- 12 Temmuz 2006
- 56.697
- 217.588
- 1.223
- 52
- Konu Sahibi cimcimegfb
-
Ne hikmetse aklıma birden Rahmetli Kazım Koyuncu geldi, Allah rahmet eylesin, Ben seni sevduğumi ve Dido Nana, Narino şarkılarını çok severdim. Aklıma düştü, dinleyeyim sesini sevdiğimin, Nur içinde yatsın.Hadi gidelim hadi demek, şarkısı da var ya hani...
Bizde de var bir kaç öyle kelime kızınca söyler büyükler...
Ne hikmetse aklıma birden Rahmetli Kazım Koyuncu geldi, Allah rahmet eylesin, Ben seni sevduğumi ve Dido Nana, Narino şarkılarını çok severdim. Aklıma düştü, dinleyeyim sesini sevdiğimin, Nur içinde yatsın.
İşte bu ne demek biliyor musun cimcime, ister Kürt ol, ister Çerkes, Göçmen, Laz, Türk ol, etnik kökenin önemi yok, aynı duyguları paylaşıyor, bu toprak parçasına vatanım diyebiliyorsan.Işte gidiyorum da cok duygusal
İşte bu ne demek biliyor musun cimcime, ister Kürt ol, ister Çerkes, Göçmen, Laz, Türk ol, etnik kökenin önemi yok, aynı duyguları paylaşıyor, bu toprak parçasına vatanım diyebiliyorsan.
Kökenin ne hiç Mühim değil, bak sende Kazım Koyuncu dinliyorsun, Neşet Ertaş, Seher Dilovan dinliyorsun, Volkan Konak'ın Cerrahpaşa şarkısını dinleyip ağlarken, Seher Dilovan'ın Gulle Gulle'siyle oynuyorsun.
Artık gerçekten bırakılsın şu hep biz mağdurduk kısmı, vatan diyor muyuz buraya, sen ben kardeş biliyor muyuz birbirimizi, bitti.
İşte bu ne demek biliyor musun cimcime, ister Kürt ol, ister Çerkes, Göçmen, Laz, Türk ol, etnik kökenin önemi yok, aynı duyguları paylaşıyor, bu toprak parçasına vatanım diyebiliyorsan.
Kökenin ne hiç Mühim değil, bak sende Kazım Koyuncu dinliyorsun, Neşet Ertaş, Seher Dilovan dinliyorsun, Volkan Konak'ın Cerrahpaşa şarkısını dinleyip ağlarken, Seher Dilovan'ın Gulle Gulle'siyle oynuyorsun.
Artık gerçekten bırakılsın şu hep biz mağdurduk kısmı, vatan diyor muyuz buraya, sen ben kardeş biliyor muyuz birbirimizi, bitti.
Ben kürtüm sosyologum ve anadilim kürtçe. YaZdıklarına dikkat et.Kürtçe konuşmak istiyorlarsa hangi ülkenin ana diliyse Kürtçe gitsin orada eğitim aldırsın çocuklarına.
Burası Türkiye anadilimiz Türkçe zoruna giden varsa defolur gider.
Zaten kimse kimsenin evinde hangi dil ile konuştuğuna karışmıyor ister Fransızca ister Kürtçe ister İngilizce konuşsunlar evlerinde yada kendi aralarında ama resmi dilimiz Türkçe'dir.
Ben kürtüm sosyologum ve anadilim kürtçe. YaZdıklarına dikkat et.
Kürtçe konuşmak istiyorlarsa hangi ülkenin ana diliyse Kürtçe gitsin orada eğitim aldırsın çocuklarına.
Burası Türkiye anadilimiz Türkçe zoruna giden varsa defolur gider.
Zaten kimse kimsenin evinde hangi dil ile konuştuğuna karışmıyor ister Fransızca ister Kürtçe ister İngilizce konuşsunlar evlerinde yada kendi aralarında ama resmi dilimiz Türkçe'dir.
Ağzına sağlık bebeğimYalnız şu bize uymayanlari ülkeden kovmaktan vazgecemedik. Bu ülke hepimizin.
Türkiyede yaşıyorum türkiyeliyim kürdüm!! Irkçılık yapıyor bazı arkadaşlar herkesin anadilde eğitim görmeye hakkı var. Siyaseti siyasetçiler yapsın ama anadili kürtçe olan yere gitsinler denmesi çok zoruma gitti üzüldüm.Su anda nerede yasiyorsunuz?
