Dengeli Beslenerek ve Spor Yaparak Kilo Verme Deneyimlerimiz

Zambak ben hayatım boyunca 59 60 falanken üniversitede 68-69lara çıktım.. okul bitince hemen evlendim ve 15 kilo daha aldım :KK43: şu an 83-84 gibi... gerçi 1 aya yakındır tartılmadım, eşimin görevi nedeniyle şehir değiştirdiğimiz için o telaş arasında... bu arada boyum 1,70...

Evlenipte kilo alan magdurlardan biride benimmkaydirigubbakcemile3
benimde boyum 1.70
kilom 83.5

ya ben 70 bile olsam o bile yetecek
1ocaktan bu yana yediklerime dikkat etmeye çalışıyorum
86.3 ile başladım ....ama çok yavaş kilo veriyorum sporu aklıma gelirse yapıyorum..

yani şuana kaç kilo oldugunu bilmiyormusun??
yeni başladın dimi diyete ??neler yiyorsun?

aslında tam başladım sayılamaz bile :):) yarın sabah tartılıp resmi startı vericem kısmetse :Saruboceq:

ben abur cuburu bırakıp engin diyetisyen geçmişimden faydalanınca sonuç pek parlak oluyor.. hepimizin bildiği şeyler aslında sağlıklı beslenmek. sebze - protein olayını ayarlamak. ekmeğe düşkün değilim zaten kahvaltı dışında yemem ama taze olursa kahvaltıda dayanamam. benim asıl derdim abur cubur , tatlı cips kola falan. eşimde aynı şekilde çok kilo aldı, biz beraber karar veriyoruz mesela en son sefer 2 aya yakın sürede o 9 kilo verdi ben 6,5 ama bırakınca yemeye başlıyoruz. en büyük zevkimiz film ve abur cubur. e bi de ben internetten araştırıp bol kalorili güzel mamalar yapınca ooo ipin ucu kaçıyor :)
Çok uzun oldu galiba kafamçokkarıştı bugün nedense kafamı toparlayamıyorum.
Bu arada aynı kaderi paylaştığım birini görmek mutlu etti :)

Herkese Merhabalar,
Binbirrenk öncelikle seni tebrik etmek istiyorum hem kilo vermekteki başarından hem de bize sağladığın motivasyondan dolayı.
ben de yaklaşık 1 aydır kendimce bir sağlıklı beslenme programı uyguluyorum. 2 haftada 2 kilo verdim ama sonraki hafta kilom sabit kaldı. yine de moral bozmak yok tabi ki.
kendi programımı kısaca anlatırsam.
sabahları tam tahıllı ekmekle bir tost yapıyorum yağsız ama bol peynirli. yanında şekersiz çay
günde bir kez et veya bir kez sebze yemeye gayret ediyorum. öğlen et yediysem akşam sebze veya tam tersi. sebzeyi mutlaka yoğurt veya ayranla tüketyorum. et yiyorsam yanında mutlaka salata yiyorum. günde 3 kez ara öğün ara öğünlerde meyve veya yoğurt yiyorum.haftada 4 gün 1 saat spor yapıyorum. kiloda çok ciddi bir oynama olmasa da mezura da epey farklılık var aslında :smiley-cool:

tatlı krizlerini çözemeyenlere kendi uyguladığım daha masum bir yöntemi anlatayım.
bir miktar kuru inciri robottta iyice çekiyorsunuz. bulamaç tarzı bir şeye dönüşüyoru. içine dövülmüş ceviz ve biraz tarçın katıp karıştırıyorsunuz. bu karışımdan minik toplar yapın. bitter çikolatayı(az bişey tabi) eritin bu minik topları hafifçe çikolataya bandırıp dolapta yarım saat bekletin. süper bir tatlı oluyor. üzerindeki çikolata , az da olsa çikolata yeme isteğinizi frenliyor. kuru incir zaten son derece tatlı olduğundan tatlı özleminizi epey frenliyor. ben kendimce bu yöntemle tatlı krizlerini atlatıyorum. bu minik topladan 2 tane yemek yetiyor da artıyor bile.

