gibi baska turlusuyle yasanmiyor; mutlaka denizciligi kabullenip ona gore bir hayat kurmak gerekiyor, yoksa sevgi ne kadar buyuk olursa olsun surekli uzuntu, stres ve ozlemle dolu gecip gidiyor hayat.

Sizin durumunuzu ben cok pozitif gordum, stajini bu sekilde bitiren bir denizci'den adam olur diyorum :) hicbir ilgisizligini, mesajsiz birakmasini falan gormemissin bak, eger gorseydin o zaman negatif olurdu durum; nacizane fikrim.

Sana tam uygun bir ornek anlatayim; Esimin staj yaptigi donemde cok sevdigi bir kiz varmis, kiza sirilsiklam asikmis, 16 ay hic karaya inmeden stajdaymis ve haberlesmisler Neyse sonunda inmis ve gorusmeye devam etmisler, evlenmeyi falan konusuyorlar, kiz demis meslegini birakacaksin, o yuzden malesef ayrilmislar. Sonra yillarca esim kimseyi oyle sevmemis, hep kisa sureli iliskiler vs, ta ki karsisina ben cikana kadar. Gerci simdi iyi ki gec evlenmisim, iyi ki senle evlenmisim diyor o da, ben de; ama iste kiz oyle diretmeseymis belki de evleneceklerdi.

Denizufuk, gec anladim ama sunu anladim (ki keske erken anlasaymisim da guzel kalpli esimi hic uzmeseymisim bosuna) iliskimizi karadaki iliskiler kalibina oturtmadigimiz zaman cok mutlu oluyoruz. Cunku denizciler oyle kalender, oyle asmis, oyle olgun, oyle gormus gecirmis, oyle iyi kalpliler ki. Karadaki herhangi birinden cok daha vizyon sahibi, cok daha duygulular herseyden once. Ayrica burada yuzlerce kez yazilmistir bu; sevgi ask hicbirzaman eksilmiyor, azalmiyor, monotonlasmiyor bir denizciyle. Sen diger iliskilerde olmayan ya da daha az olan ya da gun gectikce azalan bu pozitif yonleri dusun, tadini cikar. Hic bosuna kaprislerle, huzursuzluklarla sevdigin insani da kendini hirpalama, yipratma.

Cunku inan bana biraz sabir ve hosgoruyle gelecekte oyle guzel yerlere geleceksiniz ki karadakilerin problem yaptigi hicbirsey sey sizin icin problem olmayacak. Maddi yonden: Mantikli davranirsaniz sahane bir gelecek kuracaksiniz kendinize, karadakilerden cok daha kisa bir sure icerisinde. Manevi yonden: Hasret cekmeniz, birbirinize destek olmaniz, teselli ve guc vermeniz, onun uzakyola gitmesi vs. karada hicbirzaman bulamayacaginiz bir bag ve aidiyet duygusu olusturacak aranizda.

Ne guzel birbirinizi bulmussunuz, tadini cikar bu askin, iliskinizin, kuracaginiz hayatin derim, kaza yapacam korkusuyla trafige cikmamazlik yapma derim, bi de tabii ki Allah omur verirse ins. hepimize, mutlaka hayatinizda 5 yillik planiniz olsun derim, ne zaman 2lik hakki kazanicak, ne zaman 2.lik kursuna gidecek, ne zaman askere gidecek, (bedelli askerlik yapmasi icin yabanci bayrakli gemilerde calismasi gerekiyor) bu kursa gittigi sure icinde nasil gecinecek, para biriktirme durumlarini yazin, bir defter edinin kendinize, bu konularda anlik yasayan ve pisman olan 2.ligi geldigi halde Turkiye'de kalamayan cok kisi var gordugum; ve kesinlikle 2. oldugunda evli olacak sekilde ayarlayin hayatinizi. Ilk kontratta hemen seni goturemez, 2. olarak ilk kontrati olacak ama sonrakilerde goturur.

Denizufuk'cum birlikte kuracaginiz bir hayat insa edin; ona yardimci ol destek ol, CV hazirlatmasinda yardim et, ilan bul, yabanci bayrakli gemi bul, google'dan artik hersey arastiriliyor, basvurularini ogren sen de basvuru yap, kendine de ona gore bir gelecek hazirla, o denizdeyken Ingilizce kursuna git, kendine yatirim yap vs. cunku kaptan oldugunda cok daha farkli bir hayatiniz olacak bu tur eksikliklerini tek tek tamamla derim veee sozu Mavidelisi'ye ve buradaki diger arkadaslara birakirim :)

Burcu'cum cok uzuldum, buyuk gecmis olsun cnm Allah sabir versin.. Esime sordum, acik denizdeyken inemezmis, ama Sirket'e ulasirsan Sirket uydu baglantisiyla haber veriyor gemiye ve inis hazirliklari ve yerine gonderilecek kisi hazirliklarina hemen baslaniyor. Gemi limana yanasir yanasmaz da gemiden inebiliyormus. Yerine gelecek kisi hazir olmasa, bile 3-4 gun veya bir hafta esinin pozisyonu bos da olsa olabiliyormus. Anne-baba, es yani aile durumlarinda boyle oluyormus. Daha fazla herhangi birseye ihtiyacin oldugu takdirde mutlaka yaz cnm, Allah sifa versin insallah en kisa zamanda iyi haberlerini aliriz.