Türkiyede yaşıyorum türkiyeliyim kürdüm!! Irkçılık yapıyor bazı arkadaşlar herkesin anadilde eğitim görmeye hakkı var. Siyaseti siyasetçiler yapsın ama anadili kürtçe olan yere gitsinler denmesi çok zoruma gitti üzüldüm.
Türkiyeliyim evet gene söylüyorum. Resmi dilim türkçe fakat Ana dilim kürtçe. Konuyu saptıran arkadaşimizdi ben değilim ve tartışma adı altında hakaretlerine dayanamadım. Bunu yapan kürt olsaydi yine dayanamazdım. İnsan olan herkese iyi gecelerTurkiyeli degilsiniz "Turk vatandası"sınız. Tıpkı fransada yasayanların fransalı degil fransız, ingiltere vatandaslarının ingiltereli degil ingiliz oldugu gibi.
Arkadasın uslubu yanlıs ama bu konuda fazla alınganlık gosterilmesini anlayamıyorum.
Irkınız, kokeniniz Kurt olabilir fakat resmi diliniz Turkce. Bunun herkes tarafından bi kabullenilmesi gerekiyor once.
Turkiye birlesik bir devlet degil, uniter bir devlettir. Bu nedenle ana dilde egitim hakkı tanımak demek, 72 etnik kokene aynı hakkı tanımak ve karmasanın ortasına dusmek demek.
Turkiyede yasayan bir Turk vatandası, cocuklarına ulkenin resmi dilini ogretmekle yukumludur. Evlerinde ister kurtce ister lazca ister arapca konussunlar.
Ben ırkcılıgı Turklerde degil de, son yıllarda yogunlukla Kurt kokenli vatandaslarda goruyorum nedense.
Gecenlerde "lanet olsun Turke de, Turku seven kurde de" diye bir sey okudum, kanım dondu.
Aynı olayın bir Turk tarafından yapılması da kanımı dondururdu.
Tü
Türkiyeliyim evet gene söylüyorum. Resmi dilim türkçe fakat Ana dilim kürtçe. Konuyu saptıran arkadaşimizdi ben değilim ve tartışma adı altında hakaretlerine dayanamadım. Bunu yapan kürt olsaydi yine dayanamazdım. İnsan olan herkese iyi geceler
İnsan olan derken o manada söylemediğimi sizde çok iyi biliyorsunuZ. İyi gecelerHAyır Turk vatandasısınız. Aramızda hayvan oldugunu sanmıyorum, size de iyi geceler.
İnsan olan derken o manada söylemediğimi sizde çok iyi biliyorsunuZ. İyi geceler
İnsanca düşünen kalıplarla yaşamayan herkese demek istedim.İnanın anlamadım hangi anlamda soylediginizi. Okudugum anda bana cagrıstırdıgı sekliyle cevap verdim..
Irkçılık yapan türk kürt alman ne olursa olsun kötüdür. Bu ülkede kurtuluş savasında benim senin onun dedesi de savaştı. Bu ülke kimsenin mali değil kimse beni yada başka birini buradan kovamaz! Üstteki herkesin yazdığını sakince bi oku kim ne demek istemiş. Ben bir türk ile evliyim bu bi ingiliz de olabilirdi ırkçı degilim! Ama kimse bana kalkıp da gidin burdan diyemez burasi benim vatanım.Turkiyeli degilsiniz "Turk vatandası"sınız. Tıpkı fransada yasayanların fransalı degil fransız, ingiltere vatandaslarının ingiltereli degil ingiliz oldugu gibi.
Arkadasın uslubu yanlıs ama bu konuda fazla alınganlık gosterilmesini anlayamıyorum.
Irkınız, kokeniniz Kurt olabilir fakat resmi diliniz Turkce. Bunun herkes tarafından bi kabullenilmesi gerekiyor once.
Turkiye birlesik bir devlet degil, uniter bir devlettir. Bu nedenle ana dilde egitim hakkı tanımak demek, 72 etnik kokene aynı hakkı tanımak ve karmasanın ortasına dusmek demek.
Turkiyede yasayan bir Turk vatandası, cocuklarına ulkenin resmi dilini ogretmekle yukumludur. Evlerinde ister kurtce ister lazca ister arapca konussunlar.
Ben ırkcılıgı Turklerde degil de, son yıllarda yogunlukla Kurt kokenli vatandaslarda goruyorum nedense.
Gecenlerde "lanet olsun Turke de, Turku seven Kurde de" diye bir sey okudum, kanım dondu.
Aynı olayın bir Turk tarafından yapılması da kanımı dondururdu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?