• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Demirtaş çocuklarını okula göndermedi!

Irkçılık yapan türk kürt alman ne olursa olsun kötüdür. Bu ülkede kurtuluş savasında benim senin onun dedesi de savaştı. Bu ülke kimsenin mali değil kimse beni yada başka birini buradan kovamaz! Üstteki herkesin yazdığını sakince bi oku kim ne demek istemiş. Ben bir türk ile evliyim bu bi ingiliz de olabilirdi ırkçı degilim! Ama kimse bana kalkıp da gidin burdan diyemez burasi benim vatanım.
Boşver canım.. Kim neyi görmek ister onu görür
Neyi okumak isterse onu okur.

Irkçılık yapan türk kürt alman ne olursa olsun kötüdür. Bu ülkede kurtuluş savasında benim senin onun dedesi de savaştı. Bu ülke kimsenin mali değil kimse beni yada başka birini buradan kovamaz! Üstteki herkesin yazdığını sakince bi oku kim ne demek istemiş. Ben bir türk ile evliyim bu bi ingiliz de olabilirdi ırkçı degilim! Ama kimse bana kalkıp da gidin burdan diyemez burasi benim vatanım.

O uslubun yanlıs oldugunu soyledim, az nefes alın bir daha okuyun.

Elbette sizin vatanınız, o yuzden diyoruz "Turk vatandası"sınız diye.

Irkcılık kotudur evet..O yuzden hic bir parti Kurt kimligiyle cıkmayacak ortaya. Siz bir laz , cerkes, arap ya da bir ermeni partisi gordunuz mu Turkiyede?
Irkcılıgın kotulugunden bahsediyorsak, esitlik istiyorsak, kimse "Ben kurtum!" diye girmeyecek tartısmalara. Bu ulkenin resmi dilinin Turkce, bayragının "Turk bayragı" oldugunu kabul edecek herkes.

Ben burada hic Turk kimligimle bir tartısmaya girdigimi hatırlamam..

BAkın 72 ırk yasıyor bu ulkede. AMA nedense biri kendini ulkenin ayrı bir sahibi sanıyor. Anlatabiliyor muyum?

Bu ulke "Turk vatandasları"na ait bir ulkedir.
Kendini bunun dısında gorenin bence de ulkede yasamasına gerek yok.

Yani ben kendimi Turk vatandası gibi gormesem, bunu hissedemesem, yasamak istemem Turkiyede.

Partilere is gelirse uzar. O zaman kimse türk, kürt, din siyaseti yapmayacak. Ülkenin varlığına halka hizmet edecek. İnsanları aç olmayacak, gençleri issiz olmayacak, hastane kapılarında parasızlıktan insanlar ölmeyecek. Yaşam hakki insan hakki var.

O uslubun yanlıs oldugunu soyledim, az nefes alın bir daha okuyun.

Elbette sizin vatanınız, o yuzden diyoruz "Turk vatandası"sınız diye.

Irkcılık kotudur evet..O yuzden hic bir parti Kurt kimligiyle cıkmayacak ortaya. Siz bir laz , cerkes, arap ya da bir ermeni partisi gordunuz mu Turkiyede?
Irkcılıgın kotulugunden bahsediyorsak, esitlik istiyorsak, kimse "Ben kurtum!" diye girmeyecek tartısmalara. Bu ulkenin resmi dilinin Turkce, bayragının "Turk bayragı" oldugunu kabul edecek herkes.

Ben burada hic Turk kimligimle bir tartısmaya girdigimi hatırlamam..

BAkın 72 ırk yasıyor bu ulkede. AMA nedense biri kendini ulkenin ayrı bir sahibi sanıyor. Anlatabiliyor muyum?

Bu ulke "Turk vatandasları"na ait bir ulkedir.
Kendini bunun dısında gorenin bence de ulkede yasamasına gerek yok.

