Dengeli Beslenerek ve Spor Yaparak Kilo Verme Deneyimlerimiz

SLM KIZLARR
canım benim hiç boşlarmıyım burdayım
evde pek durmadım kaç gündür ondan yazamadım dün deseniz hiç açılmadı sinir oldum zaten
bugün diyetisyene gittim
zor bela kocamı ikna ederek
verdigi listeye harfiyen uyacam bakalım ne olcakkaydirigubbakcemile3
burayada günlük ögünlerimi rahatlıkla yazarım artıkkk
benbi geçmişe uçayımm bakalımm neler yazdınızz:eek:

Selam zambakcım, yeni diyetin hayırlı olsun. Umarım istediğin sonucu alırsın.
Ancak bir şeyi merak ettim sormak istiyorum.
Ben de 2 yıl kadar önce diyetisyene gitmiştim. Tabi hazırlıklı gittim. Yediğim, yemediğim, zaafım olanları yazmıştım. Dedi ki önce dahiliye dr.dan tam kan sayımı ve tiroid hormonlarına baktıracaksın. Hormon th.leri 3-4 gün sürüyor. Beni uğraştırma bir liste ver ltf.dedim:hulya:.
Olmaz:eek:lmaz: O değerlere göre vermem gerekir dedi:umursamaz:. Neyse yaptırdım verdim ona göre ve benim yediklerime göre bana özel bir liste yaptı. Hangi değerler fazla hangileri az bir ayarlama yaptı.
.
Tabi ben liste diyet özürlü olduğumdan 3 günden fazla sürmedi. kaydirigubbakcemile3
Sen bugün gittim liste aldım deyince nasıl verdi bu kadar hızlı diye merak ettim:bbo:.

binbirrenk bende diyetisyene gittiğimde elime 1200 kalorilik bi liste verip yollamışlardı. ne ölçüm ne biçim hiçbişey yapmadılar. aradan fazla geçmedi troid rahatsızlığım olduğunu öğrenmiştim zaten.

Eveeeet geldim işte...Neler yaptınız kızlar bu gün.Ben anlatayım...Sabah sirkemi, limonlu suyumu içtim.Kahvaltı 10 da1 dilim kep. ekmek k kutusu kadar peynir 6 y zeytin domates salatalık maydanoz ;2 saat sora 1 elma;2 saat sora yarım simit 1 avuç beyaz leblebi;akşam 1 dilim beyaz ekmek ,1 kase söğüş salata 1 kase patates yemeği ve turp ve 2 kaşık yoğurt yedim, şimdi de yeşil çayımı iiçiyorum. Yarını sabırsızlıkla bekliyorum yaaa

Haticim işte bunun için yazalım diyordum zaman zaman. beslenmen çok fazla karbonhidrat ağırlıklı olmuş.:bbo:
Az yemenin yanında bir de sebze meyve grubu, et grubu, süt grubu, tahıl grubunun gün içinde dengeli dağılımına dikkat etmeliyiz.
Her gün et yemeyebiliriz ama bunun yerine kurubaklagillerden birini fasülye, nohut, mercimekvs. protein için yememiz lazım.
Zambak ın dediği gibi öğününde patates, pilav, makarna vs. varsa ekmek yememelisinyerimseniben.

hatice sen yap daha iyi canım biraz karışık. bende yapmak için baya uğraşmıştım çözene kadar. hatta yarın hediye et belki kupayı zambak alır :):hooray:

canım sen yapmışsın ben yapmışım önemli değil ben faydam olsun diye dedim ben arkadaşıma 3 sefer falan yaptım öğrendim galiba ama dediğin gibi ilk sefer baya uğraştırıyor
inşallah veririm yarın kim kazanacak bakalım guclubacismile canım merakla bekliyoruz (galiba ben olmayacağım mafoldumben gene ) kaydirigubbakcemile5

canım benim akşam mesela patates yemegi yemişsin ya yanında ekmegi yeme
çünkü 1patates =1ekmek miş.
Evet haklısın arkadaşım.Ben patates yemeğini çok sevmediğim için suyunu yedim .Patates 1 kaşık felan yedim. O yüzden de ekmek tercih ettim. Normalde akşam ekmek yemem.Bu arada ikindin 1 top vanilyalı dondurma da yedim yarım saat te yürüyüş yaptım.

binbirrenk bende diyetisyene gittiğimde elime 1200 kalorilik bi liste verip yollamışlardı. ne ölçüm ne biçim hiçbişey yapmadılar. aradan fazla geçmedi troid rahatsızlığım olduğunu öğrenmiştim zaten.

