Demirtaş çocuklarını okula göndermedi!

_MedceziR_ benim ailemde valla o 72 milletten her insan var nerdeyse, Lazı, Göçmeni, Kürdü, Türk'ü.
Sonuçta bir anne baba çocuk olarak kalmıyorsun, çocuklar büyüyor, seviyor evleniyor, böyle böyle ailene her kökenden insan giriyor, bizde Kıbrıs'lı bile var.
Kayınpederim has Türk, kayınvalide Göçmen, ee haliyle benim Kızın kanda Türk, Kürt, Göçmen'lik var.
Yani hiçbirimiz saf Irk olarak kalmadık kalmıyoruz, bu sebeple onlar Türk, ben Göçmen, diğeri Laz diye ayrışmanın mantığı yok.

İstanbul desen hani Batı ya o bakımdan Orayı örnek vereyim, yüzde yüz yerli İstanbul'lu yok ki, İstanbul Dediğin şehir, Doğu'daki şehir ve Köylerden, İç Anadolu, Karadeniz, Trakya'dan göç etmiş insanlardan oluşur, İzmir'de nasıldır bilmiyorum ama İstanbul'un mahalle kültürü olan ilçe ve semtlerinde nerdeyse her Şehre özgü mahalle vardır, bir mahalleye girersin ne Mahallesi dersin Kastamonu'lular Mahallesi derler, Görele diye yer var, Kavacık Çavuşbaşı tarafını bilenler bilir Orayı, neden Görele? Çünkü zamanında oraya Giresun Görele'liler yerleşmiş, adı da Görele Mahallesi olmuş.
Ümraniye %90'ı Doğu kökenli insanların yaşadığı bir ilçedir, keza Kartal tarafı öyle.

Irkçılıksa mevzu ortada saf Irk kalmadı, komşum var Doğu'lu, damadı Rize'li, hani nerde Irk? Bir küçük bebeleri var, o bebe hangi ırktan?

Yahu nereye ezilmiş,Kürt başbakanı-cumhurbaşkanı bile oldu bu ülkenin.Özal Kürt kökenliydi işte.Millet dışlasa onu da dışlardı.Hdp ile kürtler ilk defa siyasete giriyormuş gibi görünse de hep siyasetin içindeydiler zaten,hdp Kürt kimliği altında meclise giren ilk parti oldu sadece.

Son düzenleme:
Türküm deyince ırkçı kürdüm deyince demokratik barış isteyen bir insan olu veriyorsunuz artık bu ülkede.

Kürtler ezilmedi yok öyle bir şey deyince hoop vay kafatascı diye ilan edilebiliyorsunuz ve mağdur edebiyatı tam gaz devam ediyor.

ırkçılıktan şikayet eden kimi insanların bizzat kürt ırkçılıgı yaptığını bir cok platformda görmek ise bu ne perhiz bu ne lahana turşusu kıvamına getiriyor beni.

vay çok ciddi yazmışım yav

evet işte cici çocuk Demirtaş'ın hayali cahil bir Türkiye
Kendi Çocuklarını burda göndermemiştir tabi yurtdışında okuyorlarsa

Ben de kurdum amaa Türk vatandaşıyım . Ve bu ulkenin anadili Türkçe . Ozel okullarda zaten bu hakki vermislerdi yanilmiyorsam daha fazlasi bana gore imkansiz ve gereksiz .

Evet arkadasin üslubu yanlış ..

Madem doğuda kendi dillerini kullanıyorlar, o zaman önce yaşadığı mensubu oldukları ülkenin dilini öğrenecekler. .

Yurt dışıyla eş değer tutulmuş; dışarda tüm okullarda mi türkçe? Yapılsın bizede bazı özel okullarda seçmeli dil olarak bitti gitti .
Olmayan ülkenin dilini mi eğitime yansıtacagiz pes artık.
O zaman pkk da haklı. Adamlar yıllardır orda oturuyor, kendi devletini kurmak istiyor mu diyelim ?

Çocuklarını okula yollarlar yollamazlar bu başka bir sorun ama önemli olan o dilde eğitim gördükten sonra nerede iş bulup çalışacakları.
Kendi bölgelerindeki iş sorunu zaten başlu başına bir kaos.
Batı'ya doğru gelseler konuşacakları dil Türkçe. Dolasıyla hangi dilde iş bulabilecekler?
Bunu düşünüp okuma imkanı isteseler ya.