Teşekkür ediyorum canım.vereliniortak Benim beslenme tarzım da sana yakın. Haftada bir makarna veya pilav da yiyorum.
Tatlı tarifi çok güzel ve malzemeleri sağlıklı.cokacimcoook Ben de denemek istiyorum ama incir yapış yapış olmaz mı, nasıl top haline getirdin?
Ölçülerinde incelme varmış. Bence tartıya fazla takmamak gerekir. Çünkü spor yaptığın için kaslar gelişmiş olabilir. kaydirigubbakcemile2

Merhaba arkadaşlar ben spor yapmak istiyorum spor salonuna gitme imkanım yok bana önerileriniz neler siz nasıl egzersizler yapıyorsunuz?

Hiç spor yapmadıysan günde yarım saatle başla derim. Haftadan haftaya arttırırsın.
Dışarda yürüyüş ve hafif tempolu koşu olabilir.
Evde sevdiğin sporlardan birini yapabilirsin. Hep aynı sistem değil de değiştirerek düzenli hareketler yapabilirsin.kaydirigubbakcemile2
Egzersizleri doğru yapabilmek için görerek yapmak gerekir. her egzersizden önce ısınma hareketleri yapmayı unutma. Forumdaki spor bölümünden yararlanabilirsin.
İnternette egzersiz videoları var. Hangi bölgenden daha çok rahatsızsan o bölgeyi çalıştıran hareketlere ağırlık verirsin.buyrunnnnnnnnn
Sevdiğin bir müziği açıp dans edebilirsin. Ben arada kolbastı videosunu açıp çalışıyorum.
Acaip terletiyor.kafamçokkarıştı
Evin müsaitse ip atlayabilirsin. Benim alt komşu rahatsız olur diye yapamıyorum.
Yani alternatifler çok ama değiştirerek ve sevdiğin sporları yaparsan bıkkınlık vermez.hihoyyyt

bende varım arkadaşlar gitsin şu kilolar artık doğum sonrası kilolarımı bir türlü veremedim şimdi tam fırsatı çok beğendim yazılarını vermem gereken en az 10 kilo var hadi bakalım yarın ölçülerimi yazıcam ve başlıcam yediklerimide kaydetcem

Beğendiğine sevindim canım. Kararlı olduktan sonra verilir merak etme.
Kolaylıklar diliyorum.kaydirigubbakcemile5

yaklaşık 25 kilo fazlalığım ile bede sizler katılıyorum arkadaşlar. bide önümüe bi aman hedefi koysak nasıl olur sizce. mesela 1 ayiçide neler yapabiliriz e kadar kilo verebiliriz gibi ne dersiniz

Evet hedef koymak doğru olur canım.
Haftada 1kg. dan herkes kilosuna göre hesaplayabilir zamanı.
Çok fazla kilolu olanlar için 2kg. olabilirsüprizzzzz

Herkese günaydın...
Ben de sizlere katılmak istiyorum arkadaşlar... 1,5 yıllık evliyim ve bu kadarcık zamanda 15 kiloya yakın aldım ama artık vermek istiyorum. kıyafetlerim olmuyor ve vereceğime inandığım için alışveriş yapmak istemiyorum, bir nevi zorunluluk hissi yaşatıyor bana kıyafetlerimin küçük olması çünkü :))
ama hoş bu bile istikrarlı olmamı sağlayamıyor. tam süper gidiyorum derken birşeyler giriyor araya ve haydiii dön başa...
Bu arada yazılar çok ilgimi çekti ama tamamını okumadan önce ben de buradayım demek istedim...
hepinize mutlu günler...

Merhaba, evlenince kilo almak çoğu kadının sorunu sanırım. Genelde eşimizle aynı miktarda yiyoruz. Ama onların metabolizmaları farklı olduğundan yakıyorlar. Bize ise kilo olarak geri dönüyor. :1no2:
Çok kısa sürede almışsın canım. Biraz dikkatle ve aburcuburları kaldırarak verilir.
Kolaylıklar diliyorum.

mrb kızlar ben 1 subat gunu akupunktura basladım saglıklıda beslenıyorum henuz spora baslamadım doktorum bıraz boyle gıtmemı ıstedı
basladıgım gun 81.300 dum
busabah 79.600
yaza kadar gıtsın ıstıyorum doktorum bu mevsımlerde vucudun daha cok dırendıgını soykledı bende bı gecmısı okuycam ve bende varım demek ıstıyorum

Haklısın canım. Kışın kilo vermek daha zor ama azimle yavaş da olsa veriliyor.
Bazen duraklamalar olabiliyor.
Sanırım hangisinin işe yaradığını anlamak için spor için bekle demiştir.a.s

Merhaba Arkadaslar bende 16 yasında 170 boyunda 63 kiloyum ve çok rahatsız oluyorum hedefim 50 olmak yani 13 kilo vermek zorundayım hemen şimi basladm diete lütfen beni motive edin allahm bana yardım et sabır ver nolur...

