Dengeli Beslenerek ve Spor Yaparak Kilo Verme Deneyimlerimiz

evet canım kendine ceza verebiliyorsun ama zambak geldiğinde yine sana ceza verir yada o gelmeden ben sana ceza vereyim 25 mekik çek istersen ( zambak gelirse daha fazlasını verir yoksa) sengözlerimebaksanab

25 senden 25 de benden 50 mekik akşama çekicem söz :kedi:

bugünkü menümm:
sabah:2 dLm ekmek,1 kk peyniR,domates

aRa:1 sb süt
öğLe:1 sb yoğurt,saLata
aRa:1 eLma
akşam:1 kase çoRba,1 sb yoğurt
ara:1 meyve,1 sb süt
su:2 litre
spor:jillian 2.level,great thighs,150 karn hareketi

protein,kalsiyum fln fazla kaçtı galiba..:)

Unlu, yağlı, şekerli direkt yağa dönüşen kalorileri almak yasak değil dedik ama sadece bir lokma. Bunun fazlasını alırsak harcamak için neler yapıyoruz. Bunları da belirtmek lazım.
Kendi kendimize ayarlamak için nette hangi yiyeceğin veya içeceğin kaç kalori olduğuna bakalım. Bunların harcanması için hangi sporu ne kadar yapmamız gerektiğine de bakalım.
Ondan sonra yemeye karar verelimyerimseniben.
Örn: Bir dilim pasta yedik 400kal. 1 saat hızlı yürüdük 200-250kal. yaktık. Geriye kalan bize kilo olarak dönecektir. Oysa 100gr. çileği tercih etseydik 26kal. Hem meyvanın kalorisini harcamak kolay. Onun için tatlı yerine meyva diyoruzsositososito

Burada verilen mekik cezası sadece sembolik. Bir daha yerken hatırlasın amaçlı.
50 değil, 100mekik çeksek sadece 5kal. yakarız.
kalori harcamaları saat hesabı olarak düşünelim. Yaptığımız spordan ayrı fazladan yarım saat veya 1 saat gibi.hihoyyyt Yedim de şu kadar mekik çektim oh rahatım diye bir şey yok:umursamaz:.

Unlu, yağlı, şekerli direkt yağa dönüşen kalorileri almak yasak değil dedik ama sadece bir lokma. Bunun fazlasını alırsak harcamak için neler yapıyoruz. Bunları da belirtmek lazım.
Kendi kendimize ayarlamak için nette hangi yiyeceğin veya içeceğin kaç kalori olduğuna bakalım. Bunların harcanması için hangi sporu ne kadar yapmamız gerektiğine de bakalım.
Ondan sonra yemeye karar verelimyerimseniben.
Örn: Bir dilim pasta yedik 400kal. 1 saat hızlı yürüdük 200-250kal. yaktık. Geriye kalan bize kilo olarak dönecektir. Oysa 100gr. çileği tercih etseydik 26kal. Hem meyvanın kalorisini harcamak kolay. Onun için tatlı yerine meyva diyoruzsositososito

Burada verilen mekik cezası sadece sembolik. Bir daha yerken hatırlasın amaçlı.
50 değil, 100mekik çeksek sadece 5kal. yakarız.
kalori harcamaları saat hesabı olarak düşünelim. Yaptığımız spordan ayrı fazladan yarım saat veya 1 saat gibi.hihoyyyt Yedim de şu kadar mekik çektim oh rahatım diye bir şey yok:umursamaz:.

Tanınmış tatlı zinciri ö...'de diyet yapanlar için bir tatlısı var. Süt krema ve pirinç unuyla yapılan ö.... diyet kazandibinde şeker kullanılmıyor. Şeker yerine kullanılan tatlandırıcı, ürünün içindeki şeker oranını yüzde 37 düşürüyor. Ayrıca ürünün içinde raf ömrünü arttırıcı herhangi bir koruyucu katkı maddesi yok. Bir porsiyon light kazandibi 117 kalori.