Yani ben kendimi Turk vatandası gibi gormesem, bunu hissedemesem, yasamak istemem Turkiyede.
Onlar kürt değil türkiye partisiyle meclisteler. Size burda türksünüz diye kimse hakaret etmediğindendir tartışmaya girmeyişiniz. Kürtler yıllarca kimliklerinden ötürü aşağilandilar hor görüldüler yerlerinden yurtlarindan edildiler şimdide ezilmeyi kabul etmiyorlar etmiyoruz.

Onlar kürt değil türkiye partisiyle meclisteler. Size burda türksünüz diye kimse hakaret etmediğindendir tartışmaya girmeyişiniz. Kürtler yıllarca kimliklerinden ötürü aşağilandilar hor görüldüler yerlerinden yurtlarindan edildiler şimdide ezilmeyi kabul etmiyorlar etmiyoruz.

Bu tam bir madur edebiyatıdır. Kimligimden oturu hakaret edebilirler bana, cok ta fifi.. Kimse Turkleri sevmek zorunda degil.

Yerlerinden yurtlarından nasıl edildiler anlayamadım, kim tarafından edildiler? NEresiydi yerleri yurtları?

Irkcılık kotudur, hepiniz fasistsiniz imaları altında, alttan alttan kurt ırkcılıgı yapılmasına tahammul edemiyorum, samimiyet goremiyorum bu tavırda.

Tamam lütfen. Herkesin düşüncesi kenfine, 5843279 yıl konussak yine ayni olur ondan bosverelim ;)

Ayrıca gayet te kurt kimlikleriyle meclisteler. Kurt halkının temsilcisiyiz diyen rahmetli dedem degil neticede.

Bu tam bir madur edebiyatıdır. Kimligimden oturu hakaret edebilirler bana, cok ta fifi.. Kimse Turkleri sevmek zorunda degil.

Yerlerinden yurtlarından nasıl edildiler anlayamadım, kim tarafından edildiler? NEresiydi yerleri yurtları?

Irkcılık kotudur, hepiniz fasistsiniz imaları altında, alttan alttan kurt ırkcılıgı yapılmasına tahammul edemiyorum, samimiyet goremiyorum bu tavırda.
Size cevap vermeyeceğim samimiyetimi sorgulamak size düşmez . Önce ırkçı arkadaşlarinizin yaptığı yorumları eleştirin öyle geçiştirerek değil sonra gelin.

Size cevap vermeyeceğim samimiyetimi sorgulamak size düşmez . Önce ırkçı arkadaşlarinizin yaptığı yorumları eleştirin öyle geçiştirerek değil sonra gelin.

Su ırkcı mesajları bi alıntılar mısınız lutfen?
Uslubunu yanlıs buldugum mesaj haric.

Birileri Turk ırkcılıgı yapıyorsa, slz de Kurt ırkcılıgı yapıyorsunuz. Ne farkınız var?

"Turk vatandasıyım" diyemeyen herkesin bu konudaki samimiyetini sorgularım, kusura bakmayın.

Su ırkcı mesajları bi alıntılar mısınız lutfen?
Uslubunu yanlıs buldugum mesaj haric.

Birileri Turk ırkcılıgı yapıyorsa, slz de Kurt ırkcılıgı yapıyorsunuz. Ne farkınız var?

"Turk vatandasıyım" diyemeyen herkesin bu konudaki samimiyetini sorgularım, kusura bakmayın.
:) tamam konuyu kapatalım bitmez sabaha kadar. İyi geceler

Anadiliniz dışında bir dili bilmeden, bilmediğiniz dilde matematik, hayat bilgisi vs.dersleri ogrenmeye çalışırsan nasıl doktor vs olursun merak ediyorum!!
Köylere öğretmen bile verilmezken hiç Türkçe konuşmamıs insanların Türkçe'ye şak diye düşerek bir meslek edinmesini bekleyemeyiz ve beklemeyin de!!
Öğretmenler Kürtçe de bilsin ki o köyde yaşayan öğrencilere Türkçe'yi ogretebilsinler. .
İngilizceyi ne kadar iyi bilirseniz bilin kendi anadilinizi anlama kabiliyetiniz daha farklıdır.
Sanirim bu anlaşılmiyor!!!
Ben de @_NurteN_ 'e katılıp 2 Dil Bir Bavul'u izlemenizi tavsiye ediyorum..!