Üfff hakikaten gına geldi artik magdur edebiyatindan..
Yerlerin yurtlarindan edilen Kurtlerse bu icice yasadigimiz halk kim? Hangi soydan?
Kurtce konusmak yasaksa ust komsumun konustugu dil ne?
Valla yeter ya.. Her onune gelen magdur edebiyati yapiyor.
O zaman biz de yapalim "Kurtler bizi sevmiyor, yerimizden yurdumuzdn edildik, Turkce'yi konusamiyoruz.."
Bakin ne kadar komik oldu dimi?
İste sizin soylediklerinizde bize oyle komik geliyor..

Şunlara bak yüzsüzler, hem Türkite Cumhuriyeti adı altında yaşıyorlar hemde utanmadan Kürtçe eğitim istiyorlar...

Sen Türkiye de yaşıyorsunn ?? Ne haddine senin kürtçe eğitim.

Gerçi onların derdi oranın topran Kürdistan'a dönmesi.

Ben kürtüm sosyologum ve anadilim kürtçe. YaZdıklarına dikkat et.

Neden dikkat edeyim?
Benim dediklerim açık ve net dikkat edilecek birşey yok.
Madem Kürtçe eğitim istiyorsunuz, anadili Kürtçe olan bir ülkede yaşamak istiyorsunuz o zaman Kürdistanda (hayal devleti) yaşayacaksınız.
Benim yengem eniştem ve 4 arkadaşım kürt. Hiç birininde böyle bir isteği olduğunu görmedim.

Madem Türkçe eğitim istemiyorlar aslında bunlara öğretmen göndermeyeceksin doktor avukat hiç bir şey olmayacak hani özerklik istiyorlar ya tüm yardımı keseceksin o zaman görecekler kendi başlarına hiç bir şey yapamadıklarını ve bu istemedikleri devlet olmadan hiç bir şey yapamayacaklarını.
Daha yaşadığı ülkenin anadilini kabullenememiş insanların o ülkeden ekmek kazanıp para yemesi yaşaması hatta o beğenmediği ülkede nefes alması ne garip.

Ev
Evet Aynen oylede budakiler razi olacakmi oraya gitmeye iste...neyse sabir... destekleyenler için diyorum tabi, yoksa hepimiz biriz..

Türkçe bilmeyen çocuk nasıl matematiği öğrensinde doktor olsun mu?
Köylerde öğretmen yok mu?
''Bunlarıın müsebbibi PKK dır,PKK ya destek veren aşiret reisleridir '' bile diyemeyen insanlara laf anlatmaya çalışıyoruz işte.
Türkiye Cumhuriyeti Devletinin başına gelenler bu Pkk sorununu çözemiyor,daha doğrusu çözmek istemiyor diyelim,buyrun arkadaşlar,hepiniz meslek sahibi,hem kürtçe hem Türkçe bilen insanlarsınız,gidin yetiştirin ordaki çocukları,öğretin Türkçeyi,okuyup doktor olsunlar.Bu ülkede Lazca,Arapça,Kürtçe konuşan insanlar varken öğretmenlerin tüm bu dilleri öğrenmesini bekleyemeyiz heralde değil mi?
Çözümler ortada,yapılabilecekler ortadayken dürüst olun ve gerçek isteklerinizi açıkça yazın yazabiliyorsanız,yok eğitim,yok mağduriyet ayaklarına yatmayın.
Önce PKK sorunu çözülsün isteğiyle gelseniz tüm samimiyetimle inanacağım isteklerinize ama amaç farklı gibi işte.

Son düzenleme:
Demirtaş sana diyeyim sen bu liderlik vasfını yapamadın galiba aldığım duyumlara göre afaroz edeceklermiş senii.. eline fırsat geçmişti be koçumm yapamadın edemedin.. burası Türkiye ve ana dilimiz de türkçe haa sen kürt dilide okullara sokulsun unutulmasın öğretilsin dersen o ayrıı.. sana okey derimm ama benim çocuklarım tamamen kürtçe eğitim alacak dersenn hadii koçumm başka kapıyaaa..

Bencede göndermesin yazık okuldaki çocuklara bunların veletleriyle bide arkadaşlık mı kursunlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…