Kilon boyuna göre iyi. Böyle takıntı yapma lütfen. Henüz gelişme çağındasın.
Hedefin çok uçuk ve şimdiki güzelliğini kaybedersin.
Normal sağlıklı beslenmene devam etmelisin bence.kaydirigubbakcemile5

SLM
TESADÜFEN İLK KEZ GİRDİM BU YOPİGE
MSJLARIDA TAM OKUYAMADIM
KİLON NEDİR MERAK ETTİİ

KIZLAR KİLOLARINIZI YAZIYORMUSUNUZ HAFTALIK FALAN NASIL OLUYOR BU TOPİKTEEa.s.

Selam, bir grubumuz yok ama herkes beslenme ile ilgili uygulamalarını, paylaşımlarını yazıyor.
Motivasyon açısından fikir alışverişi ve kilo verdikçe yazmak destek oluyor.a.s

aslında tam başladım sayılamaz bile :):) yarın sabah tartılıp resmi startı vericem kısmetse :Saruboceq:

ben abur cuburu bırakıp engin diyetisyen geçmişimden faydalanınca sonuç pek parlak oluyor.. hepimizin bildiği şeyler aslında sağlıklı beslenmek. sebze - protein olayını ayarlamak. ekmeğe düşkün değilim zaten kahvaltı dışında yemem ama taze olursa kahvaltıda dayanamam. benim asıl derdim abur cubur , tatlı cips kola falan. eşimde aynı şekilde çok kilo aldı, biz beraber karar veriyoruz mesela en son sefer 2 aya yakın sürede o 9 kilo verdi ben 6,5 ama bırakınca yemeye başlıyoruz. en büyük zevkimiz film ve abur cubur. e bi de ben internetten araştırıp bol kalorili güzel mamalar yapınca ooo ipin ucu kaçıyor :)
Çok uzun oldu galiba kafamçokkarıştı bugün nedense kafamı toparlayamıyorum.
Bu arada aynı kaderi paylaştığım birini görmek mutlu etti :)

ayyy demek mutlu etti seniiikaydirigubbakcemile3
ya abur cuburu ben hayatımdan çıkardım sayılır
gecenin 1inde cips yiyen ben şimdi eve aldırmıyorum bile biliyorumki olsa yiyecegim
yaa inan sende kendimi gördümm
aynen netteki bidolu tarifi yaptım eşimdende yemek hakkında güzel sözler duyunca tamgaz devam ettim yapmaya
işte sonuçççç cokacimcoook
debelenip duruyorum şimdi ne yapsamda zayıflasam diye:gitme:
ya sen kesin karar vermiş degilsin galibaakafamçokkarıştı

Merhaba, evlenince kilo almak çoğu kadının sorunu sanırım. Genelde eşimizle aynı miktarda yiyoruz. Ama onların metabolizmaları farklı olduğundan yakıyorlar. Bize ise kilo olarak geri dönüyor. :1no2:
Çok kısa sürede almışsın canım. Biraz dikkatle ve aburcuburları kaldırarak verilir.
Kolaylıklar diliyorum.

evet :KK43: tam da Zambakın dedği gibi eşim gelene kadar binbir çeşit yemek hazırlıyordum ve iltifatları duyunca ertesi gün daha da fazla çeşit çıkarıp sonra bi güzel eşimle oturup hepsini yiyordum... Benimki bir de sıkıntıdan oldu. izmirliyim ve çok eğlenceli bir üniversite hayatım oldu. hemen ardından evlendim ve küçücük bir kasabada yaşamaya başladığımdan tüm günümü evde geçirmeye başladım. hatta bir ara abartıp eşimin iş yerine börek çörek yapıp götürüyodum haftanın bi kaç günü... lojmanda oturduğumuzdan herkesle tanışıyordum zaten,, onlarda beni kapıdan görünce ooo neler geldi yine deyip çay söylüyorlardı cokacimcoook
şimdi de görev nedeniyle doğuda bir ilçeye taşındık ve ben bu koşuşturma sırasında hiç tartılmadım, bu sabah tartıldım ki 85!!! hayatımda hiç bu kiloda olmamıştım kafamçokkarıştıkafamçokkarıştıkafamçokkarıştı