Bilgece, hem Kurtce yasak, ana dilimizle konusamıyoruz deniliyor, hem Turkce bilmiyoruz deniliyor. MErak ediyorum, ingilizce mi anlasılıyor? YA da vucut diliyle? Kurtce yasaksa ve Turkce bilinmiyorsa nasıl anlasıyor bu insanlar?

Rica edicem artık bırakalım bu muhabbetleri. Bu ulkede kurtce yasak falan degil.

Kimse yerinden yurdundan edilmis te degil. Batıda dogudan fazla kurt kokenli insan yasıyor.

Partilere is gelirse uzar. O zaman kimse türk, kürt, din siyaseti yapmayacak. Ülkenin varlığına halka hizmet edecek. İnsanları aç olmayacak, gençleri issiz olmayacak, hastane kapılarında parasızlıktan insanlar ölmeyecek. Yaşam hakki insan hakki var.

Bu mesajı atlamısım. KEsinlikle hemfikirim..KEske boyle bir ulke olabilsek.

Bütün bu sayfalar dolusu yazıda ki en doğru yorum, "kim neyi nasıl görmek isterse öyle görür." Yorumuydu. Bi arkadaşım diyarbakırlı bi çocukla nişanlandı, eniştesi sordu nereli diye, arkadaşım "diyarbakırlı " deyince enişte de sordu" kürt mü" arkadaşım evet dedi. Bomba yorum geldi enişteden"olsun olsun o da insan." biz gülmeye başladık o da ne demek diye, hala aramızda dalga geçeriz o yorumla ama aslında gülünmesi değil üzerinde düşünülmesi gerken bi yorum. İşte kızlar kim neyi nasıl görmek isterse...

Bilgece, hem Kurtce yasak, ana dilimizle konusamıyoruz deniliyor, hem Turkce bilmiyoruz deniliyor. MErak ediyorum, ingilizce mi anlasılıyor? YA da vucut diliyle? Kurtce yasaksa ve Turkce bilinmiyorsa nasıl anlasıyor bu insanlar?

Rica edicem artık bırakalım bu muhabbetleri. Bu ulkede kurtce yasak falan degil.

Kimse yerinden yurdundan edilmis te degil. Batıda dogudan fazla kurt kokenli insan yasıyor.
Med,
Kürtçe yasak değildi zaten, öyle olsaydı Doğu'daki insanlar Kürtçe bilmezdi, çok eskiler Türkçe'yi tam bilmiyor olabilir ama sonraki nesiller öğrendi, hem Türkçe hem Kürtçe bilen çok insan var.
Çoğu ekmek parası ya da okumak adına İstanbul, Ankara gibi şehirlere geldi.
1980'lerden bahsediyorum, ben Yanımda konuşan insanı bilirim, İstanbul'da gayette rahat konuşuyorlardı, Siirt'lilerin bir kısmı da Arap'tır mesela, onlarda Arapça konuşurdu, ben zılgıtı onlardan öğrendim.

Okullarda öğretmen yok deniyor lakin öğretmenleri rehin alan, öldüren, hatta köylere, kasabalara girmelerini istemeyen bir terör gerçeği var ve bu göz ardı ediliyor.
Devlet mi yollamadı? Yollamadıysa Mardin'den Urfa'dan, Erzurum'dan YGS'de dereceye giren öğrenciler nasıl çıkıyor? Hepsi de özel okul öğrencileri üstelik.

Hadi bunlar yeni olan şeyler diyelim, annemin bir zamanlar İstanbul'da gönüllü çalıştığı lisenin müdürü Doğu'luydu, çokta tonton bir adamdı Allah Ömür versin, sene 1990 adam okul müdürü, okumuş müdür olmuş, keza annemin amcası, tekrar etmeme gerek var mı anne tarafım Doğu'lu, hemde şehir merkezinde değil, küçük bir Köyde doğup büyümüşler, o da okul müdürüydü Allah rahmet eylesin.

