Dengeli Beslenerek ve Spor Yaparak Kilo Verme Deneyimlerimiz

Bende başladım hayırlısı. Zayıflama adına almadığım ürün denemediğim yöntem kalmadı. Gene paşa paşa yürüme bandımla sauna eşofmanımın yolunu tuttum. Tilki kürkçü hesabı. İlk hafta 3 gün 30 dk ile başladım.Bu hafta her gün 45 dk ile devam ediyorum. Şimdilik 2 kg gitmiş durumda. Eğer bir aksilik olmazsa hedefime bi kaç ayda ulaşabilirim umarım.

bak ikimizin cizelgesinde de kaplumbaga....yani emin adimlarla ilerleyip verdiklerimizi geri almiycaz ins....:13:

bak ikimizin cizelgesinde de kaplumbaga....yani emin adimlarla ilerleyip verdiklerimizi geri almiycaz ins....:13:

Hoşbuldum canım.

Aynen geri almak yok.

Tekrar tartıldım 1 kg daha gitmiş. O bir kilo sanki 100 kilo gibi geliyor bana yahu.

Bu arada L carnitin alıyorum spordan önce çok faydasını görüyorum spor esnasında tavsiye ederim.

Hoşbuldum canım.

Aynen geri almak yok.

Tekrar tartıldım 1 kg daha gitmiş. O bir kilo sanki 100 kilo gibi geliyor bana yahu.

Bu arada L carnitin alıyorum spordan önce çok faydasını görüyorum spor esnasında tavsiye ederim.

canim senin adina sevindim...:nazar:hadi bakalim kolay gelsin....
biz soyle yapiyoruz.hatic 22 arkadasimiz sagolsun bir liste yapiyor.1727. sayfada var.cumadan cumaya tartilip kilomuzu bildiriyoruz ve kilo cizelgemizi degistiriyoruz.boylece 1 haftada kilo verip vermedigimizi degerlendirmis oluyoruz.eger sende istersen senide listeye eklesin...:KK71:

kizlar gecen gun bende markette gordum.alip deneyeyim diyordum.gercekten cok mu kotu tadi?:KK68:

ben bi dönem tatlı yerine müsli yiyordum. ilkin k flakesle başladım sonra yulaf ezmesinin daha faydalı olduğunu okuyunca yulaf ezmesine geçtim, yulaf da tek başına tad vermiyordu ben de 3 kaşık yulaf ezmesine 1 kaşık k flakes ekleyerek kendimi müslimi yapıyordum. üstüne süt biraz da kuru taze meyve ne bulursam koyuyordum. ama ben diğer arkadaşların aksine bunu anaöğün gibi değil de canım tatlı çektiğinde tatlı niyetine yiyordum. canı tatlı çekenlere de tavsiye ederim. uzun süredir de böyle bişey yapmıyorum çünkü sıkıldım. evde yarım paket var daha, bi ara tekrar tüketmeye başlasam diyorum...

Selam hanımlar:KK3:
Sibel ablamız yine geleneksel diyet günlerine girmiş. 10kg. vermiş. Gerçi biz diyet yapmıyoruz ama okumayanlar belki kabak çorbasını denemek isteyebilirler.:KK68:

SABAH: 1 yeşil elma fırında pişiriliyor. Yerken üzerine tarçın konuyor. Küçük bardak diyet süt ya da iki kaşık diyet yoğurt eşliğinde bir kase müsli.
ÖĞLE: Kabak çorbası (istenirse limon konabilir) ve 1 dilim siyah ekmek.
AKŞAM: 1 parça ızgara somon ve 1 tabak haşlanmış sebze.
YATMADAN ÖNCE: 1 bardak diyet ılık süt.
NOTLAR: Diyet bile olsa kola yasak. 2.5 litre su içilecek. Acıktıkça kabak çorbası serbest. Tuz tüketmek yasak.
KABAK ÇORBASI TARİFİ
4 kabak, rendelenmiş 2 domates, 1demet maydanoz ,1 demet nane, 1 demet dereotunu makul miktarda su ile kaynatın. Sonra bu karışımı mikserden geçirin ve acıktıkça için. Yağ ve tuz yasak. Baharat serbest.

Ben bu tür çorbaları yağsız tuzsuz pek yiyemiyorum ama yoğurtlu deneyebilirim.:87:

Son düzenleme:
Hoşbuldum canım.

Aynen geri almak yok.