ayyy demek mutlu etti seniiikaydirigubbakcemile3
ya abur cuburu ben hayatımdan çıkardım sayılır
gecenin 1inde cips yiyen ben şimdi eve aldırmıyorum bile biliyorumki olsa yiyecegim
yaa inan sende kendimi gördümm
aynen netteki bidolu tarifi yaptım eşimdende yemek hakkında güzel sözler duyunca tamgaz devam ettim yapmaya
işte sonuçççç cokacimcoook
debelenip duruyorum şimdi ne yapsamda zayıflasam diye:gitme:
ya sen kesin karar vermiş degilsin galibaakafamçokkarıştı

aynen canım yaa aynıyız vala :) gecenin bi vakti eşimi zorla bakkala gönderir bi torba cips aldırırdım bilmiyorumkismile
ama artık bitti... 85 olmuşum :KK43: kesin karar vermiş değilsin galiba ne demek, hayatımda hiç bu kadar kararlı olmamıştım :kızgın:
hem burda hep beraber başarırız, birbirimize destek olarak, fena mı :1hug:

evet :KK43: tam da Zambakın dedği gibi eşim gelene kadar binbir çeşit yemek hazırlıyordum ve iltifatları duyunca ertesi gün daha da fazla çeşit çıkarıp sonra bi güzel eşimle oturup hepsini yiyordum... Benimki bir de sıkıntıdan oldu. izmirliyim ve çok eğlenceli bir üniversite hayatım oldu. hemen ardından evlendim ve küçücük bir kasabada yaşamaya başladığımdan tüm günümü evde geçirmeye başladım. hatta bir ara abartıp eşimin iş yerine börek çörek yapıp götürüyodum haftanın bi kaç günü... lojmanda oturduğumuzdan herkesle tanışıyordum zaten,, onlarda beni kapıdan görünce ooo neler geldi yine deyip çay söylüyorlardı cokacimcoook
şimdi de görev nedeniyle doğuda bir ilçeye taşındık ve ben bu koşuşturma sırasında hiç tartılmadım, bu sabah tartıldım ki 85!!! hayatımda hiç bu kiloda olmamıştım kafamçokkarıştıkafamçokkarıştıkafamçokkarıştı

aynen canım yaa aynıyız vala :) gecenin bi vakti eşimi zorla bakkala gönderir bi torba cips aldırırdım bilmiyorumkismile
ama artık bitti... 85 olmuşum :KK43: kesin karar vermiş değilsin galiba ne demek, hayatımda hiç bu kadar kararlı olmamıştım :kızgın:
hem burda hep beraber başarırız, birbirimize destek olarak, fena mı :1hug:

canımm ya valla yazdıklarından neredeyse kendi komşularımdan birimisin acaba dedimm :1shok:ama neyseki degilmişsinn benim bir eşimde sensinn valla
evde çeşitli yemekler ,komşularla herdaim yedigimm börekler çörekler ama hergünnn...
kısa zamanda aldigin kiloları kolaylıkla verebilirsinn
tamam canım birbirimize desytek olalım ve verelim kilolarıı
kendime mayısa kadar süre verdim...70 kesinlikle olmak istiyorum ....ama istedigim kilo 65
hadi bakalımm gitsinn bu kilolarrrhihoyyyt
bak başladıgım zaman ki halimi çektim bakabilirsin profilimden
biraz daha zaman geçsin tekrar koyacam foto

canımm ya valla yazdıklarından neredeyse kendi komşularımdan birimisin acaba dedimm :1shok:ama neyseki degilmişsinn benim bir eşimde sensinn valla
evde çeşitli yemekler ,komşularla herdaim yedigimm börekler çörekler ama hergünnn...
kısa zamanda aldigin kiloları kolaylıkla verebilirsinn
tamam canım birbirimize desytek olalım ve verelim kilolarıı
kendime mayısa kadar süre verdim...70 kesinlikle olmak istiyorum ....ama istedigim kilo 65
hadi bakalımm gitsinn bu kilolarrrhihoyyyt
bak başladıgım zaman ki halimi çektim bakabilirsin profilimden
biraz daha zaman geçsin tekrar koyacam foto

canım gerçekten ne desem bilemedim :))) keşke aynı şehirlerde olsaydık, çok iyi anlaşacağımızdan eminim :1hug: aynıyız valaa
ben süre belirlememiştim, ama o da aynı olsun benim de mayıs olsun. zaten ben de bi 70 olayım da hele önce diyorum... sen kaç kilosun ki bu arada ?

