• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Demirtaş çocuklarını okula göndermedi!

Madem Türkçe eğitim istemiyorlar aslında bunlara öğretmen göndermeyeceksin doktor avukat hiç bir şey olmayacak hani özerklik istiyorlar ya tüm yardımı keseceksin o zaman görecekler kendi başlarına hiç bir şey yapamadıklarını ve bu istemedikleri devlet olmadan hiç bir şey yapamayacaklarını.
Daha yaşadığı ülkenin anadilini kabullenememiş insanların o ülkeden ekmek kazanıp para yemesi yaşaması hatta o beğenmediği ülkede nefes alması ne garip.
Senin gibi dünyadan bi haber birine cevap bile vermeyeceğim. Düzgün konuş. İyi günler herkese.

Yahu nereye ezilmiş,Kürt başbakanı-cumhurbaşkanı bile oldu bu ülkenin.Özal Kürt kökenliydi işte.Millet dışlasa onu da dışlardı.Hdp ile kürtler ilk defa siyasete giriyormuş gibi görünse de hep siyasetin içindeydiler zaten,hdp Kürt kimliği altında meclise giren ilk parti oldu sadece.
onlar icin Özal gibi kurtler kullanisli degil ki. Ise yaramiyor.
onlar, kendilerine pozitif ayrimcilik avantajlari sunan kurtler istiyorlar siyasette

Burası Türkiye,resmi dilimiz Türkçe.

Bu ülkede Türk'ü de var,Lazı,Çerkezi,Süryanisi,Kürdü de,hatta avrupadan gelip burada yaşayan Almanı,İngilizi,Rusu da....O zaman herkes kendi dilinden konuşsun öyle mi,Kürt kürtçe,Laz lazca,Alman almanca vs...böyle bir saçmalık olabilir mi;evinde istediğin gibi konuş ama sokağa çıkınca o ülkenin ana diliyle konuşmak zorundasın,kimse de kusura bakmasın.

Son düzenleme:
Oldu canım başka bir isteğiniz sizin sebebinize andımız söyletilmiyor artık okullarda.
Artık yetmedi mi ya madem sizin bir diliniz, bir bayragınız var çekin gidin kendinize bir ülke bulun.
Burası Türkiye, anadil Türkçe, resmi dil Türkçe.

Burası Türkiye,resmi dilimiz Türkçe.

Bu ülkede Türk'ü de var,Lazı,Çerkezi,Süryanisi,Kürdü de,hatta avrupadan gelip burada yaşayan Almanı,İngilizi,Rusu da....O zaman herkes kendi dilinden konuşsun öyle mi,Kürt kürtçe,Laz lazca,Alman almanca vs...böyle bir saçmalık olabilir mi;evinde istediğin gibi konuş ama sokağa çıkınca o ülkenin ana diliyle konuşmak zorundasın,kimse de kusura bakmasın.
Bunu birtek bizim ülkede yapabilirsin, benim komşum çokta severim has insanlardır Diyarbakır'lı, Almanya'da yaşıyorlar, Almanca konuşuyorlar, yaz tatilinde buraya gelirler, sürekli Almanca konuşurlar, onlara şakayla Karışık kızarım bazen burada Türkçe Konuşun diye, anlamıyorum Almanca:KK70:
Kısmetse yaza tekrar gelecekler, sorayım bakayım Almanya'da anadilde eğitim istiyoruz deyip protesto ediyorlar mı?

Bunu birtek bizim ülkede yapabilirsin, benim komşum çokta severim has insanlardır Diyarbakır'lı, Almanya'da yaşıyorlar, Almanca konuşuyorlar, yaz tatilinde buraya gelirler, sürekli Almanca konuşurlar, onlara şakayla Karışık kızarım bazen burada Türkçe Konuşun diye, anlamıyorum Almanca:KK70:
Kısmetse yaza tekrar gelecekler, sorayım bakayım Almanya'da anadilde eğitim istiyoruz deyip protesto ediyorlar mı?
Hayır Mune tabiiki öyle birşey diyemiyorlar,zaten demeyede hakları yok,sizce var mı?ben de Almanyada doğdum ve Antalyalıyım ve burada yaşıyorum,turizmin göbeğindeyiz;buraya yerleşmiş o kadar çok yabancı varki,hepsi de Türkçeyi öğrenmiş yada öğrenmeye çalışıyor,kesinlikle kendi dillerini konuşmuyorlar.Herkes bu kadar dikkat ederken Kürtlerin illada Kürtçe konuşucaz demeleri mantık dışı.

Düşünsenize herkes kendi dilimi konuşucam diye tuttursa nasıl kocaman bir ülkede anlaşabiliriz,ayrıca ülkede kaos olur.Haksızmıyım?

Aynen bizm de nurişler yazın geldiklerinde, cocuklar hep almanca konusur..höyyyt derim Turkceye donerler..Sormana hic gerek yok, oyle bisey yok cunku..

Has ve has Turkler ama ana dilleri olarak almancayı benimsemisler artık.

Doğuda görev yapan öğretmenler kürtçe biliyormu ki kürtçe eğitim versinler? Bi de hepinize kürtçe bilen öğretmen nereden bulacağız?? Doğuda çocukları okutmayan sizsiniz, öğretmen bile zor yetiştiriyorsunuz, kim size kendi dilinizde eğitim verecek olum, kafanız basmıyor mu?

Hadi ilkokulu kürtçe okudu, ortaokulda ne halt edecek hadi onu da okudu lise?? Şimdi siz anadilinizde eğitim alın diye öğretmenlik okuyanlara kürt dili eğitimi mi verelim, bu mu öneriniz?

Hepsini geç adam liseye kadar kürtçe okudu, ünv de ne halt edecek, proflarda mı kürtçe öğrenip sizin veletlere özel kürtçe eğitim verecek?

