- 1 Aralık 2021
- 12.112
- 40.713
- 34
Karakteri ile de alakalı büyük kızım hep en iyisini ben yapmalıyım der oğlum olduğu kadar yaptığım yeterli der ben çok etkilemiyorum onları aslındaBen olsaydım çocukları hırslandıracak şekilde veya kendi isteklerinize erişmesi için ders çalışmasını teşvik etmezdim. Travma sebebi ilerisi için. Kendisinin değil de ebeveynlerinin hayatını yaşıyormuş gibi. Bir amaç edinmesini sağlarken destek olun. Amaç edinirse kendi azimle çalışacaktır.
Ben göndermem canım bana kalsa ben kızları bile farklı bir şehirde okumaya göndermemNe dicem, muhabbeti bilmiyorum, telefon da acayip kasıyor sitede gezerken Eski mesajlara dönemiyorum ama bi lise mevzu geçmiş. o yaşlarda çocuklar sağlıklı düşünemiyor. benim abim 15 yaşında İstanbul’a gitti yatılı Liseye. hocaları İstanbul’daki okul çok iyi, dersleri çok iyi mutlaka gitsin demiş, abim de tutunmuş ben gidicem diye. Hocalar tabsiye edince bizimkiler de göndermiş. Abim Şu an 40 yaşında. en ufak bir şeyde hep şunu söyler: “siz beni 15 yaşında evden gönderdiniz, çocuk aklı ne bilir isteyip de gitmeyi?!” Çoğu zaman hayattaki başarısızlığını örtbas etmek için bunun arkasına sığındığını düşünsem de annem ve babamın vicdan azabı yaşamasının Sebebidir bu olay.
Ne yapıyoruzEe ne yapıyoruz şimdi aralıkta :)
Çocuk haklı dağılın bana fenalık geldi7 gün okulda hafta sonu da kurs var ödevlerde var biraz mola vermesi iyi olur gibi aakşamları da canlı dersi var iki gün de
Bilmem konunun muhattabı sensinNe yapıyoruz
Biraz daha zor bir şey yapalım dedimBilmem konunun muhattabı sensin
Sevmiyor olabilir nevosum,ilgi alanı farklıdır. O yüzden de dikkatini vermiyordurYa yapıyor ama yeterli değil.
Bugün okula gittim. İngilizce öğretmeni biraz şikayet ediyor. Diğer dersler denemede falan iyi geliyor. Orta diyelim ama İngilizce düşük, yazılılar hep yüksek İngilizce düşük. Dersi önemsemiyor, takmıyor diyor.
Erkek çocuk cidden zor.
Ip ucu olmadan nasıl çalışalım zor sa zaten şart ip ucuBiraz daha zor bir şey yapalım dedimBu ay çok kolay oldu
Nevoş çokta zor yapma sen yineBiraz daha zor bir şey yapalım dedimBu ay çok kolay oldu
Aman zaten buna biraz baksam yaparım havasındaSevmiyor olabilir nevosum,ilgi alanı farklıdır. O yüzden de dikkatini vermiyordurüstün körü takiliyordur
Böyle çocuklara aşığımEvet ya kızım sürekli çalıştı düzenini hiç bozmadı ama çok hırslıdır o
Ama bak sırf bu abimin lafı yüzden babam beni 30 km ötede öğretmen lisssine göndermedi puanım yettiği halde. Hafta sonu eve gider gelirdim ne olacak yani. Sonrasında da üniversitede öğretmenlik için puanım 2. Öğretimlere yetiyordu ama ben gittim bölüm okudum. İnada bindi bazı şeyler. Üstüne gitim formasyon aldım. Abuk sabuk şeyler oldu. kısmet, yine öğretmenliği 1 puanla kaçırıp Memur oldum Ama Ben o liseye gitseydim o zamanlar 24 ek puan veriyordu üniversite sınavında öğretmen lisesi, şu an çok başka bir hayatım olabilirdi.Ben göndermem canım bana kalsa ben kızları bile farklı bir şehirde okumaya göndermem
Bu çocuk napsin bu çocuk ha nevosBizimde okul çıkışı etüt var. Hiç dinlenemiyor.Az kaldı diye gazlıyorum. 6 ay sık dişini sonra ben seni sabah 7 de oyun oynaman için kaldıracağım diyorumYatana kadar oyna
Ip ucu olmadan nasıl çalışalım zor sa zaten şart ip ucu
Bu ay böyleNevoş çokta zor yapma sen yine
Kızın burcu ne kuzumKarakteri ile de alakalı büyük kızım hep en iyisini ben yapmalıyım der oğlum olduğu kadar yaptığım yeterli der ben çok etkilemiyorum onları aslında
Zaten kızlara böyle şeyler yasakAma bak sırf bu abimin lafı yüzden babam beni 30 km ötede öğretmen lisssine göndermedi puanım yettiği halde. Hafta sonu eve gider gelirdim ne olacak yani. Sonrasında da üniversitede öğretmenlik için puanım 2. Öğretimlere yetiyordu ama ben gittim bölüm okudum. İnada bindi bazı şeyler. Üstüne gitim formasyon aldım. Abuk sabuk şeyler oldu. kısmet, yine öğretmenliği 1 puanla kaçırıp Memur oldum Ama Ben o liseye gitseydim o zamanlar 24 ek puan veriyordu üniversite sınavında öğretmen lisesi, şu an çok başka bir hayatım olabilirdi.
Heh işte yani, en zor çocuk modeliAman zaten buna biraz baksam yaparım havasında
Biraz daha çalışsınBu çocuk napsin bu çocuk ha nevos