Dengeli Beslenerek ve Spor Yaparak Kilo Verme Deneyimlerimiz

amin canım sağol bir ölçüm yapayım dedim şimdi ölçmez olaydım göbekler beller kalça basen derken 100 cm den aşağısı yok yaa çok üzülüyorum okadar salmışımki kendimi 2 haftadır stresten sivilceler çıkıyor anlatamam insan stresli olunca ne kadar çirkinleşiyor hiç bir fotoğrafta güzel çıkmıyorum artık hep suratım düşük dolu dolu yanaklar kendime bakıyorum insan iki lokmaya karşı koyamazda bu hallere düşürürmü kendini diye acıyorum halime neyse diyorum artık zararın neresinden dönersen kardır..

amin canım sağol bir ölçüm yapayım dedim şimdi ölçmez olaydım göbekler beller kalça basen derken 100 cm den aşağısı yok yaa çok üzülüyorum okadar salmışımki kendimi 2 haftadır stresten sivilceler çıkıyor anlatamam insan stresli olunca ne kadar çirkinleşiyor hiç bir fotoğrafta güzel çıkmıyorum artık hep suratım düşük dolu dolu yanaklar kendime bakıyorum insan iki lokmaya karşı koyamazda bu hallere düşürürmü kendini diye acıyorum halime neyse diyorum artık zararın neresinden dönersen kardır..

canım öncelikle moralini düzelteceksin
zayıflayamıyorum değil zayıflayacağım diyeceksin
yemek yerken 57 kilo olacağın zamanı hayal et
stres yaparsan dahada yemek yemek istersin
mutlaka vereceksin kararlı gördüm seni...

57 ayy hayal bile edemiyorum 57 kiloyu inebilirmiyim gerçekten kilo insanı ne kadar etkiliyor özgüveni kalmıyor insanın sen kaç kilosun canım hedefin kaç kaç kiilo verdin
canım öncelikle moralini düzelteceksin
zayıflayamıyorum değil zayıflayacağım diyeceksin
yemek yerken 57 kilo olacağın zamanı hayal et
stres yaparsan dahada yemek yemek istersin
mutlaka vereceksin kararlı gördüm seni...

Merhaba kızlar..
Ben aranıza bugün katılan bir arkadaş adayınızım. Yavaş ama emin adımlarla ilermeme sebep olan yöntemimi paylaşmak istiyorum.Patenti bana aittir :KK53:
1.Bir kere kesinlikle kendimi diyet psikolojisine sokmuyorum,etrafımdakilere rejimdeyim demiyorum ki bana her hangi bir durumda "" aa hani sen rejimdeydin? hani ne oldu rejim ?" deyip ukalalık yapamasınlar.
2. Çok hızlı kg vermeyi amaçlamıyorum. Öncelikli hedefim kilomu sabitlemek oldu. İlk etapta kg almamak yeterli bir başarı göstergesi .Şu anda da neredeyse 15 günde 500 gr vermiş olmak bile tatmin edici. Zaten doktorlar da hızlı değil yavaş ve kalıcı kilo kaybı diyorlar.Kaldı ki ben bu kiloyu bir haftada almadım ki bir hafta da vereyim.Zamanla gram gram birikti zamanla verilecek.
3.Bu işin asıl sırrı ise akşam yemeklerini saat 16-17.00 gibi minik atıştırmalıklardan sonra sadece meyve ve salata yiyerek sınırlandırmak.
4.Gün içinde bol bol su,meyve çayı ve meyve tüketiyorum. Yeşilçay iğrenç geliyordu ama içerisinde antioksidan var ve metabolizmayı hızlandırıyor.İçerisinde sıktığım bir kaç limon damlası buruk tat sorununu çözdü.Hiç açlık sorunu çekmiyorum.Aç kalırsam sonra çok aşırı yerim çünkü.Kan şekerimi dengede tutacak yani beni acıktırmayacak şeyler yiyorum.Mesela elma kan şekerimi yükseltip beni kısa zamanda acıktırırken mandalina,portakal ve özellikle ekmek ayvası tok tutuyor !
5.Sabah kahvaltılarını uyandıktan en geç yarım saat içerisinde yapıyorum.İçerisinde kızarmış ekmek ve yumurta şekersiz çay dahil son derece zengin bir kahvaltı. Akşam bir şey canım çekerse sabaha erteliyorum.Böylece akşamları yavaş olan metabolizmam yakamadığını sabah yakabiliyor. Bende hiç bir şeyden mahrum kalmıyorum :KK52:

