- 12 Temmuz 2006
- 56.697
- 217.586
- 1.223
- 52
- Konu Sahibi cimcimegfb

Sonuçta bir anne baba çocuk olarak kalmıyorsun, çocuklar büyüyor, seviyor evleniyor, böyle böyle ailene her kökenden insan giriyor, bizde Kıbrıs'lı bile var.
Kayınpederim has Türk, kayınvalide Göçmen, ee haliyle benim Kızın kanda Türk, Kürt, Göçmen'lik var.
Yani hiçbirimiz saf Irk olarak kalmadık kalmıyoruz, bu sebeple onlar Türk, ben Göçmen, diğeri Laz diye ayrışmanın mantığı yok.
İstanbul desen hani Batı ya o bakımdan Orayı örnek vereyim, yüzde yüz yerli İstanbul'lu yok ki, İstanbul Dediğin şehir, Doğu'daki şehir ve Köylerden, İç Anadolu, Karadeniz, Trakya'dan göç etmiş insanlardan oluşur, İzmir'de nasıldır bilmiyorum ama İstanbul'un mahalle kültürü olan ilçe ve semtlerinde nerdeyse her Şehre özgü mahalle vardır, bir mahalleye girersin ne Mahallesi dersin Kastamonu'lular Mahallesi derler, Görele diye yer var, Kavacık Çavuşbaşı tarafını bilenler bilir Orayı, neden Görele? Çünkü zamanında oraya Giresun Görele'liler yerleşmiş, adı da Görele Mahallesi olmuş.
Ümraniye %90'ı Doğu kökenli insanların yaşadığı bir ilçedir, keza Kartal tarafı öyle.
Irkçılıksa mevzu ortada saf Irk kalmadı, komşum var Doğu'lu, damadı Rize'li, hani nerde Irk? Bir küçük bebeleri var, o bebe hangi ırktan?