Evet abla benim tarifimSenin kendi yaptığın tarif demi nevoş,kaç tane çıkıyor bundan çocuklargelecek olmazsa yapayım damat çok seviyor şerbetli olanları.
B,rde artur tabi ..
Geçen hafta yaptım.Ceviz ile yumurta arasında büyüklükte 60 tane çıktı
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Evet abla benim tarifimSenin kendi yaptığın tarif demi nevoş,kaç tane çıkıyor bundan çocuklargelecek olmazsa yapayım damat çok seviyor şerbetli olanları.
B,rde artur tabi ..
Çok güzel gözüküyor,o kadar çıkıyorsa yarım malzeme bile yeter banaEvet abla benim tarifim
Abla yap fazlasını yemezseniz buzluğa atarsın.Şerbetleyip soğutursun.Sonra saklama kabına koy iyice ağzı kapalı olsun.Buzluğa at.Sonra çıkar oda sıcaklığında ısınsın hemen yeesinizÇok güzel gözüküyor,o kadar çıkıyorsa yarım malzeme bile yeter bana
Yaaa cansin ablaŞekerPare Malzemeleri
Eki Görüntüle 2977176
1 paket margarin veya 250 gr tereyağı
1 çay bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı sıvıyağ
1.5 su bardağı irmik
2 yumurta(1 tanesinin sarısı üzerine )
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
alabildiği kadar un
ŞERBET İÇİN:
4 su bardağı şeker
4 su bardağı su
çeyrek limon
ŞekerPare Yapılışı
İlk olarak 4 su bardağı şeker ve su ile şerbetini hazırlayıp soğumaya bırakın.
Oda sıcaklığında erimiş olan yağın içerisine sıvı yağ un, irmik, yumurta(1 tanenin sarısı üzerine), pudra şekeri ,vanilya ve kabartma tozunu ekleyip malzemeler kulak memesi yumuşaklığına gelinceye kadar yoğurulur.Ceviz büyüklüğünde hamur parçaları alınıp elips şekli yağlanmış tepsiye dizilip üzerine yumurta sarısı sürülür.üzeri çatalın ucuyla çizilirveya yuvarlak kurabiye şekli verilir,üzerine badem,fınk veya ceviz konur.200 derecelik fırında üzeri kızarana dek pişirilir.fırından çıkardıktan sonra soğuk şerbet dökülür.Çıkar çıkmaz dökülmezse şerbeti çekmiyor.Üzerine fıstık içi,hindistan cevizi…..vb süslenir.
60 miii oy oy ne bereketliEvet abla benim tarifim
Canım ben minik yapıyorum.Belki ondan çok oluyorAma düşün 250 gr katı 1çay bardağı sıvı yağ var.Yumurtada olunca bayağı fazla bir hamur oluyor.En önemli püf noktası fırından çıkar çıkmaz soğuk şerbeti boca ediyoruz60 miii oy oy ne bereketli
Evet buzluğa konulabilir valla okadar çıkıyorsa koyarım valla bende aldım görüntü hemen sağol ablam
Olsun olsun fazla olması herzaman iyidir Tamam abla not olarak yazayımCanım ben minik yapıyorum.Belki ondan çok oluyorAma düşün 250 gr katı 1çay bardağı sıvı yağ var.Yumurtada olunca bayağı fazla bir hamur oluyor.En önemli püf noktası fırından çıkar çıkmaz soğuk şerbeti boca ediyoruz
Kk sebze sevmiyooo anladıkNevoş bir kere yarışmada 1000 oy kullanılmıştı, hatta evvosun profiterolde kazandığı yarışma şimdi niye yavaş gidiyo oy kullanilmiyo Nevreste
Şunu bende notlarıma ekleyeyım sahane gozukuyorŞekerPare Malzemeleri
Eki Görüntüle 2977176
1 çay bardağı sıvıyağ
1.5 su bardağı irmik
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
alabildiği kadar un
ŞERBET İÇİN:
4 su bardağı şeker
4 su bardağı su
çeyrek limon
ŞekerPare Yapılışı
Oda sıcaklığında erimiş olan yağın içerisine sıvı yağ un, irmik, yumurta(1 tanenin sarısı üzerine), pudra şekeri ,vanilya ve kabartma tozunu ekleyip malzemeler kulak memesi yumuşaklığına gelinceye kadar yoğurulur.Ceviz büyüklüğünde hamur parçaları alınıp elips şekli yağlanmış tepsiye dizilip üzerine yumurta sarısı sürülür.üzeri çatalın ucuyla çizilirveya yuvarlak kurabiye şekli verilir,üzerine badem,fınk veya ceviz konur.200 derecelik fırında üzeri kızarana dek pişirilir.fırından çıkardıktan sonra soğuk şerbet dökülür.Çıkar çıkmaz dökülmezse şerbeti çekmiyor.Üzerine fıstık içi,hindistan cevizi…..vb süslenir.
Kolay gelsinOlsun olsun fazla olması herzaman iyidir Tamam abla not olarak yazayım
Şuan defterime bile yazıyorum
Eki Görüntüle 2977224
Şerbetli olunca bişi olmuyormu o zaman tadı filan değişmiyor demi.Abla yap fazlasını yemezseniz buzluğa atarsın.Şerbetleyip soğutursun.Sonra saklama kabına koy iyice ağzı kapalı olsun.Buzluğa at.Sonra çıkar oda sıcaklığında ısınsın hemen yeesiniz
Ekle canım pratik ve lezzetliŞunu bende notlarıma ekleyeyım sahane gozukuyor
Yok abla hiçbir şey olmazBen hep koyarımŞerbetli olunca bişi olmuyormu o zaman tadı filan değişmiyor demi.
Geleneneksel olan tatlı sıcak şerbet soğuk olacak demi .Canım ben minik yapıyorum.Belki ondan çok oluyorAma düşün 250 gr katı 1çay bardağı sıvı yağ var.Yumurtada olunca bayağı fazla bir hamur oluyor.En önemli püf noktası fırından çıkar çıkmaz soğuk şerbeti boca ediyoruz
Nevreste şef iyi ki varEkle canım pratik ve lezzetli
İyiyimiş o zaman hazır olur buzlukta.Yok abla hiçbir şey olmazBen hep koyarım
Sağol ablam telden silinir falan ben yazıyorum yine ayriyeten yazmayı severimKolay gelsin
Ağzımın suyu akyoŞekerPare Malzemeleri
Eki Görüntüle 2977176
1 çay bardağı sıvıyağ
1.5 su bardağı irmik
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
alabildiği kadar un
ŞERBET İÇİN:
4 su bardağı şeker
4 su bardağı su
çeyrek limon
ŞekerPare Yapılışı