- 12 Temmuz 2006
- 56.697
- 217.586
- 1.223
- 52
- Konu Sahibi cimcimegfb
-
Yahu nereye ezilmiş,Kürt başbakanı-cumhurbaşkanı bile oldu bu ülkenin.Özal Kürt kökenliydi işte.Millet dışlasa onu da dışlardı.Hdp ile kürtler ilk defa siyasete giriyormuş gibi görünse de hep siyasetin içindeydiler zaten,hdp Kürt kimliği altında meclise giren ilk parti oldu sadece.Yani kim kime eziyet etmiş orası tartışılır.. Devamlı bir mağduriyet söylemleri.
En çok yerlerinden yurtlarından edildiler lafına takıldım, yahu Türkiyenin dört bir yanında kürt yaşıyor, kim etmiş, nerden edilmişler?
Bir de yukarıda bir arkadaş, eniştenin, diyarbakırlı damat adayı için trajikomik bir söylemini örnek vermiş.
Siz bu durum Kürtlerde yok mu sanıyorsunuz? Türke kız vermem diyen, kürtten başka kız almam diyenler yok mu sanıyorsunuz?
Hem onlar bu kadar komik te söylemiyorlar, bildiğiniz söverek söylüyorlar.
Türk ırkçılığından dem vurulurken, devamlı bir Kürt ırkçılığı yapılıyor. "Türk milleti, Türk vatandaşı, Türk halkı" söylemlerinin içinde olmaktan ciddi rahatsız olan insanlar var.
O yüzden lütfen şu ezilmiş halk, o yasaktı bu yasaktı, işkence gördük, yerimizden yurdumuzdan edildik muhabbetleri bırakılsın.
Ben şimdi son bir kaç sayfadır Türk ırkçısı diye yaftalanıcam ama yapacak bir şey yok.
Bu ülkede 72 ırk var, 1 tane değil. Kusura bakmasın o yüzden kimse.
Türkiyede yaşıyorum türkiyeliyim kürdüm!! Irkçılık yapıyor bazı arkadaşlar herkesin anadilde eğitim görmeye hakkı var. Siyaseti siyasetçiler yapsın ama anadili kürtçe olan yere gitsinler denmesi çok zoruma gitti üzüldüm.
evet işte cici çocuk Demirtaş'ın hayali cahil bir Türkiye
Kendi Çocuklarını burda göndermemiştir tabi yurtdışında okuyorlarsa
Yalnız şu bize uymayanlari ülkeden kovmaktan vazgecemedik. Bu ülke hepimizin.
Ben kürtüm sosyologum ve anadilim kürtçe. YaZdıklarına dikkat et.
Evet Aynen oylede budakiler razi olacakmi oraya gitmeye iste...neyse sabir... destekleyenler için diyorum tabi, yoksa hepimiz biriz..Madem Türkçe eğitim istemiyorlar aslında bunlara öğretmen göndermeyeceksin doktor avukat hiç bir şey olmayacak hani özerklik istiyorlar ya tüm yardımı keseceksin o zaman görecekler kendi başlarına hiç bir şey yapamadıklarını ve bu istemedikleri devlet olmadan hiç bir şey yapamayacaklarını.
Daha yaşadığı ülkenin anadilini kabullenememiş insanların o ülkeden ekmek kazanıp para yemesi yaşaması hatta o beğenmediği ülkede nefes alması ne garip.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?