Çocuklar hep okumak istedi ama ya aileleri okutmadı, okutamadı, Kardelen projesi bundan doğmadı mı? ya da Gönderilen öğretmenler şehit edildi, kaçırıldı, korkutulup kaçırıldı teröristlerce.

Bunun suçlusu devlet değil, devleti oraya sokmamak için can alanlarda.

Med,
Kürtçe yasak değildi zaten, öyle olsaydı Doğu'daki insanlar Kürtçe bilmezdi, çok eskiler Türkçe'yi tam bilmiyor olabilir ama sonraki nesiller öğrendi, hem Türkçe hem Kürtçe bilen çok insan var.
Çoğu ekmek parası ya da okumak adına İstanbul, Ankara gibi şehirlere geldi.
1980'lerden bahsediyorum, ben Yanımda konuşan insanı bilirim, İstanbul'da gayette rahat konuşuyorlardı, Siirt'lilerin bir kısmı da Arap'tır mesela, onlarda Arapça konuşurdu, ben zılgıtı onlardan öğrendim.

Okullarda öğretmen yok deniyor lakin öğretmenleri rehin alan, öldüren, hatta köylere, kasabalara girmelerini istemeyen bir terör gerçeği var ve bu göz ardı ediliyor.
Devlet mi yollamadı? Yollamadıysa Mardin'den Urfa'dan, Erzurum'dan YGS'de dereceye giren öğrenciler nasıl çıkıyor? Hepsi de özel okul öğrencileri üstelik.

Hadi bunlar yeni olan şeyler diyelim, annemin bir zamanlar İstanbul'da gönüllü çalıştığı lisenin müdürü Doğu'luydu, çokta tonton bir adamdı Allah Ömür versin, sene 1990 adam okul müdürü, okumuş müdür olmuş, keza annemin amcası, tekrar etmeme gerek var mı anne tarafım Doğu'lu, hemde şehir merkezinde değil, küçük bir Köyde doğup büyümüşler, o da okul müdürüydü Allah rahmet eylesin.

Çocuklar hep okumak istedi ama ya aileleri okutmadı, okutamadı, Kardelen projesi bundan doğmadı mı? ya da Gönderilen öğretmenler şehit edildi, kaçırıldı, korkutulup kaçırıldı teröristlerce.

Bunun suçlusu devlet değil, devleti oraya sokmamak için can alanlarda.

Yani kim kime eziyet etmiş orası tartışılır.. Devamlı bir mağduriyet söylemleri.
En çok yerlerinden yurtlarından edildiler lafına takıldım, yahu Türkiyenin dört bir yanında kürt yaşıyor, kim etmiş, nerden edilmişler?

Bir de yukarıda bir arkadaş, eniştenin, diyarbakırlı damat adayı için trajikomik bir söylemini örnek vermiş.

Siz bu durum Kürtlerde yok mu sanıyorsunuz? Türke kız vermem diyen, kürtten başka kız almam diyenler yok mu sanıyorsunuz?
Hem onlar bu kadar komik te söylemiyorlar, bildiğiniz söverek söylüyorlar.

Türk ırkçılığından dem vurulurken, devamlı bir Kürt ırkçılığı yapılıyor. "Türk milleti, Türk vatandaşı, Türk halkı" söylemlerinin içinde olmaktan ciddi rahatsız olan insanlar var.

O yüzden lütfen şu ezilmiş halk, o yasaktı bu yasaktı, işkence gördük, yerimizden yurdumuzdan edildik muhabbetleri bırakılsın.

Ben şimdi son bir kaç sayfadır Türk ırkçısı diye yaftalanıcam ama yapacak bir şey yok.

Bu ülkede 72 ırk var, 1 tane değil. Kusura bakmasın o yüzden kimse.

Back
X