canım gerçekten ne desem bilemedim :))) keşke aynı şehirlerde olsaydık, çok iyi anlaşacağımızdan eminim :1hug: aynıyız valaa
ben süre belirlememiştim, ama o da aynı olsun benim de mayıs olsun. zaten ben de bi 70 olayım da hele önce diyorum... sen kaç kilosun ki bu arada ?

ben 86.3 tüm başladıgımda şimdi 83.5immm
ya inşallah veririzz kilolarıı
keşke aynı yerde yaşasaydıkta birlikte dahada motive olurdukk kesiinnnkaydirigubbakcemile3

canım şimdi baktım resmine, eşim aynı göründüğümüzü söyledi. bak bi ortak nokta daha :))))
tamam bu sefer olacak bu iş... ben evdeki tüm abur cuburu mutfak dolaplarının en üstüne kaldırarak başladım :) hihoyyyt

canım şimdi baktım resmine, eşim aynı göründüğümüzü söyledi. bak bi ortak nokta daha :))))
tamam bu sefer olacak bu iş... ben evdeki tüm abur cuburu mutfak dolaplarının en üstüne kaldırarak başladım :) hihoyyyt

canım bence sen mutfak dolaplarının üzerinede koyma hepten yok et
çünkü olurya hani bian olur yemek istersin
tabiki sonunda büyük pişmanlıkcokacimcoook
sende bifoto koyda bende bakıyım
istemezsen hemen kaldırırsın
boyumuz aynı kiloda aynı sayılır...eee hepp aynıyızzkaydirigubbakcemile3

canım bence sen mutfak dolaplarının üzerinede koyma hepten yok et
çünkü olurya hani bian olur yemek istersin
tabiki sonunda büyük pişmanlıkcokacimcoook
sende bifoto koyda bende bakıyım
istemezsen hemen kaldırırsın
boyumuz aynı kiloda aynı sayılır...eee hepp aynıyızzkaydirigubbakcemile3

yok canım ya yapmam böle bişe bilmiyorumkismile yapmam di mi ? yapmam kesinlikle:)) bu sefer sana ve topiğimize de sorumluyum hem. zaten biz eşimle başlıyoruz. birimiz kaytarsa diğeri uyarır. mayısa kadar 70 olmalıyım mutlaka
:Saruboceq:

Hiç spor yapmadıysan günde yarım saatle başla derim. Haftadan haftaya arttırırsın.
Dışarda yürüyüş ve hafif tempolu koşu olabilir.
Evde sevdiğin sporlardan birini yapabilirsin. Hep aynı sistem değil de değiştirerek düzenli hareketler yapabilirsin.kaydirigubbakcemile2
Egzersizleri doğru yapabilmek için görerek yapmak gerekir. her egzersizden önce ısınma hareketleri yapmayı unutma. Forumdaki spor bölümünden yararlanabilirsin.
İnternette egzersiz videoları var. Hangi bölgenden daha çok rahatsızsan o bölgeyi çalıştıran hareketlere ağırlık verirsin.buyrunnnnnnnnn
Sevdiğin bir müziği açıp dans edebilirsin. Ben arada kolbastı videosunu açıp çalışıyorum.
Acaip terletiyor.kafamçokkarıştı
Evin müsaitse ip atlayabilirsin. Benim alt komşu rahatsız olur diye yapamıyorum.
Yani alternatifler çok ama değiştirerek ve sevdiğin sporları yaparsan bıkkınlık vermez.hihoyyyt

Teşekkürler binbirrenk evet düzenli olarak hiç yapmadım başlarım bir kaç hareketle sonra bırakırdım.bende koşu bandı var ama 3 yaşında beni rahat bırakmayan bi yaramaz kızım var ben onun üstüne çıkınca bende yapacam diye gelip banada bıraktırıyor eğzersiz türü olursa banada onada uyar dedim internetten bulup bugün başlayacağım :dance:

X