Hadi çocuk doktor oldu kürtçe mi konuçacak hastalara?

Kürtçe eğitim aldı ne olacak, ne geçecek elinize, vatandaşın türkçe konuştuğu ülkede kürtçe eğitim alan çocuk size ne getiri sağlar, mal mısınız siz?

Olum siz ne kafası yaşıyonuz, kim sizi gazlıyo, kim sizi kandırıyo bi diyin hele...

Doğuda görev yapan öğretmenler kürtçe biliyormu ki kürtçe eğitim versinler? Bi de hepinize kürtçe bilen öğretmen nereden bulacağız?? Doğuda çocukları okutmayan sizsiniz, öğretmen bile zor yetiştiriyorsunuz, kim size kendi dilinizde eğitim verecek olum, kafanız basmıyor mu?

Hadi ilkokulu kürtçe okudu, ortaokulda ne halt edecek hadi onu da okudu lise?? Şimdi siz anadilinizde eğitim alın diye öğretmenlik okuyanlara kürt dili eğitimi mi verelim, bu mu öneriniz?

Hepsini geç adam liseye kadar kürtçe okudu, ünv de ne halt edecek, proflarda mı kürtçe öğrenip sizin veletlere özel kürtçe eğitim verecek?

Kürtçe eğitim aldı ne olacak, ne geçecek elinize, vatandaşın türkçe konuştuğu ülkede kürtçe eğitim alan çocuk size ne getiri sağlar, mal mısınız siz?

Olum siz ne kafası yaşıyonuz, kim sizi gazlıyo, kim sizi kandırıyo bi diyin hele...
Velet ne ya velet ne. Üslubuna bir bak sen istersen on dilde eğitim al bir işe yaramaz. İnsan müsvetteleri klavye kabadayıları.
Konuyu saptirip nerelere getirdiniz ırkçılar.
Size bir daha cevap vermeyeceğim değmez parmaklarıma yazık cahiller. Araştırma sonucu aşiri milliyetçi insanlaron diğer insanların beynine göre daha az gelişmiş olduğu saptanmış burda canlı örneklerinide gördük. tek cevap yok size.

Velet ne ya velet ne. Üslubuna bir bak sen istersen on dilde eğitim al bir işe yaramaz. İnsan müsvetteleri klavye kabadayıları.
Size bir daha cevap vermeyeceğim değmez parmaklarıma yazık cahiller. Araştırma sonucu aşiri milliyetçi insanlaron diğer insanların beynine göre daha az gelişmiş olduğu saptanmış burda canlı örneklerinide gördük. tek cevap yok size.

Ne oluyor yahu, sen kimsin, ne bu şiddet bu celal? PKKlı Karasuya laf ettim yoksa sen Karasu musun?? :KK57:

Velet demek kötü birşey değil bacım, arapçada çocuk demek. Siz de hakaretse bilemem. Ben kendi kızıma bile bazen velet derim. Sana şunu açıklamak bile azap veriyor ama böyle manasız ağız dolusu hakaret ederken bi soluk al ki saçmalama.

Haa ben cahilim de sen millete hakaret ederek kültürel faaliyet yapmışsın sanırım. Şu paragrafı Einstein bile yazamazdı o derece aklı başında hakaret etmişsin tebrikler...

Çocuğunuzu kürtçe dilde eğitmek vermek istiyorsanız evinizde eğitebilirsiniz, ben de lazım evimde lazca eğitim veriyorum no problemo, faşist olsam laz faşisti olurdum yani rahat ol. Ha bölücü olacağıma faşist olurum o ayrı.

Arkadaşlarının üslubuna baksana. Dünden beri mal, velet vs. Düzgünce tartışamıyorlar bile.

Mal mı, sen millete cahil, faşist, klavye kabadayısı, ırkçı demişsin mal diyen sana göre bayağı masum hakaret etmiş. Senin kadar sıkı küfür eden görmedim, tebrikler çok aklı başında, akıllıca, terbiyeli bi şekilde dümdüz gitmişsin. Mal diyen cahil, bunları sayan sen akıllısın hemi?

Milliyetçilerin beyni az çalışıyorda, kürtçe de kürtçe eğitim diye Türkiye'de yaşayan kürtler milliyetçi olmuyor mu? Türk milliyetçiliğine karşı kürt milliyetçiliği yapan sizsiniz, siz yapınca hak hukuk, türk yapınca milliyetçilik. Ne diyim, Allah başka dert vermesin...

Son düzenleme:

İşşş yavas ol..dunden beri ben de yazdım buraya, cogul konusamazsın.

Su tepkinle acıkca anlasılıyor ki asıl ırkcı sensin.

Kimse kusura bakmasın da önce doğuya giden öğretmenlerin can güvenliğini sağlasınlar sonra bizden kürtçe eğitim beklesinler.arkadaşlarımız yürekleri ağızlarında gitti oralara hepsi terörden korkuyor bu ortamda tek derdimiz de kürtçe öğrenip doğudakilere kürtçe eğitim vermek zaten!

eğitim sisteminin binbir sorunu var anadil disinda egitim verecekmisiz ,başka ne emriniz var :KK53:

Ortalik karisiyor :KK71:

Ben karıştırmıyorum, bu hanfendiye de hakaret etmedim, Karasu denen PKKlıya da laf koyarken sözlerime de dikkat edecek değilim. Kendisi alınıp bi ton laf etmiş ki ona rağmen hakaret etmedim. Kendisini KİB'leme gereği dahi duymuyorum. Tahminimce o beni KİBlemiştir. :D

Ama ben cahil milliyetçiyim, kendisi mütevazi bir halkçı, üsluplar da bunu net gösteriyor olsa gerek...

Back
X