Verda bilgiler icin tsk ederim kayinpederimm sizlere omur esime nasil soylerim ne yaparim bilmiorum gemi okyanusun ordasinda jebel ali limanina yanasmasina10 gun var esime ulasip solesem ne yapicak gemide cildiricak hicbisey yokken birden baban oldu nasil denir benmi soyleyecem sirket bilgilendirme mailimi atio?nasil olcak bilmiorum adami sapasaglam birakti gelcek ölüsünü bile goremiycek😭😭😭😭kayinpederemi uzuleyim esimemi bilemedim lanet olsun bu meslege bekarlar 2 kere deil200 kere dusunun😭😭😭😂😪😢

Verda bilgiler icin tsk ederim kayinpederimm sizlere omur esime nasil soylerim ne yaparim bilmiorum gemi okyanusun ordasinda jebel ali limanina yanasmasina10 gun var esime ulasip solesem ne yapicak gemide cildiricak hicbisey yokken birden baban oldu nasil denir benmi soyleyecem sirket bilgilendirme mailimi atio?nasil olcak bilmiorum adami sapasaglam birakti gelcek ölüsünü bile goremiycekkayinpederemi uzuleyim esimemi bilemedim lanet olsun bu meslege bekarlar 2 kere deil200 kere dusunun

Cnm Allah rahmet eylesin, basiniz sagolsun. Hemen sirketle irtibat kur. Esine de sakin soyleme, cok hasta de yalnizca. Sirket'e de oyle soylemelerini soyle.
Cok zor bir durum ah Burcu'cum, Allah sabir ve kolayliklar versin ins. hepinize ozellikle de sana.

Bunu soledigin iyi oldu hic bisey dusunemiorum direk soleyecektim oralarda tek basina ne yapcak die dusunuodum sirketi bugun aradim kimse acmadi haftasonu tatildeler mi acaba
birde esim geldiginde cenaze fln coktan kalkmis olur diorumki direk solesem belki gelmez orda yalniz kalmak ister mi degisik bi yapisi var cok duygusal bi o kadarda icine kapanik ne sewincini ne uzuntusunu ne derdini soler

Bunu soledigin iyi oldu hic bisey dusunemiorum direk soleyecektim oralarda tek basina ne yapcak die dusunuodum sirketi bugun aradim kimse acmadi haftasonu tatildeler mi acaba
birde esim geldiginde cenaze fln coktan kalkmis olur diorumki direk solesem belki gelmez orda yalniz kalmak ister mi degisik bi yapisi var cok duygusal bi o kadarda icine kapanik ne sewincini ne uzuntusunu ne derdini soler

Pazar kapalidir. Orda kalmak isteyecegini sanmiyorum, eger gelmezse omur boyu pisman olur, sanki babasi hep biryerlerden gelivercekmis gibi gelir. Tabi sen daha iyi biliyorsun esini ve aile durumlarini. Allah sabir versin cnm, bizi habersiz birakma.

Verda bilgiler icin tsk ederim kayinpederimm sizlere omur esime nasil soylerim ne yaparim bilmiorum gemi okyanusun ordasinda jebel ali limanina yanasmasina10 gun var esime ulasip solesem ne yapicak gemide cildiricak hicbisey yokken birden baban oldu nasil denir benmi soyleyecem sirket bilgilendirme mailimi atio?nasil olcak bilmiorum adami sapasaglam birakti gelcek ölüsünü bile goremiycekkayinpederemi uzuleyim esimemi bilemedim lanet olsun bu meslege bekarlar 2 kere deil200 kere dusunun

Burcuu Allah rahmet eylesin çok üzüldüm:KK43: çok zor bir durum gerçekten..insan ne diyeceğini bilemiyor..eşin için çok zor..söylesen bir dert söylemesen bir dert..ama söylemen gerekiyor..indirirler gemiden en azından burda olur yada bilemiyorum ki..Allah yardımcınız olsun canım ne diyim:KK43: bize de haber ver canım..sıkma canını çok olur mu

Denizufuk'cum tesekkurler, cok zarifsin. Daha onceki postlarda dedigim gibi baska turlusuyle yasanmiyor; mutlaka denizciligi kabullenip ona gore bir hayat kurmak gerekiyor, yoksa sevgi ne kadar buyuk olursa olsun surekli uzuntu, stres ve ozlemle dolu gecip gidiyor hayat.

Sizin durumunuzu ben cok pozitif gordum, stajini bu sekilde bitiren bir denizci'den adam olur diyorum :) hicbir ilgisizligini, mesajsiz birakmasini falan gormemissin bak, eger gorseydin o zaman negatif olurdu durum; nacizane fikrim.