Merhaba telli turna. Çok güzel emin adımlarla gidiyorsun. Tebrik ederim.:KK9:
Önemli olan yavaş olsun, sağlıklı olsun ama kalıcı olsun.
L carnitin bir ara ben de kullanmıştım. Spor yaparken performansı arttırıyor.O kadarı da iyi sayılır tabii ki:KK8:

kizlar gecen gun bende markette gordum.alip deneyeyim diyordum.gercekten cok mu kotu tadi?:KK68:

Ben bazı sabahlar lıght meyvalısını, yulaf ezmesi ile karıştırarak yiyorum.
İçinde kuru meyveler var ama bazen 1-2 kayısı, birkaç yabanmersini de katıyorum.
2 cevizi mutlaka koyuyorum ve sütle yiyorum.:119:
Tabi bunu yediğinde kahvaltıda başka bir şey yenmiyor.
Tadını seviyorum. Beni uzun süre tok tutuyor.
daha önce nesfit de yiyordum ama sodyum oranı fazla olduğundan bıraktım artık.:KK12:

Hoşbuldum canım.

Aynen geri almak yok.

bende kullanmak istiyorum l carnitin koşu bandına binmeden önce almak istiyorum ama tereddütlerimde var cesaret edemiyorum yan etkisi varmı bide düzenli kullanınca ne kadar kilo verdiriyor eşimin arkadaşının hanımıda kullanıp vermiş nerden temin ediyorsun cvp sevinirim çok soru sordum kusura bakma

kizlar....:nazar:bu hafta bayaaaa hareketli gordum.ins.hep boyle devam eder.:KK66:
bana gelince yediklerime dikkat ediyorum.leslie mi yapiyorum. bazen kizimla beraber yapiyoruz cok zevkli oluyor.
sabahlari 2 dilim kizarmis ekmekle klasik kahvalti,aralarda meyve,oglen ve aksam corba, sebze ,yogurt,salata.birer dilim ekmek....
ins.bu hafta kizlar sinifi geceriz....:KK66:
kizlar metebolizmanizi hizlandirmak icin neler yapiyorsunuz?:KK71:

maşallah ramaska istikrarlı gidiyorsun
bu haftanın iyi geçmesini bende istiyorum inşallah verebiliriz hepimiz
ben leslie ile yürümeye devam ediyorum. mp3ü bazen açmaya vaktim olmuyo ben de hatırladığım hareketlerini yapıyorum. mesela dün 20 dk yaptım akşam. 35 dk da dışarda yürümüştüm etti 55 dk.:21:
ben aynı zamanda cuma zayıflama yarışması 14. takım üyesiyim hem oraya hem buraya yazıyorum. orada arkadaşlarla cumadan cumaya yaptığımız toplam yürüyüşleri de yazıyoruz. hergün o gün yaptığımız yürüyüşleri de yazıyoruz. biraz yarış havasında olunca güzel oluyor.o yüzden yürüyüş konusunda baya motiveyim. bizim takım agelmek isteyen olursa buyursun:KK19:

maşallah elifcim ne güzel yapıyorsun aksatmadan
yarışa girmen iyi olmuş spora teşvik eder seni

Bu hafta yazma istersen. Kilo veremeyebilrim reglden dolayı. :KK25: Regl durumunda ben de metabolizmanın yavaşladığını duydum. :26: Şimdi kafam karıştı. :44:
tamam canım bu hafta yeniden katıldı olarak yazayımda unutmayım
sen başladığın kilonu bildir haftayada verdiğini görürsün:KK6:
Bende başladım hayırlısı. Zayıflama adına almadığım ürün denemediğim yöntem kalmadı. Gene paşa paşa yürüme bandımla sauna eşofmanımın yolunu tuttum. Tilki kürkçü hesabı. İlk hafta 3 gün 30 dk ile başladım.Bu hafta her gün 45 dk ile devam ediyorum. Şimdilik 2 kg gitmiş durumda. Eğer bir aksilik olmazsa hedefime bi kaç ayda ulaşabilirim umarım.