arkadaşlar sabah kahvaltınızı saat kaçta yapıyorsunuz ben çok geç kalıyorum 12 yi buluyor nerdeyse sabah 11 gibi kalkıyorum çok geçmi sizce ben de pek içemiyorum eşil çay ama zayıflamaya değer diye düşünüyorum ne varsa deneyeceğiz artık

yeni katılanlar var aramıza sanırım hoşgelmişler o zamaan :KK17:

akşamki menümü yazayım
ton balığı
mevsim salatası

bide bişi sorucam
pilates yapamıyorum ben midem bulanıyo,başım dönüyo.bide spor pek yapamam yapmayı de sevmem
pilates yerine dans etsem yarım saat? uygun olur mu ki?
okulum sınavlarım olduğu için ötesine hem yoruluyorum hem zamanım olmuyo

Son düzenleme:
ya ben 170 boy 53 kiloyla nasıl 36 beden giyemiyorum biri bana açıklasın çok sinir oldum :KK60: neyse bütün 38 beden pantolonları yakıcam sinirimden o olcak. o zaman hedefim 50 diyelim.

neysee bugün spor günümdü 1,5 saat. insanın vicdanının rahat olması kadar güzel bişey yok:KK66:

sabah
tam buğday ekmek-peynir-cherry domates salatalık

ara
elma yeşil çay

öğlen
zeytinyağlı pırasa

akşam
yoğurt çorbası
nohut yemeği

daha arayı yemedim. portakal filan yerim heralde her zamanki gibi:KK37:

ya ben 170 boy 53 kiloyla nasıl 36 beden giyemiyorum biri bana açıklasın çok sinir oldum :KK60: neyse bütün 38 beden pantolonları yakıcam sinirimden o olcak. o zaman hedefim 50 diyelim.

neysee bugün spor günümdü 1,5 saat. insanın vicdanının rahat olması kadar güzel bişey yok:KK66:

sabah

ara
elma yeşil çay

öğlen
zeytinyağlı pırasa

akşam
yoğurt çorbası
nohut yemeği

oha ne güzel..
kilo vermeye değil sıkılaşmaya ihtiyacın olabilir :KK17:
ama yediklerine de dikkat etmelisin tabi

oha ne güzel..
kilo vermeye değil sıkılaşmaya ihtiyacın olabilir :KK17:
ama yediklerine de dikkat etmelisin tabi

gittikçe eriyorum zaten millet derilerimi toplıycak böyle giderse:KK60:
senin boyun kilon kaç? ben 68'den 53'e düştüm geçen yazdan beri. ki hayatım boyunca 'dombili' sınıfına girmişimdir bu zamana kadar. kalçam hep vardı, şu kilomda da en toplu yerim kalçamdır. kilo versem üstten gider hep. uygun bi vaktimde uzuuun bi yazı yazıcam size de yardımcı olmak adına :KK69: benim için imkansız gibi bişeydi çünkü 40 bedenin altına inmek, ben başardıysam herkes yapar:KK8: ama sporsuz diyet hiçbi işe yaramaz, doğru topictesiniz, doğru topicteyim :KK19:

yeni katılanlar var aramıza sanırım hoşgelmişler o zamaan :KK17:

akşamki menümü yazayım
ton balığı
mevsim salatası

bide bişi sorucam
pilates yapamıyorum ben midem bulanıyo,başım dönüyo.bide spor pek yapamam yapmayı de sevmem
pilates yerine dans etsem yarım saat? uygun olur mu ki?
okulum sınavlarım olduğu için ötesine hem yoruluyorum hem zamanım olmuyo