Verilmicek kalori değilmiş cnm ohhh içim rahatladı akşam yarım saat yürürüm bitti gitti alkisalkisalkis

sütlacın her türlüsünü yerim..cokacimcoook
nasıl yapılıyo tarif edebilirmisin

Ölçüyle yapmıyorum ama yeterli miktarda pirinci suyla haşlıyorum. 1lt. sütü döküyorum.
Koyulaştırmak için biraz pirinç unu da sütle karıştırıp koyuyorum. 1yk. şeker, 1çk. tuz. Pişiriyorsun bu kadar.:icecream:

Son düzenleme:
Ölçüyle yapmıyorum ama yeterli miktarda pirinci suyla haşlıyorum. 1lt. sütü döküyorum.
Koyulaştırmak için biraz pirinç unu da sütle karıştırıp koyuyorum. 1yk. şeker, 1çk. tuz. Pişiriyorsun bu kadar.:icecream:

canım 1 litre süte 1 yemek kaşığı şeker nasıl ohaoldumsmile yeter nasıl bir tat olur anlayamadım merak ettim doğrusu 1 tabağa 1 yemek kaşığı desen yine anlıycam ama :uhm:

canım 1 litre süte 1 yemek kaşığı şeker nasıl ohaoldumsmile yeter nasıl bir tat olur anlayamadım merak ettim doğrusu 1 tabağa 1 yemek kaşığı desen yine anlıycam ama :uhm:

Evet canım bu sütlaç öyle. Tadı az olması lazım. Kaymak tadında oluyor. Ben alıştım severek yiyorum da herkes yiyebilir mi bilmem. Yiyemem derseniz hiç denemeyin derim.:kahve:

çok merak ettim :sm_confused: ne yaptın bu arada ceza uzmanımız görmemiş yazını kesin cezalısındır :jeyyar:

Hehehe gözünden kaçmamış bakıyorum bilmiyorumkismile ama hemen belirtiyim ki bugün pazartesi ve o yazıyı daha önce yazdım. Yani bugün bozmadım boshayallersmile
Bugün sabah krep ve domates maydanoz ve peynir ve şekersiz çay içtim.
Öğlen 2,5 3 yemek kaşığı zeytinyağlı patlıcan, salata ve haşlanmış patates üstü havuçlu kabak karışımı olan bir yemek. ( Genelde yemekleri ablam yaptığı için porsiyon küçültmekten başta müdahelem olmuyor.)

Bu arada geçen hafta son günler başlamıştım ama haftasonu gibi dondurma yedim şu kremalı olanlardan bilmiyorumkismile Kötü bir şey, işte o şey. Yani dondurma :sinifsinif:

Az porsiyonlarla karnım doyuyor. Açlık konusu değilde beni krize sokan şey, ya tatlı oluyor ya da cips yemek istiyorum senağlama senağlama
Aklıma geldiğinde çıkaramıyorum :çok üzgünüm:

Bu arada yeni gelen arkadaşlarımıza "Hoşgeldiniz" :1hug:

İncir, yabanmersini, elma kurusu vs. kuruyemişcilerde her şeyin kurutulmuşu var.
Meyvalarla unlu şekerli gıdaların kalorilerini yakma aynı değildir. Yazdım ama yine söylüyorum. Meyvanın kalorisini gezinirken yakarsın aynı kaloride tatlı yediysen 1 saat koşarsın.

Kesinlikle katılıyorum.kaydirigubbakcemile5

bende 2 kg 700 gr vermişim 4 günde ama bugün sanki yüreğimde kuş var pırpır bide ellerim titriyor sanki tabii dışardan öyle değilde bana içten öyle geliyor

Süperötesi Harika alkisalkisalkis alkisalkisalkis
Bu arada kilo çizelgende rakam hatası var. Bu arada nasıl yaptın çizelgeyi ? CADIARZU

Brown sugar bir top dondurma (kremasız) 40 kalori. Kaç top yedin ve yakmak için neler yaptın?
Önemli olan bunlar.

Ehehm ehüm öhüümm öhööö :eek: Şey karamelli magnumlardan :icecream: aklinialirimsmile O gün ayrıca pek bir spor yapmamıştım. Bütün gün dışarda dolaştığımız için arkadaşla birlikte yedik cokacimcoook sonra benim içime oturdu :CüvCüv:

Ya benim zaafım bu konuda yani dondurmalar ve cips. Bugünde aklımdan cips çıkmıyor. Yemesem sürekli aklımda yesem pişmanlık. Yani tam eziyet.

ve bu anlattığın sütlacı yediğinde ne kadar spor yapıyosun fazladan

Ben spora başladığımda yarım saatten az yapamıyorum. Bir saat zaten normal sporumu yapıyorum. Bu da ekstra oluyor. Ama siz kalorisini hesaplayıp yapabilirsiniz. Normal sütlaçtan az oluyor tabi kalori hesabı.

X