Sebze Yemekleri Denenmiş Kış Sebze Yemek Tarifleri

En başarılı bulduğunuz''Kış Sebze Yemekleri''hangileridir?(3 oy hakkınız var)

• Ankete Katılan
    727
  • Anket Kapalı .
Korkmuitur elbette oda şaşırıştır kesin noluyor bizim hatuna demiştir :))
Ablam, kim beni tezgahta görse, şehzadeye hanımına helal olsun diyor. Kolay kolay hiçbir eş bu işi yapmaz diyor.
Eşim de hep milletin nazarı değiyor mantığında

Oysa, dün çok yoruldum ve lodos çok fenaydı, çarptı beni. Akşam zor ayakta duruyordum, o sigara içip bana yardım edecekti, oturduğu yerde uyuyakaldı. Bende azıcık mutfağı ve evi toplayayım derken bu kazayı yaşadım.

Yorgunluk ve denge kaybı sebep oldu yani.
Olan şehzadenin uykusuna oldu

Ayıpsın yaniiii dibine kadar hemnde bana orjinal humus taeifi versene çocuklar gelecek yılbaşından sonra sev,yorlaronu.
Abla uğraşmaya değmez
Adres ver kargolayım

Harikayım sen nasılsın balımmm
İyiyim kuzum
Alıştnmı yeni hayatına

Geçmil olsun abla

Teşekkür ederim canım
Rica ederm

Minnoş kaynanan nabıo kız

Ben hemşon değilim,gelirim bak .
Gelmeyen

Aynen her kadının yapabileceği iş değil bencede,sabahın köründe kalk git balık al gel.
O sıcak yataktan çıkmak bile zor gelir bana.

Düşöen kesin dediğin gibi yorgunluğunada bağlı,olacaüı varmış maalesef.
Şehzadede az uyusun bariiii

Bana iyi bir şekerpare birde revani verecek zatı muhterem arkidisler araniyooğğğ
ŞekerPare Malzemeleri

1 paket margarin veya 250 gr tereyağı
1 çay bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı sıvıyağ
1.5 su bardağı irmik
2 yumurta(1 tanesinin sarısı üzerine )
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
alabildiği kadar un

ŞERBET İÇİN:​

4 su bardağı şeker
4 su bardağı su
çeyrek limon

ŞekerPare Yapılışı​

İlk olarak 4 su bardağı şeker ve su ile şerbetini hazırlayıp soğumaya bırakın.
Oda sıcaklığında erimiş olan yağın içerisine sıvı yağ un, irmik, yumurta(1 tanenin sarısı üzerine), pudra şekeri ,vanilya ve kabartma tozunu ekleyip malzemeler kulak memesi yumuşaklığına gelinceye kadar yoğurulur.Ceviz büyüklüğünde hamur parçaları alınıp elips şekli yağlanmış tepsiye dizilip üzerine yumurta sarısı sürülür.üzeri çatalın ucuyla çizilirveya yuvarlak kurabiye şekli verilir,üzerine badem,fınk veya ceviz konur.200 derecelik fırında üzeri kızarana dek pişirilir.fırından çıkardıktan sonra soğuk şerbet dökülür.Çıkar çıkmaz dökülmezse şerbeti çekmiyor.Üzerine fıstık içi,hindistan cevizi…..vb süslenir.

Hemen kaydettim bende çok severim bunu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…