Maalesef sporsuz olmaz. Kilo versen de sıkılaşma olmaz fazla. Seninle aynı kilodaki biri senden bir beden küçük bir pantolon giyerken sen bir beden büyük giymeye devam edersin. Diyet en önemli nokta ama spor da yabana atılmamalı :KK16:

sabah

ara
elma yeşil çay

öğlen
zeytinyağlı pırasa

akşam
yoğurt çorbası
nohut yemeği

Zayıflama aşamasında sıkılaşma çalışmaları yapmadın mı? Ölçülerin çok ideal görünüyor. 1.70 m boyundaki birinin 58 kilo altına düşmesi, en kötü ihtimalle 55 kilo altına düşmesi sağlıksız sayılırken 53 kilodayken 36 beden giyememek ancak spor yapmamakla açıklanabilir bence :KK69: 53 kilo zaten az bence daha da altına düşme. Tabii bu benim fikrim :))

gittikçe eriyorum zaten millet derilerimi toplıycak böyle giderse:KK60:
senin boyun kilon kaç? ben 68'den 53'e düştüm geçen yazdan beri. ki hayatım boyunca 'dombili' sınıfına girmişimdir bu zamana kadar. kalçam hep vardı, şu kilomda da en toplu yerim kalçamdır. kilo versem üstten gider hep. uygun bi vaktimde uzuuun bi yazı yazıcam size de yardımcı olmak adına :KK69: benim için imkansız gibi bişeydi çünkü 40 bedenin altına inmek, ben başardıysam herkes yapar:KK8: ama sporsuz diyet hiçbi işe yaramaz, doğru topictesiniz, doğru topicteyim :KK19:

hiç sorma
170 boya 61 :97:

spor yapmam lazım benim ama ya nefret ediyorum spordan ne önerirsiniz

Son düzenleme:
tamam da spor yapmayacağım demedim ki

Vaktim yok dediğin için söyledim canım :)
Bir şekilde spor için vakit yaratman lazım.
Böyle bir durumda yürüme en etkili yöntem olabilir. Yürüyüş için uygun bir yer var mı bulunduğun yerde?

Vaktim yok dediğin için söyledim canım :)
Bir şekilde spor için vakit yaratman lazım.
Böyle bir durumda yürüme en etkili yöntem olabilir. Yürüyüş için uygun bir yer var mı bulunduğun yerde?

hiiç yok.yürüyerek sıkılaşılır mı ki hem
sadece yokuş çıkıyorum okuldan eve,o kadar

hiiç yok.yürüyerek sıkılaşılır mı ki hem
sadece yokuş çıkıyorum okuldan eve,o kadar

Yürürken bacak ve karın kasları aynı çalıştığı için o bölgelerde bir toparlanma, sıkılaşma olur. Pilates kadar etkin bir sonuç alınamaz elbette ama sarkmalar bir ölçüde engellendiği gibi daha etkin bir şekilde kilo verilebilir.

arkadaşlar sabah kahvaltınızı saat kaçta yapıyorsunuz ben çok geç kalıyorum 12 yi buluyor nerdeyse sabah 11 gibi kalkıyorum çok geçmi sizce ben de pek içemiyorum eşil çay ama zayıflamaya değer diye düşünüyorum ne varsa deneyeceğiz artık

Ben sabah en geç yedide kalkıyorum yedibucuk gibi kahvaltım hazır oluyor.Su anda da kahvaltı yapıyordum zaten.
sanırım sen ev hanımısın. ne kadar erken kalkıp kahvaltını yaparsan metabolizman o kadar erken başlar çalışmaya.Akşam da yemeği de geç saatlere kalmaz. sabahları erken kalkıp yürüyüşe gidebilirsin mesela ne güzel vaktin var spor yaparsın benim tek eksiğim spor ::26:

Son düzenleyen: Moderatör:
patiska naptın canım
çektim cezamı şeker :))))
kızlaaar ben de yazmaya başlıyorum artık 4 gün spora gidiyorum. ama söylemeden edemedim ben şu kilo-beden oranından hiç anlamıyorum ya. 15 kilo verdim ama 42 bedenden anca 38'e düştüm. kalıplar bol olursa 36'ya giriyorum o da çok nadirdir. ama dar kalıplarda bile 36'nın içine girmek için zayıflamaya devam :KK64:
aramıza hoşgeldin Frances :)

aferin patis
sabah sabah nasıl canın çekti kız cipsi:KK1:
ceza nı yaptın mı peki:KK8:

işte böyle kaçamak olunca cezassı hemen kesilsin:KK47::KK47:

canım ben cips hastasıyım ya, sabah akşam farketmez sürekli çeker benim canım cips :KK37:
ama çektim cezamı akıllandım :)
sen nasılsın Haticem?

X