Bonibonum bu listelerin binlercesi var internette. Önemli olan sana özel veriyor mu ona bakacaksın.
İşte bak rahatsızlığına göre verirdi ölçüm yapsaydı.:kızgın:

haklısın binbirrenk. pazartesi gitmeyi düşünüyom bende ama bana liste versin diye değil. sadece ölçümlerimi merak ediyom. en merak ettiğimde metabolizma hızım ne alemde. ama dediğin gibi nette listelerin binlercesi var diyetisyenin kriterlerine daha dikkat edicem bu sefer.

haklısın binbirrenk. pazartesi gitmeyi düşünüyom bende ama bana liste versin diye değil. sadece ölçümlerimi merak ediyom. en merak ettiğimde metabolizma hızım ne alemde. ama dediğin gibi nette listelerin binlercesi var diyetisyenin kriterlerine daha dikkat edicem bu sefer.

Tabi metabolizma hızını, yağ kas oranını ölçüyorlar. valla her diyetisyenim diyene güvenmeyeceksin. Hem de vücudundaki yağ oranını bütün olarak değil, hangi bölgede ne kadar var ölçmeli.
Sen listeye uyabilirsen git bence. Sağlıklı beslenmiş olursun.
Gitmeden konuş neleri istediğini anlarsın işinde ne kadar ciddi.:nazar:

kızlar diyetisyenin verdiği listede uyulmayacak bişey yok. eminimki benim bugün kü yediklerimden daha fazla yiyecek var o listede. ama ben kendimi diyette hissetmek istemiyorum ve diyet yapmıyorumda. ben bu psikolojiyle başladım bu psikolojiyle devam edicem. ve inanın madden manen çok rahatım. belki haftada yarım kilo belki gün gelicek hiç veremicem ama umrumda değil inanın. bu beslenme şekliyle ben mutluyum. eğer diyete başlamış olsaydım, yada elime bir liste verip uyulmam söylenseydi şimdiye çoktan bozmuştum. ama ben kendimi kasmıyorum onu yemicem bunu yemicem diye yalnızca porsiyon miktarıma ve pişirirken yağ miktarına bakıyorum. gün gelicek mantıda yicem börekte. insan bir ömür boyu bu yiyeceklerden kısamazki can taşıyoruz sonuçta. hem düşünsenize onu yeme bunu yeme insan ne kadar mutlu olabilirki. miktar canlarım önemli olan herşey serbest bende fazla yağlı ve karbonhidratlı olmadığı sürece.

unutmuşum yazmayı ayrıca ben diyetisyene liste almak için kesinlikle gitmicem. sadece ölçümlerimi yaptırmak için gidicem. zaten ayda bir rutin olarak troidlerime baktırmam gerekiyo manayla onlarıda öğrenmiş olucam. binbirrengin dediği gibi elime bi kağıt tutuşturup yollarsa hiç işim olmaz o kağıtla ben bildiğime devam ederim. biz liste aramıyoruzki. biz diyet yap-mı-yo-ruz. biz herşeyi deneyip başarılı olamamış insanlarız konu başlığındaki gibi. sağlıklı beslenmeye çalışan ve buna biraz daha aktivite ekleyenlerdeniz.

zambakçım http://www.tickerfactory.com/ezticker/ticker_designer.php bu siteye giriyosun. önce çizelgeni beğeniyosun en son sayfada başladığım kiloyu şimdiki kilonu ve hedeflediğin kilonu yazıyosun. altta http li olan yerde http ile başlayıp png mi php mi hatırlayamadım oraya kadar olan bölümü alıp profiline giriyosun profil düzenle sayfasında en altta çizelge yazan yere bu linki kopyalıyosun.

canım sagol haticem yapıcak banaa.s.
Selam zambakcım, yeni diyetin hayırlı olsun. Umarım istediğin sonucu alırsın.
Ancak bir şeyi merak ettim sormak istiyorum.
Ben de 2 yıl kadar önce diyetisyene gitmiştim. Tabi hazırlıklı gittim. Yediğim, yemediğim, zaafım olanları yazmıştım. Dedi ki önce dahiliye dr.dan tam kan sayımı ve tiroid hormonlarına baktıracaksın. Hormon th.leri 3-4 gün sürüyor. Beni uğraştırma bir liste ver ltf.dedim:hulya:.
Olmaz:eek:lmaz: O değerlere göre vermem gerekir dedi:umursamaz:. Neyse yaptırdım verdim ona göre ve benim yediklerime göre bana özel bir liste yaptı. Hangi değerler fazla hangileri az bir ayarlama yaptı.
.
Tabi ben liste diyet özürlü olduğumdan 3 günden fazla sürmedi. kaydirigubbakcemile3
Sen bugün gittim liste aldım deyince nasıl verdi bu kadar hızlı diye merak ettim:bbo:.

canım ben özel bir merkeze degil devlet hastanesine gittim.kan tahlili istedi ama ben zaten aç falan gitmemiştim ..bidahaki gelişinde yapalım dedi..ölçümlerimi yaptı..listeyi verdi..haklısın dediginde senin dr.un en güzelini yapmışş.bidahaki gidişimde yaptırırım tahlillerimii
hatice sen yap daha iyi canım biraz karışık. bende yapmak için baya uğraşmıştım çözene kadar. hatta yarın hediye et belki kupayı zambak alır :):hooray:

ayy inşallah bakalım yarım kupa benim olurrkaydirigubbakcemile3

X