Sebze Yemekleri Denenmiş Kış Sebze Yemek Tarifleri

En başarılı bulduğunuz''Kış Sebze Yemekleri''hangileridir?(3 oy hakkınız var)

• Ankete Katılan
    727
  • Anket Kapalı .
Senin kendi yaptığın tarif demi nevoş,kaç tane çıkıyor bundan çocuklargelecek olmazsa yapayım damat çok seviyor şerbetli olanları.
B,rde artur tabi ..
Evet abla benim tarifim🥰
Geçen hafta yaptım.Ceviz ile yumurta arasında büyüklükte 60 tane çıktı🤗

Çok güzel gözüküyor,o kadar çıkıyorsa yarım malzeme bile yeter bana :KK200:
Abla yap fazlasını yemezseniz buzluğa atarsın.Şerbetleyip soğutursun.Sonra saklama kabına koy iyice ağzı kapalı olsun.Buzluğa at.Sonra çıkar oda sıcaklığında ısınsın hemen yeesiniz🥰

ŞekerPare Malzemeleri
Eki Görüntüle 2977176

1 paket margarin veya 250 gr tereyağı
1 çay bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı sıvıyağ
1.5 su bardağı irmik
2 yumurta(1 tanesinin sarısı üzerine )
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
alabildiği kadar un

ŞERBET İÇİN:​

4 su bardağı şeker
4 su bardağı su
çeyrek limon

ŞekerPare Yapılışı​

İlk olarak 4 su bardağı şeker ve su ile şerbetini hazırlayıp soğumaya bırakın.
Oda sıcaklığında erimiş olan yağın içerisine sıvı yağ un, irmik, yumurta(1 tanenin sarısı üzerine), pudra şekeri ,vanilya ve kabartma tozunu ekleyip malzemeler kulak memesi yumuşaklığına gelinceye kadar yoğurulur.Ceviz büyüklüğünde hamur parçaları alınıp elips şekli yağlanmış tepsiye dizilip üzerine yumurta sarısı sürülür.üzeri çatalın ucuyla çizilirveya yuvarlak kurabiye şekli verilir,üzerine badem,fınk veya ceviz konur.200 derecelik fırında üzeri kızarana dek pişirilir.fırından çıkardıktan sonra soğuk şerbet dökülür.Çıkar çıkmaz dökülmezse şerbeti çekmiyor.Üzerine fıstık içi,hindistan cevizi…..vb süslenir.
Yaaa cansin abla🤩😋😋😋
Görüntü bile iştah açıyor 🤩🤩

Evet abla benim tarifim🥰
Geçen hafta yaptım.Ceviz ile yumurta arasında büyüklükte 60 tane çıktı🤗
60 miii 👀oy oy ne bereketli 🤩🤩😋
Evet buzluğa konulabilir valla okadar çıkıyorsa koyarım valla bende aldım görüntü hemen sağol ablam:KK60::KK19:

60 miii 👀oy oy ne bereketli 🤩🤩😋
Evet buzluğa konulabilir valla okadar çıkıyorsa koyarım valla bende aldım görüntü hemen sağol ablam:KK60::KK19:
Canım ben minik yapıyorum.Belki ondan çok oluyor😁Ama düşün 250 gr katı 1çay bardağı sıvı yağ var.Yumurtada olunca bayağı fazla bir hamur oluyor.En önemli püf noktası fırından çıkar çıkmaz soğuk şerbeti boca ediyoruz😁

Canım ben minik yapıyorum.Belki ondan çok oluyor😁Ama düşün 250 gr katı 1çay bardağı sıvı yağ var.Yumurtada olunca bayağı fazla bir hamur oluyor.En önemli püf noktası fırından çıkar çıkmaz soğuk şerbeti boca ediyoruz😁
Olsun olsun fazla olması herzaman iyidir 🤩🤩Tamam abla not olarak yazayım🤩😘
Şuan defterime bile yazıyorum 🤣
IMG_20211227_160715.jpg

ŞekerPare Malzemeleri
Eki Görüntüle 2977176

1 çay bardağı sıvıyağ
1.5 su bardağı irmik
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
alabildiği kadar un

4 su bardağı şeker
4 su bardağı su
çeyrek limon

ŞekerPare Yapılışı​

Oda sıcaklığında erimiş olan yağın içerisine sıvı yağ un, irmik, yumurta(1 tanenin sarısı üzerine), pudra şekeri ,vanilya ve kabartma tozunu ekleyip malzemeler kulak memesi yumuşaklığına gelinceye kadar yoğurulur.Ceviz büyüklüğünde hamur parçaları alınıp elips şekli yağlanmış tepsiye dizilip üzerine yumurta sarısı sürülür.üzeri çatalın ucuyla çizilirveya yuvarlak kurabiye şekli verilir,üzerine badem,fınk veya ceviz konur.200 derecelik fırında üzeri kızarana dek pişirilir.fırından çıkardıktan sonra soğuk şerbet dökülür.Çıkar çıkmaz dökülmezse şerbeti çekmiyor.Üzerine fıstık içi,hindistan cevizi…..vb süslenir.
Şunu bende notlarıma ekleyeyım sahane gozukuyor😍😍

ŞekerPare Malzemeleri
Eki Görüntüle 2977176

1 çay bardağı sıvıyağ
1.5 su bardağı irmik
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
alabildiği kadar un

4 su bardağı şeker
4 su bardağı su
çeyrek limon

ŞekerPare Yapılışı​

Ağzımın suyu akyo🤤

X