hoşgeldin canım
cuma bildirirsen senide eklerim listeye

ben spor yapamıoyrum sadece günde 2 fincan yeşil çay içiyorum.
kızlar ben kilomu 68 olarak korumaya karar verdim.
benim bünyem zayıfladıkça hastalıklar çıkartıyor
daha fazla verirsem yine hasta olmaktan korkuyorum
artık kilomu koruyacağım
bünyem bu kiloya alıştıktan sonra tekrar devam ederim
her seferinde böyle oluyor
sen bilirsin
bi müddet koruma programı yap o zaman
bu kiloya alıştıktan sonra tekrar verebilirsin inşallahtekrar verebilirsin
bu hafta seni mezun edelim miş o zaman yoksa listede kalmaya devam edermisin

Ben 2 hafta kilo bildiriminde bulunamayacağım. Haticecim 2 hafta için izin rica edebilir miyim :125:

bende kullanmak istiyorum l carnitin koşu bandına binmeden önce almak istiyorum ama tereddütlerimde var cesaret edemiyorum yan etkisi varmı bide düzenli kullanınca ne kadar kilo verdiriyor eşimin arkadaşının hanımıda kullanıp vermiş nerden temin ediyorsun cvp sevinirim çok soru sordum kusura bakma

Üretici firmanın internet sitesinden satın aldım canım. Ama spor salonlarında da satıyorlar bu ürünleri. Yan etkisi yok diyorlar en azından bende yaşamadım. Ne desem yalan olur. Sporla desteklendiğinde baya kilo verdirdiğini duydum. Bende zaten yeni başladım. Ama şu kadar söyleyeyim 2 gün oldu kullanalı ondan mı bilmiyorum ama 1 kg vermişim. Kilo verdirmese dahi sana koşu bandında o kadar destek oluyor, o kadar performansını arttırıyor ki kilo verdirmesede o yürüyüşle sen kendin verirsin. 30 dk ölüp dirilip yürürken ben şimdi o dakikalar çerez geliyor bana.

Multipower L carnitin likit diye araştır canım.

Son düzenleme:
merhaba kizlar.
bugun kac dakika spor yaptiniz veya yapacaksiniz?
40 dakika leslie yapicam...
evde plates yapan varmi? :KK71:

kizlar yabanmersini neye faydali ve tadi nasil?

Kuru üzüm gibi küçük ve kırmızı, tadı mayhoş.
Kan şekerini düzenliyor, sindirim sistemine ve gözlere yararlı.

Arkadaş cevap vermiş ben de bu konuda deneyimli olduğumdan fikrimi söylemek istiyorum.
L carnitin zaten çeşitli besinlerle vücudumuza aldığımız yararlı bir madde.
En çok koyun etinde ve süt ürünlerinde bulunur. Eksikliğini hissediyorsak dışardan takviye amaçlı kullanılabilir.
Yani vitamin takviyesi gibi.
Ben kırmızı et yemediğimden bir dönem spordan önce kullandım ama ne kilo aldım ne de verdim.
Çünkü yediğimle harcadığım enerjiyi eşit tutuyordum.
Kilo verdirir diye bir şey yok enerjini arttırır. Yağ yakmasında yardımcı diyorlar ama yediklerini azaltıp, sporu arttırmazsan değişen bir şey olmaz demek istiyorum.
Eczanelerde de çeşitli markaların ürünü var.

Zaman zaman hepimiz yazdık ama bir de toparlayarak hatırlatmak yararlı olur diye düşündüm.
Bazen az yenilse bile metabolizma yavaşladığından bir türlü kilo verilmez.
Yavaşlamasını önlemek, hızlandırmak için:
- En hızlı olduğu dönem sabah saatleri olduğundan güne erken başlayıp 3 ana 3 ara 6 öğünü tamamlamak gerekir. Ara öğünlerde özellikle meyva tercih edilmeli.

- Gün boyu 2-3 lt. su ılık olarak içilmeli. Soğuk değil.

-Spor mutlaka yapılmalı fakat aynı tarz spor alışkanlık haline getirilmemeli. Haftadan haftaya değiştirilmeli.

- Yemek menüleri, ekmek arada değiştirilmeli ama esmer ekmek çeşitleri tercih edilmeli.

-Yemek saatleri hep aynı olmamalı. Yarım saat ileri geri alınmalı ki alışkanlık yapmasın.

-2-3 bardak yeşil çay (poşet değil) dökme tercih edilmeli ve antioksidan olduğundan kesinlikle sıcak içilmemeli. Ilıtılmalı.

Özetle metabolizmayı sürekli canlı tutmak için hiçbir şeyin monotonlaşmasına izin vermemek gerekiyor.
Unuttuklarım varsa ekleyebilirsiniz arkadaşlar:nazar:

X