Sana tam uygun bir ornek anlatayim; Esimin staj yaptigi donemde cok sevdigi bir kiz varmis, kiza sirilsiklam asikmis, 16 ay hic karaya inmeden stajdaymis ve haberlesmisler Neyse sonunda inmis ve gorusmeye devam etmisler, evlenmeyi falan konusuyorlar, kiz demis meslegini birakacaksin, o yuzden malesef ayrilmislar. Sonra yillarca esim kimseyi oyle sevmemis, hep kisa sureli iliskiler vs, ta ki karsisina ben cikana kadar. Gerci simdi iyi ki gec evlenmisim, iyi ki senle evlenmisim diyor o da, ben de; ama iste kiz oyle diretmeseymis belki de evleneceklerdi.

Denizufuk, gec anladim ama sunu anladim (ki keske erken anlasaymisim da guzel kalpli esimi hic uzmeseymisim bosuna) iliskimizi karadaki iliskiler kalibina oturtmadigimiz zaman cok mutlu oluyoruz. Cunku denizciler oyle kalender, oyle asmis, oyle olgun, oyle gormus gecirmis, oyle iyi kalpliler ki. Karadaki herhangi birinden cok daha vizyon sahibi, cok daha duygulular herseyden once. Ayrica burada yuzlerce kez yazilmistir bu; sevgi ask hicbirzaman eksilmiyor, azalmiyor, monotonlasmiyor bir denizciyle. Sen diger iliskilerde olmayan ya da daha az olan ya da gun gectikce azalan bu pozitif yonleri dusun, tadini cikar. Hic bosuna kaprislerle, huzursuzluklarla sevdigin insani da kendini hirpalama, yipratma.

Cunku inan bana biraz sabir ve hosgoruyle gelecekte oyle guzel yerlere geleceksiniz ki karadakilerin problem yaptigi hicbirsey sey sizin icin problem olmayacak. Maddi yonden: Mantikli davranirsaniz sahane bir gelecek kuracaksiniz kendinize, karadakilerden cok daha kisa bir sure icerisinde. Manevi yonden: Hasret cekmeniz, birbirinize destek olmaniz, teselli ve guc vermeniz, onun uzakyola gitmesi vs. karada hicbirzaman bulamayacaginiz bir bag ve aidiyet duygusu olusturacak aranizda.

Ne guzel birbirinizi bulmussunuz, tadini cikar bu askin, iliskinizin, kuracaginiz hayatin derim, kaza yapacam korkusuyla trafige cikmamazlik yapma derim, bi de tabii ki Allah omur verirse ins. hepimize, mutlaka hayatinizda 5 yillik planiniz olsun derim, ne zaman 2lik hakki kazanicak, ne zaman 2.lik kursuna gidecek, ne zaman askere gidecek, (bedelli askerlik yapmasi icin yabanci bayrakli gemilerde calismasi gerekiyor) bu kursa gittigi sure icinde nasil gecinecek, para biriktirme durumlarini yazin, bir defter edinin kendinize, bu konularda anlik yasayan ve pisman olan 2.ligi geldigi halde Turkiye'de kalamayan cok kisi var gordugum; ve kesinlikle 2. oldugunda evli olacak sekilde ayarlayin hayatinizi. Ilk kontratta hemen seni goturemez, 2. olarak ilk kontrati olacak ama sonrakilerde goturur.

Denizufuk'cum birlikte kuracaginiz bir hayat insa edin; ona yardimci ol destek ol, CV hazirlatmasinda yardim et, ilan bul, yabanci bayrakli gemi bul, google'dan artik hersey arastiriliyor, basvurularini ogren sen de basvuru yap, kendine de ona gore bir gelecek hazirla, o denizdeyken Ingilizce kursuna git, kendine yatirim yap vs. cunku kaptan oldugunda cok daha farkli bir hayatiniz olacak bu tur eksikliklerini tek tek tamamla derim veee sozu Mavidelisi'ye ve buradaki diger arkadaslara birakirim :)

Verdacım çok çok teşekkür ederim ne güzel yazmışsın uzun uzun açıklayıcı.. o kdr işime yaracak ki arasıra girip okurum ben bunu her şey hepimizin hakkındfa en hayırlısı en güzeli olsun dilerim ki güzel yüreğine sağlıkla sağlıkla aşkla kal

Erkek arkadaşımın gemisi İstanbula geliyor ama inip inmeyeceği izine ayrılamayacağı belli değil..ne olur dua edin de insin artık gemiden kavuşalım..5 ay oldu:KK43: çok özledim artık onu:KK43:

oturdum hüngür hüngür ağlıyorum..nefret ediyorum bu meslekten de gemiden de..inemiyor işte inemiyor..kahretsin..ben gelecek diye beklerken gelemiyor..tripler atıyorum söylendikçe söyleniyorum..diğer kaptanın annesi rahatsızmış bir daha ki türkiye seferlerinde inebilecekmiş..ohh çok güzel..hiç gelme naparsan yap dedim..ay dayanamıyorum:KK43:

X